Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Consum Feroza

baghy

Postări Recomandate

Feroza are o singura problema mai ales in zilele noastre. Consumul.

Desi nu este exagerat nu este nici tocmai redus.

A mea consuma cam 10 la suta mers pe asfalt cu gume de iarna resapate 225/70/15 si fara sa fie inaltata.

Foarte rar depasesc 90 la ora in afara localitatii.

Ale voastre cat consuma si cu ce cauciucuri?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Consum Feroza

Eu am un consum de bun simt, i-as zice eu.

Pe asfalt, in afara, la o viteza de 80-90 Km/h cu gume Hankook AT-A 195/80 R15 am un consum de max. 8 l/100km

In oras, merg cam cu 10 l/100km

In offroad, se schimba dramatic situatia si e influentata de multi factori, deci nu are rost sa detaliem.

Editat de b77dbc

Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria valoare

Daihatsu Feroza 1.6L - 1994

Link spre comentariu

In cazul Ferozei mele am sesizat un consum de 9,7%, consum rezultat in proportie de 40% in mediu urban si 60% extraurban, nu stiu daca este mult sau nu dar inca nu pot spune ca este consumul real, astept sa treaca cativa km dupa segmentare.

Am sa urmaresc acest subiect, sunt curios cat consuma.

Link spre comentariu

In cazul Ferozei mele am sesizat un consum de 9,7%, consum rezultat in proportie de 40% in mediu urban si 60% extraurban, nu stiu daca este mult sau nu dar inca nu pot spune ca este consumul real, astept sa treaca cativa km dupa segmentare.

Am sa urmaresc acest subiect, sunt curios cat consuma.

9,7% ? Atat de exact? I-oi fi montat si calculator de bord sau cum? :grin:

Acum serios , parerea mea, daca v-ati luat Feroze sa mergeti "la consum" atunci vi le cumpar eu sau va fac schimb cu niste acareturi de strada cu consum mic care-mi stau prin garaj intrucat nu stiu sa merga decat pe asfalt, dar...consuma putin :bc

Editat de b06dan
Link spre comentariu

Nu a zis nimeni ca merge la consum. Toti am fost constienti ca un 1.6 16 valve atasat la un vehicul 4*4 destul de inalt sau cel putin mai inalt decat o masina obisnuita nu poate sa faca minuni.

Asa ne dam seama daca vreunu are probleme cu consumul sau schimba mult in functie de gume. E bine de stiut exact cat o sa-ti creasca daca treci de la masura X la masura Y. Poate te gandesti si la asta inainte sa le schimbi.

Link spre comentariu

Nu merg la consum, am si masina care consuma 4.5 am si masina care consuma 15 in oras (Toyota Hilux 2008), eu eram pur si simplu curios daca consumul care il are este normal sau mai trebuie sa astept sa se regleze motorul. Referitor la cum am calculat, este simplu, de la plin la plin :)

Feroza o am pentru a iesi si in teren unde nu incape elefantul (Hilux-ul) si sunt foarte incantat ce face masinuta asta in teren, sunt foarte surprins de ceea ce poate, asa ca ma felicit pentru achizitie, eram intre Feroza, o Vitara 1997 sau un Pinin 2002 2drs, sunt fericit pentru alegere.

Link spre comentariu

cu 235 75 15 am asa:

Extraurban la 90km/h - 8 %

la 130km/h- 10 11%

Urban in Bucuresti 13%

Asta la un mers decent adica fara demaraje pana in 5000 de ture.

Daca fac abuz de pedala cifrele de mai sus cresc cu circa 2 litri.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ati incercat careva benzina carrera 99? Am bagat eu de 1 milion acum 3 zile si am facut vreo 52 de km si mai am cam jumate . Asta ar insemna un 15% dupa calculele mele inexacte.

Totusi exista vreo diferenta de consum la cei care aveti gume standard adica 195 80 15? :ang2

Link spre comentariu

Asta ar insemna aproape vreo 20% . :))

Eu in Feroza bag de peste tot. Chiar si de la noname si merge.

Consumul e tot la fel. 10% dar majoritatea facuti afara din oras.

Link spre comentariu

Parca nu exista carrera 99 ci doar carrera 100 si costa parca 5 lei si 70 de bani. Enorm de mult.Aia de la Petrom de 99 parca e 5 lei si 30 de bani. Destul de mare diferenta pentru un octan.

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Eu am niste gume cam grele pe feroza mea , cele de iarna au fost 205/70/15 iar cele ce vara sunt C 225/70/15 cred ca , cu C consuma mai mult asai?

Putin mai mult. Standard pe Feroza s-au pus 195/80/15 care au acelasi diametru cu 225/70/15 doar ca sunt mai inguste.

C-ul vine de la Cargo si masura asta 225/70/15 C e folosita de dubele gen Sprinter si in general masini pentru marfa.

Fiind C-uri, cauciucul are flancurile mai tari ca sa suporte mai bine incarcatura si masina e mai rigida.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Toamna tecuta al meu cu 235 70 15 conssuma 8 afara pana in 90 km/ora,iar in oras aprox 10.

Iarna am schimbat pe BF MT 31x10.5x15,consumul in oras ,ma gandesc din cauza frigului si a anvelopelor mai inalte ,a crescut la 12-13 litri.

Sunt curios cat va consuma cu motorul complet restaurat si upgradurile recente.

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Weekendul trecut, anvelope Insa Turbo 195 80 R15, consum pe 500 km 40l.

Rezulta o medie de 8l / 100 km.

Dintre cei 500 km cam 400 facuti pe sosea iar 100 in teren.

Editat de siirm

Vitara 1.6i 8v '94

Ex. Feroza 1.6i '92

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare