boca77 Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Acum un an jumatate, mi-am luat un Opel Frontera cu gandul de al folosi un an-doi in scopul sa invat ce inseamna si cum se face offroad-ul. Unii au spus atunci ca nu poti face offroad cu Frontera, altii mi-au incurajat proiectul. Cu toate partile ei slabe o Frontera poate face fata offroad-ului cu succes si am dovedit lucrul acesta. Trecand la subiectul topicului, acum vreo doua luni m-am gandit ca vreau sa schimb masina. De data asta am incercat sa o fac cu cap, interesandu-ma ce variante am inainte de a face vreo achizitie. Concluzia la care am ajuns a fost ca vreu o Toyota LandCruiser J7. Dupa multe cautari pe net, forumuri si intreari adresate posesorilor de LC, mi s-a pus pata pe modelul KZJ7, cu motor de 3l. Si am cautat si am cautat si am gasit si am apelat la cunostinte si cu doua zile inainte de anul nou am intrat in posesia unui frumos LandCruiser KZJ73 din 1995. E verde, e foarte bine intretinut, merge excelent, nu are batai sau zdranganeli de fiare sau plasticaraie, iar motorul trage intr-un hal care m-a facut sa ma indragostesc imediat de ea. Pun si cateva poze caci am cu ce ma lauda::grin: 1 Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Intr-adevar ai cu ce te lauda.....impecabila ! :bravo Daca nu sunt indiscret, la ce bani ai luat-o ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Intr-adevar ai cu ce te lauda.....impecabila ! :bravo Daca nu sunt indiscret, la ce bani ai luat-o ? 6000 euroi in Germanica. Pretul mi s-a parut bun avand in vedere raritatea acestui model si starea in care se afla masina. Pentru transport am apelat la PCR (prieteni, cunostinte, relatii) si am iesit foarte bine. Din cauza asta are numere de dealer din Germania. Urmeaza inmatricularea in judetul Bulgaria. :grin: Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 (editat) Re: De la Frontera la LandCruiser... Sa o stapanesti sanatos ...:x Editat Ianuarie 2, 2011 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Foarte frumoaa masina! S-o conduci cu placere si sa te duca pe unde poftesti! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Felicitari pentru masina! Grija cu rugina la rama parbrizului si la ramele geamurilor la usile din spate, incearca sa le aplici un tratament anti rugina in interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... O alegere excelenta. Felicitari! Sa te poarte sanatos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Si mie imi place. Se vede si din poze ca masina sta bine la toate capitolele. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Am observat si eu problema cu rugina la geamuri si usile din spate. Oricum voi aplica un tratament anti-rugina pentru toata masina. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... La rama parbrizului apare de dinauntru spre afara, probabil din cauza condensului care poate aparea si nu are unde sa se scurga. Este foarte faina vara cand o demontezi toata si ramane ca o masina de safari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... foarte frumoasa, so stapanesti sanatos. fontera ai dato? AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Cu rugina sau fara ce mai conteaza. Este a ta si asta te face sa fi foarte mandru (daca ai sti cata rugina are suzi a mea). La mai multe noroaie :banana S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Toyota lui nu pare sa aiba rugina, de aceea i-am spus sa fie atent la partile respective pentru a o preveni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... La parbriz nu se vede inca nici un punct de rigina. La usile din spate exista ceva dar e reparabil. @nik4x4_offroad: inca nu am dat opelul dar il voi scoate in curand la vanzare. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Bravo Bogdan, sa te duca departe! Ma bucur ca mai avem o Toyota in club, ma simteam asa stingher printre atatea samuraie... T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Arata impecabil exemplarul! Sa te bucuri de el sanatos si sa ne incanti cu poze ale viitoarelor modificari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... :br:br:br Excelenta alegere! O raritate! Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
martinchiuloasa Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... sa o stapanesti sanatos :x Martinica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Bravo! Sa ai parte de clipe si drumuri faine cu ea! Si acum la treaba, cat mai e iarna.... Flexu' in ea :grin: Ce modificari vrei sa-i faci? Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser... Felicitari Bogdan. Presupun ca ne vom vedea destul de des, daca Brasovul mei e pe lista preferintelor tale in ale modificarilor la masina. Nu vinde Opelul, da-il fratelui tau :h5. Cu bine. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser...KZJ73 Astazi am avut o placuta surpriza la RAR. Cand i-am scos pentru prima data numere rosii am observat ca pe autorizatie scria "autoutilitara". Verificand brief-ul am vazut ca e omologata in Germania ca LKW. I-am dat jos bancheta spate, am montat un panou despartitor in spatele scaunelor din fata si m-am prezentat in RAR. Un amic imi spusese ca la autoutilitare s-a redus de 10 ori taxa pe poluare. Surpriza si mai mare a fost cand m-am uitat pe CIV si am vazut ca e EURO2. Conform a ceea ce scria pe brief ar fi iesit EURO1. Si uite asa in loc de 10.000 EUR cat ar fi fost taxa pe poluare pentru autoturim cu EURO1, acum este 600 EUR pentru autoutilitara cu EURO2. Mai trebuie sa vad cum e cu deprecierea si am mai rezolvat o problema....:banana Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser...KZJ73 Poi la calculele astea daca ii mai faci si depreciere trebuie sa-ti mai dea statul ceva bani inapoi, asa ca de, ai inmatriculat masina in Ro.:br Foarte tare. Asa surprize sa tot mai ai.:x:x:x S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 (editat) Re: De la Frontera la LandCruiser...KZJ73 Intr-adevar dupa ultima versiune de taxa la autoutilitare s-a ieftinit foarte mult. Chiar si cu Euro1 nu mai este asa mare. Deci se pot inmatricula din nou LandCruisere in Romania. :banana Foarte multe in Germania sunt LKW si RAR-ul este obligat sa accepte omologarea. Editat Februarie 25, 2011 de Georgenis Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 (editat) Re: De la Frontera la LandCruiser...KZJ73 Singura problema pe care o poate ridica RAR la omologarea ca LKW este panoul despartitor dintre pasageri si compartimentul de marfa. Eu am reusit sa incropesc unul dintr-un panou original de Renault Kangoo pe care-l voi demonta ulterior. Am intrebat un nene militian daca ma opreste politia si nu am panoul despartitor, dar nu am nici marfa in masina si mi-a zis ca in cazul ala nu poate sa-mi faca nimeni nimic. Daca ai marfa si panoul lipsa....atunci e cu probleme. Cu EURO1 taxa pe poluare ar fi fost 1200 eur la motor de 2982cmc. Editat Februarie 25, 2011 de boca77 Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: De la Frontera la LandCruiser...KZJ73 Probabil cu deprecierera o sa ajungi la jumate dar costa si certificatul ala vreo 500 de lei. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate