DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 La multi tutror pe anul asta! As vrea sa achizitionez o masina pentru mers prin oras la munca dar si pentru drumuri de tara (Nisip, ceva dealuri, iarna zapada destul de multa, drumuri pietruite si asa mai departe) dar pe care sa o pot folosii si la munte in weekend si ceva off road serios dar mai rar fiindca nu imi permite timpul. Ce imi recomandati? Eu ma gandeam la F250 de la Ford si Wragler. Masina as cumpara-o noua ma gandesc si ceva modificari (To be continue! Dupa ce o voi cumpara intreb de modificari) As vrea ceva spatios, cu un portbagaj destul de generos dar si cu un consum mai acceptabil nu gen 20 in oras, desii stiu ce o masina care sa faca fata in off road nu poate avea un consum prea mic dar oricat... Ce imi recomandati cat mai apropiat de conditiile in care va fi utilizata cu sau fara modificari? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Buna ziua ! F-250 e o chestie, Wrangler e alta chestie, nu suporta comparatie. Primul e masina de fermier sau CAP-ist, eventual de show, cel de-al doilea, in versiunea scurta e offroader, in versiunea lunga e masina mai de expeditii, mai de familie. Ce au in comun ambele este disponibilitatea pe piata a oricaror piese de care ai nevoie la preturi bune, stock sau pentru modificarea dorita. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Frumoasa faza cu CAP-istul dar ma refer care ar fi mai ok pentru ce am eu nevoie nu neaparat o comparatie intre cele doua. La Jeep daca il voi lua ma orientez spre varianta lunga, cea in 4 usi. Am si de carat destule dar o folosesc si ca masina de familie pentru mers la tara am specificat. Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Eu vad un F250 pe post de Dacie papuc sau ARO 320, adica utilitara. Daca ai de carat des chestii grele, poate s-ar justifica. Considerand ca s-au hotarat sa treaca pe arcuri spirale pe spate, nici nu scutura exagerat cand e gol, si ai diverse variante de cabine si motorizari. Benzinarul sigur nu vrei sa-l conduci in oras, 6.2 nu e chiar ideal pentru asta, dieselul Powerstroke e mai economic oricum in toate situatiile. Cutia este exclusiv automata in sase trepte pentru ambele motorizari. Iar daca trebuie sa parchezi balena, ai de cautat... Si ca utilitara, inmatricularea e parca fara taxe si ulterior, impozitul mai mic. Wrangler-ul e poate mai rezonabil ca alegere, mai ales in versiunea lunga. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Ok multumesc mult pentru raspuns! Dar o comparatie intre Wragler si alte 4x4 ce as putea gasii conform cerintelor mele umpic mai economic decat el? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Asa, grosso-modo, orice masina mai inalta si cu 4x4 se preteaza la mers la birou si offroad soft si ocazional. Pentru offroad mai greu, raman ca masini noi doar Wrangler, Mercedes G si Land Rover Defender, toate cu punti rigide si elicoidale. G-ul are alt pret la toate capitolele (upgrade mai scump si mai greu, benzinarele consuma mult), Defender-ul nu e prea smooth pe dinauntru si nu l-as recomanda nimanui cu pretentii, dar e offroader serios. Wrangler sau Cherokee diesel, eventual Grand Cherokee diesel ar mai merge, dar ultimele doua au suspensie independenta pe fata, ceea ce favorizeaza confortul, dar taie din performantele in teren. Daca nu mergi pe valul actual, dominat de Q7, X5/X6, Touareg, ML & Co, eu vad doar cele trei optiuni prezentate mai sus ca fiind demne de luat in considerare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Ok imi pare rau ca te te bat la cap dar ce mi-ai recomanda sa aleg intre Wragler si Defender? Cu stima Razvan! Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Buna seara ! Nu consider problema ta o bataie de cap pentru mine. Clar ca as alege Wrangler, din toate punctele de vedere, daca as avea de ales intre el si un Defender. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Raman la Wrangler modelul in 4 usi si ceva modificari. Nu o sa am bani sa le fac pe toate o-data tinand cont ca vre-o 40.000 o sa ma coste masina (Noua full options). Dar ce sa ii mai pun cam in jur de 5000 de euro? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 (editat) Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Buna seara ! Pentru sosea e buna si asa. Pentru offroad ar veni cam asa: - roti mai mari in diametru, cinci bucati (gandeste-te ce fel de offroad vei face). - kit inaltare (in functie de marimea rotilor alese). - troliu/placa troliu/bara fata/spate, slidere (praguri de protectie). - maruntisuri (chingi, ocheti, scripete, eventual hi-lift). Daca iei varianta "Rubicon", aceasta are deja blocante, punti mai serioase si treapta de reductie mai scurta pe mic, deci la acest capitol nu mai trebuie investit. Preferabil cu cutie automata, indiferent daca benzina sau diesel. Daca kit-ul de liftare e serios, acesta va include si furtune de frana mai lungi (daca liftul e extrem), si Panhard-urile reglabile sau mai lungi. Recomand trecerea de pe sistemul electric de deconectare a bieletelor barii stabilizatoare fata pe unul mecanic (JKS, de exemplu.) Ca preturi, recomand achizitia directa din USA a tuturor elementelor de modificare, deoarece la prima mana sunt intotdeauna mai ieftine. Cu exceptia placii de troliu si a barilor, care pot fi confectionate local, cu costuri minime. Cand te hotarasti ce si cum, ar trebui sa mutam acest topic la sectiunea aferenta, ca sa nu tulburam apele Fordurilor. Stima, Editat Ianuarie 2, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Pai m-am cam hotarat. Voi lua masina. Problema este sa ma hotarasc ce varianta de echipare sa achizitionez. Sport, Sahara, Rubicon etc. Nu prea stiu diferentele dintre ele fiindca nu sunt pe site-ul oficial. In ce consta? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Aici esti pe site-ul oficial si poti face comparatie intre diverse versiuni de Wrangler: http://www.jeep.com/hostc/vsmc/vehicleSpecModels.do?modelYearCode=CUJ201107 Daca scroll-ezi in jos pe fiecare coloana, vezi diferentele. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Am gasit intre timp. Multumesc mult! Cred ca voi ramane la varianta Rubicon, Wrangler Unlimited. O intrebare: Cam ce spatiu are portbagajul? In litri sau comparativ cu o Skoda Superb (Actuala mea Masina) ca sa imi fac o idee daca se poate te rog! Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Wrangler Unlimited Rubicon este alegerea corecta. Estimez ca e mai mare portbagajul la Wrangler, daca te folosesti si de inaltimea sa. In caz contrar, probabil cam 85% din cel de Superb, daca acesta nu e break. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! O sa fac un test driver si cred ca am sa il achizitionez. O ultima intrebare. Nu ma deranjeaza cutiile manuale dar in off road care ar fi mai indicate? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 (editat) Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Eu prefer in toate situatiile o automata. In primul rand, nu poti praji ambreiajul. Iar daca concepi un radiator mai mare decat cel original pentru uleiul automatei, nu prajesti convertorul sau elementele din interiorul cutiei. Pentru aplicatii exclusiv offroad-istice, profesionistii folosesc automate convertite la manual, a.k.a. adica asa-zisele manu-matic. Acestea ofera doua avantaje MARI: - cutia nu schimba in sus sau in jos cand vrea ea, ci doar cand vrea pilotul. - poti pleca de pe loc cu ce treapta vrei, ceea ce reduce timpii in care motorul nu antreneaza 100% roata (in timpul schimbarii treptei, chiar daca acest timp e mic), deci demaraj mai bun, deci turatie la roata mai mare, deci descarcare de noroi mai buna, deci aderenta, deci inaintare... Nu pentru orice automata exista kit-uri de "manu-matic". In offroad, cutiile automate nu depasesc patru trepte, cam 90% din ele au doar trei (TH400, care este cea mai cautata de americani, pe masinile cu motoare serioase si roti indecente...). Stima, Dragos Editat Ianuarie 2, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! O masina cu cutie automata nu mananca mai mult combustibil? Daca da cu cat mai mult? Semnificativ sau de ordinul sutelor de grame? O cutie si manuala si automata cand schimbi are ambreaj? Eu am avut pana acum doar manuale: Trabant, Oltcit, 1310, Golf 3, Matiz, Skoda Superb, deci nu prea am mers cu automate. Daca nu are ambreaj cum folosesti cutia pe manual? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 (editat) Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Legat de automate, sunt cateva prejudecati. Una este legata de consum. Aceeasi masina, cu aceeasi motorizare, poate consuma mai putin daca este cu automata, iar performantele pot fi mai bune. Nu e o regula batuta in cuie, dar la generatiile noi de masini, cam asa stau lucrurile in circa 80% din cazuri. Si presupunand ca te incadrezi la restul de 20%, diferenta e nesemnificativa. Ca si termen de comparatie, Pontiac-ul meu din 1974, care are motor V8 de 7500cmc, carburator cu patru camere si automata in trei trepte, la circa 120km/h consuma circa 13.4%. Retine ca, in teren greu, consumul este cu totul altul decat cel de pe hartia masinii, indiferent ce cutie ai. Al meu Cherokee, 2.1TD ia cam 8.5 la drum intins, si circa 30-35% in terenurile pe unde ma dau eu. Orice automata poate fi folosita si in regim manual, chiar daca unele nu pe toate treptele. Pur si simplu pozitionezi maneta pe "3", de exemplu, si cutia nu va schimba mai sus de a treia treapta. Acest lucru se face si daca vrei frana de motor, trecand din "D" intr-o treapta inferioara selectabila, ca de exemplu "3", la o cutie in mai mult de trei trepte. Intr-o automata, cuplaje hidraulice asistate sau nu electric/electronic, preiau rolul de ambreiaj. Cand treci de pe "D" pe ceva inferior, nu mai accelerezi. Cand treci de pe ceva inferior pe "D", accelerezi normal. Stima, Dragos Editat Ianuarie 2, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Am inteles. Multumesc mult pentur sfaturi. Dar o echipare completa adica trioliu, kit electric de inaltare, diferentiale blocabile, proiectoare, bara fata/spate, cauciucuri si tot ce mai este nevoie cat m-ar costa? Ceva profesionist nu chinezarii. Daca pun ceva pe ea pierd garantia? Ce jante sa aleg aliaj sau tabla? Ce cauciucuri sa pun pentru a le folosii si in oras si in off road si eventual si iarna cu niste lanturi pe ele ca sa nu mai stau sa le schimb? Nu stiu sigur decat din ce am citit pe net dar scaunele la Wrangler sunt foarte incomode. Nu ma deranjeaza in mod deosebit, nu sunt pretentios, dar unele mai confortabile pot gasii si daca da pot gasii si bancheta spate la fel ca sa nu arate ca Harry Poter dupa viol? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adiutaus Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! salut Razvan, am citit postarea ta si ti-as da ceva sfaturi privite prin ochii mei.Eu mi-am achizitionat de o luna de zile un wrangler in 4 usi benzina,rubicon. Dupa o luna de plimbat cu el si 3 iesiri offroad:) in adevaratul sens al cuvantului..pot sa-ti zik ca am ramas impresionat de claitatile de offroad ale masinii si in confortul de strada.Mult am auzit ca spuneau ca e zgomotos si nu asa de confortabil pe strada.Aiurea..nu stiu alte modele,dar eu am modelul 2011 si e ca si oriceare alta masina de strada. Offroad..e o bestie si nemodificata deloc.Ce-ti pot spune e ca dupa iesirile offroad am realizat ca bara fata si spate plus rock sliders!!!..sunt super importante si orice skid plates ce poti pune pe el.Troliu iarasi e o chestie super de avut..iar cam atat sa te incradrezi in 5000euro...ma rog..oarecum..am dat si eu o cifra.nu situ preturile din ro. Cel putin asta am observat eu pana acum ca as avea nevoie sa o fac sa fie masina de familie,dar si capabila sa mearga cam pe oriunde fara sa vin cu ea rupta in bucati acasa. noroc si iti recomand...go for the rubicon:)..nu vei regreta:) "IF YOU CAN READ THIS ROLL ME OVER!!!" 2011 JEEP WRANGLER UNLIMITED RUBICON,Warn Powerplant HD,AEV snorkel,Bushwacker corner guards,SmittyBuilt SRC rocker guards,bari fata+spate Rugged Ridge XHD cu storage ends si tire carrier,CB radio Midland 5001z+antena 4feet Firestick. 2008 SUZUKI BOULEVARD M50-MOTO 2008 Chevrolet Express 2500 cargo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Despre scaune n-am idee cum sunt. Kit-ul de inaltare nu e electric deloc, din fericire. Un kit de 2.5" lift e cam 500USD la Rubicon Express, adica aici, cel mai de jos din lista: http://www.rubiconexpress.com/SuspensionSystems/JK.aspx Daca vrei mai mult, urca in lista si alege altceva. Mentionez ca la lifturi mai serioase, va trebui sa schimbi unul sau ambele cardane. Pentru offroad, jantele ar trebui sa fie de tabla, ca sa nu te doara cand indoi una-doua prin pietre. Rubicon-ul are blocante de la mama lui, am scris asta, deci nu trebuie altele. Cata vreme masina nu mai e stock, sigur garantia se duce in Nirvana. Bara fata cu placa de troliu incepe de pe la 200 Euro, cea spate cu ceva mai jos, ca deja exista suportul pentru roata de rezerva, un troliu bun circa 600 Euro. Anvelope bune de teren sunt MT-urile pentru noroaie (dar aiurea pe zapada inghetata, acceptabile pe afanata), AT-urile sunt un compromis intre sosea si teren usor, (mai bune decat MT la zapada, mai slabe pe ploaie). La un Jeep, nu se schimba gumele, se schimba rotile. Daca ai drumuri catre vest, pe autostrazi, cauti ceva de sosea. Daca te invarti local si iesi in weekend la natura, mergi pe AT sau MT. Pentru cazul extrem, Super Swamper Bogger, poate chiar "manipulat" un pic. Atentie, lanturi nu cred sa gasesti prea usor pentru roti peste 33" diametru. Dar asta nu insemna ca nu se pot construi... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 (editat) Re: Ford F250 vs Jeep Wragler vs Orice! Cam la asta m-am gandit si eu pentur inceput si daca reusesc sa vand motocicleta voi mai baga bani in masina. Nu mai imi rezista coloana la varsta mea pentru motociclete. As vrea si ceva prin interior sa mai adaug dar sa vedem ce bani imi raman si cum scap din mana nevestimii dupa ce vede ca am luat alta masina! Lanturi se pot face relativ usor pentru orice masina deci nu ar fi problema. Stiu ca se schimba rotile nu gumele, si ramane sa vad dupa achizitionare ce mai pun pe ea. Ma gandesc acum la ceva SH si mai multe chestii adaugate pe ea, si nici nu mai imi fac probleme de garantie. Ce spuneti de varianta asta? Ar fi mai buna decat ceva nou si cu mai putine modificari sau sa raman pe varianta veche? Editat Ianuarie 2, 2011 de DieselRider Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs. Jeep Wrangler vs. orice! OK, asteptam miscarea ta. Referitor la nevasta, probabil o sa scapi cu coloana intreaga daca, in momentul in care va fi pusa in fata faptului implinit ii vei spune: "Am facut-o doar pentru tine, iubito !" Desi recomand sa fii imbracat si incaltat in chestii sport, ca sa poti alerga repede... Si sa ai bani la tine, sau mobilul, ca sa poti afla la care dintre prietenii tai necasatoriti poti dormi cateva nopti... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: Ford F250 vs. Jeep Wrangler vs. orice! Pot dormii in masina ca doar e noua :)) si referitor la faza cu ,,Am facut-o pentru tine iubito" ceva de genul am zis cand am venit cu prima motocicleta acasa si daca nu avem un Alpine Star Dumnezeu sa-l aibe in paza aveam ceva probleme. Conform unei legi din Minesota nu ai voie sa iti bati nevasta cu cureaua de la pantaloni daca aceasta depaseste latimea maxima de 5 cm. In cazul in care latimea curelei este de mai mult de 5 cm, ai voie sa iti agresezi partenera de viata numai cu acordul ei scris si legalizat de un notar acreditat! Faza cu cureaua este reala. Ceva de genul era sa patesc eu doar ca adaptata la partenerul de viata nu partenera, si cureaua depasea cu mult 5 cm. Adica era de la un aparat de fitness care tocmai il folosea cand am venit acasa cu motocicleta :)) Deci nu ma risc. Mai bine strig de la poarta, si daca vad ca vine spre mine ma urc in masina si fac ca dn. Doctor Ciomu. Adica o tai :)) Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DieselRider Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: Ford F250 vs. Jeep Wrangler vs. orice! Ce ma sfatuiti sa iau? Ceva SH si sa o modific serios sau ceva nou si cu modificari mai putine? Tancozaut - Jeep Wrangler cu viitoare modificati :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate