Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4 - Jeep GC sau Opel Frontera ? buget maxim 3000 euro

Theo

Postări Recomandate

Salut,

Sunt foarte nehotarat si bugetul este ff mic cca 3000euro.

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi deoarece imi doresc f mult un 4x4 pentru ca imi place foarte mult muntele si cu Espero e greu. Nu o sa il folosesc pentru off road extrem ci doar pentru drumuri forestiere ceva potecute si masina de zi cu zi pe asfalt. Imi place Jeep Grand Cherokee si Opel Frontera B dar cred ca bugetul este de Frontera A. Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Sfaturi achizitie 4x4

cum sa te ajutam?

macar stii daca vrei diesel sau benzinar?

de ex, la frontera A, cele mai potrivite motoare ar fi 2200 cmc benzina si 2800 cmc diesel.

merge si 2500 diesel, dar e un pic mai pretentios.

2 usi sau 4 usi?

ptr. ca pe cele in 2 usi nu s-au montat motoare de 2200 cmc benzina....

mai vino cu detalii, cu cerinte, cu idei...

si poate primesti ajutor!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

Eu recomand o frontera lunga 2.4 sau sport 2.0i din experienta proprie, la mine s-a luat virusul frontera in familie. Probleme generale la ele, nu ar fi majore. Trebuie sa tii cont daca merg mrl-urile (cuplajele fata), daca au probleme cu rugina sau daca au probleme electrice. In rest sunt tepene tun si incapatanate. Daca ai grija cat de cat de ele nu te lasa in drum, iar cu o pereche de roti MT bune, nu te intepenesti in nici un namol, dar presupun ca pentru drum simplu de munte merg si AT-uri. La intretinere nu sunt foarte scumpe, in comparatie cu alte SUV-uri sau Off-Raod-uri. Frontera lunga este ce-i drept mult mai spatioasa ca cea sport, care are portbagaj doar de un rezervor de GPL, dar eu unul o prefer pe cea sport la cum arata. Am avut cateva probleme cu a mea, dar a meritat si acum ca le-am rezolvat pe majoritatea, nu regret. Garantez ca o frontera sport decapotata intoarce capete pe strada (dar nu e recomandat iarna :grin: ).

:h5

Editat de apostolioanradu
Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Va multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor.

Diesel sau benzina? Din punctul meu de vedere diesel nu am avut si imi este un pic teama de motoare dar in privinta consumului si cuplului cred ca sunt cele mai recomandate, nu?

Sunt de acord cu voi ca modelul sport atrage atentia dar avand in vedere ca spatiul este prea mic cand merge toata familia cred ca varianta in 4 usi ar fi ideala pentru mine.

Iar in privinta aspectului exterior imi place foarte mult Frontera B dar nu cred ca ma incadrez in buget, nu?

Daca ar fi sa aleg intre Jeep Grand Cherokee si Opel Frontera acelasi an de fabricatie, aceiasi bani,motorizari apropiatece sfat mi-ati da?

Si nu in ultimul rand cea mai mare teama pe care o am este microbul off road pe care in acest moment nu il am dar..........

Sper ca de data asta am fost mai exact...

Link spre comentariu

jeepul e mai "dotat" , poate arata si mai bine.....dar piesele se gasesc un pic mai greu, intretinerea e un pic mai scumpa....

opelul e mai des intalnit, e relativ usor de intretinut.....

frontera A lunga e foarte spatioasa, e potrivita ptr. o familie...

motoarele diesel sunt in general mai economice si au cuplu destul de mare.

repet: daca vrei pe benzina, orienteaza-te la motorul de 2200 cmc...

ala e cel mai reusit.., si e si puternic (circa 136 cp).

cel de 2,4 are consum mai mare, putere mai mica, si fiabilitate scazuta....practic e cam cel mai "slab" dintre motoarele benzinare de pe frontera.

eu am diesel, deci te pot informa mai precis despre cele diesel, daca esti interesat cu adevarat!

LE: la vreo 4000 euro , poti sa incerci la asta, desi are motor de 2,4 :

http://opel.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/opel-frontera-24-9882085.html

e de mult de vanzare, si l-am vazut si la pret mai mic.

bafta!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

Recunosc, la motorizari am vorbit in nestire de cauza, stiind doar cele 2 motorizari enumerate. Diesel intradevar are cuplu mult mai bun si consum mai scazut. Ce-i drept modelul lung e mult mai potrivit pentru o masina de familie. Jeepul e mult mai potrivit pentru off, si din cate am inteles este si mai fiabil (nu a, avut unul, personal) dar e mult mai costisitor atat la intretinere pecat si la consum. Daca iti permiti sa detii unul, atunci e o alegere mai buna, spun eu. Daca nu, si fronterutele sunt fiabile. Desigur, decizia iti apartine, in functie de masina care te caracterizeaza cel mai bine. Pe mine fronty sport 2.0i (si in curand gpl) ma prinde cel mai bine. Spor la vanatoare auto!

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie 4x4 - buget maxim 3000 euro

Nu stiu cat de bine iesi la bani daca mai calculezi adusul in tara si inmatricularea (chiar si pe Bulgaria)

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

actele sa pleci cu ea din germania, te costa minim 120 euro.

drumul dus-intors minim 200 euro.

inmatricularea pe bulgaria cam 600 euro....

drumulpana in bulgaria si inapoi+rovigneta de romania = cam 100 euro.

te descurci?

in rest , masinuta arata super, si aceasta motorizare este foarte buna si fiabila, dar atentie, are cutie automata.

bafta!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

In cazul asta ajunge la 5000E cel putin, zic eu. Sunt aprox 2000 km pana acolo si drumul nu are cum sa il coste 200 decat daca se duce cu autocarul si la intoarcere o remorcheaza dupa el. La Pajero te-ai gandit?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Nu sunt expert auto, dar daca iti permiti costul de plimbat si timpul necesar drumului, merita frontera B 22 dti. E diferenta mare. Am inteles ca in offroad nu sunt la fel de performante (nu aruncati cu mere in mine, spun din auzite) dar e mult mai tanara, fiabilitate mai mare, cuplu crescut, consum mai mic si e mult mai... luxoasa, consider eu. Dar aici ajungem la ce am spus mai sus si anume ca trebuie sa alegi ce te prinde mai mult. Mie unuia imi place mai mult frontera a 2.0i sport.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Aveti dreptate depaseste cu mult bugetul meu, cred ca o sa ma indrept catre Frontera A(sau poate B dar mai mult de reparat), 4 usi si la motorizare cred ca un diesel ar fi cel mai potrivit dar aici nu stiu care ar fi mai bun. Un sfat , o ideee, ceva ?

Link spre comentariu

Eu am condus 2.2 dti-ul ecotec (pe o vectra b, dar motorizarea e aceiasi pe frontera b) 3 ani si am fost foarte multumit. E o motorizare puternica si fiabila. Pe frontera a am 2.0 i si daca motorul este ingrijit papa chibrite (si nu numai, din pacate si foarte multa benzina, dar problema se rezolva cu o instalatie GPL multipunct la care nu pierzi putere).

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie 4x4 - Jeep GC sau Opel Frontera ? buget maxim 3000 euro

Theo,

iti faci si tu o prezentare pe topicul dedicat ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor

Sa stim si noi cui dam sfaturi....

Link spre comentariu

Am un prieten care are vreo 4 masini si are un opel 2.2 benzina 4 usi ,de care se plange ca sta degeaba.....daca vrei da-mi rapsuns.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

repet, frontera a de 2200cmc benzina e foarte buna....

frontera a de 2500 cmc diesel e si mai buna, ca are cuplul mai mare si consum mai mic.

frontera mea cu motor de 2500 tds are consum intre 9% afara si 11..13% oras....

bafta!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Link spre comentariu

Daca citeai , vedeai ca omul are 3000 maxim . Nu contest faptul ca Jeep-ul nu ar fi mai bun ca Opel-ul Dmn fereste dar piesele la jeep cred ca te rup in comparatie cu opel-ul . Si eu am luat un opel ieftin motor de 2.0 , are si rugina i-am pus si gpl iar ca consum cu 50 lei fac 120 km oras si 170 km afara . Depinde cum a fost intretinuta si conserva . Eu oricum sunt foarte multumit de ea .

Link spre comentariu

Cred ca cel mai bine ar fi sa te hotaresti dac vei o masina sau vrei Opel....

Dupa un timp o sa vrei sa faci filme cu ea si ai sa vezi piesele alea ieftine de Opel de ce sunt ieftine. Nu te grabii sa-ti bati joc de banii tai, in jurul sumei de 3000 de E gasesti destule masini capabile si fiabile Terrano, Vitara, Pajero, etc.

Link spre comentariu

De celelalte nu spun, dar vitara pe langa frontera... Ma rog. Eu unul spun din experienta proprie si 2 frontere in familie ca sunt masini bune si fiabile. In general persoanele care privesc dinafara spun de frontere ca nu sunt bune... sau ca opelurile nu ar fi masini.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Cred ca cel mai bine ar fi sa te hotaresti dac vei o masina sau vrei Opel....

Dupa un timp o sa vrei sa faci filme cu ea si ai sa vezi piesele alea ieftine de Opel de ce sunt ieftine. Nu te grabii sa-ti bati joc de banii tai, in jurul sumei de 3000 de E gasesti destule masini capabile si fiabile Terrano, Vitara, Pajero, etc.

ai avut tu frontera de esti asa dezamagit de ea?

eu din cate stiu nus nici chiar ieftine piesele la frontera caci doar este masina de teren nai treaba cu auto de strada.

vitara mai rezistenta, tare ,rapida ca frontera? ma faci sa:ha:

daca vorbesti din auzite.....laso balta alta data nu mai da sfaturi deastea

Editat de NIK4X4
AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

Ma bucur ca s-a iscat o disputa pe aceasta tema dar inclin sa cred cal banii de care dispun singura varianta ramane Frontere A din 1998-99. Dar dilema ramane motorizarea de 2,2 benzina sau 2,5 tds ?

Si ar mai fi o intrebare : Cat poate remorca Frontera si ce masa maxima autorizata are Varianta de mai sus?

Link spre comentariu

Am un prieten care s-a apucat de tractat masini si datorita simpatiei deosebite pe care o avea pt firma Opel si-a cumparat o frontera, si dupa vreo 6 luni cand s-a saturat omu` sa repare la ea a trecut pe terano 2 de care trage de un an fara a avea nici o problema. Asta bate zilnic Bulgaria cu platforma pt intermedieri inmatriculari.

Un alt coleg de munca a vrut sa evolueze de la aro 10 si si-a luat un frontera 2.0i. Asta a fost masina care m-a facut sa pierd orice lipsa de respect vizavi de Frontera. Cam tot ce tine de lantul cinematic de la amberiaj la vale a inceput sa cada, l-a lasat chiar si grupul spate.

Intradevar nu am avut nici un opel frontera, (desi mi-a placut mereu cum arata) am preferat sa invat din greselile altora, insa vad ca este o masina recomandata exclusiv de detinatori orgoliosi sau poate norocosi.

Daca vrei sa te apuci de facut ceva off road tre sa tii cont ca nu e o masina care se preteaza usor la modificari sau up-grade-uri considerabile, cu performante slabe in teren, nu orice masina cu tractiune integrala este masina de teren. Intreaba-i pe cei ce-ti recomanda frontera cati mai au MRL-urile intregi?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare