macfero Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Blocant Vitara? blocantul l-am luat de la un coleg de forum...nu stiu daca vrea sa-i spun numele...o sa-l intreb.. azi nu a plouat la tirgoviste, si nici nu a nins :ha: ...asa ca nu la-m probat nici pe ploaie si nici pe zapada... la curbe se aude un tacanit care ma cam sperie...nu ca n-ar avea alte sunete de genul asta masina:grin:... ma gandesc ca piesele alea tot tacanind in continuuu...ceva o sa cedeze... Powertrax-ul este mai dur si de accea se aude zgomot iar Detroit-ul deblocheaza mai soft. Asta in cazul in care montajul a fost facut corect si blocantul era ok tehnic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrJv Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Blocant Vitara? din ce am vazut si inteles de pe net... tacanitul e standard :) de exemplu: Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Blocant Vitara? Detroit Locker cam pe acelasi principiu ca si PowerTrax: [video=youtube;FYBOoljH-qE]http://www.youtube.com/watch?v=FYBOoljH-qE&NR=1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Blocant Vitara? eu am cumparat blocantul lockright richmond de la adam moga care, la randul sau l-a cumparat din state. am peste 5000 de km majoritatea pe asfalt poate doar 10% in teren cu blocantul, si m-am obisnuit cu el. mai greu la inceput dar mai apoi te inveti cum sa o calci in curbe stranse (mai usurel, nu span). daca nu ar fi asa de scump as pune si pe fata. in opinia mea e alt nivel la vitara. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Re: Blocant Vitara? nu cred ca s-a vazut filmuletul pe facebook... incercati pe youtube:tk intre timp am facut un traseu mai lung in week-end...pe drum nu mi-am dat seama ca il am montat...in afara de 2 trosnituri in curbe...iar pe teren, unde trebuia sa forjez masina la 4-500 de ture acum trec la relanti:dr2 An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: Blocant Vitara? acolo se vede diferenta cand ai roata in aer :br:br suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: Blocant Vitara? Ce parere aveti despre acest blocant :http://www.mas4x4.com/Diseño/vitara/Vitara-Ejes.htm ?Se numeste KAISER LOCKER si aici apare si pretul la care se adauga un 18% TVA. Vreau pareri referitoare la pret si calitate.Multumesc. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: Blocant Vitara? Ce parere aveti despre acest blocant :http://www.mas4x4.com/Diseño/vitara/Vitara-Ejes.htm ?Se numeste KAISER LOCKER si aici apare si pretul la care se adauga un 18% TVA. Vreau pareri referitoare la pret si calitate.Multumesc. nu zice prea multe acolo ci doar ca este instalat si reglat din fabrica. pretul de 675 euro + tva de 18 % este imens in comparatie cu cele de la Lock Right. stiu pe cineva care vinde in Romania bocant de la lock right la 300 de euro. poate ma repet, eu am pe masina mea lock right si sunt foarte multumit. am cam 6000 de kilometri cu el si inca nu am vreo problema:banana ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Blocant Vitara? intre timp am mai facut niste drumuri scurte cu masina pe asfalt, cu intoarceri si curbe stranse...si m-am speriat de cum se comporta blocantul, de cat de tare trosneste cateodata(ai impresia ca se rupe o planetara), mai exact atunci cand nu deblocheaza pentru cateva secunde apoi masina incepe sa se ingatuie, timp in care blocantul nu se hotaraste daca sa blocheze sau sa deblocheze...problema apare mai ales cand trebuie sa opresti masina cu rotile virate si trebuie sa o tii din ambreiaj...cum ai apasat ambreiajul, masina incepe sa se ingatuie. imediat toata lumea din jur se intoarce cu privirea spre tine si se intreaba compatimitor..."oare ce s-a rupt?" initial am crezut ca ceva s-a deranjat in grup, ca nu se mai aseaza piesele bine, insa azi am desfacut grupul si totul e in regula, toate piesele se aseaza perfect. concluzia e ca, daca ar fi fost o masina pe care sa o folosesc si pentru oras, acest tip de blocant nu-si are rostul. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Blocant Vitara? Buna seara ! Invatam termene noi, cu ingatuirea aia... Desi nu e nimic de speriat, "ingatuirea" este mai pregnanta la masini cu ampatament scurt decat la cele cu ampatament lung. Si acesta este comportamentul standard al masinii cu un astfel de dispozitiv. Si ma indoiesc ca in oras ai avea nevoie de blocant de vreun fel anume, indiferent de situatie... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Blocant Vitara? Scuze daca nu m-am facut bine inteles, am spus ca blocantul nu-si are rostul la masinile care sunt folosite si pentru oras, adica sunt unii care detin doar o masina care e folosita si in oras dar si pentru off-road. Bineinteles, asta e doar parerea mea. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Blocant Vitara? Scuze daca nu m-am facut bine inteles, am spus ca blocantul nu-si are rostul la masinile care sunt folosite si pentru oras, adica sunt unii care detin doar o masina care e folosita si in oras dar si pentru off-road. Bineinteles, asta e doar parerea mea. Isi are rostul, e ca si cum ai zice a nu iti montezi MT-uri pentru ca mergi cu masina si prin oras, nu numai in teren. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristimv Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Blocant Vitara? Parerea mea umila: nu stiu cum poate cineva sa aiba incredere ca bucatile acelea de metal (in cazul autoblocantilor) vor sti cand sa blocheze si cand sa ramana deschise? Prefer in continuare sa pot decide eu cand trebuie sa blocheze si cand nu. Inteleg ca e mai ieftin un autoblocant, dar s-ar putea cand tragi linie sa iesi mai scump....iar securitatea ta si a pasagerilor nu cred ca are pret...... De aceea prefer un blocant comandat electric, pneumatic, etc...concluzia: am ales modelul de la ARB Life is short. Don't blink, you might miss something :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Blocant Vitara? Parerea mea umila: nu stiu cum poate cineva sa aiba incredere ca bucatile acelea de metal (in cazul autoblocantilor) vor sti cand sa blocheze si cand sa ramana deschise? Prefer in continuare sa pot decide eu cand trebuie sa blocheze si cand nu. Inteleg ca e mai ieftin un autoblocant, dar s-ar putea cand tragi linie sa iesi mai scump....iar securitatea ta si a pasagerilor nu cred ca are pret...... De aceea prefer un blocant comandat electric, pneumatic, etc...concluzia: am ales modelul de la ARB :br respect 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Blocant Vitara? Parerea mea umila: nu stiu cum poate cineva sa aiba incredere ca bucatile acelea de metal (in cazul autoblocantilor) vor sti cand sa blocheze si cand sa ramana deschise? Prefer in continuare sa pot decide eu cand trebuie sa blocheze si cand nu. Inteleg ca e mai ieftin un autoblocant, dar s-ar putea cand tragi linie sa iesi mai scump....iar securitatea ta si a pasagerilor nu cred ca are pret...... De aceea prefer un blocant comandat electric, pneumatic, etc...concluzia: am ales modelul de la ARB sincer pe mine nu ma intereseaza deblocarea decat in viraje, si asta se face automat din ambreiaj. in ceea ce priveste siguranta de care vorbesti nu vad pericolul. pai daca se sparge ceva in grupul pe spate, nu mai merge masina. alt grup si gata. nu e acelasi risc ca atunci cand ti se spate un rulment pe spate ? ARB e peste ce am eu pe masina (autoblocant), dar nici el nu e totul pt ca exista riscul ca firele electrice sa se rupa, compresorul sa nu functioneze sau furtunele sa se rupa si pa blocant. ARB e ideal pt ca te joci cu masina La iarna, pe zapada, e posibil ca eu sa stau cuminte in decor pe cand tu decuplezi ARB-ul si mergi lejer. de aici si diferenta de pret dintre cele doua. ma bucur ca ai intervenit in discutie pt a nu se intelege ca Lock Right e cel mai bun. cel mai raspandit in randul vitarelor din romania, poate, dar nu si cel mai bun. fiecare e liber sa aleaga ce sa isi puna pe masina. succes viitorilor posesori de blocanti ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Blocant Vitara? Buna seara ! In primul rand, Powertrax Lockright nu este un diferential auto-blocant, ci unul auto-deblocant. In al doilea rand, orice sistem de blocare s-ar alege, tot la "bucati de metal" se va ajunge, care vor sti sa faca treaba pentru care au fost concepute. Ca unii vor comanda la buton iar altii nu, e strict chestie de gust. Dar fiabilitatea unui sistem scade pe masura ce sunt incluse mai multe componente de diverse tipuri. Adica aer, curent, si tot ce implica prezenta acestora intr-un sistem care poate functiona si doar pur mecanic, vor complica lucurile si vor da erori non-mecanice. Pana si OX-urile, care sunt comandate cu cablu, au probleme legate de intinderea acestuia sau a mansetei cablului. Asta pe langa faptul ca pot fi agatate in botanica... Totodata, mixarea componentelor aduce cu sine si cresterea costurilor de fabricatie/vanzare, precum si va ingreuna diagnosticarea/reparabilitatea ulterioara. Dar daca se doreste neaparat un sistem sau o marca anume, asta se va cumpara pana la urma, nu-i asa ? Din pacate, uneori, securitatea celor din masina ta nu depinde de tine, care esti la volan, ci de celalalt idiot care intra in tine... Stima, Dragos 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Blocant Vitara? Inteleg ca e mai ieftin un autoblocant, dar s-ar putea cand tragi linie sa iesi mai scump....iar securitatea ta si a pasagerilor nu cred ca are pret...... De aceea prefer un blocant comandat electric, pneumatic, etc...concluzia: am ales modelul de la ARB pana la urma vitara este un compromis intre nimic si o masina de off-road, la fel si autodeblocantul asta de la richmond m-am gandit si eu la arb, cu siguranta e mult mai bun, pe cat e si de scump, dar daca dadeam 1000 + de euro pe un blocant, atunci sigur nu mai aveam vitara ci patrol 4,2 diesel An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristimv Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 (editat) Re: Blocant Vitara? @Heavy D: ai perfecta dreptate si sunt de acord cu tine. cu cat sistemul are mai multe componente in structura, cu atat mai mare riscul sa pice una din ele. Totul se rezuma, la analizarea diverselor optiuni existente, si daca lasam costul deoparte, la asumarea si de ce nu, minimizarea riscului. Voi continua sa prefer un furtun spart (pe care pot sa-l inlocuiesc oricand cu altul identic, si poate data viitoate iau unul metalic), un compresor defect (pe care nu te costa f. mult reparatia), lucruri care te vor lasa sa mergi mai departe, versus un diferential (si nu ma refer la carcasa) spart, troznit, etc....care ma va lasa noaptea prin padure fara semnal GSM.....(stiu exagerez, e doar un scenariu dus la extrem). Oricum mi-a placut si incheierea:h5....oricat de atenti am fi, tot ne loveste neatentia altora. @crt82sil: asta e una din problemele diverselor piese care se fac sau se comercializeaza peste ocean. ajung in Ro, la preturi nesimtite. oare sa fie devina comerciantii de pe aici, care nu gandesc decat pe termen f. scurt si nu au o strategie anume? ARB-ul in cauza costa 835$ in US la rocky-road.com. M-ar fi mai costat inca 350$ sa mi-l livreze in tara....asta insemna un total de 876euro, versus 1100 la cat il gasesti pe piata la noi. Eu l-am adus in bagajul de cala, si m-a costat 50$ pentru ca am depasit baremul celor 23kg. si inca ceva....voi continua sa prefer vitara pentru distractia de off-road....una bine pregatita poate ajunge unde ajunge si patrolul....nu cred ca putem spune acelasi lucru despre patrol....poate decat daca mai taiem din el :ha: Editat Septembrie 28, 2011 de cristimv Life is short. Don't blink, you might miss something :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: Blocant Vitara? @crt82sil: asta e una din problemele diverselor piese care se fac sau se comercializeaza peste ocean. ajung in Ro, la preturi nesimtite. oare sa fie devina comerciantii de pe aici, care nu gandesc decat pe termen f. scurt si nu au o strategie anume? ARB-ul in cauza costa 835$ in US la rocky-road.com. M-ar fi mai costat inca 350$ sa mi-l livreze in tara....asta insemna un total de 876euro, versus 1100 la cat il gasesti pe piata la noi. Eu l-am adus in bagajul de cala, si m-a costat 50$ pentru ca am depasit baremul celor 23kg. Imi pare rau dar nu ma pot abtine cand vad inca un caz de gandire limitata. Fara suparare dar ce naiba de exemplu e asta? Ai impresia ca toata lumea poate pleca pana in state dupa un blocant si sa il puna la cala cu 50$? La cei 876 de euro cat ar ajunge cu transport aici, nu mai pui ca sunt niste taxe vamale care trebuiesc platite, comisioane, TVA, impozite si nu in ultimul rand si importatorul trebuie sa faca un profit, nu? Ca doar nu e nimeni fundatie caritabila. Ca tu ai iesit ieftin ca l-ai adus tu, ca ai fentat vama si asa mai departe, asta nu inseamna ca oricine poate sa o faca. In mod normal, la blocantul ala mai trebuia sa pui cel putin 10% taxa vamala, 24% TVA Doar 10% daca pui si deja ai 963.6 Euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Blocant Vitara? Sau mai simplu iti faci un PO Box in State. Transport gratuit de la firma pana la PO Box-ul tau si trimis ca gift pana acasa. Are rost sa facem matematica si sa tragem linie la ce bani iesi cu el? ;) Sau clasiul prieten din state. Solutii sunt multe ... dar pentru unii comoditatea e pe primul loc asa ca prefera sa dea 1100 euro pe el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristimv Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Blocant Vitara? Imi pare rau dar nu ma pot abtine cand vad inca un caz de gandire limitata. Fara suparare dar ce naiba de exemplu e asta? Ai impresia ca toata lumea poate pleca pana in state dupa un blocant si sa il puna la cala cu 50$? La cei 876 de euro cat ar ajunge cu transport aici, nu mai pui ca sunt niste taxe vamale care trebuiesc platite, comisioane, TVA, impozite si nu in ultimul rand si importatorul trebuie sa faca un profit, nu? Ca doar nu e nimeni fundatie caritabila. Ca tu ai iesit ieftin ca l-ai adus tu, ca ai fentat vama si asa mai departe, asta nu inseamna ca oricine poate sa o faca. In mod normal, la blocantul ala mai trebuia sa pui cel putin 10% taxa vamala, 24% TVA Doar 10% daca pui si deja ai 963.6 Euro. era exemplul propriu si personal, care m-am gandit sa-l impart si cu altii....asta e si scopul forumului, la urma urmei....nu inteleg de ce te grabesti sa tragi concluzii. ideea e, daca vrei ceva cu adevarat, gasesti solutii....asa cum multi dintre colegii nostri isi inscriu masinile pe BG...si ei fenteaza sistemul si nu vad pe nimeni sa sara de fund in sus, si sa catalogheze gandirea ca si limitata....oricum suntem off topic....fiecare isi pune pe masina ce vrea si de ce bani are pana la urma Life is short. Don't blink, you might miss something :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Blocant Vitara? ... si daca lasam costul deoparte ... nu prea multa lume poate lasa costul deoparte daca nu ar conta banii ... toti am avea supermasini ... din pacate banii nu cad din cer Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Blocant Vitara? intre timp am mai facut niste drumuri scurte cu masina pe asfalt, cu intoarceri si curbe stranse...si m-am speriat de cum se comporta blocantul, de cat de tare trosneste cateodata(ai impresia ca se rupe o planetara), mai exact atunci cand nu deblocheaza pentru cateva secunde apoi masina incepe sa se ingatuie, timp in care blocantul nu se hotaraste daca sa blocheze sau sa deblocheze...problema apare mai ales cand trebuie sa opresti masina cu rotile virate si trebuie sa o tii din ambreiaj...cum ai apasat ambreiajul, masina incepe sa se ingatuie. imediat toata lumea din jur se intoarce cu privirea spre tine si se intreaba compatimitor..."oare ce s-a rupt?" initial am crezut ca ceva s-a deranjat in grup, ca nu se mai aseaza piesele bine, insa azi am desfacut grupul si totul e in regula, toate piesele se aseaza perfect. concluzia e ca, daca ar fi fost o masina pe care sa o folosesc si pentru oras, acest tip de blocant nu-si are rostul. Ce mai face blocantul ?! Cine la montat ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Blocant Vitara? Ce mai face blocantul ?! Cine la montat ? eu am de 2 ani Powertrax Lockright in puntea spate. ce face? serviciu pt care am platit. nici o problema pana acum. a trosnit si la mine de 2 ori cand l-am montat. de mult nu l-am mai auzit.... ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 (editat) Re: Blocant Vitara? Ce mai face blocantul ?! Cine la montat ? Salut! Blocantul e OK, isi face treaba de fiecare data. Niciodata nu am ramas fara tractiune pe vreo roata pe spate. In schimb, odata, pe o laterala plina de noroi mi-as fi dorit sa nu-l am pentru ca m-a bagat in niste craci... De montat l-am montat la un nene care nu reparase decat aro si tractoare pana atunci...asta dupa ce m-au refuzat cateva service-uri cu toate ca aveam manualul de instructiuni cu tot cu poze explicite. Editat Noiembrie 27, 2013 de crt82sil An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate