Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme grup fata vitara

iacob andrei

Postări Recomandate

salut,am si eu o vitara din 95si am unele probleme atunci cand cuplez 4x4,adica dupa ce am cuplat se aude ceva pe fata exact ca si cum s-ar roade un cauciuc.chestia asta se aude doar pe 4x4,fiindca dupa ce decuplez nu se mai aude.am fost la mecanici si ei spun ca e din grup.

stie cineva ce ar putea fi?multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme grup fata vitara

Se aude si in High si in Low?

Verifica Uleiul in grup! L ai schimbat vreodata? Daca nu, da i bice, acum este momenul.

Vezi sa nu intre apa, de obicei pe la simeringul de la planetara dreapta.

Daca nu se rezolva cu uleiul nu prea ai ce sa i faci. Mergi si hope for the best.

Al meu de cand am luat masina in 4H scoate un zgomot ca si de Stuka in picaj, si am dat cu el de l a luat dracu. Si inca n a cedat, asa ca relax.:br

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

se aude ceva pe fata exact ca si cum s-ar roade un cauciuc.chestia asta se aude doar pe 4x4

poate fi un tampon de cauciuc rupt din cele 3 pe care le are diful fata. verifica cu atentie, urca masina pe un elevator si cupleaza 4x4, trebuie gasita problema.

un as in ale vitarelor, dincolo de ocean, in sua, spunea ca nu e indicat sa pleci cu masina atunci cand se aud zgomote suspecte pe la ea. eu sunt intru totul de acord cu el.

Daca te tin buzunarele, "eu zic sa te dai cu ea pana pici din ea si dupaia sa o tai" - citat din alt clasic in viata.

sa ne tii la curent !

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

daca schimbi uleiul veifica sa vezi daca ai particule metalice (piting) de la pinion sau coroana sau de la rulmenti. daca nu ai schimba uleiul si s-ar putea sa scapi doar cu atat.

dar mai intai verifica crucile de cardanul fata in special ce de catre grup ca e cea mai de jos si in special ea cade prima

OFF-ROAD Club 4x4 CUGIR

VITARA 99 :lr

Link spre comentariu

Tot zgomot ca de cauciuc care freaca am auzit si eu la Feroza.

Am crezut ca e de la gheata dar se pare ca nu e. Face doar pe 4*4 H si nu am insistat prea mult de atunci pentru ca nu am mai fost nevoit sa folosesc 4*4 H

A mea nu face mereu doar din cand in cand.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

iacob andrei : "cand cuplez 4x4,adica dupa ce am cuplat se aude ceva pe fata exact ca si cum s-ar roade un cauciuc.chestia asta se aude doar pe 4x4,fiindca dupa ce decuplez nu se mai aude."

Daca v-ati pus roti mai mari decat alea stock, poate freaca guma pur si simplu pe vreun plastic din ala de pe contraripi, jos, la stalp, pe interior.......

Ce naiba de cauciuc/plastic exista in grupul fata ?!?

Mecanicul ala la care ai fost a iesit cu tine cu masina in probe ca sa auda cu urechea lui acel zgomot sau doar i-ai povestit tu si a tras el concluzia ?

Link spre comentariu

am schimbat uleiul in grupuri acuma vre-o 2 luni cand am luat masina,iar cand am fost la mecanic si a mers cu ea a zis ca zgomotul respectiv se aduce din grup,si ca ar trebui desfacut grupul pe fata...;se poate umbla la grupul pe fata?poate exista un rulment sau altceva ce ar trebui schimbat.am sa ma duc sa verific crucile cardanice si sa vad daca nu am pierderi de ulei pe la semering...multumesc pt raspunsuri si am sa va tin la curent

Link spre comentariu

Asa cum a mai spus si alt coleg, mergi undeva, ridica masina pe elevator. Dar pune pe altcineva la volan. Tu stai cu mecanicul sub ea. Cel de la volan o accelereaza pe 4x4, iar tu cu mecanicul ascultati si localizati zgomotul.

Diferential poti gasi la dezmembrari, ca dealtfel si reductor. Dar vezi la diferential mai ales, sa fie exact ce iti trebuie( in cazul in care trebuie sa schimbi). Are la intrare si iesire un anumit numar de "dinti".

Diferentialul se poate repara, dar greu. Reglajul sau se face de fapt foarte greu. Dar din ce stiu se poate si asta.

Bafta! Sa ne tii la curent!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu alte detalii. Zgomotul se aude cand apas ambreajul si mai ales cand se intoarce pedala dupa ce-l apas. Chiar inainte sa ajunga iar sus se aude baraitul.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare