cristian_pasca Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Buna ziua. Sunt posesorul unui Freelander TD4 din 2002. Intrucit vascocuplajul (VCU) este un consumabil, multi spun ca trebuie inlocuit la fiecare 100 K km, si avind dubii despre al meu, am preferat sa demontez cardanul cu totul, lasind tractiunea doar fata, pina ce il voi reconditiona sau verifica. Stie careva ceva in acest sens? se poate face in Romania? Un vascocuplaj nou e f scump 800 eur la reprezentanta. Probabil din aceleasi motive unii posesori cauta alternative pt un 4x4 cuplabil manual. Am citit mai sus, cineva avea probleme la viraje strinse, mai ales in marsharier. E problema clasica, VCU este blocat, fapt ce pune multa presiune pe IRD (cutia de transfer) si diferential spate, uzindu-le prematur, si costuri mari de reparatie. Daca cineva e in cunostinta de cauza, in acesta problema, va rog sa imi spuneti cum le-ati rezolvat. Ms. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luci45 Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Salut! Am aceasta problema la masina mea si urmaresc discutiile despre vascocupla pe forum si se pare ca doar schimbul acesteia e solutia. Pretul cam mare la una noua dar una din dezmembrari cum ar fi ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj pai ce rost are sa iei de la dezmembrari, fiind consumabila? din ce am ctit pe site-uri din anglia alea noi de fapt sunt recondtionate, cred ca schimba uleiul ala din ele, ca isi pierde proprietatile. banuiesc ca acelas lucru poat fi facut cumva, problema e ca nu se desface, e incapsulat. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Totusi ianinte de a posta probleme personale ar fi bine sa citesti regulamentul si sa-ti faci o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page156 Asa se face cind intri intr-o comunitate. Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Ala e doar un amortizor de vibratii, nu rezolva problema din pacate. Exista in UK VCU reconditionate la 275Lire+transport. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj de-aia intrebam daca exista vreo alternaiva, vreun kit ceva care sa cupleze/decupleze cardanul cumva mecanic, electric, hidraulic sau pneumatic, cu comanda care sa se poata instala in interior. mie mi-ar placea mai mult decat cu VCU, sa cuplez cand vreau eu, nu cand vrea el Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristian_pasca Postat Decembrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Din cit m-am informat, o unitate VCU stricata poate fi blocata sau libera, in cazul in care e blocata 4x4 e cuplat permanent, si in scurt timp se va strica IRD-ul, sau diferentialul spate, in cazul in care VCU-ul a ramas liber rotile din spate nu mai au tractiune. Cel mai probabi VCU-ul ramine blocat. El se uzeaza prematur din anumite motive: folosire excesiva pe teren accidentat sau cauciucuri necorespunzatoare care creeaza un raport diferit de rotatii dintre rotile din fata si cele din spate. In UK o reconditionare costa aprox 250 - 350 GBP. Dar ce fac ei de fapt, inlocuiesc acel silicon din capsula. Capsula e sigilata. Ma intreb daca n-o pot face eu, sa dau o gaura in capsula, o incalzesc pt a extrage siliconul, si o reumplu, Siicon se gaseste (am gasit in state, se face comanda), reintroduc aceeasi cantitate extrasa, apoi resigilez capsula. A incercat careva pina acum? :) Va multunesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj da, numai ca banuiesc ca ei taie capsula si curata tot siliconul, dac il incalzesti poate nu curge tot. ma gandesc ca daca era asa simplu lasau ei un buson sa poata fi schimbat... Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 (editat) Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Povestea cu VCU blocat deja devine o legenda. Deoarece rotile din spate se invart cu 0,8 % mai incet decat cele din fata ( de aia trebuie cauciucuri identice pe toate rotile ca sa nu se modifice acest procent) masina merge practic cu tractiune fata diferenta de rotatie intre cele doua segmente de cardan fiind prea mica, VCU nu actioneaza si cele doua segmente de cardan se rotesc independent. Concluzia: trageti doua linii longitudinale cu creta , cu vopsea,cu ce vreti voi, pe cele doua cardane si mergeti cu masina, Dupa cativa zeci de m cele doua linii nu vor mai fi coliniare daca VCU este ok. Daca cele doua linii raman coliniare atunci VCU este blocat. Cititi buletinul tehnic emis de Land rover privind efectul de "franare" la viraje stranse si in marsarier si incetati cu legendele . http://www.myfreelander.co.uk/Transmission/transprobs1.htm " Do not attempt to rectify this condition as it is a characteristic of the model. In the event of customer complaint, explain to the customer that there is no fault with the car and that this is a normal effect which is noticeable on vehicles which employ a viscous coupling in the ‘drive line’. " Editat Februarie 5, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj va salut si va urez tuturor land-roveristilor un an nou fericit referitor la verificarea vascocuplajului la freelander, cei care doriti sa o faceti, procedati dupa cum urmeaza: suspendati o roata spate(oricare), fixati o cheie tubulara pe surubul de strangere care se afla in partea superioara, fixati pe aceasta cheie un prelungitor simplu, pe acesta puneti o teava de aprox 1,5 m - pentru a crea o parghie mai mare -iar de capatul estrem al prelungitorului astfel improvizat atarnati o greutate de aprox 5 kg. rezultat: daca greutatea coboara, rotind roata bineinteles, vascocuplajul e ok.; daca nu si ramane inm aceeasi pozitie si dupa 15 min - "pa si pu" altul de la dezmembrari ori din anglia (cei drept cam scump) ce este dat in imagine este un simplu echilibrator mecanic specific tuturor masinilor cu tractiune spete(cu cardan) sunt asemenea echilibratoare si pe planetarele de fata(pe cele lungi)(vezi wv, peugeot, etc, cele cu motior transversal) mai exista un mod de verificare, in afara de cel cu linii, dar e putin mai complicat pentru edificare intrati pe youtube si introduceti "verificare vascocup[laj freelander" sau numai "vascocuplaj land rover freelander" cam atat, toate cele bune si sa auzim numai de bine cu stima NELU B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj A incercat cineva solutia asta? O fi pe bune sau e vreo teapa? http://olx.ro/oferta/vand-vascocuplaj-vcu-cardanic-pt-land-rover-freelander-ID4ZDmS.html#34cfdda04a Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj A incercat cineva solutia asta? O fi pe bune sau e vreo teapa? http://olx.ro/oferta/vand-vascocuplaj-vcu-cardanic-pt-land-rover-freelander-ID4ZDmS.html#34cfdda04a Nu se merita....... Pe topicul dedicat avem un coleg care a detaliat modul de readucere la viata a VCU (trbuie un pic de munca, dar se pare ca rezultatul este ok) .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Cumparati silicon 3 sticlute,aveti nevoie de o bormasina o seringa o sticla de diluant nitro o menghina si un compresor+chef de munca si cu 150 ron aveti un vascocuplaj ca nou! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Sigur ca fluidul ''ars'' nu mai are proprietatile necesare si unul nou isi va modifica vascozitatea asa cum trebuie deci se va simti imbunatatirea dar eu ma indoiesc ca nu exista uzura in placile alea care se freaca intre ele deci afirmatia ca e "ca nou" mi se pare putin hazardata...o sa vedem cat tine reparatia apoi mai vorbim, daca cineva vrea sa stie exact ce si cum in VCU un articol foarte bun aici http://cr4.globalspec.com/thread/101113/Testing-a-Viscous-Coupling NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Vascocuplajele care le vand englezii cu sute de lire sunt majoritatea reconditionate,deci si noi daca am curatat perfect interiorul si am introdus ulei siliconic 100000 cst(cum scrie la carte)nu 10000cst,30000 etc.cum fac unii.Discurile din interior cred ca sunt facute dintr-un aliaj f. dur(antifrictiune)deci nu se uzeaza asa repede.Colegul Asderian(si altii)au sectionat vcu si discurile sunt ok. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dantu Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Se apropie momentul in care voi incerca si eu reconditionarea vascocuplajului la Freelander 1 si as vrea sa va intreb, pe cei care ati făcut-o, de unde ati cumparat mazgaleala aia de ulei siliconic 100.000cSt si ce cantitate intra. Multumesc anticipat pentru raspunsuri :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Se apropie momentul in care voi incerca si eu reconditionarea vascocuplajului la Freelander 1 si as vrea sa va intreb, pe cei care ati făcut-o, de unde ati cumparat mazgaleala aia de ulei siliconic 100.000cSt si ce cantitate intra. Multumesc anticipat pentru raspunsuri :) Incearca sa parcurgi intreg topicul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dantu Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 Re: Freelander TD4 - problema vascocuplaj Il incepusem intre timp. Multumesc :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate