Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Legal, pana unde ?

Postări Recomandate

Re: Legal, pana unde ?

Da, si atunci revenim si ne referim doar la verificarea actelor masinii/soferului/pasagerilor, si probabil, o mai exista vreo prevedere, reglementare , ceva, care arata cum e treaba si cu verificatul/controlatul efectiv al interiorului unui autoturism vs. vehicul de marfa......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cand erau filtre peste tot de-l cautau ca berbecii pe Hayssam prin portbagaje si pe sub banchete, punem pariu ca nu aveau mandat? Dar nimanui nu-i pasa... nu avem cultura democratiei, sa ne opunem oricarei incalcari a unui drept din principiu. Si organu fix pe asta se bazeaza, ca nu apara nimeni victima unui abuz, fiecare se gandeste ca el in aceeasi situatie scapa cu o spaga sau un telefon mai sus.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Salut, legea spune ca nu ai voie sa porti/detii arme albe in locuri publice!!!

Cum spunea colegu mai sus ca doar a coborat din masina si l au luat jandarmii....pai ei au considerat ca este loc public.

Nu cred ca ar spune ceva daca te vede cu arma alba cand esti la peste sau in teren cu masina. Insa se pune problema cum ajungem acasa de la peste/teren cu acea arma alba???

Este la mana organului daca iti da sau nu amenda ptr detinere de arma alba in public:uameni

Bafta

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Domnilor, lucrurile sunt de fapt foarte simple:

1. Nici unul dintre obiectele enumerate de dumneavoastra mai devreme ( cutit, topor, maceta, briceag) nu sunt considerate arme dar ele pot deveni arme cand sunt folosite in acest sens. De aceea legea nu interzice detinerea lor ci doar interzice purtarea lor in locuri publice. Portul lor in masina este absolut legal masina nefiind un loc public. In padure pot fi purtate fara nici o problema din acelasi considerent. Baioneta este considerata arma si este interzisa detinerea ei deci si portul in masina.

2. SilenceDJ. In secunda in care ai coborat din masina intr-un loc public cu cutitul in teaca atarnat la curea ai incalcat legea. In mod normal ar fi trebuit sa te amendeze. Conform legii, pentru fapta pe care ai comis-o nu exista pedeapsa "avertisment". Pentru ca ti-au dat doar avertisment ei sunt pasibili de sanctiuni din partea sefilor lor. Deci abrudila, ceea ce au facut ei nu e abuz in serviciu ci dimpotriva.

3. In ce priveste controlul masinii, si aici lucrurile sunt clare si logice din punct de vedere juridic: art 35 (3) 'In exercitarea atributiilor care ii revin, politistul rutier are dreptul sa verifice vehiculul, precum si identitatea conducatorului sau a pasagerilor aflati in interiorul acestuia atunci cand exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala.' In traducere libera: La nici un control de rutina politistul nu are dreptul sa-ti controleze fizic masina sau pasagerii, dar in cazul in care exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala, el poate controla atat actele masinii si a pasagerilor cat si efectiv interiorul masinii indiferent ca-i vorba despre habitaclu sau portbagaj. O sa explic de ce exista aceasta prevedere legala si de ce nu trebuie mandat de perchezitie. Sa luam un caz ipotetic. Un jaf armat la o banca din Bucuresti. Politia primeste informatia cum ca hotii se indreapta catre Ploiesti. Se organizeaza un filtru pe DN1 Bucuresti-Ploiesti. Ganditi-va cate mii de masini trec pe ora pe acest drum. Este practic imposibil ca sa se emita mandate de perchezitie pentru toate aceste masini. Si atunci politia are dreptul sa controleze masinile pentru ca exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala. Dadea mai devreme un coleg exemplul cu fuga lui Hayssam. E acelasi lucru si un nou exemplu in care legal nu era nevoie de mandat.

Ca datorita calitatii indoielnice a organelor noastre care se pot ascunde dupa aceasta prevedere legala se pot intampla si abuzuri e alta poveste...Traim in Romania. Dar legea e logica si corecta si e la fel in toate tarile civilizate.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

dragii mei, treaba sta asa

1. arma alba este o scula care depaseste 15 cm lungime, are tais pe ambele parti si e prevazuta cu garda....nu cred ca avem asa ceva, sau daca aveti asa ceva in masina, sau daca aveti, sa stiti ca e arma alba

2. restul sunt cutite sau machete sau topoare iar portul lor in masina nu este interzis (deocamdata), dar incercati sa nu fie pe bord :grin:

3. cand il ai la brau...totul este despre cine il are, am intrat la sellgros de nenumarate ori cu cutite mari la brau si desi se uitau cu ochii cat sarmaua gardienii ..nu a zis nimeni nici passs, idem pe strada, am avut intalniri cu jandarmi si eram cu cutit la vedere, dar nu am avut discutii...probabil arat ca vanator serios :ha:

4. am avut o altercatie cu un gardian in timisoara, la semafor, care sa uitat la mine in masina si a vazut pe scaunul din dreapta revarsate din o geanta vreo 15 cutite mari si mici, dar si-a dat seama ca isi depaseste atributiile si a lasat-o balta rapid

5. daca iei cheia de roti in trafic la unu...probabil ca o sa o patesti la fel ca si cand scoti unu cutit...sau o surubelnita (care si ea, poate fi interpretata ca fiind arma, depinzand de locul unde e gasita la persoana...ca daca e "la disco"...e clar, ca si o rozeta de hidrant)

hai sa nu suflam in iaurt, legile i tara asta sunt mult prea drasnice, dar se aplica defectuos, tocmai pentru ca organul STIE ca nu e normal si nu poate fi respectat totul cum e prevazut, asa ca, se interpreteaza...atat de organ cat si de instanta de judecata

sa ne purtam normal si nu avem de ce sa ne facem griji pentru ca gratarul e vazut ca o farfurie zburatoare, sufa de copac o jucarie sexuala sau sufa dinamica o rechizita pentru o viitoare rapire

am la mine in masina

una bucata topor small forest

una bucata macheta lama 50 cm

una buata pumnal de lupta lama 17 cm (garantat este arma alba, intruneste toate conditiile)

una bucata cutit outdoor lama 17 cm

una bucata briceag lama mica

desigur, ca din trusa de scule, jumatate pot fi interpretate ca arme... dar nu am avut probleme niciodata cu nimeni

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Baionete, pumnale de lupta ... n-am inteles niciodata de ce poarta lumea asa ceva in masina. Oricum nu mi-ar place sa fiu la un magazin sau supermarket cu copilu si sa intre unu cu un cutitoc la cingatoare. Parerea mea...

SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

Baionete, pumnale de lupta ... n-am inteles niciodata de ce poarta lumea asa ceva in masina. Oricum nu mi-ar place sa fiu la un magazin sau supermarket cu copilu si sa intre unu cu un cutitoc la cingatoare. Parerea mea...

Poate au nevoie sa se simta mai barbati....:wink:

Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

La unele magazine/supermarketuri se vand bine mersi si la indemana oricui o gama variata de topoare de la cel mai mic la cel mai mare si nu ma refer la magazinele de specialitate ma refer la Cora spre exemplu.Asa ca cutitul de la cingatoare ar fi nimic pe langa un topor in mana unui copil nesupravegheat de parinti sau in mana unui nebun.....Parerea mea este ca aceste ''unelte'' ar trebui puse in rafturi speciale inchise.

Agenti de pasa sunt niste maimutoi oricum am intrat in magazinul mai sus mentionat cu 2 cozi de tarnocop cumparate si nu mi-a zis nimeni nimic.Puteam sa incep sa dau cu ele in stanga si in dreapta si pana ma oprea cineva tot reuseam sa sparg ceva capete.Asa ca cu un cutit pus in teaca si bagat frumos sub tricou treci lejer neobservat.

Ca sa fiu inteles NU promovez si NU sunt de acord cu purtatul pe strada/locuri publice sau in masina a acestor ''arme''mai ales la vedere.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Imi dau seama ca seamana a reinviat mortii , dar doresc sa incercam sa clarificam situatia aceasta , pentru ca este aberant sa nu stim care este cadrul legal in care ne miscam majoritatea c elor care mai umblam prin paduri si pe coclauri.

Am cateva intrebari care se adreseaza in special acelor persoane de pe forum care stiu sa interpreteze legea d.p.d.v. al autoritatilor :

1) am citit legea din cap in coada si , din pacate apar niste inadvertente. "cutit" este termenul folosit ca facand parte din grupul armelor albe. Arma albe letala , printre altele are si calitatea ce a avea tais dublu pe toata lungimea lamei. ASta ar insemna strict d.p.d.v. legal ca un cutit normal nu este o arma alba letala. Este aevarat sau nu ?

2) detinerea este permisa , da nu portul. Cand il cumpar , din magazin , trebuie sa il duc acasa. Practic , pana ajung la masina ....se numeste "port de arma alba in locuri publice . Deci , dupa ce platesc la casa , pot fi arestat pentru incalcarea legii. Asta daca am masina ...ca daca nu am si schimb 4 troleuri , un metrou si doua taxiuri pana acasa ...sunt pasibil de inchisoare pe viata eu si urmasii urmasilor mei . Aici trebuie sa mentionez ca Metro , Real , Selgros si o multime de hiper si supermarketuri , vand cutite impresionante ( chiar daca-s de bucatarie ) cu lame de peste 25 cm ascutite ca naiba si care ...SUNT CUTITE , deci nu le pot "purta " ...desi le pot detine. La benzinariile MOL , gasiti cutite MUELA , mari cat China. Cum se pot comercializa , daca este interzis sa le scot din magazin ? ...ca evident , daca le scot din magazin se numeste ca-s in loc public.

3) cica in padure nu se ia nimeni de tine. Dar cum ajung cu scula in padure ? Daca nu am masina de teren si las masina unde se termina asfaltul ....si pana in padure sau pe munte mai am de mers cat berila prin locuri publice?

Si daca prin absurd ma teleportez la Fantana lui Botorog ...dar vreau sa mananc o ciorba de fasole la Curmatura ... si ala e loc public. Ce fac , las maceta la intrare , agatata intr-un copac ?

4) Ce mama naibii inseamna ,clar ,si fara posibilitatea de interpretare ,...loc public ? Ce e ala loc public? Tot ce nu e privat e public ?

Vedeti , asta este o grozavie pe care imbecilii cu 4 clase din comisiile parlamentare juridice nu o percep cand fac legi decat atunci cand intra in puscarie la sfarsitul mandatului. Orice lege care se da , buna sau rea , da posibilitatea de a genera abuzuri. Pentru ca nu se pot acoperi toate situatiile aplicarii unei legi , ramane la latitudine legiuitorului modul de aplicare. Cateodata ma mai uit pe programele de stiri si ma ingrozesc. Voi vedeti cum arata si cum vorbesc judecatorii de la CCR ? Il tot dadeau pe fosila aia care dadea din cap ca un oligofren in cazul validarii referendumului. Omul ala e dement cu acte dupa cele mai scazute standarde medicale. Dar procurorii de caz ? Voi l-ati vazut pe ala de l-a condamnat pe Cioaca ? Voua vi se pare un om normal ? ala are o privire de om bolnav. Dar pe judcecatoarea beata din X5 care era sa calce politisti ?

Isuse ...dac as putea sa apas pe un buton sa dispara toti judecatorii , parlamentarii , procurorii , politicienii , politistii .. m-as pune cu dosul pe butonul ala ca nu cumva sa scap ocazia sa ii extermin si as sta asa pana mi s-ar face foame sa fiu sigur ca se activeaza comanda. Mie mi se pare cumplit numai faptul ca realizezi ( ca si cetatean ) cum stai la discretia unor imbecili si viata ta poate sa fie distrusa , fara a avea vreo vina , fara a crea vreun prejudiciu , pur si simplu pentru ca un reatardat dintr-o functie publica are un puseu de exces de zel si vrea sa isi vada numele la televiziuni si in ziare .

• Like 1
Link spre comentariu

Dupa parerea mea, e o mica exagerare de interpretare: cand cumperi o astfel de scula si in secunda doi ti-o agati la brau, asta se cheama "port de arma alba". Daca in schimb il iei frumos impachetat si nu-l scoti din pachetul cu pricina pana acasa... nu cred ca ar avea cineva ceva cu tine. Consider ca granita intre "port de arma alba" si "transport de cutit" dispare tocmai la afisarea ostentativa a respectivei unelte. Loc public poate fi absolut orice in afara casei sau masinii tale. Cu observatia ca si afisarea ostentativa a unei astfel de scule in aceste doua locuri te poate duce "de partea cealalta a granitei" (pana si vanatorii autorizati au niste reguli stricte de transport al armelor de foc, la si de la locul de vanatoare sau poligon)

Parerea mea, nu dati cu parul:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din discutiile mele cu catega organe care-mi sunt prietene, se pare ca nu prea ar fi legale macete si topoare prin masina. Nu au stiut insa sa-mi raspunda ce fac in situatia in care eu la ora 22.00 ies din supermarket cu cutitull proaspat cumparat si la 22.30 sunt oprit in trafic, cutitul fiind evident in sacosa cu cumparaturi. Tot de la ei insa am aflat ca nu ar fi bine sa ai la tine asemenea obiecte foarte la indemana - sub scaun, in buzunarul de la usa, torpedou etc. Nu au reusit insa sa-mi explice ce facem la masina civila cu cheia de roti, de dimensiune considerabila, care-i doar la o "ridicatura de haion" - din fabrica. Sau lanturile pentru zapada care nu-mi lipsesc din portbagaj si sunt langa cheia de roti.

Totodata, a ramas foarte "fuzzy" si urmatorul citat din lege "exista indicii despre savarsirea unei fapte de natura contraventionala sau penala". Nu s-a putut preciza daca exista indicii la modul general sau foarte clare. Pentru ca la modul general, este un pic cam trista situatia si foarte aberanta: au zeci de cazuri nerezolvate si le pot invoca pe fiecare in parte sa te opreasca ori de cate ori esti observat, ceea ce nu-i prea ok.

Unul singur cretin (ca nu-i pot zice altfel) m-a oprit si m-a pus sa ridic capacul la sertarul din spate de la Patrol si ma intreba ce fac cu ochetii, parca seamana a box.....w t f ?? Dupa care foarte bucuros vrea sa-mi retina certificatul de inmatriculare pe motiv de ITP expirat (actul aditional l-a ignorat in prima faza, caci el nu a mai vazut asa ceva). A fost nevoie de parerea celorlalti 3 colegi cu care stresa lumea sa se convinga ca totu-i in regula. Atat de insetat a fost pe ITP-ul ala, ca nu a vazut ca nu aveam lumini la nr. de inmatriculare pe spate. Si cred ca spune multe treaba asta...

Din pct meu de vedere.....cred ca politica "low-profile" este de preferat in locul unei polemici si munci de lamurire duse cu organele.....

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

teddybear , eu iti inteleg punctul de vedere , dar este al unui cetatean. Adica , ce vreau sa spun este faptul ca pe mine ma intereseaza interpretarea legala ...si crede-ma , ca legal nu este nici o diferenta intre "transport " si " port " de cutit in locuri publice. Eu nu vreau sa fiu la mila unui lache de politist care avand o lege neclara o interpreteaza dupa gradul lui de imbecilitate. eu vreau sa stiu ce drepturi am si ce drepturi nu am ...pentru a imi exercita drepturile si a nu cadea in abatere incalcand vreo lege.

Vreau o lege clara. Fara posibilitatea de interpretare. Daca sunt interzise cutitele la purtare , de ce nu sunt interzise si la vanzare? Daca pot cumpara un cutit tip Bowie cu lama de 35 de cm , fara a necesita autorizari si acte suplimentare la achizitia ( ca in cazul armelor considerate letale ) ...de ce nu pot sa il iau cu mine in padure?

De ce te duci imediat la ideea de " ostentativ " ?

Comicaria consta in faptul ca daca iau un bat de stejar de 150 cm si gros de 3 cm nu ma percepe nimeni ca pe o amenintare. zice ca mi-am luat coada de lopata. Ei bine , daca vom avea ocazia sa ne intalnim la vreo iesire prin paduri , iti alegi 2-3 prieteni si va luati ce cutite vreti ....eu imi iau batul. DAca nu fugiti ca iepurii in cateva secunde , mananc batul de la cap la coada.

Eu am o problema cu faptul ca legea este data pompieristic. Nu ma plimb cu cutitoaiele si macetele pe nicaieri la vedere sau sa le scot prin parcari si la stopuri sa ma vada lumea ce smardoi sunt eu ...dar conform legii in vigoare , daca ma gaseste Garcea in padure cu un cutit de vanatoare la brau imi poate face dosar penal pentru ca legea e seaca si tampit facuta si nu prevede aceasta situatie absolut normala in care un cetatean fara cazier sau antecedente penale are , in padure , un cutit care il ajuta sa taie slanina in greblute si sa o puna pe tzacalie.

• Like 1
Link spre comentariu

la mine in portbagaj intr-o ladita am si cosor si topor Fiskars plus o drujba cu lama de 45 de cm.. ..bidon de ulei...bidon cu benzina ptr ea...inca o lada cu sufe...ocheti si altele trebuitoare prin paduri....

pana acum nu m-a intrebat nimeni daca plec la razboi...daca am neintelegeri cu vecinii....nu m-au intrebat nici de ce am numere de Bulgaria

problema voastra e ca va pasioneaza prea mult interpretarea legii....:ha1

pai...daca mergi la padure...ce ar trebui sa ai in masina...lopatele si galetuse ptr nisip?:ha1

daca nu aveti sculele astea in usa soferului..intre scaune sau sub ele nu va spune nimeni nimic.....da sunteti voi asa mai carcotasi :ha:

• Like 2
Link spre comentariu

portul in locuri publice sau in imprejurari care pot pune in pericol viata sau siguranta cetatenilor...parca asa este legea

pentru a avea probleme eu cred ca

- trebuie sa fie purtat ostentativ

- sa nu poti justifica nevoia lui CA SI UNEALTA in acel loc

adica, daca merg in excursie, la pescuit, la vanatoare, si este asupra mea dar nu la loc vizibil, nu ma va opri nimeni sa ma perchezitioneze, iar daca o face si il gaseste, poate sa faca ce vrea el, cand ajunge la procuror... sa sterge ala la cr cu ce hartii a facut militeanul cu exces de zel

daca este in masina si este un cutit normal, nu unul ascutit pe ambele parti, tot asa il justifici, cateodata ma opresc sa mananc, trebuie sa mai repar cate ceva la masina... deci e o unealta nu o arma

maceta, este o unealta, daca mergi cu masina la padure, la pescuit, etc, poti sa o ai, dar bine ar fi sa nu fie la loc vizibil

idem toporul

oameni buni, multe lucruri pot fi arme dar ele sunt obiecte banale.... nu faceti caz de cutit, topor, maceta, cum nu trebuie sa faceti caz de lopata, coasa, fierastrau, surubelnita, ciocan, furca, cazma, caramida, etc

• Like 1
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu am permanent in masina o maceta solida si un briceag Smith and Wesson cu o lama de aproximativ 12-13 cm ( ocazional mai am si un parangd Bear Grills) . Nu m-a intrebat nimeni ce e cu ele pentru simplul motiv ca nu le-a vazut vreo autoritate . Cand merg in paduri , de obicei am o maceta sau un Khukri harnic.

Insa nu despre asta este vorba. Eu nu vreau sa incalc legea. Sunt cetatean model . eu vreau sa stiu exact ce am voie si ce nu am voie . Vreau ca legea sa stipuleze clar in ce conditii pot purta la mine un cutit de vanatoare si in ce conditii nu am voie. In care locuri se considera o amenintare ...si in care locuri este OK d.p.d.v. legal sa port si sa folosesc ( evident in sensul de unealta ajutatoare pentru taiat crengi, curatat un loc pentru cort , intins unt pe paine ...etc).

Eu nu inteleg ideea ca poate exista o LEGE al carei inteles si sens pot fi interpretate si intoarse la 180 de grade in functie de cat de imbecil este organul. Asta nu e lumea in care vreau sa traiesc. Nu concep ca un bou care reprezinta autoritatea statului poate sa ma frece cum vrea ...organul lui , numai pentru ca niste alesi imbecili au dat o lege tampita.

Nu ma satisface explicatia ..."daca nu le tii la vedere nu se leaga nimeni de tine". Acest lucru este interpretabil. Eu vreau ca legea care reglementeaza situatia sa imi spuna clar ce am si ce nu am voie. Legea nu este facuta ca sa lase la latitudinea unui tampit ,cu cateva clase mai mlut decat trenul , modul de actiune al autoritatii statului impotriva cetateanului.

Deci conform legii ( am intrebat asta seara un judecator cu care am avut ocazia sa stau la o bere ) , daca am asupra mea un cutit ( indiferent de marime ) , din punctul de vedere al interpretarii legii . nu conteaza ca sunt cu el intr-un aeroport sau intr-o padure. Organul imi poate deschide dosar penal . De ce ? ..pentru ca un cutit este o amennitare pentru siguranta celorlalti cetateni , in orice loc considerat public din Romania. Muntele si padurea sunt spatii publice ...cu exceptia celor padurilor aflate sub administrare privata.

No ,explicati-mi , daca puteti , de ce se permite importul ci comercializare unor obiecte considerate periculoase ...care sunt interzise a fi purtate si folosite.

A, si inca ceva ...conform legii , in afara traseelor turistice , price cetatean poate fi luat la intrebari cu privire la prezenta lui intr-o padure sau pe un munte. Asta e noua ...si pariu ca nu o stiati. Faptul ca inca nu se aplica , nu inseamna ca nu este stipulata in lege. Orice foc aprins cu exceptia celor in locuri special amenajate , ...poate insemna amenda . Evident ca pe creasta , pe platou ...langa cortul pus intr-o poienita ...nu sunt considerate locuri amenajate special pentru apinderea unui foc.

Gunoaiele astea ne fura si libertate si demnitate si ne apropiem tot mai mult de filmele considerate SF , in care civilizatia este monitorizata si controlata 100 % si orice abatere se pedepseste cateodata si cu exterminarea.

Link spre comentariu

voi chiar nu sunteti acasa...orice obiect se poate transforma la nevoie intr-o arma.....

daca nu umblati cu topoare si alte tampenii taioase...la vedere...in masina sau asupra voastra nu va va intreba nici dracu de sanatate....si nici nu va va face nimeni dosar penal...ce dracu..doar nu sunteti copii....sau poate ma insel eu?

la inceputul forumului nimeni nu intreba/deschidea asemenea topicuri....se pare ca lipsa iesirilor in teren duce la deschiderea acestor topicuri

sau ma insel eu?

Link spre comentariu

:ha1:g:g

voi chiar nu sunteti acasa...orice obiect se poate transforma la nevoie intr-o arma.....

daca nu umblati cu topoare si alte tampenii taioase...la vedere...in masina sau asupra voastra nu va va intreba nici dracu de sanatate....si nici nu va va face nimeni dosar penal...ce dracu..doar nu sunteti copii....sau poate ma insel eu?

la inceputul forumului nimeni nu intreba/deschidea asemenea topicuri....se pare ca lipsa iesirilor in teren duce la deschiderea acestor topicuri

sau ma insel eu?

:g:g

da, asemenea discutii duc in ridicol pasiunea forumului

legea e cum e, si e tot asa de vreo 30 ani, cu mici modificari

nu tine doar de militean cand vorbim de dosar penal...tine si de procuror, militeanul de la el putere poate sa iti faca un pv de contraventie sau sa iti faca acte premergatoare pt dosar penal...cand ajunge la procuror...el face dosar sau nu

va fi prevazuta in lege in viitorul indepartat, posibilitatea purtarii unui cutit cu lama mai mica de 8 cm, pentru ca e prevaut in legea europeana, dar ai nostrii inca nu au modificat, dar aia insemna ca aia 8 cm ii poti purta oriunde.

deocamdata legea nu permite portul obiectelor taietoare, intepatoare sau contondente in locuri publice sau in locuri in care pot pune in pericol viata sau integritatea altor persoane. Tu intelegi ce vrei, militeanul ce poate iar daca ai o problema, te adresezi unui avocat.

De plimbat, daca respecti legile ad literam si nu faci ce nu e prevazut expres ca POTI, e posibili sa nu mai poti sa circuli nici pe drum... trebuie doar sa cauti toate legile si o sa gasesti motive.

Cum spun, topicul e deja ridicol, de ce probleme se pun in a fi sau nu legal cand am un cutit in masina.

Link spre comentariu

Eu am permanent in masina o maceta solida si un briceag Smith and Wesson cu o lama de aproximativ 12-13 cm ( ocazional mai am si un parangd Bear Grills) . Nu m-a intrebat nimeni ce e cu ele pentru simplul motiv ca nu le-a vazut vreo autoritate . Cand merg in paduri , de obicei am o maceta sau un Khukri harnic.

Insa nu despre asta este vorba. Eu nu vreau sa incalc legea. Sunt cetatean model . eu vreau sa stiu exact ce am voie si ce nu am voie . Vreau ca legea sa stipuleze clar in ce conditii pot purta la mine un cutit de vanatoare si in ce conditii nu am voie. In care locuri se considera o amenintare ...si in care locuri este OK d.p.d.v. legal sa port si sa folosesc ( evident in sensul de unealta ajutatoare pentru taiat crengi, curatat un loc pentru cort , intins unt pe paine ...etc).

Fara suparare, dar te cam contrazici...; un cetatean model nu poarta (la vedere sau nu) "unelte" care sînt considerate arme.

Nu poti sa spui ca folosesti maceta, care de altfel e o unealta de gradinarie ca si sapa sau furca, la curatat locul de campare, pt. ca ala nu mai e loc de campare daca nu e amenajat si marcat ca atare (adica doresti sa campezi ilegal). ...si de ce porti un cutit de vînatoare daca nu esti vînator? Pt. untul de pe pîine? Klar ca se poate, dar pt. asta poti folosi si cardul bancar cu marele avantaj ca nu intri în polemica cu organul zelos.

Nu numai ca suna idiot, dar si este asa... .:grin:

Ramîn la parerea ca omenirea v-a fi victima civilizatiei.

:h5

• Like 1

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Ok . Este punctul vostru de vedere. Deci , voi nu aveti in masina nici o scula ascutita. Sau daca o aveti voi se supune altor regulil ca sunteti responsabili .

V-ati gasit sa discutati despre penibil. Mie mi se pare un subiect foarte serios si, personal, il tratez foarte serios. Dar inteleg ca poate parea o idiotenie pentru cei care sunt cu adevarat cetateni model ...care nu se contrazic ...si care nu au avut niciodata la vedere sau nu ...un obiect ascutit care intra sub incidenta unei legi.

Sa arunce cu piatra ...ala de nu a avut , purtat si folosit niciodata in locuri publice un cutit sau un topor.

Sa arunce cu pietroiul , ala de a campat numai in locuri special amenajate si s-a uitat cu scarba la aia de au campat pe langa :ha1 .

Felicitari pentru ideea cu cardul bancar , bun de intins untul pe paine ... cam copilaros ...sau ma insel ?

si un edit ...ca mi-a scapat. Esti vanator ? Numai un vanator ar putea sa spuna ca doar un vanator poate purta la el un cutit de vanatoare. Pentru asta ar trebui sa existe o lege , care sa permita vanatorului ca pe langa portul si uzul de arma de foc , sa aiba drept de purtare a unui ...cutit de vanatoare.

Sa impartim lumea in vanatori si restul lumii.

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

Ok . Este punctul vostru de vedere. Deci , voi nu aveti in masina nici o scula ascutita. Sau daca o aveti voi se supune altor regulil ca sunteti responsabili .

V-ati gasit sa discutati despre penibil. Mie mi se pare un subiect foarte serios si, personal, il tratez foarte serios. Dar inteleg ca poate parea o idiotenie pentru cei care sunt cu adevarat cetateni model ...care nu se contrazic ...si care nu au avut niciodata la vedere sau nu ...un obiect ascutit care intra sub incidenta unei legi.

Sa arunce cu piatra ...ala de nu a avut , purtat si folosit niciodata in locuri publice un cutit sau un topor.

Sa arunce cu pietroiul , ala de a campat numai in locuri special amenajate si s-a uitat cu scarba la aia de au campat pe langa :ha1 .

Felicitari pentru ideea cu cardul bancar , bun de intins untul pe paine ... cam copilaros ...sau ma insel ?

si un edit ...ca mi-a scapat. Esti vanator ? Numai un vanator ar putea sa spuna ca doar un vanator poate purta la el un cutit de vanatoare. Pentru asta ar trebui sa existe o lege , care sa permita vanatorului ca pe langa portul si uzul de arma de foc , sa aiba drept de purtare a unui ...cutit de vanatoare.

Sa impartim lumea in vanatori si restul lumii.

Îmi cer scuze daca replica mea a sunat ca o critica, dar nu asta am urmarit. Sînt si eu în aceeasi oala si m-am preocupat si eu mult cu legislatia vis-á-vis de arme, deoarece sînt pirotechnist licentiat si stiu ca o pata cît de mica pe al meu dosar, ma face sa-mi pierd licenta... .

Îti pot da cîteva exemple despre, sa le zicem ineptii legale:

1. Acu 2-3 ani era sa am probleme grave (a se citi dosar penal) pt. ca am cumparat pe e-bay USA, pt. un prieten, o luneta pt. pusca lui de vînatoare. Nu m-am gîndit la nimic rau, si am dat "KLICK". Dupa doua saptamîni, sînt invitat la ZOLL (vama) pt. a deschide pachetul de peste ocean. Atunci a început "distractia". În Germania, legea spune ca orice luneta care are dispozitiv de montare pe arma este considerata ARMA (exact ca si o pusca de vînatoare). ... si nu numai posesia sau cumpararea, ci pîna si INTENTIA de cumparare este pasibila de pedeapsa. Daca pe deasupra ar fi avut un mecanism de ochire cu punct (de tip laser) sau night vision (amplificator de lumina) as fi fost arestat pe loc, luneta respectiva intrînd automat în aceeasi categorie ca si armele de razboi.:y

Am scapat datorita "dosarului" meu curat, a unui avocat foarte bun (250,-€ partea mea, restul a platit asigurarea mea pt. cazuri judiciare), confiscarea lunetei (850,-€) în vederea distrugerii si (asta a fost conditia procuraturii pt. abandonarea cercetarilor) a unei donatii de 200,-€ pt. scopuri umanitare (am avut voie sa aleg eu, asa ca a fost o casa de copii).

Si toate astea pt. un "KLICK" de maus (luneta nu am apucat sa o am în mîna) pt. a ajuta un prieten.

Si oricît de absurda pare ideea de a intra într-o banca cu o luneta si a striga: "BANII SAU... MA UIT PRIN LUNETA LA VOI TOTI", asta e legea, si pt. încalcarea ei am dîrdîit doua luni (nemaivorbind de paguba secundara, adica cei 1300,-€).

2. Daca ai o prastie nu e nici o problema, poate sa o aiba orice pusti care a împlinit 14 ani si o si foloseasca daca nu pericliteaza pe nimeni, dar daca prastia are dispozitiv de sprijin pe antebrat este o ARMA si inklusiv detinerea ei este ilegala.

3. Orice laserpointer cu putere de pîna la 1mW nu-ti da dureri de cap, însa tot ce e peste, se poate vinde, cumpara sau detine, dar e interzisa folosirea lui în locuri unde ar putea periclita sanatatea iar daca e îndreptat spre avioane, masini, sosea sau semne de circulatie este caz penal, fiind cosiderat ca periclitarea traficului aerian (ca si o capturare a unui avion) respectiv rutier.

...si exemplele pot continua la nesfîrsit.

Asa ca nu e mare jmekerie ca din cetateanul model, care nu trece pe rosu chiar daca e singur pe strada, doar pt. a nu fi un exemplu negativ pt. vreun eventual copil care s-ar putea eventual sa-l vada, sa ajungi sa fii tratat ca violator al regimului de arme si munitii (ca un taliban fanatic), avînd ca singura vina un "KLICK" de maus pe locul fals, sau acceptarea unui cadou de izua ta, sub forma de laserpointer de aratat la harta, din partea iubitei.

În orice caz problemele de orice fel pot fi evitate, daca în prealabil ne interesam un pic despre ce si cum.

:h5

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Adica,daca am in masina o surubelnita stea,inseamna ca incalc legea? :grin:

Raspunsul e simplu:

Daca te afli în Romania de ex., poti citi ce zice legea româna vis-á-vis de surubelnita stea (TORX), în cruce (PH sau PZ), sau IMBUS. Si probabil ca nu sînt "ARME". Ceea ce însa nu înseamna nici pe departe, ca daca ai trecut în Ungaria sau Bulgaria, nu devii automat un terorist fara scrupule, Jack the Ripper, sau Jason (Friday 13th).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare