Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Resetare "service"

ADP246

Postări Recomandate

Buna,tuturor!

De curand am fost in service la cei de la Land Rover,pt face o diagnoza,respectiv un control general al articulatiilor,a suspensiei,etc!

Masina a stat la ei pt asta 2 zile,lucru care mi sa parut deadreptul jenant,dat fiind faptul ca initial mi s-a spus ca dureaza o ora jumate sau max doua ore!

Am lasat masina deci si m-am deplasat acasa (cca 80 km)cu masina de imprumut!

Bineinteles ca am sunat la ei si am facut scandal,pt ca nu era normal,ca dupa o programareinitiala,sa mai astept 2 zile dupa masina si sa o ridic in a 3-zi,pt maruntisuri!

Factura s-a ridicat la 182 de eur,pt ca sa vad cu stupoare ca masina nu are nimik nelalocul ei!

"Totul este perfect;am facut in plus o resoftare care era necesra" mi s-a spus!

Infine,am plecat nervos de acolo si observ ca nu mi-au resetat service-ul din bord care depasise 8 zile;iar am sunat si au zis ca daca nu am facut schimbul la ei nu mi l-au resetat;infine!

Scuze pt cantitatea de 'maculatra' pe care v-am obligat sa o cititi,insa intrebarea mea este daca are cineva cunostinta cum sa fac sa resetez'service-ul' ?

Schimbul de ulei si filtre le-am facut in alta parte,cand am cumparat masina!Tot ce a necesitat pt asta a fost cumparat de la reprezentanta!

La cei de la Land Rover am programare in februarie,peste o luna si ma cam enerveaza sa vad service -12;multumesc anticipat tuturor!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Resetare "service"

Salut!

Ia vezi mai jos. :h5

Multumest tare frumos;nu am reusit insa inca,dar cred ca nu fac eu ceva bine;oricum,mai incerc;multumesc inca odata!:h5

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut!

Ia vezi mai jos. :h5

Am urmat specificatiile intocmai,si nu reusesc inca;nu-mi pulseaza SERVICE,orice as face;nu ajung nici la restul functiilor!

Ce am reusit sa fac?

...imi ramane un martor aprins,cel cu frana de mana;inchid masina,el ramane aprins 5 min,apoi se stinge:ha:

Masina functioneaza perfect,iar daca nu 'trag' frana e ok,nu mai ramane martorul aprins!(normal):grin:

Habar n-am ce sa-i mai fac;am programare la reprezentanta marti 1 februarie dar nu pot sa merg;si o alta reprogramare dureaza min 2 sapt;poate mai stie cineva cum sa sterg SERVICE?

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

daca nu merge asa trebuie resetat borbul(SIA) cu testarul si te pot ajuta am testar da un tel 0722.722.297

Hahaha... Marcele stiu ca nu ai treaba cu calculatorul sau forumurile, dar uita-te si tu unde are locatia. In Belgia. Numai drumul pana acolo cit ar costa!

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Tocmai asta vroiam sa zic si eu!

Cum o rezolvam daca tot ai tester :grin: ;

Poate doar cand merg in tara;dar pana atunci...mai este o hora :))

Mai am o intrebare:daca tot mi se incarca contuarul de la SERVICE,poate sa-mi afecteze in vreun fel buna functionare a motorului,ori sa-l blocheze?

Asta mi-ar mai lipsi!:al

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca ai rezolvat sau nu problema.

Poate gasesti raspunsul aici.

Poate tot acolo vei gasi raspunsuri la problemele car apar.

:h5

Nu reusesc,sub nici un chip sa resetez 'service-le' asta;ma oftic de mor!:ang

Am incercat prin diverse metode si de pe alte forumuri si tot degeaba;

O duc la reprezentanta curand :al:e

Poate atasez un filmulet cu etapele pe care le-am urmat,daca mai am nervi!

Oricum multumesc pt ajutor @valentin-08 si tuturor ;)

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Pentru tine ar fi o investitie buna un tester. La cit costa un Faultmate sau un Hawkeye numai drumul pana la service si tot ti-l scoti.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

As aprecia si mai mult mariusg,daca mi-ai lasa cateva date referitoare la testerele respective ,eventual de unde sa le achizitionez;poate s-ar justifica sa cumpar asa ceva,dat fiind faptul ca nu am timp sa las masina la reprezentanta,sa nu mai zic cat dureaza programarea,etc;

Multumesc

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Deci sierrafery are asta http://www.paddockspares.com/scp/DIAGNOSTICS/HawkEye.html

Eu am asta

https://blackbox-solutions.com/

Mai exista parca si un topic cu diagnoza in sectiunea LR.

Citeste si daca ai intrebari iti stam la dispozitie.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Deci sierrafery are asta http://www.paddockspares.com/scp/DIAGNOSTICS/HawkEye.html

Eu am asta

https://blackbox-solutions.com/

Mai exista parca si un topic cu diagnoza in sectiunea LR.

Citeste si daca ai intrebari iti stam la dispozitie.

Da,e clar ca trebuie sa-mi fac un cadou :ha:

Se justifica pretul!urmeaza sa ma decid care o sa fie si sa invat sa le si folosesc,eventual cu ajutorul vostru sa interpretez erorile!

Merci mult mariusg dau de:x;

Mi-ai dat 'tema de casa';am ce studia urmatoarele zile;

va anunt la care m-am decis;eventual astept pareri/opinii:grin:

Da,e clar ca trebuie sa-mi fac un cadou :ha:

Se justifica pretul!urmeaza sa ma decid care o sa fie si sa invat sa le si folosesc,eventual cu ajutorul vostru sa interpretez erorile!

Merci mult mariusg dau de:x;

Mi-ai dat 'tema de casa';am ce studia urmatoarele zile;

va anunt la care m-am decis;eventual astept pareri/opinii:grin:

Nu mai astept pareri/opinii;l-am platit deja pe primul;merci mariusg!

cum apare vi-l prezint ;)

Editat de mariusg

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Deci a aparut si testerul ieri,dar abia azi am primit pe net,si key code,pt range rover sport;

am sa va prezint cateva poze,cu'scula' cat si cateva din erorile pe care le am,si cei de la Land Rover,mi-au zis ca nu le am,desi inainte de a merge la ei am facut un test altundeva;

dupa ce postez,merg pe scandal la ei,pt ca vad ca se invata sa faca treaba de mantuiala,ca la noi!

sincer,merg pe scandal,ca am platit bani,am ramas fara masina 3 zile si nici macar nu au facut ceva:no:uameni:ang:fr2

nu va pot spune ce nervos sunt!deci se poate si la case mai mari!

Daca poate cineva sa-mi 'traduca' si mie erorile de mai jos,as aprecia!

In mare imi dau seama,insa daca merg la ei trebuie sa fiu cat de cat documentat!

pozele!

Marius Lutai

merci mariusg chiar a meritat sa-l cumpar,am resetat eu service ;)

Editat de ADP246

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

In primul rand, dupa ce ai sters codurile astea mergi vreo doua zile cu masina si mai citeste o data, ai grija sa fie bine infipta mufa in conectorul OBD al masnii ca se pare ca undeva se pierde legatura. .....

de aceea > P1621 Immobilizer control module - Communication error, mai aveai si tu unul de comunicatie cu ABS-ul, de la alase trage si P1934 > Vehicle speed signal ...daca aveai reale probleme cu un senzor de ABS atunci ai fi avut martorul aprins la bord......daca e lipsa de contact poate sa dea coduri false....revino dupa ce le-ai mai citit o data, cine stie de cand sunt stocate astea ... oricum nici unul nu e vital.

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

In primul rand, dupa ce ai sters codurile astea mergi vreo doua zile cu masina si mai citeste o data, ai grija sa fie bine infipta mufa in conectorul OBD al masnii ca se pare ca undeva se pierde legatura. .....

de aceea > P1621 Immobilizer control module - Communication error, mai aveai si tu unul de comunicatie cu ABS-ul, de la alase trage si P1934 > Vehicle speed signal ...daca aveai reale probleme cu un senzor de ABS atunci ai fi avut martorul aprins la bord......daca e lipsa de contact poate sa dea coduri false....revino dupa ce le-ai mai citit o data, cine stie de cand sunt stocate astea ... oricum nici unul nu e vital.

Ai avut dreptate,am facut iar testul,si dupa resetarea erorilor,a mai ramas doar ala cu "exhaust gas recirculation senzor 'A' circuit low";

ala ma gandesc ca este un EGR,sau lambda,ceva,sau?

oricum il comand maine!

Intre timp am trimis un mesaj cu atasamente la cei de la Land Rover!

Sunt curios ce explicatii au acuma,ca ei nu au gasit asa ceva,cu toate ca stiam de eroarea asta de la alt garaj;)

merci mult!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Inainte sa comanzi orice pentru EGR mai bine curata-l ca daca e plin de mizerie(ca de obicei) poate da eroarea aia.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Inainte sa comanzi orice pentru EGR mai bine curata-l ca daca e plin de mizerie(ca de obicei) poate da eroarea aia.

Unde se afla,aproximativ?

ca ma bag la 'smotruit':ha:

daca nu e prea complicat,bineinteles :):tk;

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Nu cred ca e asa de usor, trebuie dat jos EGR, desfacut, curatat si pus la loc.... ma uit in autodata sa vad poate arata acolo, pentru masini asa de noi nu exista RAVE inca......ar fi ine sa-ti pui tipul masinii in semnatura

Link spre comentariu

In autodata nu sunt poze la asta.....in schimb uite ce am gasit pentru tine... http://bellautoservices.co.uk/products/landrover-egr-blanking-kits/tdv6-egr-blanking-kit/ eu zic sa te gandesti serios la chestia asta...daca nu macar aici vezi cum desfaci EGR-ul.

se poate chiar si mai simplu si ieftin...si ai scapat de toata porcaria aia ...si masina va merge mult mai bine http://cgi.ebay.ph/Discovery-3-RRS-EGR-valve-blank-blanking-kit-2-7-TDV6-/220691378722

Link spre comentariu

Si inca o chestie de la mine. Te rog nu te mai grabi. Citeste, asculta si cantareste de 3 ori inainte de a lua vreo hotarire. Si pe forumurile/site-urile de afara gasesti la pareri care se bat cap in cap. Nimeni nu este atoatestiutor.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nu cred ca e asa de usor, trebuie dat jos EGR, desfacut, curatat si pus la loc.... ma uit in autodata sa vad poate arata acolo, pentru masini asa de noi nu exista RAVE inca......ar fi ine sa-ti pui tipul masinii in semnatura

Uite ca te-am ascultat

@mariusg,nu ma grabesc in luarea deciziilor,dar le elimin pe cele care merg cu 'poate'sau 'daca';

incerc sa fac ce e mai bine,fara a lucra/platii de 2 ori,sau mai mult ;)

merci de sfaturi baieti;apreciez!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare