Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Mercedes G

ormus

Postări Recomandate

Re: Vreau si eu un G

Dragul meu visator la G, fiecare isi va lauda capra din ograda lui ca e mai buna decat a vecinului. eu in schimb pot sa iti spun ca cel mai bine ar fi sa ne spui la ce buget te-ai gandit tu sa aloci pt visul asta si cu siguranta ca dupa aia vei primi oferte concrete in suma respectiva. in principiu 463-ul e mai bun decat 460 pt ca e 4x4 permanent si pt ca e o tehnologie mai noua, dar si cu 460-ul te poti descurca de minune. cel mai important in final e soferul. pe de alta parte 463-rile mai noi au mai multa electronica, eea ce nu e f bine. piesele la G sunt destul de scumpe, asa ca e bine sa iei o masina in care sa nu investesti in reparatii minore de la inceput. (ale mele rep minore au fost cam 4000 euro. Mai trebuie luat in calcul ca multi din cei care iti raspund la postari sunt amatori si doar isi dau cu parerea fara sa fie siguri 100% de ceea ce zic, asa cum e si cazul meu. Eu am avut ceva probleme cu G-ul meu si multi mi-au dat sfaturi peste sfaturi, insa singurul care m-a rezolvat a fost domnul Liviu din Mures, om pe care il recomand cu caldura la cei care au probleme cu G-urile. eu zic ca cel mai bine dai tu o fuga pana la el si vezi ce are el pe acolo. are un puch 230 benzina caruia ii poate face un transplant intr-un 3000 turbodiesel, si cu siguranta ca la ala nu ai de bagat nimic in el pt ca omul l-a pus la rand.

daca vrei suna-ma si iti pot impartasi din mica mea experienta de posesor de G. Ideia e ca daca ai prins o masina buna te vei indragosti iremediabil de ceea ce in seamna clasa G.

Dragos 0763816288

mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Referitor la treaba cu 4x4 permanent sa inteleg ca e cam musai pentru un condus mai confortabil?

La Mitsu meu (Pajero Sport) cand bag 4x4 pemanent ma cam zmuceste in curbe luate de pe loc. La modelele cu pemanent nu se mai intampla fenomenul?

4x4 permanent inseamna cu diferential central, sa poata merge 4x4 si pe asfalt (cand trage doar o roata din 4). Asta este varianta recomandata pe zapada batatorita sau gheata. Dar cele mai importante sunt cauciucurile, care in combinatie cu ABS si ESP te vor ajuta sa controlezi masina. Daca insa este gheata lucie, tot in sant ajungi.

Pajero Sport nu cred ca are diferential central, cand cuplezi 4x4 trage o roata fata + una spate, cu aceeasi viteza, ceea ce in curbe pe asfalt nu-i prea bine (strica transmisia).

Referitor la G, colegul Drag are dreptate: cumpara cel mai "sanatos" G pe care ti-l permiti. Reparatiile ulterioare sunt scumpe si foarte scumpe. In plus sunt putini mecanici care se pricep sa repare un G.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Intradevar Drag are perfecta dreptate si mai conteaza cit de mult iti doresti respectiva masina. Eu am avut destul de tras pentru a elimina tot felu de improvizati si inca mai am. Dar oricit ar fi efortul la masina asta nu voi renunta niciodata, pentru mine este ,,ce mi-a recomandat doctoru''

Link spre comentariu

Pe geata pot sa ai orce masina,daca nu ai cauciucuri potrivite.Si sa nu uitam ca trebuie si ceva experienta la sofat pe gheata.

Un G class trebuie sa lucreze pe teren ele au fost concepute pt Off-ROAD. Modelele G din ultina zece ani sint GUNOAIE pline cu electronica si fite.G clasul adevarat este in care cuplezi Diff mechanic si nu cu electronic.Electronica cind este lumea mai draga atuncea te lasa.

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Mercedes G

Multumesc tuturor pentru sfaturi, am inteles si cu diferentialul central si cu costurile de mici reparatii si inlocuirea tiganelilor... As da in jur de 10000 dar cu conditia sa fie o masina ca aceea alba a lui Liviu din Tg. Mures dar inscrisa , cu cutie manuala si motor diesel.... Asta ar fi ideal da unde gasim idealul, ca sigur zace prin vre-un garaj pe undeva.... Daca are cineva informatia va las telefonul meu: 0724.03.02.01. Dragos.

Link spre comentariu

in 10.000 inscrisa e cam greu de gasit dar nu imposibil, de ce nu alegi bg? eu totusi zic sa vb cu Liiu si sa dai o fuga pana acolo, am inteles ca are si ceva varianta de a o inscrie mai ieftin (2000 eur) si cred ca in banii astia poti avea si diesel, si inscrisa in ro. totusi, trebuie luat in calcul ca la o masina de 3000 in tara noastra draga platesti un impozit urias, asigurare mare, pe cand la bg preturile sunt simbolice. mie mi-au cerut la noi 25.186 euro taxa inmatriculare pt masina, acum am inteles ca aproape s-a dublat. Alegerea e a ta!!! Cheie e la tine!!!

Editat de drag
mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu

stai la panda min 1 an (ca @rommy-2005) si poate vei avea sansa sa gasesti configuratia ceruta la banii disponibili!acest vis se va concretiza numai daca mai faci rost de 2-3000euro:wink:

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

stai la panda min 1 an (ca @rommy-2005) si poate vei avea sansa sa gasesti configuratia ceruta la banii disponibili!acest vis se va concretiza numai daca mai faci rost de 2-3000euro:wink:

Pai am zis in jur de 10000, numa buna sa fie...

Link spre comentariu

Ca sa-ti faci o idee asupra preturilor de 'afara'...

Sper sa-ti fie de ajutor!

http://fr.autoscout24.be/ListGN.aspx?vis=1&make=47&model=-62&pricefrom=1000&cy=B&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&zipc=B&tab=price

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Le stiu. le stiu, dar acolo nu e criza adica mai sunt bani (inca) si chiar si asa nu insemna ca le vand cu cat cer si nici ca sunt toate impecabile si nehandralite. Ieri am vorbit cu un "impatimit" care a fost special in Germania pt un G si primele 4 alese de pe poza erau de fapt varza. Asa ca mai bine astept un pic si cu siguranta va aparea si regele cu cetatenie romana, impunator si falnic, odihnit si gata de lupta si nu un fost rege neadaptat pe aceste meleaguri, obosit si ranit dupa indelungi campanii istovitoare.... Oricum, tot rege si ala si ala

Link spre comentariu

Buna ziua, in aceeasi situatie am fost si eu. Adica cu acelasi buget si am tinut sa fie cetatean roman si nu cred ca am facut bine. Chiar daca este inmatriculat la noi si scapi de taxa pe poluare te omoara impozitu care nu se stie cit mai creste pe viitor. Eu daca voi fi nevoit o radiez de aici si o inmatriculez la bulgari,unguri sau chiar in germania. Chiar daca e mai complicat in germania macar am satisfactia ca bani nu se irosesc aiurea adica cind mergi prin tara aia chiar vezi unde sint bani (cine a fost stie despre ce vorbesc). Singura solutie daca ti mortis sa fie inmatriculat aici si sa arate, functioneze ca cel de la Liviu sau ceva asemanator este sa maresti nitel bugetul. Cei care au un G-eu bine intretinut sint de cele mai multe ori cunoscatori pasionati si nu cred ca vor pune un pret mic pe masina lor. Ai grija la cele aranjate pt.vinzare, mai bine arata un pic mai rau estetic dar sa functioneze mecanica bine.

Link spre comentariu

Misto G-ul cu plug, il stiam de mult, ce chestie, inca nu s-a vandut... chiar ca l-as lua ca pare sa arate cat de cat.. Dar cum vin cu el, dau zapada in toata Europa?! Si apoi sa zic ca il inscriu la Bg. Cat o mai tine si cu astia ca am auzit ca s-a marit si acolo. Si inca ceva: masina e proietatea bulgarului care ti-o promite tie sau cum?

Link spre comentariu

Daca nu s-a vindut e bine poate mai lasa ceva iar daca ajungi sa o cumperi plugul nu este o problema, se poate baga inauntru sau mergi cu el ridicat. Eu mi-as dori asa ceva. La bulgari oricum taxele sint mici si daca mai cresc oricum nu cred ca or sa le ajunga pe ale noastre ,,doar sintem mai buni ca ei''. Inmatricularea la ei se poate face si pe numele tau, adica iti iei rezidenta bulgara numai ca te mai costa daca nu ma insel vreo 500Eur in plus. Daca te intereseaza caut eu hirtia unde am notat firma care se ocupa de toate actele inclusiv de rezidenta. Oricum gasesti pe google destule firme care se ocupa cu inscrieri in bulgaria, daca nu ma insel este si un coleg de forum care face asa ceva. Succes

Link spre comentariu

Inmatricularea in Bulgaria pe numele dvs. Autoturismul se imatriculeaza pe baza rezidentei (max 5 ani cuposibilitate de prelungire). Costuri ar fi 300eur pt.obtinerea rezidentei,costul inmatriculari 650eur in care intra(impozitul pe 1 an, asigurarea 1 an,verificarea 1 an,ecotaxa, taxele de numere, ITP si talon, comisionul firmei) transportul se discuta separat. Inmatricularea+obtinerea rezidentei se face in 3zile lucratoare.

Link spre comentariu

Am vazut azi G300 -le ala alb de la Suceava pe autovit acum are numere de Arad si costa 16250 Eur.

Deci ala este..... asa am banuit si eu. Pe vremea aia avea 125.000 de km. Am vorbit cu propietarul de pe atunci si era OK dupa vorbe. O daduse cu 14500. Problema este ca acum sunt cam indoit cu sistemul asta de blocare electro-magnetico-vacuumatic...Ieri am vorbit cu un alt impatimit care in seara dinainte de anul nou il apucase offroadu si a ramas in noroi pana la praguri ca nu a mai cuplat nici un differential cu sistemul asta (463). Cand se pregatise sufleteste sa sape precum cartita sa caute locul unde sa infiga batul pentru a bloca manual (noaptea la minus nu stiu cat...), a mai incercat odata si a mers ( in prealabil schimbase 3 sigurante). ASA CA: m-am speriat si de furtunase, relee si bile cu vacuum prin aripi... Am mers cu un 460 cu parghii clasice si chiar nu ma deranjeaza sa trag de ele, ce ma deranjeaza la 460 sunt puntile scurte care ii dau aspect de caruta si motoarele negandite pentru drumuri lungi pe asfalt. Dar cred ca problema puntilor s-a rezolvat la 461 si mai ramane motorul si diferentialul central (4X4 permanent) care cred ca e mai usor de condus pe drum alunecos clasic (mai ales in cube).

In final poate cineva sa puna cap la cap tot ce am inteles eu pana acum despre G-uri, sa verifice daca am inteles bine si sa ma sfatuiasca daca dorinta mea actuala este una realista si buna?

Pe scurt acum vreau un 461 sau 463 fara vacuumuri si relee care nu sunt strict necesare, cu punti mari cu rapoarte care sa nu tureze motorul ca la alea de armata, parghii hidraulice, diferential central si motor cu care sa pot depasi normal pe asfalt (cred ca 250 td de pe limuzina-125 cp sau cel de 3000 de pe limuzina).

Repet, cu scuzele de rigoare catre cunoscatori, ceea ce e scris mai sus e o combinatie intre vis si realitatea pe care am putut eu sa o descopar pana acum asa ca va rog sa ma corectati unde e cazul sa invat si eu cum trebuie pana la urma...Merci anticipat.

Link spre comentariu

In manualul de la 463 scrie ca trebuie sa cuplezi diff lock-ul macar o data pe luna. diff lockul de la 463 nu se cupleaza stationar, masina trebuie sa fie in mers sau miscata un pic fata spate pentru ca acei craboti sa intre la locul lor. tot in manualul de 463 spune ca e mai bine sa poti cupla in mers diff locul, cand ai aderenta decat sa il cuplezi cand ramai impotmolit. eu cand ies pe teren cuplez din start diff-locul central, si cand vad ca ma apropii de o anumita zona in care consider ca as avea nevoie si de spate il cuplez, dureza cam 5 secunde pana isi gaseste momentul optim ca sa cupleze. nu am patit niciodata sa nu se cupleze. pe urma il decuplez. diff-licul central e singurul de care poti abuza cat vrei, mai ales pe drumuri cu polei, alunecoase, etc. imparte transmisia 50-50 fata spate. 460-461 nu are. Recomand 463-ul.

Link spre comentariu

W461 sint cele militare nu cred ca asta vrei iar la W463 cu rapoarte mici pt. fuga iti trebuie motor cu cuplu cit mai mare. Puntile de 463 parca sint cu 5 cm mai late, poti obtine aceasi latime la unele de 460 punind jante cu ET negativ.

Link spre comentariu

...Pe scurt acum vreau un 461 sau 463 fara vacuumuri si relee care nu sunt strict necesare, cu punti mari cu rapoarte care sa nu tureze motorul ca la alea de armata, parghii hidraulice, diferential central si motor cu care sa pot depasi normal pe asfalt (cred ca 250 td de pe limuzina-125 cp sau cel de 3000 de pe limuzina)..

Ce vrei tu nu prea exista. Ori e 463, cu diff central si motoare decente, dar cu blocanti la buton si motoare ceva mai complicate, ori e 460/461 cu blocanti la manete si motoare simple dar slabe ca putere si fara diff central. Vacuumuri cred ca u toate.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Daca vrei mai mult comfort si nu vrei sa participi la concursuri, unde poti avaria masina cauta W463 si modifici actionarea blocantilor adica pui actionarea de la 460 la 463 mai greu e cu blocarea centralului dar sigur se rezolva. Liviu avea un 463 pregatit de concurs si cred ca modificase si modul de blocare al diferentialului central. Iar ca motoare cred ca 2.5td si 3.0td sint tocmai bune adica diesel, simple, fiabile. Daca vrei ceva mai puternice decit astea automat apare si electronica si alte maimutareli complicate.

Link spre comentariu

Transmisia (punti, cutie transfer, cardane) la w461 sint la fel ca la w460 deci nu poti monta cutie de transfer (cu diferential central) de la w463. La 460,461 diferentialul spate este la centrul punti, la 463 este spre partea din dreapta ( ca puntea fata ). Iar dferentialul fata se roteste invers la 463 fata de 460,461. Puntile de 461 cred ca sint identice cu cele de 460. [ATTACH]95683[/ATTACH]

Editat de maxian paul
Link spre comentariu

La ce sa te mai complici? eu cred ca e mai costisitor sa pui un blocant central, ia un 463 si gata, si eu am in plan un transplant de motor, de la 113 la 147 sau 177 cai, numai ca stau un pic in cumpana ca se pare ca s-a modificat treaba cu itp-urile la bg asa ca trebuie sa vad exact cum sunt regulile acolo pana sa ii pun motorul mai puternic. Pana la urma Muresul e la 150 km de Brasov, in 2 ore esti la Liviu si vezi si 460 si 463. poate o sa iti placa ala de 6000 cu motor de S Klasse 12 cilindri in V si atunci o sa trebuiasca sa mai strangi inca 60-70 mii de euro.

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare