Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfaturi achizitie Vitara

corbulalb

Postări Recomandate

Buna tuturor . Sunt nou pe forum si neinitiat off road, dar pasionat de iesiri in natura . Doresc sa achizitionez o masina 4x4 in limita unui buget de 4.000 euro . Din acest motiv mi-am indreptat atentia catre suzuki ( par cele mai accesibile ca pret ) si au motoare mai mici - deci impozit mai mic . Intre samurai si vitara inclin spre vitara datorita faptului ca aceasta masina va fi utilizata si de consoarta pentru deplasare la servici - naveta 20 km pe asfalt . Samuraiul am inteles ca scutura si e prea incomod . Ca urmare ar ramane ca vitara sa o impace si pe ea, pe consoarta la naveta pe asfalt si pe mine la iesiri in natura pe drumuri off road ( neasfaltate, forestiere, de taf chiar, de deal si munte ) . Ca urmare eu nu doresc sa fac off road extrem dar nici sa raman cu ea pe coclauri . Deci vreau o masina cam 50% on si 50% off, poate putin mai mult spre off . Intrebarile pe care mi le pun : cum sa aiba garda la sol ? sa fie cu inaltatoare ? cam ce anvelope, cam ce fel de jante ? . M-am uitat pe diverse anunturi cu Vitara de vanzare si mi-au atras atentia urmatoarele :

Poate ma puteti ajuta cu diverse sugestii si sfaturi . Multumesc anticipat .

c2.JPG.983ef1142d7987422e88372df6987488.JPG

c1.JPG.f44c8a11649c74ce79e37f70ddabc15b.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfaturi achizitie Vitara

Salut,

nici eu nu sunt un foarte bun cunoscator al offroad-ului,dar sgatul meu e sa iti iei una cat mai stock, sa aiba foarte bune cuplajele , suspensia,etc

oricum trebuie sa ii faci orevizie completa cu uleiurile din grupuri, reductor cv, motor, si sa aiba roti de tabla pentru a le folosii in off road

numai bine

Link spre comentariu

Salut,

Din punctul meu de vedere alegerea ta e corecta.Si eu sunt posesor de Vitara si sunt f. multumit.Te sfatuiesc insa sa cauti una la bani mai putini pentru ca apoi oricum vei baga bani in ea.Ma refer la faptul ca o sa vrei sa o inalti si sa-i pui o gramada de accesorii pentru off.(asa am patit si eu )Asa ca nu arunca banii din start arunca i dupa.

R

Link spre comentariu

Si dupa parerea mea Vitara este alegerea ideala. Ce vei vrea sa modifici mai departe o sa hotarasti singur in viitor.Si eu am inceput cu o masina pentru off la mine, si zi de zi la consoarta, dar am ajuns sa nu ma mai despart de ea:dr1.

In concluzie consoarta s-a ales cu masina mare a familiei :grin:

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Si dupa parerea mea Vitara este alegerea ideala. Ce vei vrea sa modifici mai departe o sa hotarasti singur in viitor.Si eu am inceput cu o masina pentru off la mine, si zi de zi la consoarta, dar am ajuns sa nu ma mai despart de ea:dr1.

In concluzie consoarta s-a ales cu masina mare a familiei :grin:

Pff, ar vrea ea, consoarta, sa se aleaga cu masina mare . Oricum pe aia nu o pupa decat dupa ce o sa aiba 70-80 mii kilometri la bord :y . Multumesc tuturor pentru cele postate, orice sugestie e binevenita . Oricum inca nu am luat nici o decizie, inca bat pasul pe loc si incerc sa inving entuziasmul care ma tot indeamna sa cumpar cat mai repede ceva ( ma gandesc deja cum fac trasee prin diverse locuri ) .

Link spre comentariu

Cea mai buna solutie este ca si tu si consoarta ta sa conduceti atat o vitara cat si un samurai, atunci va decideti mai usor si ulterior nu mai exista eventuale remuscari.

Feelingul propriu ete cel mai bun sfat.

Bafta

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Oricum inca nu am luat nici o decizie, inca bat pasul pe loc si incerc sa inving entuziasmul care ma tot indeamna sa cumpar cat mai repede ceva ( ma gandesc deja cum fac trasee prin diverse locuri ) .

Graba strica treaba. Verifica foarte bine orice masina inainte sa o cumperi. Doar asa poti evita nervi, timp pierdut si bani cheltuiti.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

buna ziua!!

ma bate gandul sa iau o vitara in 4 usi, am vazut ca cele cu volan pe dreapta sunt mult mai ieftine!! cam ce ar insemna trecerea volanului pe partea stanga!! si inca o intrebare: gasesc cu motor 1,6 8supape??

Link spre comentariu

Vitara e cea mai buna. Nu te sfatuiesc sa iei una cu motor 16V.... este mai fasneata la turatii mari dar nu prea te ajuta la turatii mici. Pe namol e un dezavantaj.... nu descarca sosonii. Motorul cu 8 supape este mai bun la turatii mici, mai rezistent.... dar nu are prea muti cai in cazul in care alegi niste incaltari de 235. Daca vrei offroad 2 usi sunt suficiente.... 4 prea multe. Inalti masina numai din suspensie max 5 cm. schimbi grupul fata cu unul de metal, tai aripile si pragurile sa incapa 235-urile, iei niste jenti cu et-ul cat mai mic si ai o masina de offroad care da clasa la multe alte marci "preparate" pentru offroad. Despre rugina.... Nu te astepta sa gasesti una fara. Ce nu se vede este cea mai periculoasa..... Sasiul sa fie cat mai bun.... sa nu faca zgomot reductorul si grupurile.... Daca vrei mai multe sfaturi suna la 0740016699.... Am testat un an toate masinile pana cand am ajuns la vitara..... Pret f mic, pret f mic pentru modificarile minime pentru offroad, consumabile f ieftine, piese pe toate drumurile. Sper ca te ajuta parerea mea chiar daca supara pe pasionatii de masini mari (tip autobuz) care nu pot ajunge nici la baza pantei unde eu ajung in varf.

Si apoi s-a facut lumina..... un 4x4 !!!
Link spre comentariu

iti multumesc foarte mult pentru raspuns!

eu prefer un 4 usi, pentru ca am deja un samurai, dar ma bate gandul sa il dau pentru ca se va mari familia, si nu vreau sa ma gandesc cum va dormi un copil mic in samu!!

imi comfirmi unele din opiniile mele: motor 1.6, 8v, suspension lift 5cm(as prefera calmini), body lift 3cm(home-made), mrl-uri manuale, niste mt-uri sau at-uri de 235, troliu, protectii motor, cutie transfer si rezervor, si bari stil arb!!

numai ca toate acestea costa, de aceea ma interesa sa iau masina cat mai ieftin, si am pus si intrebarea cum pot trece volanul de pe dreapta pe stanga!!

Link spre comentariu

Din pacate nu exista vitara lunga cu 1.6 8v. Mutarea volanului te costa 6-800EUR si nu ai garantia ca e facuta 100% corect, asa ca ori mergi cu ea asa ori iei una cu volan normal.

Link spre comentariu

ce motorizari are LWB-ul???

as putea pune un 1.6 8V??

care sunt problemele tehnice legate de mutarea volanului? as putea lua o vitara cu total-damage si sa folosesc piese de la ea(cred ca gasesc una in 700-800 euro)??

multumesc pentru raspunsuri

Link spre comentariu

care sunt problemele tehnice legate de mutarea volanului? as putea lua o vitara cu total-damage si sa folosesc piese de la ea(cred ca gasesc una in 700-800 euro)??

multumesc pentru raspunsuri

Problemele tehnice cred ca sunt fara numar (nu o luati in nume de rau, nu is fan manele, doar ca in situatia de fata se potriveste :grin:).

Incepem cu interiorul:

Bordul trebuie schimbat, pedalierul, si ce tine de pedale: pompa de frana, cablu ambreaj si acceleratie se schimba mai usor; conducte, electrica foarte multa; si mai sunt dar nu imi vin acu in minte;

Sub capota:

Filtru de aer, caseta de directie, stergataore, daca nu te deranjeaza sa stearga de la stanga la dreapta, plus motorul care iti antreneaza stergataorele, trebuie schimbata pozitia; toate conductele de la sistemul de franare, care pleaca de la pompa de frana, etc.

Concluzie din punctul meu de vedere, chiar nu se merita!

Detin 2 vitara, ambele englezoaice, si tin sa precizez ca nu am nici o problema cu sofatul, nici eu nici prietena mea. Singurele impedimente care le-ai putea intalni ar fi probleme la depasiri de masini mari, tiruri, autobuze, etc. In rest, nu e nici o problema. Iti trebuie ceva timp sa te acomodezi cu schimbatul vitezei cu mana stanga, daca esti stangaci e un atu, sa semnalizezi cu mana dreapta si sa stergi parbrizu cu mana stanga (adica sunt inversate comenzile la volan), sa stii ca in loc de Km, cifrele mai mari is Mile, si sa nu te miri de ce mergi cu 55 la ora si ai 3000 de ture.

Incearca una, conduo, si vezi daca merita sa incerci cu volan pe dreapta. Cei drept foarte putina lume se incumeta la masini de acest gen, si foarte putina lume chiar se descurca cu ele.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

symy139 ce treaba are pedalierul si ce tine de pedale. nu sunt tot sa in stanga ambriajul pe mijloc frana ? (pe mine ma bate gandul sa iau pedalierul de pe englezoaica si sa il pun pe japoneza)

in ceea ce priveste condusul pe dreapta sunt de acord cu symy139. dupa primii 300 km te obisnuiesti.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

... Cei drept foarte putina lume se incumeta la masini de acest gen, si foarte putina lume chiar se descurca cu ele.

p'aci prin Dobrogea ... cred ca 80% din masinile de dat pe dealuri au volanul pe dreapta :grin:

Link spre comentariu

sunt si oameni care pur si simplu nu vor sa accepte ca se poate merge foarte bine si cu masina pe dreapta!

Eu am avut multe vitare pe dreapta si altele,merg cu ele IDENTIC ca si cu una pa stanga.No problem.Plus ca pretul de achizitie este mult mai mic.

Si pentru cine vrea cu 8 valve,alea de Anglia in 2 usi dupa 95 ,95% sunt cu 8 valve.Oricum ,eu nu am avut dupa 96 nici una cu 16 valve,pana in 2000 fabricate.Toate au fost cu 8 valve.Cele cu 4 usi in schimb,toate au fost cu 16 valve.

Bafta la cumparare

Daca vrei volan pe stanga,ia-ti direct pe stanga.

Daca nu,lasa-l pe dreapta!Nu prea "merita" modificarea...

Link spre comentariu

symy139 ce treaba are pedalierul si ce tine de pedale. nu sunt tot sa in stanga ambriajul pe mijloc frana ? (pe mine ma bate gandul sa iau pedalierul de pe englezoaica si sa il pun pe japoneza)

in ceea ce priveste condusul pe dreapta sunt de acord cu symy139. dupa primii 300 km te obisnuiesti.

Ordinea este aceasi, dar daca o muti volanul de pe dreapta pe stanga, nu trebuie sa iti iei si pedalele cu tine :ha:, sau lasi sarcina persoanei din dreapta?

Ma refeream la sistemul de prindere a pedalelor in partea opusa, e posibil sa nu fie prevazuta cu tot ceea ce e nevoie pentru mutatia de pe dreapta, pe stanga.

symy139@yahoo.com

Link spre comentariu

Dar o masina din anglia se poate inmatricula?

Fara daor si poate!

Nu se percepe taxa mai mare, sau taxe suplimentare, totul se plateste la fel ca o masina cu volan pe stanga!

Doar ca, nu se stie inca, astea ar fi zvonuri cum se mai dau la noi in tara asa dea moaca, ca ar mari RCA-ul pentru masini cu volan pe dreapta, din cauza riscului marit de accident. Dar ma indoiesc ca o sa se intample, si chiar daca o sa se intample, nu cred cu mult, un 10-15%.

Spor!

symy139@yahoo.com

Link spre comentariu

eu cunosc zeci de persoane care circula nonstop cu masini cu volan pe dreapta,(am prieten care face zeci de mii de km pe an),numai pe strada,si nu stiu sa fi avut vreunul vreodata un accident.Si eu nu cred ca riscul de avea accident e mult mai mare,pentru ca daca conduci o asfel de masina,si atentia este mult mai mare,mai ales la depasiri.

Bine ,vorbesc din punctul meu de vedere.Eu nu am auzit varianta asta,ca va creste rca-ul la astea pe dreapta...:uameni

Link spre comentariu

Ordinea este aceasi, dar daca o muti volanul de pe dreapta pe stanga, nu trebuie sa iti iei si pedalele cu tine :ha:, sau lasi sarcina persoanei din dreapta?

Ma refeream la sistemul de prindere a pedalelor in partea opusa, e posibil sa nu fie prevazuta cu tot ceea ce e nevoie pentru mutatia de pe dreapta, pe stanga.

apreciez glumele, si ar fi o idee sa muti doar volanul iar pedalele sa le lasi. cam ca la vapoare - unu cu carma si altii cu motoarele.

in ceea ce priveste sistemul de prindere a pedalelor in partea opusa, ma gandeam ca stii ceva sigur nu probabilitati. eu voi desface cu siguranta, ca sa vad sistemul de prindere. am auzit de cateva cazuri carora li s-a rupt pedala de ambreiaj de pe ax. masina mea a avut o astfel de interventie la fostul proprietar si ma gandesc serios sa mut pedalele sau dupa cum zici tu sa o fac masina de scoala cu dubla comanda. poate pun si volan in dreapta:banana

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Fara daor si poate!

Nu se percepe taxa mai mare, sau taxe suplimentare, totul se plateste la fel ca o masina cu volan pe stanga!

Doar ca, nu se stie inca, astea ar fi zvonuri cum se mai dau la noi in tara asa dea moaca, ca ar mari RCA-ul pentru masini cu volan pe dreapta, din cauza riscului marit de accident. Dar ma indoiesc ca o sa se intample, si chiar daca o sa se intample, nu cred cu mult, un 10-15%.

Nu fi asa sigur ca nu se va mari RCA in situatia data. Din pacate in tara asta un lucru merge prea bine( prea bine pentru cei ce chipurile ne conduc ): birul.

La Casco, de exemplu societatile de paza si cele de taximetrie platesc 50% mai mult, tot datorita riscurilor marite de accidente.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare