pitonul Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Bagand aspiratorul prin masina si stergand praful , constat ca plimb dupa mine zi de zi in cutia portbagajului un toporas si o baioneta AKM. In cutia cotierei mai am doua cutite, unul mai usor, altul mai greu. Am sau nu voie sa port jucariile astea dupa mine ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Legal, pana unde ? stiam eu.... am simtit eu.... ca nu sunt singur pe planeta asta....:banana dar am o singura problema.... e mica masina, nu am eu multe chestii ascutite.... legal ??? ... da , avem o problema daca dintr-un motiv sau altul ar fi nevoie sa aratam ce avem in masina din cate stiu eu, tot ceea ce depaseste 10 cm ( lama+ maner )este considerata arma alba, dar poate ne lamureste cineva mai avizat si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Legal, pana unde ? Abrudila nu esti singur, suntem multi:ha:. Problema este ca nu e legal, ptr ca intra in categoria armelor albe. Hai ca justifici toporul si cutitul, daca le ai in masina de offroad, dar cum justifici baioneta? Eu nu imi fac problene oricum ca la cate lucruri am in samurai, ca sa le gasesca ar trebui sa faca prima data ordine :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Legal, pana unde ? Si maceta banuiesc ca e o problema, desi toti le avem pt defrisat..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 (editat) Re: Legal, pana unde ? Banuiesc ca e o problema daca te prinde cu ele. Cat timp nu prea are nimeni voie sa cotrobaie prin masina fara un motiv intemeiat si nu le tii la vedere sau ameninti cu ele nu cred ca e o problema (nu ca ar fi legal). Si eu am un 'briceag' de vreo 25-30 cm, dar sta in teaca si e pitit bine, dar totusi la indemana. Mai bine sa-l ai si sa nu fie nevoie decat invers. Later edit: Dupa cum reiese, intr-un oarecare fel, din discutiile din link-ul postat de Astral mai jos, legea e interpretabila si depinde cine esti si pe cine cunosti. Deocamdata la noi legea e ca o bariera: cateii trec pe sub ea, dulaii sar peste, iar viteii stau si asteapta. Editat Ianuarie 19, 2011 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Legal, pana unde ? Am gasit o discutie similara cu acelasi subiect si unde sunt mentionate ceva legi : http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_21592/avocatnet.html REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Legal, pana unde ? Va salut Domnilor, Nu vad sa fie o problema purtarea cutitelor, macetelor, topoarelor etc in masina atata timp cat vor fi folosite numai la treburile pentru care sunt facute. Problema este atunci cand cobori din masina cu o maceta de exemplu, la semafor, incercand sa arati cata dreptate ai. Este foarte adevarat ca poti da de un cap de creta care vrea el sa faca pe legendaru' dar atata timp cat esti cu utilaju' cat casa lui, bocanci in picioare si pregatit pentru supravietuire, se poate pune in cap si n-are ce face. Desi am avut un turism, am purtat muulta vreme un topor in portbagaj si cutit in torpedou si n-am avut probleme. In Grecia spre exemplu, am fost oprit si controlat destul de riguros( de, am o fata ciudata) dar toporul fiind insotit de gratar, barca gonflabila, lansete, lada frigorifica etc, n-a atras atentia nimanui. Banuiesc ca daca eram imbracat in costum si nu mai aveam nimic altceva decat cutitul si toporul, trebuia sa am ceva explicatii pregatite. Din punct de vedere legal, suntem in Romania si legea este de partea celuia cu portofelul gros. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Legal, pana unde ? Demn de apreciat Efortul lui Astral de a cauta in carul cu fan. Am pus intrebarea dupa ce am vazut la TV cum se lauda politia cu ce gasea in masinile cocalarilor dupa incaierari. Azi am fost martorul unei discutii pe aceasta tema, in targul de pe sina din Obor (bucurestenii stiu despre ce este vorba): un nene cumpara un topor de spart lemne si da sa plece. Vanzatorul tipa dupa el si-i zice : vin-o sa-ti pun lama in ziar sa nu se ia politia de tine ! Si de aici putem dezvolta alta intrebare : ma duc la nu stiu ce mare magazin cu de toate. Si-mi place un topor. Nu am masina, nu am rucsac, nu am sacose, cum plec in tramvai sau autobuz cu el ? Am bon , am factura, dar cum e cu portul ala legal ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? E ciudat sa stii , eu de exemplu cand am organizat Let's Do it Romania si ne-am dus spre locul de curatat (munte si cu 15 masini de teren) ne-am oprit langa gara sa ne luam ceva de-ale guri de la un magazin alimentar. Eu imbracat in camuflaj din cap pana in picioare , bocanci , masinile mari si noroite , m-am dat jos dintr-uun nissan sa ma duc la alta masina la portbagaj sa iau ceva dintr-un rucsac. Aveam cutitul de vanatoare agatat la cureaua de la pantaloni in teaca care abea se vedea. Au trecut niste jandarmi prin zona exact cand am coborat eu din masina si m-o si bagat in duba , ca domnu arme albe , criminal , alea alea. Degeaba le-am spus bai oameni buni , uita-te cum sunt imbracat , asculta-ma unde vreau sa ma duc si ce vreau sa fac , uita-te cu ce masini suntem si dupaia acuza-ma. Pana la urma am scapat doar cu un proces verbal de avertisment dar cu greu. Mare grija Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? in locul tau ma duceam la politie asta se numeste abuz in serviciu si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jidanu Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? in locul tau ma duceam la politie asta se numeste abuz in serviciu Nu,se numeste port ilegal de arme albe in locuri publice si daca ajungeai la Politie sa-i parasti pe jandarmi aveai o mare surpriza..... Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB Soricar 4x4 LWB ''Lache" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? Da Jidane asa mi-a zis , port ilegal de arme albe. Insa va intreb pe voi , nu e exces de zel din partea lor? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? Ba da.....tipic romanesc......era suficient sa-ti atraga atentia sa nu-l mai tii la vedere nici un pic si sa se asigure ca te conformezi...... Culmea e ca pa-aia care le folosesc in luptele dintre clanuri ii judeca in libertate...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? Da Astrale , mai ales ca a fost "expus" publicului doar 30 de secunde....cat am coboorat din masina , am luat ceva dintr-alta si sa ma urc inapoi....romania... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Re: Legal, pana unde ? Domne....organu` nu doarme niciodata, el e vigilent noapte si zi !!! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Re: Legal, pana unde ? Azi am citit o concluzie interesanta : portul este ilegal, dar detinerea nu. Cum masina poate fi considerata o proprietate privata, ai voie cu ele in masina. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Re: Legal, pana unde ? Poate ma insel, dar referitor la asta io stiam ca habitaclu masinii poate fi controlat, perchezitionat doar cu mandat, dar portbagajul, nu..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Poate ma insel, dar referitor la asta io stiam ca habitaclu masinii poate fi controlat, perchezitionat doar cu mandat, dar portbagajul, nu..... Nu trebuie mandat , art. 35(3) din Codul Rutier Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Al dracului de interpretabila e legea asta romaneasca. art 35 (3) 'In exercitarea atributiilor care ii revin, politistul rutier are dreptul sa verifice vehiculul, precum si identitatea conducatorului sau a pasagerilor aflati in interiorul acestuia atunci cand exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala.' Ce se intelege prin a verifica? Ca si verificarea seriei cu cea din talon tot verificare se numeste "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Eu asa inteleg : verificarea vehicului din punct de vedere al actelor, ca si in cazul soferului......deci nu verificarea fizica nici a vehiculului, nici a soferului/pasagerilor..... Ce-am spus in postul anterior, am spus-o pt ca stiam ca interiorul, adica habitaclu, nu si portabagajul sunt asimilate cu spatiul privat sau cu o locuinta privata..... Ar fi important de aflat, ca macar sa stim unde sa tinem maceta, toporul, fara riscul de a scotoci dupa ele organu`..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Eu asa inteleg : verificarea vehicului din punct de vedere al actelor, ca si in cazul soferului......deci nu verificarea fizica nici a vehiculului, nici a soferului/pasagerilor..... Ce-am spus in postul anterior, am spus-o pt ca stiam ca interiorul, adica habitaclu, nu si portabagajul sunt asimilate cu spatiul privat sau cu o locuinta privata..... Ar fi important de aflat, ca macar sa stim unde sa tinem maceta, toporul, fara riscul de a scotoci dupa ele organu`..... Verifcarea actelor o face prin statie. Ca ce chestie intreaba de pasageri ? Dar are voie legal. Masina este break sau cum sunt nu zic jeep, cele de teren care nu au portbagajul delimitat. Are voie sa-si bage ochiul , sau nu ? Are. Verificarea suna mult mai academic decat controlarea si cu n. interpretari. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Verificarea pasagerilor la acte......sa vada pe cine duci tu, soferul X in masina....... Da, daca masina este break, este mono-volum, deci spatiu comun habitaclu-portbagaj, la multi ani, e "casa" mea, n-are voie sa-si bage capu` decat cu mandat..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Dar pe ala cu dubita de ce-l intreaba si-l si controleaza ce transporta ? Regulamentul este acelasi. Deci eu in masina detin, nu port asupra mea. Asta e concluzia chiar daca el se chiombeste la mine sau la masina. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? Dubita e pt marfa, deci scopul spatiului interior fiind depozitarea/transportul de marfa, nu mai poate fi asimilata cu un spatiu similar habitaclului unui autoturism...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Legal, pana unde ? In regulament spune vehicul. Care inseamna si una si cealalta. Indiferent de masina pot fi acuzat ptr. un transport in neregula, am simplificat, dar nu ptr. port ilegal. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate