papy25 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 (editat) Salutare tuturor, am inlocuit la schimbatorul de viteze acea nuca bila numita popular cautatorul de viteza(scuze dar nu stiu denumirea tehnica).Plasticul din interior se rupsese si mestecam ca in mamaliga.Dupa aceea, coincidenta sau nu, se intampla un fenomen ciudat:merg pe distanta 30, 40 km cu viteza relativ constanta a 5-a (deci turatie mica) si simt cum se intareste schimbatorul incat la un moment dat, daca am parcurs o distanta mai mare-de ex pe A1, se intareste f f tare, zici ca in smoala.Am cerut pareri si am primit cele mai multe raspunsuri legate de uleiul din cutie.Am verif, totul in regula d.p.d.v.calitativ si cantitativ.Daca opresc masina si astept 10,15 min revine aproape de normal.Daca merg prin oras, deci cu max viteza a4-a nu sunt probleme.Doar cand merg la drum intins.Parca se dilata ceva in interior, dar ce?Sa fie de la nuca schimbata? Am un D2 TD5 Editat Ianuarie 20, 2011 de Astral Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
papy25 Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 Schimbatorul de viteze Discovery2 Revin cu o problema mai veche ptr care inca nu am gasit raspuns.Am schimbat la maneta de viteza acea bila care ajuta la schimbarea vitezelor-se afla in capatul tijei in cutie.Din acel moment, la un nr.de 30-40 km parcursi, schimatorul se intareste foarte mult.Mai nou, simt ca parca ar freca fier pe fier, dar nu inteleg unde?Daca masina sta in pauza de 15-20 min, manevrabilitatea schimatorului este din nou foarte lejera.Care sa fie explicatia? Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 (editat) Re: Probleme schimbator simt cum se intareste schimbatorul incat la un moment dat, daca am parcurs o distanta mai mare-de ex pe A1, se intareste f f tare, zici ca in smoala. Cum se intareste, se schimba vitezele greu? si in punctele moarte spre dreapta sau stanga merge greu? ceva ca si cum ai avea smoala in cutia de viteze? Am verif, totul in regula d.p.d.v.calitativ si cantitativCum l-ai verificat calitativ?. Aceasta cutie de viteze (R380) foloseste un ulei special (texaco MTF 94) cod pt 1 litru STC9158 si pt 5l STC9157 sau un inlocuitor de aici si in caz ca nu gasesti poti folosi ulei de cutie automata adica dexron II sau III Editat Februarie 13, 2011 de Valentin Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
papy25 Postat Februarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Probleme schimbator Da, se intareste total, atat la manevra de schimbare a vitezelor cat si atunci cand misti pe punctul mort. Verificarea uleiului am facut-o la un service de schimb ulei al unui amic care se cam pricepe...din experienta, dar de la un caz la altul apar situatii noi, cum ar fi masina asta. Prin urmare, sa schimb mai bine uleiul? Si care ar fi probl cu "smoala" din cutie?Ai intrebat ca si cum ai cunoaste situatia. Merci! Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 (editat) Re: Probleme schimbator Nu cunosc fenomenul incercam sa inteleg ce sa intampla. Ce s-a schimbat? nuca si plasticul sau numai plasticul? Daca face si in punctul mort(merge greu la miscarea schimbatorului spre dreapta sau stanga ) atunci ceva nu i pus bine pt ca atunci misti numai axul care trece prin furci si nu se misca nimic prin cutie. Poti face o incercare sa o pui in stationare sa stea in a 5-a si sa vezi daca ai aceleasi simtome dupa aceea. Aceasta ii bila care ai scimbat-o? http://img189.imageshack.us/img189/1360/cautatorr380.jpg Uploaded with ImageShack.us Editat Februarie 16, 2011 de Valentin Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
papy25 Postat Februarie 19, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Probleme schimbator Dupa forma parea fi nuca alaturata, cea din chenarul rosu.Nu eu am schimbat-o si de aceea nu pot identifica zona.Nuca pe care am schimbat-o avea prin interior un ghidaj de plastic.Daca o nuca intra in furci, cealalta (din imagine)ce rol are? Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
papy25 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Re: Probleme schimbator Am incercat sa mai elimin o posibila cauza, uleiul din cutie.L-am schimbat miercuri punand original.Pe surubul de la cutie era mult span. L-am curatat, am introdus ulei intermediar ptr a spala cutia, am mers 20 km dupa care am introdus uleiul bun.Pe surub era din nou span dar foarte putin.Cu toate astea intarirea a aparut din nou. Nu stiu ce sa zic.Ma gandesc ca poate furca in care merge tija sa fie de vina?E foarte neplacut sa te trezesti ca nu poti face repede frana de motor sau sa tragi de maneta pentru a schimba orice viteza. :hl Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna! DISCOVERY II-TD5-1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Probleme schimbator papy25, imi poti spune si mie unde ai gasitacel cautator? mie mi s-a rupt cel din cutia de viteze si nu gasesc de nicio culoare decat cutie intreaga, chiar si la dezmembrari... merci de raspuns! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Probleme schimbator ce piesa ti s-a rupt mai exact...pentru R380 gasesti aproape orice daca stii unde sa cauti...intra pe linkul asta http://www.allbrit.de/NAV.cfm?PAGE=539333&SPRACHE=EN la "selsectors and shafts" sau pe alte linkuri unde vezi tu in poza ca se afla piesa, dai pe linkul dorit, dai clic pe numarul piesei in dreapta apoi introduci codul de acolo pe google si o sa apara piesa la diferite magazine online sau o potio comanda la magazinul de specialitate la care nu am voie sa-i pronunt numele:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 (editat) piesa cica se numeste "cautator din cutia de viteze"... de la un magazin specializat pe Land Rover am incercat sa comand, mi-au truimis o imagine care am gasit-o pe linkul ce l-ai atasat tu, le-am trimis eu o imagine cu piesa stricata si mi-au zis ca nu se livreaza separat de cutie... Editat August 22, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Probleme schimbator piesa cica se numeste "cautator din cutia de viteze"... Daca urmezi pasii sugerati de @sierrafery, vei ajunge la poza asta: Vezi care este reperul care iti trebuie tie, dai clic pe "+" in dreptul lui in lista si iti va apare codul de piesa. Acel cod il introduci in Google si vezi pe unde il poti gasi:wink: (cu ocazia asta vezi si care este denumirea lui corecta, nu ce zice nea' Gogu mecanicu':grin:) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: Probleme schimbator piesa cica se numeste "cautator din cutia de viteze"... :grin: ... asta-i buna., si cu descrierea asta crezi ca gasesti ceva? ... daca nu stii tu despre ce-i vorba pune'll pe mecanicul care ti-a dat denumirea asta mirifica sa iti arate pe schema si apoi gasesti codul... alta varianta nu vad NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 (editat) Sper ca se poate vedea aici imaginea cu "cautatoril" defect... file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/My%20Documents/Doc1.htm Editat August 22, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator nu prea iti iese cu imaginea aia... baga la "insert image" al forumului URL-ul imaginii sau direct din calculator NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator am atasat poze cu piesa respectiva...sper ca de data asta mi-a reusit...poza.jpeg.zip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator din pacate eu plec acum la pescuit intr-o zona fara semnal si nu pot sa ma ocup dar totusi despre ce masina vorbim? ca asta nu arata a R380, e cumva Discovery 1?...ca topicul asta era despre D2 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator E freelander din 2001, cu motor de 1951cmc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator hai ca ne-ai indus pe toti in eroare ...asta-i sectiunea de discovery... fa un topic la Freelander si vei primi acoilo ajutor, eu am plecat NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otilia88 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Probleme schimbator da, scuze, din disperare nu mi-am dat seama, dar am scris de la inceput ce masina am...bafta la pescuit! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate