minitehnicusro Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 (editat) 105-107 km/h, dupa GPS. Samuraiu meu nu vrea mai mult. Nici intr-a patra, nici intr-a cincea. Pe autostrada, cu anvelope GoodYear Wrangler AT, 195/75R15, aproape identice cu cele din talon. Motorul este G13BA, 1298cmc, injectie, 51kw. E al meu bolnav sau "asa face toate" ? Editat Decembrie 23, 2010 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Al meu cu motor de 970cmc in jur de 100 +/- 10km/h maxim, dar deja incepe sa trepideze tot ... e in 4 trepte. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai 80 km /h gume de noroi 195 r15 100-110 km/h gume stock asfalt audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai 105-107 km/h, dupa GPS. Samuraiu meu nu vrea mai mult. Nici intr-a patra, nici intr-a cincea. Pe autostrada, cu anvelope Firestone Wrangler AT, 195/75R15, aproape identice cu cele din talon. Motorul este G13BA, 1298cmc, injectie, 51kw. E al meu bolnav sau "asa face toate" ? eu zic sa te bucuri ca merge si cu atata,caci nu e masina de curse suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blackufo Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai suntem constienti ca nu este masina de curse dar am avut de facut un drum de 1000 km intr-o singura zi si pot spune cu mana pe inima ca se duce , bine ......in reprize scurte am avut si 120 dar cu cauciucuri de strada , daca erau bine echilibrate mai mergea dar din cauza suspensiei pe fata putin dusa intra in balans lateral ,destul de periculos ,ideea e sa mergi lejer cu 80 ,consum decent si fara palpitatii . amintirile cele mai frumoase le am din........vise. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Nici a mea nu mai vrea sa sara de 105-107 km/h dar cu cauciucuri copie simex. Cu cauciucuri de strada am mers in reprize scurte 120 (masurat pe gps) si cu ochii pe acul de benzina care scadea in timp real. ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Maine il duc sa-i fac test de compresie. :y La ambreiaj care sunt simptomele cind e pe duca? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fitch Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Salut! Sunt nou pe forum si sunt interesat in inceperea aventurii mele offroad cu un Samurai. La ce te referi cand spui ca la drum consuma foarte mult ? Despre ce consum afara vorbesti ? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai La sosea cu mt-uri INSA TURBO mergand constant cu 100-105 km/h consuma cam 10-11l/100km. Asta in conditiile in care cu AT-uri mergea si cu 120 si consuma maxim 8%. PS. Pt test de compresie daca vrei vii la mine (vad ca esti tot din Buc) ca am scula de masurat si nu mai dai banii pe la service-uri ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Maine il duc sa-i fac test de compresie. :y La ambreiaj care sunt simptomele cind e pe duca? ambreiajul cand e pe gatate, incepe si patineaza cand pleci mai in forta din an I-a, si cand il fortezi pe off mai si miroase Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai 120 km/h cu simexuri, indicat de terratrip ... am mers doar 5 minute ca mi-era frica sa nu sara tablele de pe masina. Lucrul asta s-a intamplat dupa un tratament cu solutie de injectoare, acum urca lejer la 100 consum 10-11 TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai verifica ,filtru de aer ,cablul de acceleratie sa vezi daca trage suficient cursa maxima ,solutie curatat injectoare bagat in benzina jumate de rezervor si pe urma verifica testul de compresie . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Viteza maxima Samurai verifica ,filtru de aer ,cablul de acceleratie sa vezi daca trage suficient cursa maxima ,solutie curatat injectoare bagat in benzina jumate de rezervor si pe urma verifica testul de compresie . filtrul de aer e schimbat, are cam 700km, cablul de acceleratie merge pana la capat, l-am verificat. filtre si uleiuri schimbate. check engine zice 12, adica e ok. testul l-am facut cu benzina + solutie de curatat injectoare de la winns. astazi i-am facut si test de compresie la un service de cartier, iar rezultatul m-a cam deprimat. compresie in jur de 11 la toate pistoanele. cam putin dupa parerea mea. o sa mai fac un test la alt service sa vad daca se confirma. la manual zice ca daca e sub 12 merge la rk. offf :cr3 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Daniel Avasilcai Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Viteza maxima Samurai veverita mea sare de pe strada la 100 km/h dar am cauciucuri de strada 225 cam mari consumul de carburant mare de tot Viata e asa cum vrem noi sa fie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Barbu Marian Alexandru Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Salut! Eu am un Samurai din 92, 1,3 carburatie si cu cauciucurile de vara 205/70/15 am atins viteza maxima de 125 km/h, iar cu cele de iarna TZ GOMME Cross Country 195/80/15 am atins viteza maxima de 110 km/h . La aceste viteze masina se comporta destul de bine (nu tremura) chiar am ramas uimit. Eu zic ca este destul de bine :bc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2010 (editat) Re: Viteza maxima Samurai astazi i-am facut si test de compresie la un service de cartier, iar rezultatul m-a cam deprimat. compresie in jur de 11 la toate pistoanele. cam putin dupa parerea mea. o sa mai fac un test la alt service sa vad daca se confirma. asa cum am mai spus, cred ca e ceva in neregula cu samuraiu meu. impresia mea este ca "nu prea trage". pentru ca mai mult de 105-107 km/h nu vrea. cind am deschis acest topic, v-am cerut opinia despre viteza masinilor voastre, ca indicator al performantele motoarelor. cum nu pot sa am liniste pana nu ma lamuresc ce-i in neregula cu sami, azi i-am facut din nou test de compresie. de data asta respectand pas cu pas, procedura din manual. si evident ca mi-au iesit alte rezultate, intre 12,5 si 13,5 bari presiunea, lucru care mi-a facut ziua muuuuuuult mai frumoasa.:ypu la masuratoarea precedenta nu s-a apasat pedala de acceleratie (pana la fund, cum scrie in fsm) cind s-a actionat demarorul. ori lucrul asta are o mare influenta asupra testului, ori manometrul celor de le service era o petarda. cert e ca la masuratoarea precedenta rezultatele au fost in ur de 11 bari la toate cele patru pistoane. multumesc pe aceasta cale colegului NICU007 care mi-a dat fara nici o retinere manometrul lui, desi era prima data cind ne vedeam. :tk deci, daca compresie are (relativ ok), ce pot sa mai verific? jocul tachetilor l-am ajustat dupa cum cere manualul. ecm nu vede erori. poate fi patinarea ambreiajului o cauza? aparent e ok, nu miroase, nu patineaza cind plec de pe loc. n-as vrea sa cumpar un ambreiaj nou fara sa fie nevoie, ca am depasit deja de doua ori bugetul permis de consoarta si risc ca de la anul sa dorm in parcare. Editat Decembrie 26, 2010 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Viteza maxima Samurai asa cum am mai spus, cred ca e ceva in neregula cu samuraiu meu. impresia mea este ca "nu prea trage". pentru ca mai mult de 105-107 km/h nu vrea. cind am deschis acest topic, v-am cerut opinia despre viteza masinilor voastre, ca indicator al performantele motoarelor. cum nu pot sa am liniste pana nu ma lamuresc ce-i in neregula cu sami, azi i-am facut din nou test de compresie. de data asta respectand pas cu pas, procedura din manual. si evident ca mi-au iesit alte rezultate, intre 12,5 si 13,5 bari presiunea, lucru care mi-a facut ziua muuuuuuult mai frumoasa. la masuratoarea precedenta nu s-a apasat pedala de acceleratie (pana la fund, cum scrie in fsm) cind s-a actionat demarorul. ori lucrul asta are o mare influenta asupra testului, ori manometrul celor de le service era o petarda. cert e ca la masuratoarea precedenta rezultatele au fost in ur de 11 bari la toate cele patru pistoane. multumesc pe aceasta cale colegului NICU007 care mi-a dat fara nici o retinere manometrul lui, desi era prima data cind ne vedeam. deci, daca compresie are (relativ ok), ce pot sa mai verific? poate fi patinarea ambreiajului o cauza? aparent e ok, nu miroase, nu patineaza cind plec de pe loc. n-as vrea sa cumpar un ambreiaj nou fara sa fie nevoie, ca am depasit deja de doua ori bugetul permis de consoarta si risc ca de la anul sa dorm in parcare. In nici un caz nu e ambreajul ! o sa dormi in parcare degeaba daca il schimbi:ha::sl1 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Viteza maxima Samurai poate spun o prostie ,incearca sa vezi nu ai ceva roata putin blocata nu strica sa verifici ,scoti din viteza in tipul mersului si vezi cam ce distanta parcurgi cu masina la asemenea compresie sigur ar trebui sa atingi 120km h,sau verifica si filtru de benzina . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Cu indicatoarele de pe bord am dus-o spre 130km/h (Simex 205/70x15) In realitate nu a mers nici-o data cu mai mult de 100km/h masurat cu gps-ul. http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=48780&d=1253468604 Acuma am copii Simex 235/75x15 si cu reductia de 4.16 tot suta prinde... poate ceva mai mult in panta la coborare :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristibuzatu Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Viteza atinsa de al meu cumnat, cu un Samurai 1.3. Confirm ca si la mine arata aceeasi viteza, tot pe un Samurai 1.3 cu injectie. In acea perioada aveam cauciucuri de strada. Nu stiu insa daca vitezometrul indica corect / real viteza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rechinu Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Viteza maxima Samurai Cu 205 merge in jur de 120. Daca ambreiajul nu patineaza iar compresia e ok mai raman doua variante: reglajul carburatiei si reglajul aprinderii. Oricum, parerea mea e ca daca merge ok nu te apuca sa-i faci alte reglaje. Sunt multe masini cu motoare mari care tot cam cu 80 se misca pe asfalt LIVE FREE OR DIE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gikgik Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Viteza maxima Samurai la aerodina mica ai umblat..sau fa o mai usoara.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Claudiu samurai Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: Viteza maxima Samurai salut, al meu cu cauciucuri 205/80/15 pe asfalt nu am luat mai mult de 100 km/h , dar pt batranetea ei e super ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tco Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Re: Viteza maxima Samurai pai cu cauciucuri copii simex pe astfalt nu trec de 80 si se aude ca autobuzul, iar cu cele de strada am ajuns la 120 off-road nucsoara on-road vama veche Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fmg Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Viteza maxima Samurai Salut, Din propria experienta am ajuns cu al meu samurai la viteza de 145 km/h pe bord cu cauciucuri de iarna 205/70/15. Masina este pe injectie fabricatie 2002, dar din cauza balansului foarte mare in care a intrat masina a trebuit sa reduc viteza. [ATTACH=CONFIG]98299[/ATTACH] In prezent sunt in cautarea unei solutii pentru a gasii compromisul ideal in ceea ce proveste setarea masinii pentru off road dar pastrand viteza pe care o atinge masina in prezent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate