omoroka Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Salutare oameni buni Acum cateva zile m-am capatat cu urmatoarea problema la samurai (Santana made in Spain): LED-ul indicator al butonului de dezaburire (cred ca e de dezaburire ca pana de curand nici nu bagasem de seama existenta lui - vezi poza) e permanent aprins. Asta nu ar fi nimic deosebit dar daca apas butonul ala sau deschid usa care actioneaza si ea un intrerupator sau actionez lampa de plafon, cheile fiind scoase din contact, mi se aprinde indicatorul de faza lunga din bord :ha::ha: Dar numai in bord, farurile nu se aprind. In mers am acelasi comportament doar ca la socuri, adica atunci cand masina se zgaltaie, LED-ul se stinge din cand in cand. Acuma, eu am observat mai de mult ca masina are niste improvizatii pe sub bord de te apuca rasul, facute de fostul proprietar, dar inainte sa ma apuc sa "dezmăţez" la ea, va intreb daca a mai patit vreunu din voi aceasta problema. Mai mult de atata, va rog daca aveti vreunu din voi schema electrica pentru Suzuki Samurai Santana (made in Spain) pentru ca sunt sigur exzista diferente fata de versiunea japoneza si la sistemul electric. Multumesc http://img407.imageshack.us/img407/7423/problemasistemelectric.jpg Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Butonul ala nu ar trebui sa aprinda lampa de ceata? La mine asa era, dar acum aprinde proiectoarele:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai butonul intradevar este de la lampile de ceata de pe spate.....care din cate stiu eu sunt oarecum pe acelasi circuit cu farurile....poate iti da un scurt pe undeva pe acolo si de asta poate iti apar chestiile astea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai butonul intradevar este de la lampile de ceata de pe spate.....care din cate stiu eu sunt oarecum pe acelasi circuit cu farurile....poate iti da un scurt pe undeva pe acolo si de asta poate iti apar chestiile astea. Am coborat jos din nou si am pus un Ampermetru pe circuit sa vad care e consumul: 27mA. Asta inseamna un consum neglijabil care mi-ar goli bateria in aproximativ 2 luni. Mi-e teama insa ca nu cumva problema sa se agraveze peste noapte si sa-mi gasex masina scrum a doua zi asa ca preventiv am debornat-o :grin: Mai am o intrebare dac stie cineva sa-mi raspunda: prizda de remorca (careia eu i-am zburat capacul protector) ar putea crea un scurt cand e umezeala in ea? Cred ca urmatorul pas va fi de scos toate firele electrice fara rost sau folos cum ar fi instalatia si carligul de remorcare, vechea instalatie de proiectoare si... am vazut ca mai am eu un buton acolo care nu stiu ce face. In weekend cred ca-i dau bordul jos ca oricum planuiam o actiune de curatare a radiatorului de incalzire ocazie cu care voi studia bine si cablurile. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai pai in teorie si priza aceea e legata la un moment dat tot de circuitul de faruri....ma rog, de pozitie mai exact/semnalizari....deci tot in teorie s-ar putea. e doar o parere:grin::grin::grin: poate stie cineva mai exact! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Nu trebuie sa neglijezi fenomenul aparut. Este foarte bine ca scoti borna pentru a evita un eventual...foc. Undeva in instalatie (din cauza unor modificari, vechimii, lutului, apei...) au cedat unele legaturi, au aparut scurturi. In situatia data de tine circuitele care ar trebui sa functioneze pe cheie sau prin contacte se alimenteaza prin scurturi. La cat esti de dibaci nu cred ca-ti trebuie schema electrica.:wink: Eu i-am dat jos priza, era cu contactele corodate, oxidate-poate da scurt.:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
puiuC Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Pentru Omoroka vezi ca ai o siguranta arsa, pe instalatia plafonierei, identifica scurtcircuitul si rezolvi problema.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Si eu am patit la fel. Tot siguranta arsa. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zoran Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Butonul ala nu ar trebui sa aprinda lampa de ceata? La mine asa era, dar acum aprinde proiectoarele:grin: tot pt ceata sint si la mine santana 93 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Am rezolvat problema care era intradevar de la o siguranta. Mai exact siguranta lampii de plafon era arsa. Am insa o nelamurire, butonul lampii de ceata, are si un LED care sta aprins atunci cand butonul nu e apasat. Cand apas butonul, LED-ul se stinge. Asa trebuie sa functioneze? Mie mi s-ar parea normal sa se aprinda LED-ul atunci cand butonul e apasat iar lumina de ceata functioneaza, care o fi aia nu stiu ca la mine nu se aprinde nimic :grin: Merci Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
puiuC Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Probleme sistem electric Samurai Ledul iti face probleme pt ca nu functioneaza lumina de ceata , verifica becul si mai ales daca ai masa la becul respectiv .lampa de ceata teoretic daca ai stopurile originale, este pe stopul din stanga, partea inspre nr de inmarticulare.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate