Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Alex4x4

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?  

121 membri au votat

1. 1. Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

• LukOil
      1
    • MOL
      6
    • OMV-PetromV
      27
    • Petrom
      13
    • Rompetrol
      2
    • Agip
      4
    • NU ALIMENTEZ IN 17, 18, 19.01.2011
      68

Postări Recomandate

• Răspunsuri 637
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Din pacate, si eu sunt de parere ca acest tip de protest nu va avea efect.

Singurii care vor avea de suferit vor fi catva angajati de la benzinarii care vor munci in plus ca sa tina evidenta la gramada de monede.

Seara oricum vine masina dupa bani si ii duce la banca.

Combustibilul va fi la fel de schimp, noi vom avea aceleasi nevoi (mai mult sau mai putin justificate).

Masina nu este un lux ci o necesitate pt foarte multi dintre noi. Si nu pun la socoteala mersul in offroad ci treaba de zi cu zi.

Situatile grave se rezolva NUMAI prin solutii radicale. Nu spun care sunt acelea. Intelege fiecare ce vrea.

Protesele trebuiesc facute in alte parti si cu alte mijloace.

Cati dintre noi avem cohones ca sa ne bagam la solutii mai radicale? Din pacate nu multi pt ca vor fi mult mai multi care stau pe margine asteptand ca sa faca altii pt ei. Le e frica. Problema e ca e o frica din aceea gratuita si confortabila.

Mie , cand am masina la care doar impozitul depaseste 100 de milioane, de ce sa imi mai fie frica? Ca imi mareste impozitul? Ca nu ma mai lasa sa mai circul cu masina? :grin:

Treziti-va! Platitul cu monede va da de lucru in plus doar voua si amaratului ala de angajat de la benzinarie care e nevinovat.

Hai sa batem recordul mondial pt cea mai mare adunare de masini 4x4 iar locul sa fie in fata (si in cladirea) Guvernului intr-o zi cand sunt toti adunati acolo.

:bc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acest protest este egal cu 0 (ZERO) nu se va intampla nimic. Apropo stiti cat este pretul benzinei si cat sunt accize si alte taxe ?

Ce o sa rezolve cei care stau 5 ore intr-o benzinarie ? Nimic, eventual o sa dea peste unul nervos care vrea sa bage combustibil care o sa ii balacareasca in toate felurile, lucru care o sa degenereze in scandal, etc.

Eu zic ca e buna scumpirea combustibililor ! Masina este un lux si asa trebuie sa fie ! Cati dintre voi mergeti la servici zilnic cu masina ? Cati mergeti singuri in masina ? Vi se pare normal ? (mie nu).

Cati romani au masini de zeci de mii de euro pe care nu au bani sa le intretina ? Cati roamani au masini de zeci de mii de euro dar nu au casa ?

Si intrebari de genul celor de mai sus sunt multe. Dar eu zic ca cine are bani sa mearga cu masina foarte bine ! cine nu sa o ia pe jos sau cu mijloacele de transport in comun !

Iwa, in mare masura ai dreptate.

Dar, si poate nu stii:

- in 1989, niste idioti ca mine s-au expus mortii inclusiv pentru dreptul lor si, mai ales al altora, de a NU mai astepta 5 ani ca sa isi cumpere O DACIE (in timpul asta statul romanesc le gestiona banii depusi pt autoturism). Chiar daca nu pare a fi adevarat, o parte din acei idioti chiar au murit atunci. Pe bune.

- in mileniul III libertarea de miscare este departe de a fi un lux, poate doar daca traiesti in Romania, care oricum e cu un secol in urma multor alte tari

Nu in ultimul rand, gratie intelepciunii vizionare a primarului Basescu (la vremea aia), multe din firmele din Bucuresti au fost obligate sa iasa in afara Bucurestiului, in zone lipsite complet de infrastructura. Cand spun "infrastructura" nu ma refer numai la drumuri, ci si la retelele de transport in comun. Acolo unde lucrez eu NU EXISTA transport in comun gen RATB, doar curse maxi-taxi. Si mai am si vreo 2 (doi) kilometri de mers pe jos, numai dus. Ca sa ajung la serviciu cheltui exact atatia bani, cat dau pe benzina lunar. Pune-te in locul meu si spune: tu ai alege, la aceiasi bani, mersul cu maxi-taxi, sau ti-ai folosi masina? E un lux, in cazul meu, sau sprijin in necontenita lupta pentru supravietuire (numita "slujba", "serviciu". etc)?

Aia care au chiu sapte si nu au casa, au facut o alegere: masina si nu casa. Fiecare isi cheltuie banii cum crede de cuviinta. Ce legatura are asta cu pretul benzinei?

Poate daca pomeneai ceva de incalzirea globala, de efectul de sera, etc, te-ai fi facut mai bine inteles. Treaba cu masina = lux nu prea e valabila in era asta.

Nu vrei sa stii cum e sa ti se imbolnaveasca copilul noaptea si sa te rogi de vreun vecin sa te duca la spital, ca Salvarea nu vine de 4 ore...

Dar, da, asa cum am si ai spus si tu: protestul NU va rezolva nimic. Din pacate. Nici pentru "luxosi", nici pentru "plebe".

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Chiar ca sa mediatizat fenomenul,azi am primit 4 -5 masaje(de la numere necunoscute),cu mesajul...17,18,19...

Si la stiri au anuntat ceva control la nivel inalt....oare ?

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Singurii care vor avea de suferit vor fi catva angajati de la benzinarii care vor munci in plus ca sa tina evidenta la gramada de monede.

Nici macar. Aia saracii, isi fac "job-ul" si sint platiti pt. asta. De suferit vor avea, cel mai mult, alti "protestatari" (clienti ca tine si ca mine) care, vor ajunge mai tirziu si mai nervosi la destinatie.:ang

PS: Si "miliardarii" nici macar n-o sa afle asta.:cn

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Sunt deacord cu protestul si nu sunt deacord cu cei care zic ca nu se va intampla nimic,

daca toti gandim la fel ...:sl

Editat de Astral

Mitsubishi Pajero 2.5

DESCOPERAROMANIA4X4

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca !

Link spre comentariu

Voi chiar credeti ca acest protest va avea vreun efect?Pentru ca sincer eu ma indoiesc de acest lucru.Si de ce spun acest lucru,nu alimentam in aceste trei zile dar oare nu compensam alimentind cu doua zile inainte si doua dupa protest.Economic pentru ei nu va fi nici o pierdere nevoia de miscare fiind aceeasi.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Eu protestez de cativa ani... Alimentez numai de la vecinii Ucraineni.

Daca s-ar face o adunatura 4x4 cum spunea Max, pe cuvantul meu ca vin si eu. Si nu singur, mai aduc vreo 2-3 masini 4x4 cu mine.

"Protestul" asta... E ca o frectie la picior de lemn pentru ei. Mai degraba si mult mai "suferind" ar fi fost ala cu statul 1 ora in pompa, ca acolo intradevar se minte o pierdere, mai ales daca e o treaba organizata si se face in fiecare intreprindere mare treaba. De exemplu azi in petrom, maine rompetrol, poimaine lukoil si tot asa, sa simta fiecare cum ustura foamea noastra. Cu siguranta s-ar dezvata de profituri cu x zerouri la coada, pe o singura zi.

In alta ordine de idei, eu nu inteleg o chestie... S-a scumpit benzina/motorina cu 50 de bani/litru. In acelasi timp, s-a scumpit si pretul la paine cu 30-50 de bani / paine. Pai... Chiar asa am ajuns ultimii prosti ? Imi vine sa-mi fac cate o mamaliguta dimineata inainte de serviciu, si la amiaza s-o mananc cu ceapa :banana

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Rezumatul la 4 pagini de pareri pro contra este ca nu-i va afecta cu nimic. Eu cred ca o sa faca o diferenta. Cat de mica,ceva acolo. Poate se dezvolta si vor exista actiuni de acelasi gen dar mai ample. Cine stie?

Eu nu o voi alimenta in zilele de 17.18.19 ianuarie. Nici "provizii" nu voi face,voi face "economie" incepand de maine.

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

Eu sunt PRO la tot ceea ce se va intampla in perioada aceea :f1:ang:ang2:fr2

http://i54.tinypic.com/30c4ljd.jpg

Editat de Astral

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Si eu sunt pentru:h5 asa ca voi continua sa alimentez cit mai rar din peco si asa nu am mai calcat in peco de doi ani asa ca nici de acum incolo sper sa nu ma prinda ei pe acolo dar ca si protest cred ca voi schimaba ceva maruntis in banuti si voi sta si eu la coada sa iimi fac plinul pina la 95 litri:grin: dar sigur voi abvea in rezervor 94 litri si doar diferenta din peco :grin::grin::grin:

Editat de Astral

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

http://i54.tinypic.com/30c4ljd.jpg

Ce ar fi daca ne-am pune toti acest "stiker"pe luneta masinii?Exista useri pe forum care pot produce acest stiker,ne pot da si un pret pentru el? , aici , daca nu este cu suparare...:hl

Tare mult mi-as dori si eu sa nu mai intru in peco dar din pacate nu am reusit sa gasesc surse alternative de energie:hl:hl:hl

Link spre comentariu

Nu s-a intamplat mare lucru cand s-au adunat cateva zeci de mii de oameni in fata guvernului si credeti ca se va intampla acum? A scris @MAX ceva mai sus, pentru cine a inteles. La noi nu cred ca se va mai intampla nimic cu proteste pasnice. Daca o tinem tot asa, o sa ne fie frica sa ne mai spunem parerea pe forum, asa cum unora le e frica sa discute anumite lucruri prin preajma telefonului (si inca mai sunt unii care cred ca fac asta doar sa para 'schmecheri'). POoate ca asa ne trebuie ca tare ne place sa stam in fata TV si sa spunem linistiti UE marinarului (ma rog, cu m in fata) in timp ce altii ragusesc in piata. Pana la vremuri mai bune, sa ne dea Dumnezeu sanatate.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Eu personal ma voi conforma, indiferent daca va avea efect sau nu. Este macar o modalitate de protest de as exprima nemultumirea :uameni

Editat de Astral
Link spre comentariu

@csaf - M-ai inteles gresit, multa vreme am lucrat la o firma ce avea sediul prin Branesti (cine nu stie e la vreo 10 km in afara Bucurestiului). Pana cand nu ne-am pus toti de acord ca vrem sa ni se asigure transport nu a facut nimeni nimic, dar din acel moment subit s-a rezolvat problema.

Nu a zis nimeni ca nu trebuie sa detii o masina, din contra chiar va doresc sa aveti cate 10, dar pe care sa le puteti intretine !

Si eu lucrez acum intr-o zona dubioasa a bucurestiului, si eu ma duc cu masina la servici, singur sau alti colegi, sau chiar cu RATB-ul cand nu am bani de benzina/motorina...

Protestul acesta nu va avea nici un efect sa va spun si de ce: Sunt prea multi oameni comozi care isi permit luxul de a avea masina si de a pune carburant in ea ! Iar pe angajatii din benzinarii ii doar in fund de cum platesti tu. Ei iau banii si ii predau mai tarziu catre banca.

Sa va spun altceva apropo de proteste din astea de oameni isteti:

Intru acum cateva zile intr-un OMV unde la fiecare pompa era cate unu care ba baga benzina ba statea pe scaun ba freca duda, iar eu stateam si ma uitam la ei. Amgajatii benzinariei erau si ei amuzati (ca si mine de altfel), ii intreb mai dureaza mult (pe angajati), ei se uita la mine, si imi zic: "3 minute pana vine firma de paza". Au aparut 2 masini de la BGS cu 8 oameni bine echipati si subit s-a eliberat benzinaria. Concluzia mea este ca protestele exista atat timp cat este permis, deci aveti grija...

Toate "protestele" astea sunt de 2 lei si nu ne afecteaza decat pe noi. Cei care avem treaba cand unii se decit sa protesteze. Cum ar fi sa nu poti alimenta cand trebuie sa ajungi undeva urgent ca unii au chef "sa protesteze" intr-o benzinarie ?

p.s. In afara se practica asa: Inchiriez casa si cumpar masina, dar cumpar masina de care am nevoie si pe care mi-o permit. La noi se practica asa: inchiriez casa (eventual nu platesc intretinere, apa, curent), dar cumpar o masina mult mai mare decat am nevoie (de bani de intretinere nu mai zic nimic...)

p.s. Oare stie cineva ce taxe trebuie sa platesti pentru a circula prin centrul Londrei ? sau al Amsterdam-ului ?

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Iwa, daca pentru tine masina e un lux, e treaba ta. Eu din pacate nu pot lucra fara ea, am de acoperit o raza de 50 km cu interventii. Si culmea, le fac cu masina personala, ca asa sunt conditiile. Am masina care mi-o permit, cu consum cat a fost posibil de mic, nu mi-am luat camion sa ma plimb singur cu el. Si nu ma intereseaza taxele din Londra si Amsterdam, ca locuiesc in prafuitul Petrosani. Ala din Londra sau Amsterdam are alte venituri ca mine. Tu mai stii care e venitul mediu al cetateanului roman?

Tu chiar nu te simti furat? Cand barilul s-a dus de la 80 la 150 de dolari, pretul benzinei a explodat. Acum e inapoi la 80, parca, dar benzina costa tot atat. Cand cursul valutar s-a dus spre cer, benzina s-a scumpit. Daca a scazut, benzina a ramas la fel. Ori de cate ori exista motiv de a mari pretul, se mareste, ori de cate ori motivul dispare benzina ramane la fel. Se zicea ca benzina trebuie sa ajunga la 1 euro, acum e deja mult peste si mai creste. Pana unde? Cine ne apara de rapacitatea astora? Statul sigur nu, ii convine, o caruta de bani din pretul benzinei intra la el. Iar banii astia nu raman in tara, ca nu mai exista nici un furnizor de produse petroliere romanesc. Tu mai stii care e venitul mediu al unui cetatean roman?

Apropo, gandesti simplist, autoturismele le poti, fortat, considera un lux, dar transportul rutier in nici un caz. Orice produs din magazine e transportat la un moment dat, deci benzina se reflecta in painea ta, in electrocasnicele tale, in hartia ta igienica, ba chiar si in pretul gunoiului care ti se ridica de la poarta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

@csaf -

p.s. Oare stie cineva ce taxe trebuie sa platesti pentru a circula prin centrul Londrei ? sau al Amsterdam-ului ?

pentru amsterdam s-a renuntat la idee deocamdata, oamenii ajunsesera la ideea ca erau mai cistigati sa stea acasa in medicale. drept care ne-au ridicat impozitul

Link spre comentariu

ma voi alatura protestului din 17,18,19

am alta propunere..sa alimentam timp de o luna de zile de la un singur producator gen rompetrol, sau altul, astfel celelalte benzinarii nu vor mai vinde nimic si poate vor intelege ce inseamna sa te uiti in portofelul gol.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Fratilor,este foarte simplu,de exemplu nimeni sa nu mai alimenteze de la rompetrol o luna,doua,cit timp va fi nevoie,atunci conventia uniformizarii preturilor se va rupe daca una dintre companii nu mai are incasari,astfel pretul va scadea si concurenta pret-calitate va aparea in cele din urma.Transmiteti mesajul tuturor prietenilor,cunoscutilor,eventualii colegi de forum care lucreaza in media sa publice atentionarea catre compania vizata in felul acesta mesajul va ajunge si la companie si la clienti. 21 de ani companiile petroliere si-au tot atins targetul cu noi,acuma cred ca ar atrebuii sa luam masuri impotriva acestor abuzuri,altfel vom ajunge sa calatorim cu bicicleta!:h5

....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala!
Link spre comentariu

Iwa , sa nu omiti sa citesti raspunsul lui gusteru care a explicat cum stau lucrurile in tarile cu apa calda atunci cand mai faci vreo comparatie cu ce se intampla in acele tari.......

Link spre comentariu

@iwa, colegu... cred ca ai observat ca in mare parte am fost de acord cu tine.

Singurul loc in care m-am "aprins" a fost ala unde ai spus raspicat ca masina e un lux, lucru cu care nu sunt defel de acord.

Imi amintesc si acum vremurile cand conducerea superioara de partid si de stat considera masina un lux si ne rationaliza benzina. Si imi mai amintesc cum gatuiam jiclorul principal pentru a reduce consumul. E o intreaga istorie... zile intregi de stat la coada la pompa... tehnici de redus consumul... teste... socoteli... iar coada... iar teste...

Nu cred ca trebuie sa ne intoarcem la mentalitatea acelor vremuri. Suntem iertati cand gresim, dar cu doua conditii: sa invatam ceva din greseala facuta, si, mai ales, sa nu o repetam. Si, ca unu cam tataie:old ce sunt, nu imi permit sa uit vremurile alea.

Si, asa cum am spus inainte de a "ma lua" de afirmatia ta: oricum, in zilele indicate NU voi "vizita" benzinaria. Dar asta doar pentru ca, fiind mai "in bani" la finele anului trecut, mi-am facut plinul la ambele masini; am invatat mai demult sa conduc "la consum", si benzina imi ajunge cam o luna.

Mi se pare buna ideea de a alimenta doar de la benzinariile unei singure firme. Cumva, concurenta pe piata asta ar trebui sa apara si ea, iar asta ar fi una din caile de a o impulsiona. Asadar, ce alegem?

Editat de csaf

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

buna ziua

eu aceasta forma de protest am intilnit-o acum 8ani in italia inpotriva hipermarket-urilor si vreau sa spun ca in unele cazuri functiona.

ma adresez celor care cred ca nu vor fi afectati benzinarii si va spun;GRESIT.

chiar daca cifra lunara si anuala este aceeasi voi aveti cea mai vaga idee ce inseamna sa incasezi in trei zile sa zicem cu 80% mai putin cel mai bine ar fii 90%,la acele sume si plati care trebuiesc facute si contractele de respectat inclusiv cu bancile,ei au contract cu bancile pt un minim incasat zilnic iar daca nu respecta contractul sunt ceva dureri credetima.

initiativa este laudabila si este un bun inceput(este ceva mai bun decit nimic)sigur nu vor cadea in faliment dar dureri de cap vor avea cu siguranta poate nu atit incit sa ieftineasca dar oricum poate cu perseverenta vor incepe sa simta zidul din spatele lor care ai impinge.

@iwa.

in ziua de azi masina nu numai ca nu este un lux dar in celemai multe cazuri este o necesitate cotidiana,poate tocmai saracia din aceasta tara te fece sa te simtii privilegiat ca ai masina,nu crezi?

dar eu unul incerc sa nu ma raportez mereu la romania si atunci ma enervez ca se scumpeste benzina mai mult decit ne permitem noi mioritici doar pt ca alti au decis sa isi investeasca bani in alte tari si acolo investitiile costa mai scump si aici intervine alt subiect despre care spun doar ca; ok scumpeste benzina dar macar 50% din scumpire investestei in romanica si da de munca si ofera un trai mai decent macar citorva si daca asa ar face majoritate care iau piele de pe noi nu ne-ar ustura asa tare.

dar ei nu,ne baga noua sula in coaste si ne obliga sa platim cit vor ei iar banii pleaca la altii,noi romanii asa saraci cum suntem am inceput chiar si in mica parte sa contribuim la bunastarea altor tari mult mai bogate ca noi(vezi bancile austriece si citi bani au plecat de la noi la ei).

base si concobina au furat bani in draci de peste tot si ei ce fac,isi cumpara hotel pe coasta de azur,ok fura ca tot de la noi furi dar mai intoarce si ceva de bine totul voi sau mai rau dati la altii straini ca saracii aia de pe coasta de azur o gramada de someri si sau gasit baieti buni ei sa aii ajute ca noi dam peafara,da investestei in p..a m..ti aici si fa viata citorva mai senina,eu unul as proceda cu acestia ca la chinezi,in piata o boaba in ceafa si gata repede fara prea multe procese sau mai stiu eu ce.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

cu sigurnta o sa-i afecteze pe toti producatorii inclusiv pe cel de la care se alimenteaza unora o sa le scada dramatic incasarile, productia trebuie diminuata sau chiar oprita din lipsa spatiilor de depozitare, petrolul vine conform contractelor in vigoare dar nu au ce face cu el, platesc penalizari, dobinzi, etc..,dezastru..........se vor gindi sa eftineasca la pompa

Link spre comentariu

Ori am inteles eu gresit ori voi aveti impresia ca benzinariile sunt proprietatea companiilor petroliere...

Fiecare dintre voi isi poate deschide o benzinarie OMV / Petrom / Lukoil / Rompetrol... Toate sunt francize...

Singurii care vor fi afectati (daca vor fi afectati) vor fi cei care care detin benzinariile, dar si ei fac platile la 30 - 90 - etc zile deci...

Nici mie nu imi convine cat e pretul carburantului dar dupa ziceam mai devreme cat e benzina si cat sunt accizele ? Daca nu ma insel de la 1 ianuarie aceste accize au crescut... Unde se duc accizele ? Daca nu ma insel la stat.

@hdragos - zid in spatele companiilor petroliere ? asta va aparea cand vei avea o alternativa aplicabila la nivel mondial, pana atunci nu exista zid !

@f_zoltan - imi spui ca gandesc simplist, si ca transportul este necesar. Perfect de acord, dar te rog sa imi spui cu ce combustibil se vor face transporturi in cele 3 zile ? nu cumva acelasi combustibil de la companiile petroliere?

Stiu care este venitul mediu, cam atat castiga ai mei, in fiecare luna si totusi se descurca si mai si merg cu masina zilnic de acasa la munca si inapoi (cei drept doar vreo 15km).

@Csaf - Nici eu nu voi alimenta, decat eventual pe 28 cand plecam la Lacul Vulturilor fiindca am ramas cu sechele de pe vremea cand stateam cu ai mei la benzinarie... si sti ce e culmea? cand eram mic la fiecare 2 saptamani plecam pe coclauri, cu oltcitul familiei. In ultima perioada noroc cu iesirele 4x4 ca altfel... (si astea nu sunt la 2 saptamani).

p.s. Cat credeti ca sunt incasari de la mine si alti 3000 utilizatori "casnici" in 3 zile pe langa cat se incaseaza de la politia romana, electrica, metrorex, cfr, tarom ? la benzinaria de unde alimentez de obicei dimineata se perinda pe acolo cam 80% autoturisme/camioane "de firma". Chestia cu scaderea veniturilor cu 80% este pe departe un vis.

p.s.2 Care firma de curierat sau transporturi nu va lucra in cele 3 zile pentru ca nu vrea sa alimenteze ?

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare