cristeaandm Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Conform indicatiilor date de Astral deschid aici acesta discutie despre ET-ul jantelor de la Samurai De aici ies si intrebarile: 1. Cat de mare sa fie ET-ul jantei (mentionez ca ma intereseaza unul negativ)? 2. Poate cauza neplaceri? 3. Dar daca este combinat si cu o flansa distanier? 4. Cat de sigura este flansa, ca si siste de prindere sa nu se reteze prezoanele sau sa cauzeze la articulatii sau parte mecanica? 5. Am observat ca acest ET are cote diferite de 10, 15, 20..... si cat o mai fi; astia ce sunt cm, inch sau altceva? 6. Se preteaza jantele de aliaj la offroad? Multumesc Sa avem un an mai bun :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gikgik Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: ET Jante tabla/aliaj samurai vad ca nimeni nu ti a raspuns...si eu asi vrea foarte mult sa invat lucrurile astea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tco Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: ET Jante tabla/aliaj samurai si eu astept pareri, mai ales despre flanse daca forteaza partea mecanica! off-road nucsoara on-road vama veche Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: ET Jante tabla/aliaj samurai Se pare ca dupa mai multe cautari si pe google (nu stiu dc dar se pare ca la cautare nu le arata pe forum) am gasit cateva treburi interesante si foarte detaliate. Pentru ca erau mai multe persoane interesate si poate tot la fel nu au gasit, pun aici link-urile si discutia ramane valabila in cazul in care de atunci s-a mai sesizat vreo defectiune majora sau avarierea acaretului datorita flanselor (de ele mi-e cel mai teama). http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53133-flanse-distantiere-vs-et-negativ http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46766-flanse-distantiere http://www.club4x4.ro/forum/showthread.php?51591-flanse-distantiere-din-aluminiu-sau-otel&p=567455 Deocamdata nu am gasit daca se preteaza pentru offroad jantele de aliaj. Multumesc :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: ET Jante tabla/aliaj samurai 1. Cat de mare sa fie ET-ul jantei (mentionez ca ma intereseaza unul negativ)? 2. Poate cauza neplaceri? 3. Dar daca este combinat si cu o flansa distanier? 4. Cat de sigura este flansa, ca si siste de prindere sa nu se reteze prezoanele sau sa cauzeze la articulatii sau parte mecanica? 5. Am observat ca acest ET are cote diferite de 10, 15, 20..... si cat o mai fi; astia ce sunt cm, inch sau altceva? 6. Se preteaza jantele de aliaj la offroad? Din ce am vazut eu pe forum,iti raspund: 1.ET negativ poate fi atat de mare cat sa nu-ti atinga in aripa la viraje sau la flexari 2.Neplaceri? Daca te referi la damage,da. Pentru ca apare efectul de parghie. 3.Am vazut live de mai multe ori flansa combinata cu roata intoarsa in conditii dificile si nu s-a intamplat nimic. Efectul (cred eu) apare pe termen lung. 4.Flansa e atat de sigura cat de bine o strangi/instalezi. Din ce stiu eu,trebuie stransa din nou dupa primii 10 km si verificata cateodata (nu stiu sigur perioada). 5. ET este practic distanta stanga dreapta,interior exterior,plus (+) minus (-) dintre marginile rotii si mijlocul ei (cercul cu prezoane). Daca o roata are ET 0 inseamna ca din latimea ei de (exemplu) 220mm,cercul cu gauri pentru prezoane este la 110mm adancime (fix mijlocul ei cum te uiti pe banda de rulare). Daca are ET - 40 inseamna ca din 110mm (mijlocul ei) scazi 40mm si ai 70mm in stanga,deci raman 150mm in dreapta (dreapta fiind exteriorul rotii,partea cu minus (-) ). O roata cu ET negativ scoate roata inspre exterior,o roata cu ET pozitiv baga roata inspre interior. 6.Jantele de aliaj sunt foarte bune fiindca sunt usoare. Ele nu se preteaza in offroad pentru ca in caz de damage,nu mai pot fi reparate/roluite/etc. Asta e parerea mea proprie.Daca gresesc,astept motivul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate