Valentin Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 (editat) Motivul:-zgomot la rulare, -galagie si joc in marsarier -intrarea in vitezele 3,4 nesincronizata. Constatari:-lipita in loc de garnituri cu vopsea(chin mare sa o despart) -pinionul pt marsarier obosit, -dinti de la cuplare pinioane 1,2 obositi, -arcurile pt sincronul 3,4 lipsa -rulmenti axului secundar obositi -simeringuri intarite -bucsele pinioanelor pt treptele 2-3 obosite si montate necorespunzator -rulmentul prizei obosit -prezenta rugini pe unele componente din cauza nefolosintei mai indelungate si prezenta apei in cutie. Inlocuit: -ax secundar ( erau obositi dinti pt marsarier si vroiam un raport un pic mai mic si mai rezistent pt treapta 1) - pinioanele treptelor 1 si 2 -sincroane -rulmenti -bucsi -simeringuri -arcurile sincronului 3 si 4 Folosita de rover pentru prima data in 1932 si de atunci a suferit destule modificari pana a fost abandonata ca nu era destur de rezistenta pt a face fata noilor motoare si greutati pt land rover.(pentru noile cerinte au inceput sa foloseasca LT95,LT85,LT77,LT77S,R380,etc cu cutie de transfer LT230) Aceasta cutie este una simpla si se spune ca este rezistenta cam pana la 120hp si 160lbft( 217Nm) maxim. Cele mai rezistente find considerate cele montate pe seria IIA si de la jumatatea productiei seriei III cele cu sufix C si D. Sincronizare pentru toate treptele incepe cu seria IIA pana atunci fiind sincronizata doar pentru treptele 3,4. Se zice ca moartea lor find schimbatul vitezei rapid si nu intarzierea schimbari vitezei un pic in neutru. Rapoartele cutie de viteze la care am lucrat este: -treapta I 3.68;1 si l-am schimbat la 3.73;1 -treapta II 2.22;1 -treapta II 1.50;1 -treapta IV priza directa -R 4.02;1 Cutie de transfer H 1.15;1 si L 2.35;1 Raport final cu 4.7 in grupuri de 41.2;1 A fost o placere sa o refac. Editat Martie 5, 2011 de Max Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Felicitari! Poate ar merita prezentata toata masina. Hai ca sunteti doar cativa cu Serie1,2,3 pe aici. Un 2a sper sa-mi iau si eu cindva. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Ianuarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Ianuarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
martinchiuloasa Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III de unde ai procurat piesele pt cutie?:h5 Martinica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Ianuarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III That's all folks :oc Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oldlander Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 (editat) Re: Reasamblare cutie viteze serria III Doresc sa te felicit ,ai facut o treaba buna.Personal am in acest moment masina bucati ,dar cutia este in regula cu mici reparatii schimbat un simering si cateva garnituri,totusi asi dori sa stiu daca pentru piese ai avut un furnizor anume,sau le-ai comandat pe net in Anglia. Eu am adaugat la cutie un Fairey Overdrive si-ti recomand mai ales ca ai diesel.Dupa ce am vazut lucrarea ta ma gandesc daca nu ar fi bine preventiv sa-mi demontez cutia ca tot o om data jos si sa ii fac o verificare. Cu respect Catalin. PS_ar fi intetresant sa-ti vedem si cateva poze cu "batranica" Editat Februarie 27, 2011 de oldlander In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Februarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Doresc sa te felicit ,ai facut o treaba buna.Personal am in acest moment masina bucati ,dar cutia este in regula cu mici reparatii schimbat un simering si cateva garnituri,totusi asi dori sa stiu daca pentru piese ai avut un furnizor anume,sau le-ai comandat pe net in Anglia. Eu am adaugat la cutie un Fairey Overdrive si-ti recomand mai ales ca ai diesel.Dupa ce am vazut lucrarea ta ma gandesc daca nu ar fi bine preventiv sa-mi demontez cutia ca tot o om data jos si sa ii fac o verificare. Cu respect Catalin. PS_ar fi intetresant sa-ti vedem si cateva poze cu "batranica" Multumesc de aprecieri piesele sunt comandate de mine pe net din Anglia, overdrive nu cred ca o sa ii pun mai bine o esire pt troliu mecanic, ramane de vazut. In legatura cu cutia ta tu ar trebui sa sti mai bine daca trebuie sau nu refacuta.De obicei se duc dinti de cuplare din cauza schimbatului repede, rulmenti de la axul secundar, se rup arcurile sincronului 3 si 4 si cauzeaza uzura pinionului de marsarier a si uzura pinionului de marsarier daca ii pe bucsa de bronz dar se poate schimba pe rulment si nu mai ai probleme.Piulita din spate spre cutia de transfer trebuie stransa si sa nu fie slabita ca altfel cauzeaza uzura canelurilor pe axul principal si joc in transmisie. Poze cu batranica o sa pun cand o fi gata ca acum ii in lucru si stau foarte rau cu timpul pentru ea. :h5 Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oldlander Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 (editat) Re: Reasamblare cutie viteze serria III Si eu intentionez sa achizitionez un Fairey Capstan Winch,se cupleza direct la fulie si este absolut fiabil. Am amintit de overdrive deoarece am mers trei ani cu dieselul si la drum lung este absolut necesar.Te-as ruga sa-mi dai si mie adresele de pe net de unde aui comandat piesele. Cat a costat synchro clutch? Overdrive-ul l-am luat de pe Ebay.uk la 310 lire cu transport inclus. Multam pentru sfaturi! Editat Februarie 8, 2011 de oldlander In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III In principal toate piesele le comand de aici dar trebuie sa stii ce comanzi si sa te documentezi bine inainte. Sinchro clutch(FRC1758 pana la suf. C inclusiv si FRC6996 pt suf.D) eu nu l-am schimbat ca era intr-o stare buna numai lipseau arcurile. Eu vreau sa ii atasez la cutie de viteze ceva de genul asta daca voi gasi. :h5 Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oldlander Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Iti cer o parere,eu la puntea fata ,dupa ce am schimbat toata homocinetica,la rotule,(swivel ball )am inlocuit simeringurile de etansare din locasul rotulei(Swivel ballhousing) cu un kit de mansoane de cauciuc de la Bermach. Acum stau si ma intreb daca in loc de ulei de diferential sa bag vaselina in amestec cu ulei sau numai vaselina la greu? As pune niste poze ,dar nu ma descurc! In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Daca bagi orice alt lubrefiant semisolid vei avea o pierdere de putere si o supraincalzire a angrenajului ( valabil la orice inlocuire de acest gen ). Nu compara turatia si spatiul disponibil dintr-un rulment care are ungere cu unsoare( vaselina ) satisfacatoare conditiilor de functionare suficienta cu cele dintr-un diferential care e proiectat sa unga cu ulei rulmentii (prin canale de circulare si recuperare a uleiului) si rotile dintate prin barbotare. Nu cunosc exact tipul de diff , dar daca e cu caseta satelitilor 'etansa' ( adica pastreaza intr-o cavitate special proiectata o cantitate de ulei care previne centrifugarea si astfel functionarea uscata in centrul mecanismului -axul/axele satelitilor , dantura satelitilor ) , va fi distrus repede , in cazul ungerii cu vaselina . Paradoxal , din cauza lipsei de ungere si lipsei racirii ( frecarea vaselinei genereaza o mare cantitate de caldura incepind cu o turatie medie .Cu cit mai multa unsoare , cu atit mai multa framintare/frecare/supraincalzire/lipsa de racire.Vaselina nu raceste precum uleiul , nu cedeaza eficient caldura la peretii carcasei puntii.) Unsorile consistente( vaselinele ) vor fi framintate in diff pina la separarea in ulei si sapunul de ingrosare .Majoritatea nu se mai recombina . Cu siguranta sint citeva tipuri de unsori sintetice care ar putea inlocui uleiul din diff , dar probabil costa mai mult decit puntea sau cutia respectiva . Sper ca ti-am ajutat diff-ul sa supravietuiasca in continuare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Momentan nu se pot uploada fisiere pe site. Puneti pozele pe Imageshack. Modalitatea aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56551-Metoda-noua-si-functionala-pentru-postarea-de-atasamente-si-imagini Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Oauuu....excelent tutorial !!! :g REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Reasamblare cutie viteze serria III Da oaua ce documentat ...dar poate la alte masinarii...in speta omul vrea sa stie dac baga ulei in loc de vaselin si atentie mare e ste vorba doar de homocinetica nu de ansamblu diferntial din punte ..la care sa baga doar ulei. In lAND ROVER SERIE III se avea specificat vaselina. Numai stiu unde am citit ca poti baga si ulei la acest tip de homocinetioca si dadea si marcile si tipul de ulei am sa ma uit si eu prin carti si postez. Dar nu e nici o diferenta.Zic si eu. acuma hahahah ca mosii aia conservatorii. Bafta ! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate