Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

generatia anilor '70-'80

dream_car

Postări Recomandate

prastia....??????? si pietrele corespunzatoare de ne rupeau buzunarele la pantaloni ..... unde ne alergau paznici cimiterelor cand ne reglam tirul pe candele si borcanele cu flori ...

tzevile PVC cu cornete .....??? cand dupa un razboi mai prelungit intre 2 gasti nu mai aveai scuipat 3 zile....

iarna bateam alvitza.... nici nu mai stiu cand era asta ...?!

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

... nici nu mai stiu cand era asta... ?!

Probabil ca prin anii '70 - '80... :ha:

eu sunt nascut in 81 si prin 90 inca erau chestiile astea cu tevile de pvc si prastia....

sunt happy ca le-am prins si eu.

o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde......

Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam.....

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150
Înainte de a apucaa să văd filme cu comando îmi plăcea să mă joc cu tuburile cu săgeţile de hârtie care te supărau tare mult când un copil mai răutăcios le călca sau le rupea când le găsea pe jos numai ca să-ţi facă în ciudă. Îmi amintesc că odată am urmărit o femeie de parcă aş fi fost în junglă, iar maşinile, colţurile erau copaci după care mă piteam pt a mă păstra nevăzut. Aşteptam momentul cel mai bun de atac care se ivi când se opri la trecerea de pietoni. La vreo 5 metri era parcata o motocicletă din acelea vechi după care mă pitii eu. Nu întrebaţi că habar nu am ce ar fi putut fi. Mă ridic încet cu arma încărcată gata pregătit de pus la gură. Trag primul foc şi mă ghemuiesc imediat la loc cu adrenalina curgând prin pori şi încercand şi respiraţia să mi-o cotrolez pt a nu lăsa nici cea mai mică posibilitate de a fi dibuit. Săgeata se prinse în părul ei despletit, căzând ca o cascadă pe spate. Verific terenul. Încă mai stătea acolo. Trag al doilea foc. De data asta simţi ceva şise întoarse. Eu pitit şi o priveam total nemişcat printr-un spaţiu de pe la motorul motocicletei. Concluzia e (deşi aveam să o aflu mult mai târziu) că e minunat să vânezi... femei.
Link spre comentariu

eu zic ca si astea sunt vremuri despre care o sa povestim cu nostalgie peste vreo 30 de ani.lumea evolueaza.

oare o sa avem cui povesti?...sau o sa fie necesar un blog?...sau o sa fim considerati ceva de gen : ui si la asta?...eu ascult cu placere povesti din al 2 lea razboi povestite de bunici ...dar oare cine va asculta ce avem noi de spus?...

Link spre comentariu

Vizitator Figo

povestiri

eu zic ca si astea sunt vremuri despre care o sa povestim cu nostalgie peste vreo 30 de ani.lumea evolueaza.

oare o sa avem cui povesti?...sau o sa fie necesar un blog?...sau o sa fim considerati ceva de gen : ui si la asta?...eu ascult cu placere povesti din al 2 lea razboi povestite de bunici ...dar oare cine va asculta ce avem noi de spus?...

...........personalul medical de la azilul de batrini ! smile

Link spre comentariu

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Cat adevar si nostalgie in cele cateva randuri de inceput al topicului .De la terminarea celui de al doilea razboi mondial au fost trei mari generatii : 1. Generatia de sacrificiu . 2 Generatia de sacrificatori . 3 Generatia de SACRIFICATI
baciudibaciu
Link spre comentariu

Bai, treziti-va..

Inca suntem tineri. :grin:

:h5 Asa e! Un om imbatraneste in momentul in care zice "am imbatranit..." Pana atunci... :wink:

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: generatia anilor '70-'80

Uneori mi-e teama sa nu uit vreodata acele vremuri.

Nu sunt in masura sa judec daca era mai bine sau mai rau atunci decat acuma insa stiu sigur ca atunci exista bunul simt, iar cand nu exista acesta, exista frica de autoritati (ma refer la militie, nu la securitate) si asta suplinea bunul simt. Cu totii stim ca nemtii, francezii, englezii (sau francejii si englejii cum spune generatia noua) nu s-au nascut civilizati ci sau civilizat prin "forta", cu ajutorul autoritatilor. Ei nu parcheaza pe locurile de handicapati, nu numai pentru ca "nu e frumos" sau "nu se face" ci si pentru ca stiu ca amenda este foarte mare. Si asta e numai un exemplu.

Dar sa revenim la generatia noastra, imi aduc aminte de Pegasul cu coarne, semicursiera ruseasca si "cracanul cu invizoace" (sau "invizibile") cu care trageam dupa vrabii. Sau coada la sifoane ca sa iau "capsule" (ma trimiteau ai mei) si lista poate continua...

Totul este sa nu uitam.....

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Sa nu imi ziceti ca ati folosit si tunul cu sprei si carbid, sau carucioare cu rulmenti pe mijlocul strazii... si culmea ati supravietuit :bc

pai de une crezi ca vine pasiunea pentru masini si vanatoare?... :P :-P :-P :-P

Link spre comentariu

la capitol de carucioare cu rulmenti eram cea mai tare gasca din cartier....la cateva zile eram gramada cu tot cu carucioare pe drumul de Poiana....cand ajungeam in Warthe......luam carucioarele in spate....ca incepea piatra cubica.....pana in Livada Postei.....iar pe urma pe carucioare pana la casele noastre ....in Bartolomeu....unde naiba sunt vremurile alea? :hm

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

... sau periculoasele pocnitori în care se scobeau capsele de la beţele de chibrituri, se întindea elasticul (cauciuc de la vreo cameră de bicicletă) se fixa cuiul şi ... poc.

Ar fi fain un concurs de cărucioare cu rulmenţi. Poate în deschiderea vreunei competiţii offroad pe străzile oraşului. :grin:

Link spre comentariu

ideea nu-i rea....dar sa fie caruciuare din scandura....nu cine stie ce profile de aluminiu.....rulmenti imbracati in cauciuc....fara suspensii :grin: :grin: :grin: ....etc...adica cat mai aproape de anii tineretii :bc

Link spre comentariu

Al meu era facut dintr-un blat de banca de scoala, iar rulmentii erau din aia de scari rulante, cu o camasa de cauciuc vulcanizata pe ei. Un fel de 33'uri ale carucioarelor (noi le spuneam "cart"-uri). :lr Cand ploua ne dadeam cu el pe holul blocului, fara sa faca zgomot.

Dar de "petardele" cu minium de plumb? De erau pictati toti peretii blocurilor, cine-si mai aduce aminte?

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

ideea nu-i rea....dar sa fie caruciuare din scandura....nu cine stie ce profile de aluminiu.....rulmenti imbracati in cauciuc....fara suspensii :grin: :grin: :grin: ....etc...adica cat mai aproape de anii tineretii :bc

EXACT !!! Dar nişte genunchiere sau măcar pantaloni lungi poate că ar merge de acceptat nu ca nebunii în pantaloni scurţi de amu mult timp, ştim noi care........ :lol:

ps: în nici într-un caz cu cauciuc pe rulmeţi că zgomotul şi trepidaţiile fac tot deliciul

Link spre comentariu

iar de carbid nu mai zic... ca te duceai la sevice si daca nu iti vindea te invarteai pana reuseai sa iei tu 2-3 bulgari din bidon

gumele de prastie erau o marfa f rara , mai ales alea bune...

iar dupa revolutie combinatele din zona erau labirinturi imense unde te puteai juca zi si noapte si chiar daca urcai pe scari de metal la inaltimi f mari , nu te gandeai decat sa nu creada ceilalti ca ti-e frica

si...parca si zilele de pescuit aveau alt farmec, fara multa tehnologie , dar cu ceva mai mult peste

totodata, cand plecam seara de acasa la pescuit si aveam numai 14 ani, si mergeam singur in padure sa inoptez la un foc mic, nu ma gandeam la ce psihopati pot sa vina si sa faca bisnita cu organele mele...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator SERGHEI

corect....fara gume pe rulment.... :grin:

Pocnitori cu minium de plumb....la cateva luni dupa inceperea fabricarii lor in Brasov se dadea minium de plumb numai pe sub mana :-P

:banana Minium de plumb si bronz-aluminiu ..,,lingurita la lingurita ..cateva pietricele si gataaaaa.....mureau pensionarii pe capete....Fumigene din pieptene de os sau mingii de ping-pong......mersul la ,,corcoduse" in curtea fabricilor (ca in Bucale unde in alta parte)...Pe urma au inceput ,,Ceaiurile dansante",,Cenaclu Flacara"...pfiuuu ce viata,cum au trecut anii...!!!!!!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare