Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

4x4 noneuro,mai merita?

chisone

Postări Recomandate

SALUT!!!!! Numele meu e Adi si sunt din Bucuresti.Am intentia de a achizitiona un auto 4x4,ma gandeam chiar si la un Aro 10,dar avand in vedere ca sunt non euro mi-e putin teama.Mai merita sa cumparam astfel de auto cu norma de poluare noneuro? e posibil sa fi e scoase din circulatie in curand?? astep rasp voastre.va multumesc!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Re: 4x4 noneuro,mai merita?

ARO acela de care se pomeneste, avea, mai mult ca sigur, celebrul motor "de Brasov", adica D127, de 3119 cmc. De aici si impozitul anual un pic peste 4600 de lei.

Cam atat probabil ca valora, pe piata, masina intreaga, asta daca era in stare buna.

De! traiasca Romania! tara in care impozitul nu are nici o legatura cu valoarea bunului pentru care il platesti.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Uite un Aro 10 4x4 in stare de functionare motor pe benzina 1400cm pret informativ 500 E . Tel 0767402206. Este a socrului unui amic de-al meu de la White Wolves Offroad Club Rm Valcea. Il suni si vezi care e treaba.

Adevarul ca ai un pic de munca la tabla:

http://www.forum.whitewolves.ro/index.php?topic=213.0

Daca nu poti deschide linkul, da-i tel si da-i adresa de email ca sa-ti trimita poze. Bafta!

Rog a nu se lua ca reclama de vanzare a masinilor celor care nu sunt pe forum. :tk

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Daca te-ai decis sa achizitionezi un non-euro sfatul meu este sa ai un pic rabdare, nu de alta dar dragii nostri guvernanti vor sa ne pregateasca ceva...... impozitare diferentiata si pe norma de poluare in afara de cc, ceva gen Germania si atunci nu stiu daca mai merita deranjul - in cazul in care utilajul este inmatriculat.

Link spre comentariu

Dau si eu cu parerea (mea... personala): cea mai simpla metoda ramane inmatricularea la vecinii Bulgari. Sau, rezolvat cumva la RAR si trecuta ca "autoutilitara".

Numai bine!

Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl
Link spre comentariu

Nu stiu cat o mai tine treaba cu fratii bulgari. Sa nu dea ai nostrii ceva ordonante impotriva celor inmatriculate in afara ( ma refer la cazurile in care masini de BG au fost angajate in accidente, iar banii de asigurari au venit foarte greu sau ...DELOC).

Cat despre ,,autoutilitara”, e mai greu, dar nu imposibil...

Parerea mea....

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Nu stiu cat o mai tine treaba cu fratii bulgari. Sa nu dea ai nostrii ceva ordonante impotriva celor inmatriculate in afara ( ma refer la cazurile in care masini de BG au fost angajate in accidente, iar banii de asigurari au venit foarte greu sau ...DELOC).

Cat despre ,,autoutilitara”, e mai greu, dar nu imposibil...

Parerea mea....

Am un prieten care si-a transformat un mitsubishi pajero de 3.2 cu 7 locuri in autoutilitara, l-a facut masina de laborator pentru protectia muncii. Asta se intampla in urma cu vre-o doua luni.

Si eu vreau sa imi transform un dodge, am trimis mail la RAR pentru a-i intreba daca este posibil, raspunsul lor:

"Buna ziua,

Va aducem la cunostinta ca în conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice aplicabile RNTR-7, modificate si completate prin O.M.T.I. nr.1275/2009, modificarea parametrilor constructivi si functionali ai vehiculelor rutiere se accepta de catre RAR numai daca este efectuata de catre operatori economici autorizati conform Legii nr.222/2003 (exceptie fac cazurile in care acel model a fost construit si ca autovehicul din categoria N, autoutilitare). Pentru mentinerea în circulatie, vehiculele astfel modificate trebuie supuse omologarii individuale conform conditiilor constructive in vigoare la data omologarii.

In consecinta, urmeaza sa va prezentati cu vehiculul la o reprezentanta a RAR in vederea identificarii si, dupa caz,unui atelier autorizat pentru modificari constructive în baza Legii nr.222/2003, pentru efectuarea modificarilor si instalarea elementelor constructive specifice, care sa justifice încadrarea vehiculului respectiv în categoria autoutilitara. Precizam ca lista atelierelor respective si datele de contact ale acestora se afla publicate pe adresa noastra de internet: http://www.rarom.ro

In vederea omologarii, solicitantul activitatii respective trebuie sa puna la dispozitia RAR declaratia de conformitate din partea atelierului autorizat, care va cuprinde inclusiv codul de varianta al vehiculului rezultat in urma transformarii. "

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Am un prieten care si-a transformat un mitsubishi pajero de 3.2 cu 7 locuri in autoutilitara, l-a facut masina de laborator pentru protectia muncii. Asta se intampla in urma cu vre-o doua luni.

Si eu vreau sa imi transform un dodge, am trimis mail la RAR pentru a-i intreba daca este posibil, raspunsul lor:

"Buna ziua,

Va aducem la cunostinta ca în conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice aplicabile RNTR-7, modificate si completate prin O.M.T.I. nr.1275/2009, modificarea parametrilor constructivi si functionali ai vehiculelor rutiere se accepta de catre RAR numai daca este efectuata de catre operatori economici autorizati conform Legii nr.222/2003 (exceptie fac cazurile in care acel model a fost construit si ca autovehicul din categoria N, autoutilitare). Pentru mentinerea în circulatie, vehiculele astfel modificate trebuie supuse omologarii individuale conform conditiilor constructive in vigoare la data omologarii.

In consecinta, urmeaza sa va prezentati cu vehiculul la o reprezentanta a RAR in vederea identificarii si, dupa caz,unui atelier autorizat pentru modificari constructive în baza Legii nr.222/2003, pentru efectuarea modificarilor si instalarea elementelor constructive specifice, care sa justifice încadrarea vehiculului respectiv în categoria autoutilitara. Precizam ca lista atelierelor respective si datele de contact ale acestora se afla publicate pe adresa noastra de internet: http://www.rarom.ro

In vederea omologarii, solicitantul activitatii respective trebuie sa puna la dispozitia RAR declaratia de conformitate din partea atelierului autorizat, care va cuprinde inclusiv codul de varianta al vehiculului rezultat in urma transformarii. "

Cauta un om bine intentionat de la RAR care te va invata ce sa faci. Pe a mea am luat-o ca autoutilitara ,,GATA”.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

am un isuzu trooper fabricat in 1986 motor 2300 bezina si va spun ca impozitul pe un an este 800 lei si asigurare tot cam atat !!!!!!!!! deci momentan sant niste taxe la limita bunului simt .:h5

-Sa sti domnule ca turismul dvs. putea sa fie fabricat chiar si in 2011.tot atat era impozitul la premarie (impozitul momentan este in functie de c,c. NU in functie de norma de poluare)

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

nu mai merita , doar daca te arunca banii din casa. altfel eu asa stiu ca la peste 2000 cc impozitele sau dublat daca ai avut 800 pe an acum sunt 1600 la motor de 2300 cc.

TRANSSYLVANIA OFF ROAD CLUJ

Link spre comentariu

nu mai merita , doar daca te arunca banii din casa. altfel eu asa stiu ca la peste 2000 cc impozitele sau dublat daca ai avut 800 pe an acum sunt 1600 la motor de 2300 cc.

Contrazic: am un BMW cu motor de 2500 si am platit impozit pe anul asta 940 lei ( acum am inteles ca ar fi 1080 lei . Deci la 2300 cmc e mai putin. Depinde si de orasul in care stai , fiecare isi fixeaza impozitul

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Buna seara !

Odata inmatriculata o masina, impozitul si RCA-ul nu sunt calculate in functie de norma de poluare, ci doar de tipul de autovehicul (autoturism, autoutilitara, etc.) si de capacitatea cilindrica.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Contrazic: am un BMW cu motor de 2500 si am platit impozit pe anul asta 940 lei ( acum am inteles ca ar fi 1080 lei . Deci la 2300 cmc e mai putin. Depinde si de orasul in care stai , fiecare isi fixeaza impozitul

asa este se pare ca sa dublat de la 3000 cc in sus .

TRANSSYLVANIA OFF ROAD CLUJ

Link spre comentariu

ref rca bulgaria: eu am fost avariat usor (am gasit masina dimineata in parcare cu un bilet sub stergator-mai exista si oameni civilizati) de o masina inmatriculata in bulgaria, cu rca in bulgaria. am sunat impreuna cu proprietarul la CSA si ne-au indicat omniasig unde totul a mers normal. se pare ca anumite companii de asigurari din romania fac cu schimbul, prin rotatie.

ref autoutilitara: pe site-ul rarului nu identific exact service-urile care ar putea sa-ti dea scrisoarea de recomandare si sa-ti faca eventualele modificari, prin urmare intreb aici, poate stie cineva: G-ul meu se poate transforma in utilitara? am mai carat vin si tuica de la tata cu el, deci si-a dovedit utilitatea in timp:x

Link spre comentariu

Daca acest model a fost omologat in serie de fabricant ai o sansa , altfel trebuie omologare individuala ceace lucrurile se complica (in afar de multi bani mai este necesara si aprobari de la producator)

A mai fost discutat acest subiect.......!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare