Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope 275/70/R16 pe Discovery 300Tdi ?

georgeprava

Postări Recomandate

Desi am citit informatiile referitoare la dimensiunea maxima pe LR Discovery 300Tdi (245/75/R16) va cer sfatul pentru urmatoarea "problema":

Am gasit la un pret rezonabil (400 lei/buc) 4 buc anvelope Fulda TRAMP 4X4 YUKON 275/70/R16.

Exista vreo sansa sa le montez pe Land Rover Discovery 300Tdi cu jante de aluminiu originale?

Mentionez ca nu fac offroad extrem, merg doar din cand in cand pe coclauri.

Editat de Astral
You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope 275/70/R16 pe Discovery 300Tdi ?

Zici ca ai citit tot de aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38388-Tire-fitment-guide-Discovery...

Eu nu gasesc marimea ta nicaieri. Daca vrei sa faci experimente n-ai decit.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Zici ca ai citit tot de aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38388-Tire-fitment-guide-Discovery...

Eu nu gasesc marimea ta nicaieri. Daca vrei sa faci experimente n-ai decit.

Multumesc pt. raspuns. Dimensiunea asta nu apare acolo. Totusi, pentru anvelope noi le-am gasit la un pret rezonabil (zic eu...), de asta tot insist. Evident, nu vreau sa fac experimente pe banii mei.

Pe raza e o diferenta in + de 9mm fata de dimensiunea maxima indicata de tine (245/75/R16)

Problema cea mare o vad la latimea anvelopei (275), nici macar nu stiu ce dimensiune are janta originala Discovery. S-ar putea sa apara probleme la etansare, la viraj maxim sau cine mai stie...

Editat de georgeprava
Link spre comentariu

Salutam! si la multi ani ! . In privinta jantei nu iti fa probleme , ea este de 7 " si este OK . Eu am BFG 285/75 R16 si stau foarte bine . Problema cu dimensiunea ta este ca , cred (sunt aproape sigur) ca o sa iti frece , inspecial la rotile pe spate . Eu a trebuit sa inalt masina cca 10 cm ca sa incapa (echivalentul pentru anvelopele mele sunt 33x12) .

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! si la multi ani ! . In privinta jantei nu iti fa probleme , ea este de 7 " si este OK . Eu am BFG 285/75 R16 si stau foarte bine . Problema cu dimensiunea ta este ca , cred (sunt aproape sigur) ca o sa iti frece , inspecial la rotile pe spate . Eu a trebuit sa inalt masina cca 10 cm ca sa incapa (echivalentul pentru anvelopele mele sunt 33x12) .

Salutari, La Multi Ani tuturor !

Multumesc de raspuns. Tu ai modificat multe chestii la LR sa incapa anvelopele ? Cele indicate de tine sunt cu 21mm mai mari pe raza decat ce vreau eu sa pun, nu stiu ce modificari ar implica la cele gasite de mine.

Ce implica "inaltarea masinii" ? - scuze dar sunt absolut incepator.

Totusi, nu as vrea sa investesc multi bani in masina, nu am luat-o pt. competitii offroad si nu vreau sa tai aripi, pasaje etc.

Link spre comentariu

Salutam! sunt soluti cu costuri rezonabile , de ex. : 1 poti cumpara doua arcuri spate (SH) de pe un Defender110 , care sa le pui la tine pe spate iar cele care le dai jos (cele de spate) sa le pui pe fata , astfel cistigi cca 30mm. Nu trebuie sa schimbi neaparat telescoapele daca nu bagi masina in teren mai greu . Poti monta maxim 235/85 R16 sau echivalent (undeva diametrul de 800mm maxim) . 2 poti sa aplici solutia 1 si suplimentar sa pui cale de 40mm sub arcuri atit pe fata cit si pe spate . In aceast caz trebuie sa schimbi si telescoapele ( sunt mai lungi , in functie de producatori preturi intre 250-450lei) . Poti monta maxim 255/85 R 16 sau echivalent (undeva diametrul de 825 mm maxim ) . Atentie insa trebuie sa faci mici corecturi cu flexul la rotile din spate , aripa din spate si la caroseria cu 4 usi si in fata roti spate , deasemenea la pragurile de plastic atit in fata cit si in spate. 3 poti monta un badi lift intre caroserie si sasiu de 40-50 mm si obti aceleasi rezultate ca la punctul 1 , dar este mai mult de munca . 4 poti cumpara chit complet (arcuri si telescoape cu plus 30-50 mm de la BritPart cu cca 500E (cred ca aceste sunt cele mai ieftine). Desigur sunt si alte soluti . La masina mea a trebuit sa schimb mai multe lucruri si in plus a trebuit sa folosesc si flecxul .

Link spre comentariu

Salutam! sunt soluti cu costuri rezonabile , de ex. : 1 poti cumpara doua arcuri spate (SH) de pe un Defender110 , care sa le pui la tine pe spate iar cele care le dai jos (cele de spate) sa le pui pe fata , astfel cistigi cca 30mm. Nu trebuie sa schimbi neaparat telescoapele daca nu bagi masina in teren mai greu . Poti monta maxim 235/85 R16 sau echivalent (undeva diametrul de 800mm maxim) . 2 poti sa aplici solutia 1 si suplimentar sa pui cale de 40mm sub arcuri atit pe fata cit si pe spate . In aceast caz trebuie sa schimbi si telescoapele ( sunt mai lungi , in functie de producatori preturi intre 250-450lei) . Poti monta maxim 255/85 R 16 sau echivalent (undeva diametrul de 825 mm maxim ) . Atentie insa trebuie sa faci mici corecturi cu flexul la rotile din spate , aripa din spate si la caroseria cu 4 usi si in fata roti spate , deasemenea la pragurile de plastic atit in fata cit si in spate. 3 poti monta un badi lift intre caroserie si sasiu de 40-50 mm si obti aceleasi rezultate ca la punctul 1 , dar este mai mult de munca . 4 poti cumpara chit complet (arcuri si telescoape cu plus 30-50 mm de la BritPart cu cca 500E (cred ca aceste sunt cele mai ieftine). Desigur sunt si alte soluti . La masina mea a trebuit sa schimb mai multe lucruri si in plus a trebuit sa folosesc si flecxul .

Multam` de informatii. Foarte precise.

Din pacate nu vreau sa folosesc flexul sau alte scule de taiat.

As vrea sa stiu daca anvelopele 275*70*R16 incap sau nu, eventual cu schimbarea arcurilor spate de la Defender.

Link spre comentariu

Salutam! Pai teoretic cauciucurile tale au 790mm ceea ce presupune ca in cazul solutiei 1 , 3 si 4 ar merge . Rezerva pe care o am este legata de latime ( 275 mm ) . La mine aceasta problema am inlaturat-o prin folosirea jantelor cu et-20 ( jantele originale cu et-33 au fost modificate in acest sens ) sau tu poti cumpara flanse distantiere de 30 mm ( pretul lor intre 150-250E) sau pentru varianta cu jantele modificate 150 E / 5 buc. sau poti cumpara jante noi sau SH (aste nu stiu cit te pot ridica cu pretul dar cred ca este o solutie buna pentru tine) . Daca crezi ca asta trebuie sa faci (adica sa cumperi aceste cauciucuri ) fi un pic mai hotarit si pe urma vezi tu ce mai faci :grin:.

Link spre comentariu

Salut,

ca si tine nu merg in off ci, uneori, pe dealuri si prin ape-cand merg spre casa.La masina mea-D2 TD5 am montat BF 265/75/16, am inaltat-o din arcuri cu 2"+telescoape si atat.Nu am efectuat nici o alta inreventie si masina merge f bine.Am pierdut ceva din viteza si, cu cat anvelopa mai mare decat standardul-245-cu atat vei pierde mai mult, doar daca nu umbli si la cutia de transfer.Eu am montat anterior BF-urilor, 4 buc de la Insa Turbo-Dakar(le gasesti pe deltagroup.ro), 378 lei, cu dimensiunea 275/70/16, dar au fost foarte zgomotoase si pierdusem f mult din demaraj.Ideal este sa nu depasesti 265, daca mergi ocazional in teren.Bafta!

Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna!

DISCOVERY II-TD5-1999

Link spre comentariu

Salut,

ca si tine nu merg in off ci, uneori, pe dealuri si prin ape-cand merg spre casa.La masina mea-D2 TD5 am montat BF 265/75/16, am inaltat-o din arcuri cu 2"+telescoape si atat.Nu am efectuat nici o alta inreventie si masina merge f bine.Am pierdut ceva din viteza si, cu cat anvelopa mai mare decat standardul-245-cu atat vei pierde mai mult, doar daca nu umbli si la cutia de transfer.Eu am montat anterior BF-urilor, 4 buc de la Insa Turbo-Dakar(le gasesti pe deltagroup.ro), 378 lei, cu dimensiunea 275/70/16, dar au fost foarte zgomotoase si pierdusem f mult din demaraj.Ideal este sa nu depasesti 265, daca mergi ocazional in teren.Bafta!

Salutam,

Cred ca ai pierdut doar din demaraj, nu din viteza.

Oricum, tu ai Disco 2, nu stiu daca spatiul la roti e la fel ca Disco 1.

Intre timp m-am mai potolit cu rotile alea (desi arata f. bine si cred ca pretul era ok).

Eu am pe masina 235/70/R16 aproape noi. Deocamdata mai merg cu astea (pt . sosea sunt OK) si cand o sa gasesc la pret mic niste 245/75/R16 sau 265/70/R16 - (chiar SH) le iau sa merg doar pe pietre cu ele, eventual cu presiune mai mica.

Despre inaltare nu stiu ce sa zic, n-as mai baga banii in telescoape si manopera. Eu am dat f. putini bani pe masina, nu am luat-o sa investesc in ea. Cel mult o sa pun arcuri de Defender pe spate.

Inca ceva, apropos de presiuni in pneuri, care e presiunea corecta pt. mers pe sosea si care ar fi presiunea recomandata pt. mers pe drum pietruit, cu pietre destul de mari ?

Link spre comentariu

UPDATE

Am renuntat la ideea sa cumpar anvelopele noi, m-am hotarat sa fac experimente mai ieftine:

Tocmai am achizitionat 4 buc SH Bridgestone MT 245/75/R16, care se potrivesc perfect. Din pacate sunt destul de uzate - nu e problema la offroad extrem pt. ca nu prea fac...e vb doar de uzura, mai au doar 4mm la ax, nu stiu cat pot sa le folosesc (nu pe strada) pana incep sa fac pana (pene).

Nu am rezistat tentatiei si am cumparat si niste 275/70/R16, tot SH, profil aproape nou, dot 07 (ca sa nu cheltui multi bani pe cele noi). Inca nu le-am montat, cand le montez va povestesc ce si cum.

Tot nu m-am lamurit cu presiunea in pneuri, cat e recomandat pe sosea si cat pe drum pietruit ?

Stiu la o gramada de masini de la dube cu C-uri pana la masini mici cat e presiunea corecta pe sosea dar la LR imi baga aia la vucanizare cat vor ei.

Link spre comentariu

Salut,

eu merg off cu 1,5 in teren foarte colturos i accidentat si 1,7 in teren mai usor, iar pe strada cu 2

Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna!

DISCOVERY II-TD5-1999

Link spre comentariu

4 BF Goodrich A/T 235/70/16, uzura max.30% nu te intereseaza?Le poti vedea la sectiunea vanzari anvelope.

DISCOVERY II-TD5-1999

Link spre comentariu

Salut,

eu merg off cu 1,5 in teren foarte colturos i accidentat si 1,7 in teren mai usor, iar pe strada cu 2

Merci de informatii. Eu ma gandeam pe strada sa bag 2,5...3,0 bar. (poate explodau...cine stie ??) -sunt obisnuit de la dube sa bag 3,5....4,5bar

Anvelope am acum de toate felurile, merci frumos.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare