Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

hyundai terracan - merita preparat ?

madax

Postări Recomandate

Am un prieten ce are un hyundai terracan din 2003 , motor 2,9 crdi , stok si doreste sa-l prepare pt offroad. Exista modalitatea de a-l inalta si a-i atasa alte accesorii offroad ( troliu, overfendere, jante late, etc )? Si daca merita investitia in exploatare in teren?

Multumesc anticipat.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: hyundai terracan - merita preparat ?

As recomanda doar modificari specifice pt tura si expeditie decat pt offroad efectiv.

Exista pt masina asta si blocante ARB, si scuturi, si suport de troliu, si suspensie OME etc...

Poate ca s-ar putea modifica totusi pt un offroad mediu dar asta ar implica ca sa scapi de o gramada de plastice de pe ea.

Link spre comentariu

Omul vrea s-o inalte, prima data, gume pe masura ( cam ce dimensiuni i-ar trebui dupa o inaltarer cu OME de 5 cm?), apoi, troliu. Stiu ca are 4x2, 4x4 ,,usor,, si ,,greu,, si, cred si blocant spate. O sa-l intreb si dau si alte detalii.

Maxx, ,mai ai jantele alea de otel de y61, cele 4? Ms anticipat.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Raspunsul meu:

Definitiv nu!

Argumentul meu:

Cu banii care-i da pe "modificari" la Terracan isi ia un LC, Patrol sau G (chiar daca mai vechi), care si in varianta "stock" va fi mai bun in Off-Road.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Am Terracan de 2.9 CRDI, si de cand l-am luat (2 saptamani), am inceput sa il modific cate putin, asa ca de inceput. Inaltat putin, cat sa intre roti de 32" BF Goodrich AT, urmeaza flanse la roti de 30 mm, bara fata-spate tip ARB, troliu fata, in principiu o preparare pt tura, off road pana la dificultate medie.

Cat despre ceea ce spunea @patrolator, nu sunt deacord, am si LC 120 din 2007, iar terracanul stoc, depaseste capacitatile off-road ale LC-ului stoc.

Hyundai Terracan este o masina interesanta, care merita preparata pentru expeditii/tura. Pt mai mult....incercati PATROL.

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

Hyundai Terracan este o masina interesanta, care merita preparata pentru expeditii/tura.

Corect!

Dezavantajele sunt:

- suspensia puntii spate,mai exact "tendoanele" fragile. Acolo ar trebui lucrat/ranforsat.

-radiatorul din bara prea jos, expus.

In rest mi se pare o masina destul de bunicica.

Link spre comentariu

Omul vrea s-o inalte, prima data, gume pe masura ( cam ce dimensiuni i-ar trebui dupa o inaltarer cu OME de 5 cm?), apoi, troliu. Stiu ca are 4x2, 4x4 ,,usor,, si ,,greu,, si, cred si blocant spate. O sa-l intreb si dau si alte detalii.

Maxx, ,mai ai jantele alea de otel de y61, cele 4? Ms anticipat.

@Mada (am mai vb si la tel)parerea mea e sa monteze un kit de inaltare si sa puna un set de anvelope cu desen mai agresiv...stim toti ca singura legatura dintre masina si pamant e anvlopa,deci un 31x10,5..si e suficient pt iesirile din jurul Valcii..forestiere,paduri,pe langa transalpina,prin Capatanii.etc..am mai iesit asta-vara noi pe acolo si stii bine ce trebuie la o masina...ca deh noi nu facem extrem..(deocamdata):h5

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Sa aibe amicul tau spor la treaba, urmaresc topicul cu placere fiindca imi plac proiectele astea mai ciudate, cum e si infiniti ala alb de pe celalalt topic, va mai spun inca o data spor la treaba si puneti neaparat poze cu stadiile in care va aflati:wink:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Admitem faptul ca ar fi de acord cu modificarile, va rog sa-mi recomandati ceva ateliere si mecanici ce au mai facut asa ceva, inclusiv numere de telefon ( in principiu, in Bucuresti, dar nu exclude nici provincia - depinde si de pricepere, dar si de ... pret :grin: )

Daca prin aceasta se face reclama incalcandu-se regulile forumului, va rog sa mi le trimiteti pe PM.

:tk:t anticipat.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

• 11 ani mai târziu...
Mie imi place mult! Si deja am început modificarile, astept kit suspensie 5'' spacers 40mm, snorkel, cu bara din fata am probleme ca nu prea o gasesc deloc. Patrol...mda imi luam si eu dar in Anglia nu le găsești normale, toate sunt de off road si cer pe ele cat o casa dar sunt super mulțumit de terracan pentru ce fac eu. Nu sunt pro sunt amator si e mai mult decat imi trebuie terracanul spor la modificari
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare