Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Alex4x4

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?  

121 membri au votat

1. 1. Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

• LukOil
      1
    • MOL
      6
    • OMV-PetromV
      27
    • Petrom
      13
    • Rompetrol
      2
    • Agip
      4
    • NU ALIMENTEZ IN 17, 18, 19.01.2011
      68

Postări Recomandate

Re: Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

bine de stiut. eu urmaresc stirile la voi- belgie 1, canvas- sint mult mai realisti ca in nl, si n-am vazut pina acum. pina una alta mi-am mai tras un rezervor. or controla si alte masini in afara de cele belgiene? motivatia cu contrabanda nu prea e legala in ue

Ca ti-ai umplut rezervorul e perfect legal,insa daca te prind cu canistre...

Contrabanda,in orice stat a lumii este ilegala;

Ca sa vezi exemple,uita-te pe VT4,VTM,sau pe canalele de stiri francofone;cele pe care le urmaresti tu sunt olando-fone si reflecta mai mult stirile din zonele flamande,care nu au granita cu LUX;pe RTL TVI,RTBEF2 spre exemplu ai sa vezi!

Interesant ca noua ne par mai rationale programele voastre :ha:;NED1,NED2 :h5

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 637
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

se fac controale acum la portbagaje? eu luam intotdeauna in luxemburg citeva canistre cu benzina - la noi a depasit de 1,80 cea mai ieftina iar motorina 1,53- si pina acum nu am avut probleme. cine te controleaza, politia in luxemburg sau in belgia? pe ce motiv, nu ai voie cu canistre sau din motive de accize?

Fiecare tara are reglementata (sau nu) cantitatea de benzina pe care o poti avea ca rezerva si caracteristicile pe care trebuie sa le intruneasca canistra.

Uite-aici lista cu cantitatile admise (pt. autotrurisme) si tarile care nu permit deloc transportul de carburant în si din tara in canistra(inkl. RO) (sursa ADAC):

Vorschriften in Deutschland ·

Wer im Fahrzeug Kraftstoff in Reservekanistern mitnehmen will, muss in Deutschland folgendes beachten:

Zwar gibt es keine ausdrückliche gesetzliche Regelung zu diesem Thema. Die mitgeführte Menge sollte jedoch eine Reservemenge sein. Bei Pkw sind dies etwa 20 Liter; bei Lkw wird dies bei etwa 60 Litern angenommen.

Der Kanister muss der DIN-Norm 7274 oder 16904 entsprechen und somit geeignet sein. Im einzelnen heißt dies, er muss dicht, fest verschließbar und bruchsicher sein.

Um eine Gefährdung für die Insassen möglichst gering zu halten , sollte der Kanister so weit wie möglich von diesen entfernt, also am besten im Kofferraum, gesichert verstaut werden.

Hinweis: Aus Sicherheitsgründen empfiehlt es sich, nicht mehr als 10 Liter mitzunehmen !

·

Vorschriften im Ausland

Nachfolgend sind die wichtigsten Reiseländer sowie die dort geltenden Bestimmungen zur Mitnahme von Reservekraftstoff aufgeführt (Höchstmengen):

Land

Höchstmenge

Belgien

angemessene Menge (10 Liter)

Bulgarien

die Mitnahme ist verboten

Dänemark

Estland

20 Liter

Frankreich

Griechenland

Italien

10 Liter

Kroatien

Lettland

Liechtenstein

25 Liter

Litauen

20 Liter

Luxemburg

Mazedonien

20 Liter

Montenegro

5 Liter

Österreich

10 Liter

Polen

20 Liter

Portugal

10 Liter

Rumänien

Schweiz

25 Liter

Serbien

5 Liter

Slowakei

20 Liter

Slowenien

10 Liter

Spanien

Tschechien

10 Liter

Türkei

25 Liter

Ungarn

Hinweis: Aus Sicherheitsgründen empfiehlt es sich, nicht mehr als 10 Liter mitzunehmen

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

am sa printez lista. o sa ajungem ca acum 25 de ani cind aveam toti rezervoare de canada, stringeam un an benzina si o tura pina la mare se numea expeditie

ADP246 :

nu stii ca iarba e mai verde la vecini?!

Link spre comentariu

am sa printez lista. o sa ajungem ca acum 25 de ani cind aveam toti rezervoare de canada, stringeam un an benzina si o tura pina la mare se numea expeditie

ADP246 :

nu stii ca iarba e mai verde la vecini?!

http://www.adac.de/infotestrat/tanken-kraftstoffe-und-antrieb/benzin-und-diesel/reservekanister/default.aspx

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Nu-i asa ca e "misto"? Ne prostesc ca nu mai sunt rezerve de gaze si petrol, apoi dau pe nimic rezerve enorme unor firme straine (doar una dintre ele spune ca au rezerve de peste 8 miliarde dolari, cine stie cat o fi si in celelalte perimetre). Iar noi importam gaze, se pare ca au inceput sa se "piarda" si rezervele strategice ale ROMGAZ injectate prin sudul tarii timp de decenii. Macelaresc astia solul si pentru obtinerea gazelor de sist, cu orice pret, in loc sa aiba grija de rezervele clasice, gazele de sist nefiind o solutie de "salvare energetica" a Romaniei, ci doar o sursa de imbogatire pentru unii si de dezastru pentru romani. Iar mai nou, Poanta vrea sa ne mai bage niste accize pe gat la carburanti. In plus, guvernele iau bani cu camata de la FMI si alti spurcati, bani pe care ii platim noi, de fapt.

Oare cand va veti prinde ca trebuie actionat inteligent, si ingenunchiati ticalosii astia? Sa nu ma intrebati "cum", pentru ca s-a discutat deja asta.

Spor la facut spume!

http://www.realitatea.net/ru-ii-de-la-gazprom-unda-verde-din-partea-guvernului-ponta-sa-distruga-baile-felix_1326408.html

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/gazprom-extrage-petrol-si-vinde-benzina-in-romania-incepand-cu-2013.html

Link spre comentariu

@Optimus

Nu inteleg de ce te mira ?

Chiar nu ai inteles de cine esti condus?

Nu conteaza partidul de la putere caci in spatele lor exista aceleasi mizerii, iar in spatele mizeriilor sunt alte infectii samd...

Solutia ar fi doar sa ii strangem si sa ii executam in 48 h dupa care sa o luam de la capat .

Uite o relatare simpla "veche de un an"

http://www.badpolitics.ro/imperativul-lichidarii-clasei-politice-actuale/

Nu stiu daca toate datele din linkul de mai sus sunt reale, insa cu o parte din acesti indivizi ma razboiesc de prin 2000 in justitie pentru niste falsuri ordinare care le-au facut si JUSTITIA NU LE FACE NIMIC desi in continuare dau tunuri de milioane de euro prin falsuri mizerabile.

Au preferat pe baza dovezilor puse de mine la dispozitie sa schimbe o armata de oameni de la sectia 1 Politie decat sa tina cont de dovezi si astfel sa mai castige timp.

Cauta nume precum Marieta Anastasescu, Alexandru Bittner, Dinu Mugurel, Dorin Cocos,Elena Udrea,Adrian Petrache,Mihai Cuptor si ai sa vezi o parte din cei care sunt in spatele a tunuri de sute de milioane de euro desi in baza dovezilor puteau fi inchisi .

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Pe mine nu ma mira ce ne fac astia, pe mine ma mira cum de populatia a ajuns atat de fraiera sa puna botul la toate astea, fara sa faca nimic. E drept ca lucrurile au inceput sa miste, in sfarsit, si sunt increzator ca pana la urma le dam multa UE la toti guvernantii de pana acum.

Dar revenind strict la subiectul carburanti / resurse / mafie, va asigur ca se poate rezolva extrem de simplu daca macar 75% (presupunand ca 25% sunt cretini irecuperabili si nu inteleg) dintre consumatori nu ar mai alimenta de la un singur vanzator de carburanti, pe termen NELIMITAT, in speta Petrom, fiind implicat si statul in compania asta. Faza cu "sa nu alimentam x zile" de la orice pompa este o mare prostie, are efect ZERO, si se poate demonstra matematic, banal. SINGURA solutie este sa se dea o lovitura decisiva unuia dintre vanzatori, lucru care se poate face pasnic, fara violente, fara sa afecteze bunul mers al transporturilor, etc. Si perfect legal.

Eu sunt absolut sigur ca dupa o astfel de actiune, guvernul si-ar reconsidera "politica" si pretul la pompa s-ar reduce considerabil, pentru ca nu-si poate permite sa "piarda totul". Si ceilalti pompisti s-ar alinia si ei neavand alta solutie. Totul in mod natural, simplu, eficient.

Dar pentru ca deja cele mai multe creiere sunt aproape netede... lumea nu intelege corect situatia, si in plus pune botul foarte usor la "solutii" de 2 lei gen: nu alimentam 3 zile, mergem cu bani marunti la casa, etc, etc... Iar apoi tot nu vad ca "solutiile" astea au avut fix efectul apei de ploaie... iar preturile la carburanti cresc in continuare...

Link spre comentariu

Optimus, privit superficial ai dreptate

exista o problema

Petrom este una cuplat cu OMV

Rompetrol se alimenteaza de la Petrom

mai ramane Pafo si Aral...dar chiar nu sunt sigur ca iau carburantul de la rafinariile proprii sau Petrom

Si daca acum iau de la rafinariile lor sau aiurea, sunt sigur ca dupa 3 luni in care Petrom nu ar mai vinde nimic (aiurea, pentru ca marii transportatori vor alege INTODEAUNA varianta mai ieftina si nu cea mai patriotica sau civica), daca rafinaria Petrom le face o oferta buna... vor lua de acolo mai departe si le va scadea doar profitul din distributie.

Sunt prea putini pe piata si prea interconectati

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@Optimus - Sunt de acord, parțial. Dar nu se va face. Cel puțin, nu de la sine. Dacă tu spui că procentul celor care ar putea înțelege, e 75% (mult prea optimist, cred eu), acestor oameni trebuie să li se explice. De către cine? Cum? Unde? Păi numai în mediile virtuale cu care intră în contact (forum-uri, facebook etc). Dar nu toți acei oameni intră pe net. Și atunci, după părerea mea, nu se poate face așa. Da, dacă ne-am uni, am face niște calcule simple împreună, voluntariat ...

Ex.: Câte benzinării Petrom, OMV sau PetromV sunt în cartier/oraș? - 5-6 ... păi câte 2 voluntari la fiecare benzinărie ... când vine omul să alimenteze să i se explice în 2-3 cuvinte că e în interesul nostru, al tuturor, să nu mai alimenteze de la Petrom/PetromV/OMV ... abia atunci, s-ar putea să avem șanse. Dar să avem voluntarii prezenți la TOATE punctele de lucru ale acestor gunoaie, concomitent și susținut, timp îndelungat, ceea ce mi-e greu să cred că se va putea realiza vreodată în România.

Deși sunt sigur că vor fi destui cretini care vor zice: ”marș mă, că eu am firmă/contract/card-uri de combustibili la Petrom și alimentez de aici, că așa vrea mușchiu’ meu!“. Eu m-aș oferi voluntar într-o acțiune de acest gen. Și sunt sigur că aș convinge destui clienți să se gândească de două ori, înainte să pună mâna pe pistolul de carburant, vândut la preț cel puțin dublu, față de valoarea reală, de către jegoșii ăștia!

Asta dacă chiar am vrea să facem ceva. Nu e imposibil ... dar e foarte puțin probabil și greu realizabil, pentru că suntem fiecare pentru el, dezbinați, cuceriți, înrobiți ... și foarte proști, mare majoritate. Eu aș inversa procentajul tău și atunci l-aș considera realist. 75% - creiere netede, 25% - restul. Sper să mă înșel!

Toate cele bune!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

@soimu: Asa este, sistemul este creat "sa reziste", dar nu este impenetrabil, totusi. Mai sunt Mol, Lukoil (despre astia se stie deja ca de fapt furnizeaza carburanti chiar si catre Petrom)... Sunt constient ca nu se poate stopa 100% activitatea Petrom, dar o afectare cu 10-15%, cel putin pentru inceput se poate, iar procentele astea la nivelul de afacere pe care o au, inseamna o gaura considerabila, care sigur va genera niste transformari. Poate ca nu e suficient doar sa nu mai alimentam de la ei, poate mai trebuie facute si campanii de constientizare in media, pe unde se poate, etc... ceva-ceva se poate construi in directia asta, ideea poate fi dezvoltata.

@mita31: De acord si cu tine, insa poate fi mai simplu, nu trebuie neaparat sa stea cineva in fata benzinariei, dar se poate lansa actiunea pe internet, si cei care au acces si inteleg, pot discuta cu rudele, prietenii, vecinii... pentru a-i convinge. E mai simplu daca se discuta intre oameni care se cunosc. Plus ca nici nu au de ce sa se lege ca faci "actiuni de protest neautorizate".

Nu am zis ca e "simplu" in sensul ca doar pocnim din degete si scade pretul carburantilor. E simplu ca schema si pefect realizabila, cu resurse minime si mai ales, LEGAL. Adica fara a putea fi afectata de sistem in nici un fel, pentru ca nu se incalca nici o lege. E cel mult "optiunea libera" a cetateanului sa alimenteze de unde vrea, sa-si aleaga furnizorul de carburant. O treaba "democratica".

Si da, raportul de creiere netede s-ar putea sa fie ceva mai diferit decat am zis eu, dar din fericire au inceput sa se mai increteasca creierele astea in ultima vreme. Daca am rezistat eu atatia ani deja, fara sa alimentez de la Petrom, inseamna ca se poate. :wink:

Editat de Optimus
Link spre comentariu

sunt total de acord ca trebuie sa protestam

dar as vrea sa protestam eficient nu sa facem figuratie... cum sunt cele 3 zile de abstinenta... aiurea, ca dupa aceea mergi si cumperi ce ai consumat cele 3 zile

ca si ideie este buna sa te indrepti cu boicot permanent spre ceva... dar cum sa facem sa aibe efect devastator?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

... nu sa facem figuratie... cum sunt cele 3 zile de abstinenta... aiurea, ca dupa aceea mergi si cumperi ce ai consumat cele 3 zile

Fix asta zic pe topicul asta de cand s-a deschis. Si tot de atunci nu am mai alimentat de la Petrom, decat de vreo 2 ori inainte sa intru in teren la niste iesiri, pentru ca alimentau toti si aveam impresia ca voi ramane fara motorina pe traseu, ceea ce nu era cazul, dar... Zic asta pentru ca sunt de acord ca nu trebuie sa fim absurzi, adica esti cu rezervorul gol, undeva prin tara, si sigura benzinarie in drum este un Petrom. Clar ca este necesar sa alimentezi. Dar totusi, situatiile astea se pot evita, actionand preventiv, alimentand mai repede de la alta benzinarie.

ca si ideie este buna sa te indrepti cu boicot permanent spre ceva... dar cum sa facem sa aibe efect devastator?

Nu trebuie sa faci nimic special pentru efectul "devastator". Efectul asta vine de la sine. Singurul lucru necesar este sa convingem cat mai multi oameni sa nu mai alimenteze de la Petrom. Din pacate, campania asta de protest este deja compromisa, astfel ca este nevoie de un suflu nou. O noua campanie online prin care sa se constientizeze in masa necesitatea unei actiuni inteligente, singura care poate schimba ceva. Cu siguranta ca se vor baga in seama toti securistii de serviciu "ca sa-si dea cu parerea" si poate chiar sa vina cu "idei" care sa devieze actiunea, dar cine intelege cum sta treaba, trebuie sa persevereze. Sunt sigur ca dupa ce un umar suficient de mare de oameni se vor trezi si nu vor mai alimenta de la Petrom, vor incepe tot mai multi sa procedeze asa.

Link spre comentariu

mare smecherie...nu alimentezi de la Petrom....oricum alimentezi din alte parti...asa ca nu se rezolva nimic

poate ca scapati din vedere faptul ca nu Petrom sau OMV...sau Rompetrol accizeaza carburantii...ci alti baieti in costume Armani....ei pe astia trebuie sa-i convingem ca nu e bine ce fac

sau poate ma insel eu?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Nu ca benzinarii ar fi usa de biserica dar cutitul la os l-au pus politicenii nu benzinarii.

Pretul la poarta rafinariei creste foarte putin iar litrul eliberat de accize ajunge la maxim 1/3 din pretul la pompa.

Trebuie sa ne unim sa dam jos guvernul dar nu asa oricum ci cu scalpuri luate sa le bagam frica'n oase,sa se gandeasca cand intra in politica caci daca o zbarcesc nu isi va pierde doar scaunul ci si capul.

Daca nu se face nimic tragic la nivel national cu acesti escroci nu vom realiza nimic prin orice alte metode.

Si daca maine boicotezi si consumul de combustibil se va injumatatii(prin absurd) ei nu ar avea nici o greata sa faca litrul 10lei,ba chiar 15lei,pentru ca daca asta este raspunsul nostru la nemerniciile facute de ei,atunci guvernul ne va da sa behaim,ce il opreste sa o faca?

In toata istoria omenirii nimic nu sa schimbat prin demersuri pajnice.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare