Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocant Vitara?

dan03

Postări Recomandate

Re: Blocant Vitara?

Salut!

Blocantul e OK, isi face treaba de fiecare data. Niciodata nu am ramas fara tractiune pe vreo roata pe spate. In schimb, odata, pe o laterala plina de noroi mi-as fi dorit sa nu-l am pentru ca m-a bagat in niste craci...

De montat l-am montat la un nene care nu reparase decat aro si tractoare pana atunci...asta dupa ce m-au refuzat cateva service-uri cu toate ca aveam manualul de instructiuni cu tot cu poze explicite.

cand crezi ca nu til doresti atunci ai mai mare nevoeie de el ideea este ca trebuie sa ai putere sa poti da span mare ca sa poti sa controlezi derapajul oferit de blocant

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut

Blokantul spate Lockright Powertrax este cea mai buna alegere pentru vitara .

Este ieftin si raspunde prompt in orice situatie.

Folosesc blokantul+ silverstone x-treme pe 31'' de un an si sant impresionat.

Eu recomand Lockright Powertrax pe spate .

Pe fata e alta discutie...

Editat de blackjack
Link spre comentariu

Pe fata e alta discutie...

pe fata este bun unul pe compresor,actionare manuala daca se foloseste masina si pe strazi publice

daca este doar off road atunci merge si lockright,dar nu e prea stralucit,te fura in draci

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

@adam : merge LSD pe fata???

nu,nu cred.eu inca nu am vazut asa ceva,poate tocmai din cauza ca masina nu prea se poate controla

am fost saptamanile trecute la o iesire unde a participat si un baiat cu un cherokee V8(5.2) si avea lockright pe fata

si la o trecere simpla cu inclinare stanga,a ajuns in sant,l-a furat blocantul NU a putut vira

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

nu,nu cred.eu inca nu am vazut asa ceva,poate tocmai din cauza ca masina nu prea se poate controla

am fost saptamanile trecute la o iesire unde a participat si un baiat cu un cherokee V8(5.2) si avea lockright pe fata

si la o trecere simpla cu inclinare stanga,a ajuns in sant,l-a furat blocantul NU a putut vira

Eu am pe grand cheroke 2002 v8 4.7 LSD de fabrica fata + spate si nu am simtit niciodata sa ma fure un viraje

Link spre comentariu

Eu am pe grand cheroke 2002 v8 4.7 LSD de fabrica fata + spate si nu am simtit niciodata sa ma fure un viraje

UN LSD nu se poate compara cu un blocant 100%,lsd cand patineaza mai transfera tractiune rotii care aderenta

un blocant full time transmite tractiune permanenta la ambele roti(de aceea te mai fura)

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Eu mi-am comandat LSD pentru spate (numai pe spate am gasit la vitara) si vine saptamana viitoare.

Va pot spune dupa cum este. Am aflat insa ca trebuie ulei special si montajul trebuie facut atent.

Motivul, am cutie de viteze automata si cu autoblocant cu/fara pinioane planetare ar fi fost cateva inconveniente.

Daca aveam cutie manuala luam autoblocant cu pinioane planetare. Am testat si are un comportament super.

Inconvenientul este ca trebuie sa-ti adaptezi stilul de conducere, dar te acomodezi repede.

Pe fata nu stiu cum se comporta, din auzite - parerei impartite.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am de 1 saptamana LSD pe spate si sunt foarte incantat.

Nu se compara cu un blocant 100%, dar parerea mea este ca merita, raport confort/performanta.

Un film nu prea reusit, dar zic eu elocvent:

La drum este ok nu se simte, in curbe cu gheata/polei nu trebuie calcata tare acceleratia ca fuge de fund, in rest foarte fain.

Uleiul are specificatii mai ciudate si aditivul (pentru cazul cand este cu aditiv) trebuie pus in anumite proportii.

Link spre comentariu

Am de 1 saptamana LSD pe spate si sunt foarte incantat.

Nu se compara cu un blocant 100%, dar parerea mea este ca merita, raport confort/performanta.

Un film nu prea reusit, dar zic eu elocvent:

La drum este ok nu se simte, in curbe cu gheata/polei nu trebuie calcata tare acceleratia ca fuge de fund, in rest foarte fain.

Ulein ul are specificatii mai ciudate si aditivul (pentru cazul cand este cu aditiv) trebuie pus in anumite proportii.

LSD este un plus,daca masina face plimbari forestiere,dar pentru off road este insuficient,in noroi nu te ajuta cu nimic,doar gandul ca il ai,in filmulet ai avut un sol catusi de cat cu aderenta(zapada fiind nesemnificativa)de aceea ai simtit prezenta lui

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Nu contest ca nu are performantele unui blocant 100%, nu contest ca in extreme blocantul este variant ideala; eu va spun doar ca este o solutie fff buna pentru un raport confort/performanta.

Astazi l-am testat in noroi, pe gheata si pe zapada. Sincer ma declar foarte multumit.

Unde are slabiciuni este pe sol cu aderenta buna la o roata si o roata in aer/aproape in aer. Acolo nu este in stare sa duca, dar daca tragi putin frana de mana imediat te scoate.

Este un avantaj in opinia mea ca nu rupi planetare in acest fel.

Ce as mai scoate in evidenta este uleiul care se foloseste, sau amestecul ulei aditiv in cazul cand se foloseste aditiv. Daca se greseste ai LSD degeaba sau il pui pe butuci repede.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

eu am de 2 ani Powertrax Lockright in puntea spate.

ce face? serviciu pt care am platit.

nici o problema pana acum.

a trosnit si la mine de 2 ori cand l-am montat.

de mult nu l-am mai auzit....

salutare!

unde se poate comanda?

preturi?

multumesc

Link spre comentariu

LSD e mai bun decat diferentialul deschis.

face exact treaba pt care a fost gandit - da impulsuri rotii fara aderenta

blocantul e altceva...invarte ambele roti.

eu avand blocant pe spate as dori un LSD in grupul fata insa nu stiu daca e realizabil. cel de la calmini e prea scump. mai degraba ARB pe fata.

salutare!

unde se poate comanda?

preturi?

multumesc

sunt doua variante

- prima cu batai de cap este direct in America cu plata on line, tansport si vama sau

- la colegul Adam Moga - se ocupa el de tot ca doar are experienta :ha:

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Am autodeblocant Powertrax LockRight pe spate si sunt super-incantat de cum lucreaza. Te obisnuiesti cu el in cateva zeci de km...iar in teren e total altceva!

sa te bucuri de el

singurele dezavantaje

-mananca gumele(la parcari,viraje)

-omoara crucile cardanice

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Multumesc de urari.

Gume am BFG MT pe 31, care oricum tin destul de bine la uzura, iar crucile cardanice sunt ieftine, asa ca avantajele blocantului sunt mult mai mari decat dezavantajele sale...

Link spre comentariu

montat si eu de o saptamana blocant spate: in teren cu totul alta viata!

Pe asfalt a trebuit sa schimb putin stilul de condus in sensul ca in curbe se tine ori in frana de motor ori in acceleratie....

una peste alta: MERITA!

Link spre comentariu

eu avand blocant pe spate as dori un LSD in grupul fata insa nu stiu daca e realizabil. cel de la calmini e prea scump. mai degraba ARB pe fata.

domnu', daca dati de petrol sa-mi spuneti si mie. :x

poti folosi diferentialul de 8" toyota supra 88-92, cel cu LSD. il pui in loc de cazanul de fonta, cu planetarele de toyota 4runner (mai tari ca planetarele verzi). sau poti face alta smecherie: tai o punte de samurai si faci carcasa din ea si bagi diff cu full spool. sau tai o punte de toyota si o faci asa. sau sudezi naibii tot in diferential si cind crapa pui altul sau mai sudezi odata :grin:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

domnu', daca dati de petrol sa-mi spuneti si mie. :x

petrolul in zona nu e problema se transporta pe dunare cu cargo-ul:ha::ha:

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

salutare,

astazi am trecut printr-o situatie putin ciudata cand cu vitara mea'97 fabricatie,1,6jlx am incercat sa trec usor un sant (teren cu zapada ) si nu am reusit in ideea ca masina avea o roata fata si pe diagonala o roata spate" in aer" .ambele roti ce erau fara aderenta se invarteau ,iar masina nu se mai misca nici pe greu ,nici pe usor,nici accelerata la 5000 ...nicicum.

am citit acest subiect,recunosc ca sunt incepator iar anumiti termeni tehnici pe care ii folositi imi sunt necunoscuti ,dar incerc sa ma documentez.

intrebarile mele :este normal sa se intample asta la un 4x4,exista vreun secret pe care nu l-am descoperit,vreun buton care sa faca toate rotile sa traga,o manevra pe care trebuia sa o aplic sa ies din acea situatie si pe care nu am facut-o?rezolvarea ar fi acest blocant de care voi vorbiti?

va multumesc pentru raspunsuri.:hl

Link spre comentariu

salutare,

astazi am trecut printr-o situatie putin ciudata cand cu vitara mea'97 fabricatie,1,6jlx am incercat sa trec usor un sant (teren cu zapada ) si nu am reusit in ideea ca masina avea o roata fata si pe diagonala o roata spate" in aer" .ambele roti ce erau fara aderenta se invarteau ,iar masina nu se mai misca nici pe greu ,nici pe usor,nici accelerata la 5000 ...nicicum.

am citit acest subiect,recunosc ca sunt incepator iar anumiti termeni tehnici pe care ii folositi imi sunt necunoscuti ,dar incerc sa ma documentez.

intrebarile mele :este normal sa se intample asta la un 4x4,exista vreun secret pe care nu l-am descoperit,vreun buton care sa faca toate rotile sa traga,o manevra pe care trebuia sa o aplic sa ies din acea situatie si pe care nu am facut-o?rezolvarea ar fi acest blocant de care voi vorbiti?

va multumesc pentru raspunsuri.:hl

Este foarte normal sa patesti ce ai patit,sa faci incrucisare de punti,asa se numeste fenomenul,iar avand diferential liber asa e normal,poti scapa de aceasta grija cu un blocant,care permite sa se invarta si roata de pe sol,cand cealalta de pe aceeasi axa este in aer

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Este foarte normal sa patesti ce ai patit,sa faci incrucisare de punti,asa se numeste fenomenul,iar avand diferential liber asa e normal,poti scapa de aceasta grija cu un blocant,care permite sa se invarta si roata de pe sol,cand cealalta de pe aceeasi axa este in aer

multumesc pt raspuns,banuiam ca asta ar trebui facut si o sa vad ce e de facut ,ce blocant ar fi mai bun raport calitate/pret,avand in vedere ca nu fac extreme.

Link spre comentariu

Salut!

Ai 3 posibilitati:

- blocantul saracului(frana de mana independenta pe fiecare roata)

- blocant pe aer ARB

- autodeblocant.

Eu am pe masina mea autodeblocant care mi se pare excelent pentru off-road, dar daca folosesti masina mult prin oras eu nu ti-l recomand.

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare