Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Alex4x4

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?  

121 membri au votat

1. 1. Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

• LukOil
      1
    • MOL
      6
    • OMV-PetromV
      27
    • Petrom
      13
    • Rompetrol
      2
    • Agip
      4
    • NU ALIMENTEZ IN 17, 18, 19.01.2011
      68

Postări Recomandate

In urma cu cateva zile am primit urmatorul mail :

"PROTESTUL DE LA BENZINARII - in zilele 17, 18 , 19 IANUARIE - dragi Romani, ce ziceti daca nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa- i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADEA. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17- 18- 19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti- va de 21- 22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOTI ROMANII PACALITI DE SISTEM SI DE BOGATANI..."

Ce ziceti de ideea asta ? Ar fi interesant sa putem schimba ceva , sa ii facem sa inteleaga ca EI au nevoie de noi .

O zi buna , Alex ! :cl:h5

Editat de Max

Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8

Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 637
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Ok.

Asa sa facem dar...nu o sa-i doara pentru ca v-om alimenta inainte de aceste 3 zile...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sau ne vom urca frumos in 226 si 139 si 41 si vom merge unde avem nevoie . :grin:

Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8

Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail

Link spre comentariu

ideea pricipala a acestei actiuni nu este aceea de a nu circula cu masinile in zilele respective , ci de a-i atentiona pe cei care stabilesc aceste preturi, ca lumea se poate alia impotriva unei actiuni de majorare a preturilor.

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Din pacate de combustibil tot ai nevoie. Faptul ca nu alimentezi in ziua cutarita nu conteaza prea mult pt. ei. O sa cumperi alta data si ce nu ai cumparat atunci. Deci, noi vom cumpara tot atata combustibil/an iar ei vor incasa la fel cu sau fara boicotul soferilor.

In schimb am prins din zbor o idee care mi se pare interesanta: sa se stabileasca cate o zi in care nimeni sa NU se cumpere combustibil de la un anume producator. Mai exact, in data X nimeni sa nu cumpere de la Petrom, in data Y nimeni sa nu cumpere de la Rompetrol si tot asa. Cred ca s-a prins ideea. In felul asta (daca s-ar putea pune in practica asa ceva) companiile respective chiar ar simti "greva" soferilor.

Link spre comentariu

Ideea in sine nu ar fi rea, insa cu siguranta cineva va trece pe la pompe in zilele acelea.

Ma refer aici la angajarii care au masini de serviciu si care sunt obligati sa efectueze diverse deplasari in interesul job-ului. Pe acestia cel putin, nu ii vad mergand cu bicicleta pe la clienti, circa financiara, sau banca... Nu vorbesc de cei care au de facut deplasari in tara...

Cu sau fara acest protest, pretul carburantilor nu va scadea, cat de mult ne-am dori asta.

Si, marii jucatori de pe piata petrolului stiu ca suntem stransi cu usa daca vrem sa ne miscam cu masinile.

De exemplu eu, in 31.12 mi-am facut plinul la ambele masini, iar calculele imi arata ca o luna nu am de ce sa mai pup benzinaria. Frumos, nu? Dar intr-o luna consum "zama", si dupa aia cu ce merg? Gauresc vreo conducta in camp?:ha: Nu tot la ei voi alimenta?!

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

ati vazut careva pe euronews protestul impotriva scumpirii benzinei in bolivia de acum citeva zile? ala protest si au si avut cistig de cauza.restul e mulgerea vacii moarte.

ai un link...ceva?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Salutare,

Link protest Bolivia

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-12081644

Aia fac greva nu ca noi.

Guvernul lor a declarat că va compensa creşterea preţului combustibililor prin mărirea salariilor din sectorul public iar facturile la utilităţi vor fi inghetate - ca la noi:ha::ha:

Link spre comentariu

Alex tata, fatul meu, hai sa-ti explice nenea, adica eu, care am de 3 ori virsta ta cum sta treaba. Faptul ca in textul protestului scrie, citez: SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17- 18- 19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . face ca tot demersul asta sa fie egal cu 0 (zero). Practic, oameni care alimenteaza inainte, adica in 15 sau 16, oricum le baga banutii in buzunar la miliardari. Asa ca, unde este de fapt protestul? Mie imi cam da cu virgula, zau asa. Daca e sa ma iau dupa textul asta, eu protestez in medie 28 de zile pe luna impotriva pretului la motorina. De cind cu laguna asta, care nu vrea sa ia mai mult de 6 la suta, alimentez maxim de 2 ori pe luna.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Protestul asta cu :bagati mai multa benzina pe 15-16, pare sa fie initiat de insisi benzinarii, ca sa le creasca vanzarile.

Cel mai tare e ala cu alimentat cate 100gr si platit cu fise.

Dar si acolo se vor gasi niste bizoni care nu vor sa stea la cozi din cauza protestului.

Nu uitati ca 5mil dintre votanti o duc bine.Nu-i afecteaza pretul carburantului.

Link spre comentariu

oricum ,doar protestul in sine e bun,prea s-a obisnuit romanul sa inghita orice si doar sa comenteze.oricum de mai mult de-atit nu sintem in stare.nu degeaba eram mereu cotropiti si ..dijmuiti.acu sintem impozitati .in curind care nu-si va putea plati darile isi va trimite nevasta sa plateasca in natura sau isi va face copilul ienicer

Link spre comentariu

singura metoda de protest - orice protest - e sa fi cit selfsufficient sau cum s-o zice pe limba noastra, si nu sa faci greva, pur si simplu sa se intre masal in concediu medical. in felul asta iti tii si serviciul - pina la un punct- si nici nu poti fi acuzat de greve ilegale cum se poarta pe aici.

Link spre comentariu

Cred ca protestul eficient e cel amintit mai sus: sa alimentezi cat mai des in zilele mai sus amintite, cu 1-2 litri si eventual sa platesti cu maruntis. Asa transmiti semnalul ca ai ajuns la fundul sacului.

Samurai incepator
Link spre comentariu

vedeti ca in 20 ianuarie majoreaza astia la 5,5/l

nu exista variante oameni buni

nici eu nu o sa alimentez in periada aia, din respect pentru cei care incearca ceva, dar asta nu e o varianta

pur si simplu ne ia cat vor ei, pt ca suntem consumatori captivi, ei au un monopol etc

problema nu e ca tu nu mai bagi 20 l ci o sa bagi numai 15 si in curand 10 din aceeasi bani, problema e ca asta se reflecta in orice marfa si bun care il cumperi...

nu exista solutii, cu cat vor sa majoreze, noi sa le spunem sarumana ca nu au majorat cu mai mult

e exact ca si la gaz, curent, apa... fiecare pune cat vrea, nu vrei, nu iei...dar nu se poate fara

bine ca aerul e inca gratis...dar si aici e o discutie deja, pt ca si pasarile alea care cad in stoluri din senin...

probabil aerul RESPIRABIL va fi pe bani, restul e toxic

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator mao

Protestu meu fata de situatia in cauza este ca alimentez dar platesc cu fise de 10 bani. Ultima alimentare a fost de 90 si ceva de litri si timpul la numarat fise a fost pe masura. Urmaresc sa fie cate un om la casa si in felul asta se face o ditai coada dupa mine :)). Alimentez numai de la acceasi benzinarie si patronul mie si cunoscut :)

Link spre comentariu

Nu alimentam atunci ca sa fim solidari dar nici nu mai avem cu ce dupa atatea sarbatori si sfinti!

Ideal ar fi sa punem neuronii la lucru si sa gasim solutii alternative la combustibil!

Si pus si afise pe la toate peco-urile ceva de genul:Combustibil mai ieftin la...etc.

Apropo, unde gasim la vanzare ulei de floarea soarelui la bidon de 200 litri si cat ar fi litrul?

:grin::grin::grin::grin::grin:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Acest protest este egal cu 0 (ZERO) nu se va intampla nimic. Apropo stiti cat este pretul benzinei si cat sunt accize si alte taxe ?

Ce o sa rezolve cei care stau 5 ore intr-o benzinarie ? Nimic, eventual o sa dea peste unul nervos care vrea sa bage combustibil care o sa ii balacareasca in toate felurile, lucru care o sa degenereze in scandal, etc.

Eu zic ca e buna scumpirea combustibililor ! Masina este un lux si asa trebuie sa fie ! Cati dintre voi mergeti la servici zilnic cu masina ? Cati mergeti singuri in masina ? Vi se pare normal ? (mie nu).

Cati romani au masini de zeci de mii de euro pe care nu au bani sa le intretina ? Cati roamani au masini de zeci de mii de euro dar nu au casa ?

Si intrebari de genul celor de mai sus sunt multe. Dar eu zic ca cine are bani sa mearga cu masina foarte bine ! cine nu sa o ia pe jos sau cu mijloacele de transport in comun !

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Vizitator mao

Pai daca consideri ca masina este un lux si ca numai unii sa privilegiati atunci oare de ce am evoluat pana aici? De ce ne mai trebuiau masini cand erau carutele bune? Daca jumate din lumea asta gandea ca si tine acum tot mai trimiteam scrisori cu porumbei si faceam semne cu fum pe cer.....

In rest despre cei care nu si le pot intretine ii problema lor de ce le-au cumparat si dece nu le vand....

Te invit sa platesti 10/litru la benzinarie ca se pare ca "te tine" :)

In rest, numai bine.

Link spre comentariu

Cati romani au masini de zeci de mii de euro pe care nu au bani sa le intretina ? Cati roamani au masini de zeci de mii de euro dar nu au casa ?

Pai asta e mentalitatea romanilor ... avem simtul proprietatii bine inradacinat in cap (nu spun ca nu e bine), dar atunci de ce in afara mai mult de jumatate din populatie sta in chirie si detin cel putin o masina ? Ar trebui si la ei sa faca benzina/motorina 10E / litru , ca doar au masina si nu au casa , ba mai mult , nesimtitii au si salarii de 5x mai mari decat ale noastre :uameni

On topic : Singurul protest care o sa`l fac e sa platesc cu monede si sa nu alimentez in zilele de 17-18-19... toate cele bune :h5

Editat de Astral

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Plummer, nu confunda simtul proprietatii cu mania grandorii sau snobismul......pt ca a avea o masina scumpa si la care bagi benzina cu pipeta si iesi cu ea doar duminca la promenada, dar ai restante la intretinere, chirie si tragi apa la closet dupa doua-trei "umpleri" ca sa faci economie la apa, asta nu se cheama simtul proprietatii......

Link spre comentariu

Plummer, nu confunda simtul proprietatii cu mania grandorii sau snobismul...

Tocmai, ca nu fac nici o confuzie, discutam strict de cei care detin o masina, fie ea cat de mica si veche si nu detin o locuinta. Colegului @Iwa nu i se pare corect ca eu plec dimineata la munca singur in masina. SIncer, as mai lua vreo 2-3 vecini cu mine in masina sa mai contribuie la benzina, dar din nefericire lucram in zone diferite si la programe diferite :hl

As lua si vreo 2 pitzipoance, macar sa nu mai fie @iwa suparat ca merg singur in masina :ha:

:off Apropo, am facut un calcul cat m`ar costa biletele de mers zilnic la munca : vreo 10 lei, tinand cont de faptul ca ar trebui sa schimb 3 autobuze si as merge vreo 10 min pe jos.

Cu masina fac 7 min pana la munca nepunand confortul propriu. Nici in cele mai negre vise nu as vrea sa raman fara masina. In Constanta (si nu numai) la ora actuala se merge mai ieftin cu masina decat cu transportul in comun si totusi, nu imi convine pretul combustibilului. Sper ca m`am facut inteles corect si nu am nimic personal cu nimeni, dar sa gandim logic inainte sa vorbim.

Cei de care vorbea @Astral sunt o categorie apartesi 70% dintre noi nu ne includem acolo, sau daca se gaseste careva in acea categorie banuiesc faptul ca a facut constient "miscarea" luandu`si masina care nu o pot intretine. multumesc :wink:

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Referitor la ce zicea Iwa nu pot decat sa trag concluzia ca englezii sunt realmente idioti din moment ce la ei nu se plateste impozit pe masini acestea fiind considerate ca bunuri de larg consum......

Iar faptul ca merg singur in masina, ar fi o discutie mai larga care ar incepe cu faptul ca in tara asta ffff multi merg de nevoie alergand in tot felul de locuri unde au de rezolvat chestii care nu se pot rezolva prin fax, mail etc si aici amintesc numai hartiile care sunt cerute de autoritati pt orice rahat si as incheia-o zicand ca o sa renunt la masina in favoarea RATB cand o sa faca la fel si scarbele de guvernanti care ne tot indeamna la asa ceva, iar loazele lor analfabete sau blonde, nu.....

Evident, cine crede in ce zice Iwa, il salut si-l admir si-i doresc sa urmeze cu succes aceasta cale......

Apropo Iwa, tu mergi la munca cu RATB-ul, bicicleta etc ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare