Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bara pentru inclinarea amortizoarelor spate

omoroka

Postări Recomandate

Si-a montat cineva bara pentru inclinarea amortizoarelor spate la Samurai in genul celebrei Spidertrax?

http://www.spidertrax.com/Rear-Shock-Bar

Daca da, cum ati confectionat, ce amortizoare ati adaptat si cum ati perceput aceasta modificare?

multumesc

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: bara pentru inclinarea amortizoarelor spate

Este un suport pentru repozitionarea telescoapelor.Daca nu ai de gand sa-ti schimbi telescoapele,nu te ajuta cu nimic.Pe acest suport se monteaza telescoape mai lungi cu cel putin 10-15 cm.

OFFROAD CLUB SIBIU
Link spre comentariu

Exact cum spune andre! Daca ti-ai inaltat masina din suspensie si vrei sa castigi mai mult unghi de incrucisare a puntilor, si mai mult de atata sa nu trebuiasca sa maresti limitatoarele de cursa pe puntea din spate, la samurai se face foarte simplu aceasta adaptare. Bara respectiva ajuta amortizoarele de pe spate sa fie montate in V in loc de U. Adica, punctul de prindere pe punte ramane acelasi insa punctul de prindere pe sasiu se muta mai spre centrul masinii astfel amortizoarele fiind in diagonala si deci mai lungi => cursa mai mare.

Ignorand SPOA, uite aici o poza: http://www.billjohn.com/armor/images/sidewinder2.jpg

Hai sa vedem daca a facut cineva adaptarea asta si daca merita :grin:

Eu m-as baga la asa ceva pentru ca inaltarea mea de 3" a iesit defapt de 4 inch pe fata si 3 pe spate. Vreau sa-i pun niste cercei mai lungi sa o egalez si pe spate, dar si niste amortizoare mai lungi sa incruciseze mai bine puntile. Mi-e teama insa sa nu interfereze cu toba si sa nu ma trezesc cu alte fenomene, de aceea intreb daca a mai facut cineva treaba asta.

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

Exact cum spune andre! Daca ti-ai inaltat masina din suspensie si vrei sa castigi mai mult unghi de incrucisare a puntilor, si mai mult de atata sa nu trebuiasca sa maresti limitatoarele de cursa pe puntea din spate, la samurai se face foarte simplu aceasta adaptare. Bara respectiva ajuta amortizoarele de pe spate sa fie montate in V in loc de U. Adica, punctul de prindere pe punte ramane acelasi insa punctul de prindere pe sasiu se muta mai spre centrul masinii astfel amortizoarele fiind in diagonala si deci mai lungi => cursa mai mare.

Ignorand SPOA, uite aici o poza: http://www.billjohn.com/armor/images/sidewinder2.jpg

Hai sa vedem daca a facut cineva adaptarea asta si daca merita :grin:

Eu m-as baga la asa ceva pentru ca inaltarea mea de 3" a iesit defapt de 4 inch pe fata si 3 pe spate. Vreau sa-i pun niste cercei mai lungi sa o egalez si pe spate, dar si niste amortizoare mai lungi sa incruciseze mai bine puntile. Mi-e teama insa sa nu interfereze cu toba si sa nu ma trezesc cu alte fenomene, de aceea intreb daca a mai facut cineva treaba asta.

Din pacate o sa ai probleme cu toba,trebuie sa reconfigurezi traseul ei ca sa poti monta telescoapele.Dupa parerea mea (vorbesc din proprie experienta)merita sa faci chestia asta ,dar numai daca iti pui cercei”dubli” (missing link shackle). Daca nu vrei sa optezi pentru cerceii astia ,atunci nu prea merita , suspensia fiind lamelara nu prea castigi nimic.

OFFROAD CLUB SIBIU
Link spre comentariu

Acea bara am observat ca se utilizeaza in cazul conversiei (lamelare-elicoidale) fiind reconfigurata pozitia amortizoarelor pentru flexuri si mai putin (optiuni personale)in situatia cand pastrezi lamelarele.

In situatia prezentata cu inaltare,la lamelare, amortizoarele sunt adaptate corespunzator, adica au o alta cursa fata de cele stok.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Nu se monteaza doar in cazul conversiei , o poti monta cand vrei.

Rolul ei este acela de a crea o cursa mai mare a amortizoarelor, care neaprat sunt mai lungi functie de pozitia acestora pe bara...exista mai multe pozitii de reglaj.

Am o astfel de bara de la Spidertrax, in curs de montare revin cu foto.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Salutare.

Vreau sa revin la ideea instalarii acestei bare de inclinare amortizoare si va intreb: aveti idee de niste amortizoare care sa se extinda la vreo 650-700mm pentru puntea spate? :grin: M-ar interesa daca are cineva un catalog cu specificatiile Monroe sau a altui producator similar, sa vad daca gasex ceva la ei bun pentru aplicatia mea.

Si inca ceva. Aceasta bara de inclinare amortizoare mergte foarte bine pe spate cu niste cercei bumerang rabatabili care se extind la 20cm. Fara ei bara in sine cu amortizoarele prelungite nu-si prea are rostul.

http://www.calmini4x4.de/Klappschaekel-Suzuki-SJ-410-413-Samurai-Santana

Va salut !

Link spre comentariu

Salutare. Aveti idee de niste amortizoare care sa se extinda la vreo 650-700mm pentru puntea spate?
cind am luat amortizoare de opel astra pentru fata, am cerut la unix un cos de amortizoare si am masurat la ele. aia s-au pus la mintea mea si m-au lasat sa-mi fac damblaua. amoritzorul de clio II 1,2 spate era mai mare cu aproape 7-8cm decit ala de astra care are 590 deschis.

Monroe Bushing Shocks (Revised).pdf

Monroe_Shocks_Chart.pdf

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

cind am luat amortizoare de opel astra pentru fata, am cerut la unix un cos de amortizoare si am masurat la ele. aia s-au pus la mintea mea si m-au lasat sa-mi fac damblaua. amoritzorul de clio II 1,2 spate era mai mare cu aproape 7-8cm decit ala de astra care are 590 deschis.

Exat asta cautam! Nu stiu de unde faci rost de toate informatiile astea dar esti super tare :al

Mii de multumiri :x

Va salut !

Link spre comentariu

Exat asta cautam! Nu stiu de unde faci rost de toate informatiile astea dar esti super tare :al

Mii de multumiri :x

eu am foarte mult timp liber. cind am o tema noua, merg cu detaliile pana in panzele albe, salvez how-to-uri, imagini, fac documente, informatiile le am structurate foarte bine si usor de gasit.

in fiecare noapte 3-4 ore de documentare. 5 forumuri de suzuki/samuraie de la americani si englezi citite cap-coada. mai nou am gasit unul belgian si unul german din care citesc cu google translate.

ce ma nenultumeste la forum.club4x4.ro este ca desi multi oameni descopera zilnic lucruri interesante si utile celorlalti, nu le impartasesc tuturor. plus ca informatiile oferite sunt foarte vagi.

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

ce ma nenultumeste la forum.club4x4.ro este ca desi multi oameni descopera zilnic lucruri interesante si utile celorlalti, nu le impartasesc tuturor. plus ca informatiile oferite sunt foarte vagi.

ai foarte mare dreptate

Va salut !

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Informatii de nota zece.Thanks.

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

120820121812.thumb.jpg.964c20e9c0b7baa8c8e4d6ca89ffb526.jpg

120820121810.thumb.jpg.2c1f1e2c59c67c3d075529b4bc0281ba.jpg

110820121807.thumb.jpg.b660d3d13fea90f6136e54b7ab9b6589.jpg

Amortizoare de spate de Solenza. Inainte de a monta caroseria pe sasiu potriveau, montate drept(in forma de "U"). Dupa ce s-a asezat caroseria nu mai incapeau, fiind necesara montarea lor in "V".

Link spre comentariu

Daca nu ai o suspensie care are travel mai mare nu ai de ce sa montezi acest sistem de repozitionare al amortizoarelor.Cum la samurai nu poti sa obti un travel simtitor mai mare decat folosind cercei missing link(dublii) care se deschid si isi dubleaza lungimea rezultand un travel generos nu ai nevoie de amortizoare asa de lungi.

Lungimea amortizorului e corelata cu travelul suspensiei,daca tu ai un travel de 20 cm nu o sa-ti folosesca la nimic sa montezi amortizoare cu cursa de 30 cm.

De ce ar trebui sa mai tineti cont e faptul ca amortizorul are eficienta maxima atunci cand e montat vertical,cu cat il inclini mai mult cu atat ii scate eficienta.

Cel mai eficient e amortizorul montat cat mai aproape de roata(spre extremitatea puntii) si inclinat 10-15 grade,cu cat il montezi mai departe de roata(mai aproape de centrul puntii) si il inclini mai mult ii scade drastic eficeienta.

Va salut cu respect :wink:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Perfect de acord cu ce ati spus mai sus.

Am ajuns la solutia asta pentru ca am facut masuratorile pe sasiul fara caroserie si motor, iar cand s-a ajuns la montaj nu mai incapeau. Amortizoarele erau cumparate si cu bucsile modificate(taiate si largite), nu mi le mai schimba nimeni.

DACA nu o sa se comporte ok, o sa le schimb.

(raportat la inclinarea initiala a amortizoarelor spate la samurai, prin modificarea prinderii nu s-a modificat foarte mult inclinatia)

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Readuc in discutie aceasta tema.

As fi interesat de cateva pareri referitoare la prinderea amortizoarelor atat pe spate, cat si pe fata.

Cati dintre voi ati facut aceasta modificare? Se merita?

Go big or go home.
Link spre comentariu

Cati dintre voi ati facut aceasta modificare? Se merita?

bara asta se foloseste la suspensiile cu curse lungi, la conversia pe arcuri de wrangler de exemplu.

amortizoarele cu cursa lunga sunt lungi pe deschis si ori le scoti prin podea, ori le pui inclinate.

daca ai suspensie stoc sau pe aproape, e o modificare inutila.

astea-s doua modele pe care le-am pus in practica.

bara_relocare_am_spate_v3_11.thumb.jpeg.238075ff80f9c0952443f7ba1a13a969.jpeg

1229758182_bararelocare_am_spate_v4.2.thumb.jpeg.8ded0e9291fe19fc22aac7e35f82ca38.jpeg

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Eu am SPOA. Estimez undeva la 5cm lift (de la prinderile arcurilor vechi pe punti la cele noi)

Arcurile pe fata nu sunt stock si estimez ca la flexari ma limiteaza amortizoarele.

Ma gandeam sa pun niste prelungitoare pe fata (http://www.shropshire-suzuki.co.uk/forum/viewtopic.php?f=5&t=14544), dar nu stiu daca rezolv ceva. Pe spate inca stau in dubii...

Cineva spunea (GPScu parca) ca cele mai eficiente amortizoare sunt montate spre extremitatile puntilor, eventual si putin inclinate. True? :D

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

Da , pentru ca la flexare inca mai sunt pe o pozitie corecta .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

salutare eu am Amortizoarele prinse V, defapt am cumparat kitul de inaltare de la LiviuOff de pe forum...plus alte piese... dupa ce il voi monta voi reveni cu poze pentru cei interesati

Link spre comentariu

Ridicata 5 cm din cercei , amortizoare +6 cm fata / spate +5 cm mai lungi fata de cele originale + schimbate conductele frana fata cu ceva mai lungi fata de cele originale. Din poza eu zic ca e o flexare bunicica fata de cum a fost inainte de modificare ( se putea si mai mare flexare cu 4-5 cm mai mult fata de cum e in poza dar nu am gasit un loc bun ) Eu nu vad rostul acelui suport doar daca ai spoa + cercei lungi ! La mine cu 5 cm lift ar fi intrat amortizor si de +10 cm pe spate fara sa modific prinderile sau unghiul amortizoarelor. Deci trebe gandita bine treaba ca daca nu e nevoie nu are rost sa pui.

[ATTACH=CONFIG]232271[/ATTACH]IMG_0155.thumb.jpg.555e9e260092548f7ea0003ffbc71f70.jpg[ATTACH=CONFIG]232273[/ATTACH]

IMG_0151.thumb.jpg.b846e5ab31e0ec4d7f98fd0841b110e5.jpg

IMG_0160.thumb.jpg.74db61ff791a617154a19c41ae1f4d89.jpg

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare