citony2004 Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Mda..multumesc si de sfatul cu motorul. Capacitatea nu conteaza pt ca va fi inmatriculat in Franta. Singura conditie ar fi de fiabilitate, altfel spus si eu inclinam catre motorul japonez de 1.3, dupa cate citisem pe forum. Incep sa imi fac deja o configuratie, urmand sfaturile voastre, cam de felul urmator (nu e finala): - Jimny; - A/C; - hardtop; - 4 locuri; - 1.3 benzina; Si de ce trebuie sa mai tin cont va rog cand caut? An de fabricatie recomandat? Cum spuneam ca pret pana in 5.500-6.000. Respect! Off: iata ce ma batea gandul sa iau pt sufletelul meu. Inca sunt in negocieri, dar poate e cineva interesat: http://voiture-occasion.vivastreet.fr/annonces-voiture-occasion+bagneaux-89190/magnifique-suzuki-vitara-4x4-glx/30739532 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 (editat) Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Eu cred ca o Vitara lunga 1.6 16v ar fi ideala in conditiile prezentate. E mai rafinata decat samuraiul, mult mai confortabila, majoritatea au servodirectie, unele si AC. In plus spatiul interior este incomparabil mai mare fara ca masina sa fie cu mult mai lunga. Singurul dezavantaj este vechimea, pt ca au fost facute pana in 1998. In franta gasesti si modele mai noi, pana prin 2003-2005 dar sunt facute la Santana si au motoare diesel Peugeot. Respectivele motoare nu sunt prea performante pe Vitara dar sunt extrem de fiabile, consuma f putin si orice service din Franta le poate repara f ieftin. Editat Ianuarie 12, 2011 de wld Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Intre Jimny, Samurai si Vitara, eu i-as recomanda un Golf 4 variant 4 motion. Garda la sol e de 14 cm si, daca-i instalezi pachet de drumuri grele ajungi la 16. Jimny are 20. Intretinerea e mult mai ieftina (schimbi toata directia cu 200 de euro), fiabilitatea e recunoscuta, iar calitativ nu se compara, nici la tabla, nici la motoare, nici la confort. Ca spatiu interior, un golf variant e mult mai incapator decat o vitara long. Un cauciuc premium pt. Golf e 50 de euro, iar pt. Vitara e peste 100. Ca motor iti recomand un TDI. Daca vrei, poate consuma jumate din consumul la vitara. Iar cuplul nu se compara, chiar daca puterea motoarelor e asemanatoare. Un golf de 101 cp zboara pe langa o vitara de 97, care de-abia se taraste. Nu zic, cu o vitara am tras la deal, pe un drum cu noroi, un Patrol impotmolit si care avea agatata de el o remorca de 2 tone. Insa tu nu ai nevoie de asa ceva. E drept, golfuri 4 motion sunt cam rare, dar te poti orienta la un Passat, o Octavia 4x4, un A4/A6 quattro sau poate chiar un A6 allroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Daca vrei sa mai tii cont de ceva, ar fi sa iei unul fabricat pina in 2005.Acelea au comanda reductorului manuala si nu la buton.Adica au acel al-doi-lea schimbator de viteze.Dupa 2005 s-au facut cu comanda la buton iar motorasul care actioneaza reductorul(desi este fiabil) daca se strica am inteles ca e undeva pe la 500 EURO. Off: Ia Vitara aia ca e beton !Mda..multumesc si de sfatul cu motorul. Capacitatea nu conteaza pt ca va fi inmatriculat in Franta. Singura conditie ar fi de fiabilitate, altfel spus si eu inclinam catre motorul japonez de 1.3, dupa cate citisem pe forum. Incep sa imi fac deja o configuratie, urmand sfaturile voastre, cam de felul urmator (nu e finala): - Jimny; - A/C; - hardtop; - 4 locuri; - 1.3 benzina; Si de ce trebuie sa mai tin cont va rog cand caut? An de fabricatie recomandat? Cum spuneam ca pret pana in 5.500-6.000. Respect! Off: iata ce ma batea gandul sa iau pt sufletelul meu. Inca sunt in negocieri, dar poate e cineva interesat: http://voiture-occasion.vivastreet.fr/annonces-voiture-occasion+bagneaux-89190/magnifique-suzuki-vitara-4x4-glx/30739532 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Intre Jimny, Samurai si Vitara, eu i-as recomanda un Golf 4 variant 4 motion. Garda la sol e de 14 cm si, daca-i instalezi pachet de drumuri grele ajungi la 16. Jimny are 20. Intretinerea e mult mai ieftina (schimbi toata directia cu 200 de euro), fiabilitatea e recunoscuta, iar calitativ nu se compara, nici la tabla, nici la motoare, nici la confort. Ca spatiu interior, un golf variant e mult mai incapator decat o vitara long. Un cauciuc premium pt. Golf e 50 de euro, iar pt. Vitara e peste 100. Ca motor iti recomand un TDI. Daca vrei, poate consuma jumate din consumul la vitara. Iar cuplul nu se compara, chiar daca puterea motoarelor e asemanatoare. Un golf de 101 cp zboara pe langa o vitara de 97, care de-abia se taraste. Nu zic, cu o vitara am tras la deal, pe un drum cu noroi, un Patrol impotmolit si care avea agatata de el o remorca de 2 tone. Insa tu nu ai nevoie de asa ceva. E drept, golfuri 4 motion sunt cam rare, dar te poti orienta la un Passat, o Octavia 4x4, un A4/A6 quattro sau poate chiar un A6 allroad. Bun punctul de vedere, cu reiterarea faptului ca trebuie sa fie Golful 4, nu Golf 5 sau Bora care au garda foarte joasa. Daca mai e si 4motion nu mai zic... rupi la astfel de drumuri cu el :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Ianuarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Salut...marturisesc ca primul meu gand a fost la Golf 4x4. Varianta a cazut insa din cauza spatiului relativ mic din spate si mai ales datorita faptului ca practic nu am gasit nici una Variant in Franta de vanzare in acest moment. Iar daca i-as duce una din Germania nu stiu cum e cu inmatriculatul in Franta. Acum inclin balanta pare sa fie intre Golf ( sau Bora, daca printr-o minune gasesc) Vitara si Jimny...mai conteaza si ce gasesti bun, nu doar ce vrei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Salut...marturisesc ca primul meu gand a fost la Golf 4x4. Varianta a cazut insa din cauza spatiului relativ mic din spate si mai ales datorita faptului ca practic nu am gasit nici una Variant in Franta de vanzare in acest moment. Iar daca i-as duce una din Germania nu stiu cum e cu inmatriculatul in Franta. Acum inclin balanta pare sa fie intre Golf ( sau Bora, daca printr-o minune gasesc) Vitara si Jimny...mai conteaza si ce gasesti bun, nu doar ce vrei. Nu Bora, nu Golf 5. Am avut 3 ani bora si am bagat-o si pe ea un pic pe drumuri de pamant :grin: (vezi filmuletul de mai jos). Are garda foarte, foarte joasa! O data mi-a ramas spoilerul infipt in pamant cand am dat cu spatele, scuturile de plastic le-am stricat pe toate, baia de ulei e foarte expusa. Ca masina de strada e super dar e pacat sa o bagi pe pamant. Golf 4 e cel mai bun. Are garda mult mai ridicata decat Bora, chiar daca impartasesc aparent aceeasi platforma. Nici Golful 5 nu sta prea bine la capitolul garda la sol. Cu Golful 6, ca d-asta am acuma, lucrurile stau mai bine un pic. Au mai inaltat-o si poti sa o mai bagi pe drumuri de pamant cat de cat... daca te lasa inima. Eu am mai bagat-o un pic, dar am avut mare grija de ea: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54596-Am-nevoie-urgent-de-informatie-Padis!&p=601835&viewfull=1#post601835 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58800-Ploaie-si-aglomeratie-offroad-cu-Golfu znH1tTOZ2D4 :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 (editat) Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Nu Bora, nu Golf 5. Am avut 3 ani bora si am bagat-o si pe ea un pic pe drumuri de pamant :grin: (vezi filmuletul de mai jos). Are garda foarte, foarte joasa! O data mi-a ramas spoilerul infipt in pamant cand am dat cu spatele, scuturile de plastic le-am stricat pe toate, baia de ulei e foarte expusa. Ca masina de strada e super dar e pacat sa o bagi pe pamant. Golf 4 e cel mai bun. Are garda mult mai ridicata decat Bora, chiar daca impartasesc aparent aceeasi platforma. Nici Golful 5 nu sta prea bine la capitolul garda la sol. Cu Golful 6, ca d-asta am acuma, lucrurile stau mai bine un pic. Au mai inaltat-o si poti sa o mai bagi pe drumuri de pamant cat de cat... daca te lasa inima. Golf Varianta 4motion are garda un pic mai mare decat varianta standard. Pacat ca nu au continuat cu varianta de 4x4 avuta de Golf 2. Editat Ianuarie 15, 2011 de pavel_vn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Te inseli, golful 4 nu are mai putin spatiu decat o vitara long. Vitara long are in spate acelasi spatiu la genunchi ca si la golf, dar are mai mult spatiu la calcaie, spatiu care nu ajuta la confortul pasagerilor. Vitara e mai inalta in interior, in schimb portbagajul e mult mai mare. La golf e 1x1 m si daca rabatezi scaunele e 1.8x1 iar la vitara long e de 0.6x0.9 /1.3x0.9 iar suprafata, cu bancheta rabatata nici nu e plata. Iar dimensiunile interioare ale unei vitara mici, ale unui samurai sau ale unui jimny sunt infime. Astea sunt masini de fun. Si gandeste-te la revanzare. Golful e una din cele mai bine cotate masini. Eu mi-am vandut un golf, dupa 6 ani, cu 80 la suta din pretul cu care l-am cumparat. Daca nu gasesti golf, incearca octavia sau passat, parerea mea. Octavia e acelasi lucru, cu un interior mai prost finisat. Passatul e mai mare, mai confortabil, dar are o directie mai scump de intretinut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny salut! japonezi au montat motoare de 1,3 nu pt ca nu aveau altele mai mari Gresit! Nu au pus decit 1.3 din motive fiscale. Si la momentul lansarii si acum aveau/au motoare mai mari (1.5, 1.6, 2.0, 2.4). Spre exemplu, motorul de 1.5 (identic ca si alezaj cu ala de 1.3, doar cursa pistonului e un pic mai mare) nu a fost montat, desi e o alegere mult mai normala. Exact din acelasi motiv Jimny nu s-a vindut in State, pentru ca acolo se impoziteaza consumul, nu capacitatea cilindrica :wink: Daca nu am zis deja: pentru ca masina e destinata unei femei votez pentru Jimny sau Vitara. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 (editat) Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Salutare, Multumesc, in numele meu si al sorei mele, de sfaturi. Cum spuneam, mai cumparam si ceea ce gasim, nu doar ceea ce ne dorim. A fost imposibil sa gasesc VW, Skoda, sau altceva de acest gen 4x4. Am incercat sa tin cont de toate parerile voastre care s-au dovedit foarte utile. Una peste alta decizia a fost luata, masina a fost vizitata ieri, rezervata si miercuri va fi pusa in posesia noii proprietare. Prea multe date nu am acum, dar ceea ce stiu va spun si voua: Suzuki Jimny, - An fabricatie 1999 (cam vechiut dar asta e); - Motor 1.3 benzina; - 130.000 km cu carte service la zi; - A/C functional; - Tapiserie piele integral; - Inchidere centrizata si alarma; - Anvelope noi; - Fara accident, doar cu mici zgarieturi si acelea retusate; - doi proprietari. Pret 4.000 Euro Primele poze arat cam asa: Mai asteptam inca sfaturi cu privire la exploatarea in conditii optime. Despre minusuri si probleme mai tarziu. Editat Ianuarie 17, 2011 de citony2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Buna alegere :h5 Sa o stapaneasca cu bine. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Nu-i urata. Cand e aderenta buna se conduce cu 4x2, atat pe asfalt, cat si pe drumul ala de pamant. 4x4h se foloseste NUMAI cand nu merge altfel, pe teren fara aderenta si pe asfalt numai in conditii extreme (zapada, polei). Nicidecum nu cuplezi 4x4 preventiv (pe asfalt), ca sa te simti mai in siguranta, pentru ca masinile cu tractiune 4x4 nepermanenta nu au diferential central si, in conditii de aderenta se forteaza transmisia. Sigur are mrl automate. Se cupleaza 4x4 cu masina pe loc si se poate decupla in mers. 4x4 low nu cred ca e cazul sa foloseasca. Se foloseste la rampe f abrupte, in conditii de aderenta f scazuta, daca tragi o remorca f grea, daca tragi la deal un c3 impotmolit... E ca la biciclete in viteza 1. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Sunt surprins un pic ca nu a propus nimeni SX4 pentru conditiile mai sus date. De ce oare? :grin: E cat golful, are 4x4 si costa mai putin Nu e buna masina asta? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Inca ceva: cauciucuri AT(all terrain) sau chiar de strada. Pe-acolo se poate urca cu orice cauciuc. Cauciucurile de noroi se tocesc repede pe asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Felicitari pentru achizitie. Nu a fost scumpa. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Ianuarie 19, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Nu-i urata. .... daca tragi o remorca f grea, daca tragi la deal un c3 impotmolit... Multumesc de sfaturi. Mi-a placut faza cu C3 impotmolit.:ha: Sunt surprins un pic ca nu a propus nimeni SX4. De ce oare? :grin: E o masina foarte buna. I-am propus eu, dar nu pe forum. Ne-am speriat insa de preturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
citony2004 Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Salutare, Conform promisiunii, revin cu poze detaliate cu masina. O sa observati ca nu sunt poze cu motorul, pentru simplul motiv ca "nu stim" cum sa deschidem capota. Cum o sa descopere, o sa puna zi poze cu motorul. Multumim inca o data si Toate cele Bune tuturor. http://gallery.me.com/bcaietti#100030&view=grid&bgcolor=black&sel=29 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Daca e ca la Samurai sau Vitara cauta in torpedo Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Chiar ai o poza cu torpedoul deschis si se vede manereul in partea dreapta pt deschis capota. :grin: Observ ca e model de spania cu , curea de distributie. Sa o schimbi repede sa n-ai surprize. Felicitari pt achizitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny Cum / dupa ce v-ati dat seama ca este fabricata in Spania? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: Sfat achizitie Samurai sau Jimny La centura de siguranta are aplicata o eticheta si scrie tatra de provenienta. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate