Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Mercedes G

ormus

Postări Recomandate

Sunt proaspat stramutat la Brasov,am 42 ani,economist,copii, nevasta si nevoie de un G, sfaturi si indrumare pentru a nu repeta greselile altora.Ceea ce stiu in afara de ce am aflat tot de la voi de pe forum e ca avreau sa cumpar un G fara electronica gen 290 pur, fara pompa de injectie pretentioasa; sa mearga si cu ulei vegetal la nevoie. Va rog cat se poate de sincer pt ajutor in gasirea, eventual repararea si intretinerea lui. Am mers o singura data cu un G cu patru usi prin niste crevase de gheata pe stradutele din Bucuresti si m-am indragostit brusc. In prezent am un Mitsubishi Pajero Sport, benzinar, V6, automat si nu pot spune ca m-am simtit vreodata sigur in ea mai ales pe gheata.

Va astept cu interes,poate candva voi putea si eu sa sfatuiesc pe altul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vreau si eu un G

la Agnita in curte la ocolul silvic se afla un G care este de vanzare , inmatriculat , diesel ,alb dar in 2 usi, daca ti-a trezit interes pot sa aflu mai multe despre acest G.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Buna ziua, ia legatura cu Dl Liviu Iernean are un 230GE de vinzare si arata bine iar daca vrei diesel Ii pui un motor+cutie de pe un W124 2.5td si rezolvi problema. Al meu a fost tot 230GE si acum are motor si cutie de W124 2.5d si caut sa il schimb tot cu 2.5td(motor simplu, fiabil si are si ceva putere 93KW/4600Rpm iar cuplul 231Nm/2400Rpm). Multa bafta.

Link spre comentariu

Ce ma bucur ca am intrat si eu "in direct" cu voi, ca pana acum nu erati pentru mine decat personajele unei lecturi...De altfel interesante si utile. Multumesc de informatii dar un G cu patru usi nu avem pe undeva? Daca le-as gasi convenabile as lua unu cu 2 si unul cu patru pentru mine si sotie schimband astfel cele doua masini actuale BMW 525 tds si Pajero sport.

Asa ca as merge pe doua fronturi. Ce nu am inteles este cat de complicat de sa schimbi un motor dpdv al actelor? Am inteles ca unul din voi a facut asa ceva. Puteti sa ma ajutati eventual si cu un mecanic din domeniu?

Link spre comentariu

la Agnita in curte la ocolul silvic se afla un G care este de vanzare , inmatriculat , diesel ,alb dar in 2 usi, daca ti-a trezit interes pot sa aflu mai multe despre acest G.

Da ma intereseaza pentru sotie, ai idee cum se prezinta ca aspect (mai ales interior ca pentru o doamna mai curajoasa din fire dar pretentioasa)

Link spre comentariu

Buna ziua, ia legatura cu Dl Liviu Iernean are un 230GE de vinzare si arata bine iar daca vrei diesel Ii pui un motor+cutie de pe un W124 2.5td si rezolvi problema. Al meu a fost tot 230GE si acum are motor si cutie de W124 2.5d si caut sa il schimb tot cu 2.5td(motor simplu, fiabil si are si ceva putere 93KW/4600Rpm iar cuplul 231Nm/2400Rpm). Multa bafta.

Scuze ca nu am raspuns direct din prima dar abia ma familiarizez cu forumurile... Sa inteleg ca o astfel de varianta -250td e mai buna decat 290 d sau 300 d? Sau poate ar fi mai bun un motor de 300 td? Ceea ce as dori cum am mai spus este sa nu aiba electronica si pompa sa permita combustibil vegetal. Multumesc oricum pentru sprijin.

In legatura cu masina,as putea vorbi direct cu domnul respectiv?

Link spre comentariu

Pe site-urile de vanzari nu ai gasit nimic? Daca gasesti poti sa ceri pareri aici inainte sa il cumperi. Sa intrebi daca cineva cunoaste masina sau sa ai surpriza ca masina e a cuiva de pe forum.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Au mai fost ceva de cand tot urmaresc eu, imi aduc aminte de unul alb impecabil pe la Suceava, a mai fost unul gri metalizat 250 d scurt cu portbagaj sus ,troliu,roti pe 33 bare de otel, dar s-au dat. Acum nu sunt ce vreau eu.

Apropo pe mine ma sperie si blocarea diferentialelor din butoane la cele de dupa 90-91. Parca pare mai solid sistemul cu cele doua parghii langa schimbator. Poate cineva sa ma lamureasca daca sistemul asta cu vacum (sau si celalalt e tot cu vacum?) contine si relee sau componente electronice, de care eu vreau sa fug cat mai tare?

Link spre comentariu

Au mai fost ceva de cand tot urmaresc eu, imi aduc aminte de unul alb impecabil pe la Suceava, a mai fost unul gri metalizat 250 d scurt cu portbagaj sus ,troliu,roti pe 33 bare de otel, dar s-au dat. Acum nu sunt ce vreau eu.

Apropo pe mine ma sperie si blocarea diferentialelor din butoane la cele de dupa 90-91. Parca pare mai solid sistemul cu cele doua parghii langa schimbator. Poate cineva sa ma lamureasca daca sistemul asta cu vacum (sau si celalalt e tot cu vacum?) contine si relee sau componente electronice, de care eu vreau sa fug cat mai tare?

salut sunt LIVIU cel amintit mai sus cu G-ul alb am mai multe variante de G-uri,daca te intereseaza sunama la:0745010380

Link spre comentariu

Salut, in legatura cu sistemul de blocaj al diferentialelor G-ul W463 (cel cu butoane) are actionare vacuumatica iar W460 si W461 (cele cu pirghii)au actionare hidraulica. Daca vrei actionare hidraulica pe W463 cred ca tot Liviu te poate ajuta. G-ul 290gd si 300gd au impozit mai mare si diferenta de putere nu este asa mare. Doar G300td cel cu 177cp si 330Nm se diferentiaza de cele amintite mai sus.

Link spre comentariu

Salut, in legatura cu sistemul de blocaj al diferentialelor G-ul W463 (cel cu butoane) are actionare vacuumatica iar W460 si W461 (cele cu pirghii)au actionare hidraulica. Daca vrei actionare hidraulica pe W463 cred ca tot Liviu te poate ajuta. G-ul 290gd si 300gd au impozit mai mare si diferenta de putere nu este asa mare. Doar G300td cel cu 177cp si 330Nm se diferentiaza de cele amintite mai sus.

Si merita sa pun unul de 177cp sau au si alea probleme? Am inteles ca motoarele de merz incepand cu 3000 cmc nu sunt asa de reusite, sau e vorba de peste 3000 dee cmc...

Link spre comentariu

G300td are motorul OM606 si este unul dintre cele mai reusite, este foarte bine echilibrat si are si putina electronica. Cred ca motoarele la care te referi sint pe G350td si G400cdi cel din urma stind chiar prost la capitolul fibilitate motor. In general cu cit mai putina electronica cu atit mai bine chiar daca puterea este mai mica si consumul mai mare. Acum depinde ce iti doresti, daca vrei sa alergi pe sosea cauta un G500sau G55amg sau montezi la cel achizitionat un astfel de motor cu transmisia aferenta.

Cu privire la motorul OM 606 de 177cp pe care ma gindeam si eu sa il montez la al meu, eu zic ca diferenta este intre el si cel de 2,5td dar cel de 2,5 nu are electronica si eu unu prefer 2.5td-ul. Maidiscuta si cu Liviu treburile astea el si pregateste masinile astea pt. concursuri si te poate indruma mai bine spre ce vrei. Eu pe el il cunosc si de aceea te indrum spre el.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu tocmai am terminat de schimbat motorul la G-ul meu. Eu am avut 3500 Turbo de 100KW si am pus 3000 Turbo de 105 KW de -w124-.

E ceva de munca si trebuie sa te duci la cineva care a mai facut transplatul asta pt. ca iti trebuiesc o gramada de piese care nu vin pe motorul de w124 (daca folosesti motor de pe caroserie w124).

Ca sfat, inainte de orice transplant, da o fuga inainte la RAR si vezi daca e compatibil motorul cu caroseria (sau daca esti compatibil tu sau vre-un prieten cu ''cerintele lor'').

Daca faci schimbul fara sa te interesezi te pot ''curenta'' rau de tot. Sunt niste taxe de iti taie respiratia daca schimbi din benzina in diesel sau daca e alt tip motorul...

Cred ca motorul de 2500 D sau TD e prea lesinat pt un G, nici asta de 300td nu e prea sprinten...

Bafta si rabdare multa !

zic si io.........
Link spre comentariu

Cred ca cel mai bine cind gasesti ceva, sa te misti un pic cu masina sa vezi daca e la asteptarile tale de comportament. Armata germana foloseste totusi G250gd (wolf) de numai 92 cp si cred ca sint multumiti. Va las ca ma apucat anul nou, La multi ani.

Link spre comentariu

Cu privire la motorul OM 606 de 177cp pe care ma gindeam si eu sa il montez la al meu, eu zic ca diferenta este intre el si cel de 2,5td dar cel de 2,5 nu are electronica si eu unu prefer 2.5td-ul. Maidiscuta si cu Liviu treburile astea el si pregateste masinile astea pt. concursuri si te poate indruma mai bine spre ce vrei. Eu pe el il cunosc si de aceea te indrum spre el.

El (Liviu) zice ca scoate cumva tot ce e electronic de pe el (177cp), adica si de pe pompa si o regleaza cu cineva de la Iasi. Eu din fire cred prima discutie si judec dupa, asa ca as merge pe mana lui...

Link spre comentariu

... Am mers o singura data cu un G cu patru usi prin niste crevase de gheata pe stradutele din Bucuresti si m-am indragostit brusc. In prezent am un Mitsubishi Pajero Sport, benzinar, V6, automat si nu pot spune ca m-am simtit vreodata sigur in ea mai ales pe gheata....

Constatarea mea personala este ca G-ul 460 fix pe gheata nu merge bine. Poate modelul 463 (4x4 permanent + ABS/ESP) sa se descurce mai bine, dar modelele fara 4x4 permanent sunt foarte instabile pe gheata.

Referitor la putere, 90CP sunt cam insuficienti pentru o folosire "normala" a masinii. Daca va fi masina ta de zi cu zi probabil ca vei avea nevoie de mai multa putere. Testeaza cateva G-uri cu diferite motoare, inclusiv pe sosea, pentru a vedea ce inseamna diferite puteri pe un G.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Pe gheata nu merge bine nici o masina daca nu are cauciucuri cu tinte care la rindu lor pot fi de mai multe feluri. Cind apare gheata daca vrei siguranta se merge incet fara miscari bruste. Iar 460-ul din cauza lipsei diferentialului central poate fi mai naravas. Cit despre ABS,ESP,ASR si altele chiar daca le ai, e bine sa nu te bazezi pe ele ca in mod sigur ajungi ca tipul ala cu X5 de asta iarna care a cazut peste calea ferata.

Link spre comentariu

Constatarea mea personala este ca G-ul 460 fix pe gheata nu merge bine. Poate modelul 463 (4x4 permanent + ABS/ESP) sa se descurce mai bine, dar modelele fara 4x4 permanent sunt foarte instabile pe gheata.

Referitor la putere, 90CP sunt cam insuficienti pentru o folosire "normala" a masinii. Daca va fi masina ta de zi cu zi probabil ca vei avea nevoie de mai multa putere. Testeaza cateva G-uri cu diferite motoare, inclusiv pe sosea, pentru a vedea ce inseamna diferite puteri pe un G.

Referitor la treaba cu 4x4 permanent sa inteleg ca e cam musai pentru un condus mai confortabil?

La Mitsu meu (Pajero Sport) cand bag 4x4 pemanent ma cam zmuceste in curbe luate de pe loc. La modelele cu pemanent nu se mai intampla fenomenul?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare