Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot in zona diferentialului spate

wld

Postări Recomandate

Azi am bagat masina din semnatura in ceva zapada, gropi, un sant, etc

La iesirea din sant m-am cam chinuit, pana cand CT-ul a reusit intr-un final sa ma scoata. Dupa aceasta isprava a aparut un zgomot ca un pocnet in zona diferentialului, spre dreapta masinii. Se manifesta la plecarea de pe loc si uneori la curbele stranse la dreapta luate cu viteza mica. In rest se comporta normal.

presupun ca s-a rupt unul din tampoanele ce tin diferentialul. A patit cineva treaba asta? Ce altceva se mai putea intampla, sa stiu la ce sa ma astept...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 luni mai târziu...

Re: Zgomot in zona diferentialului spate

Am nevoie de un sfat de la cunoscatori si patiti. Ieri a cedat diferentialul spate la freelanderul tatalui meu ( td4 /2001). Mai exact s-au rupt cativa dinti de la pinionul central si din coroana. Mecanicul spune ca problema a plecat de la rulmentul care tine pinionul central. Piesele ce necesita schimbare sunt: pinion , coroana , semeringuri laterale , rulment pinion central , si semeringul acestuia.

Am obtinut niste cotatii pentru piese la noi aduse din anglia : 5500ron coroana si pinion , 5200ron dirential intreg , 3200ron diferential reconditionat dar nu exista pe stoc.

Eu am cautat coroana si pinion kit pe site-urile specializate in piese dar nu am gasit. In schimb am gasit diferential spate complet cod TVK 100380 la 750E+TVA+transport (pe lrdirect).

Intrebarea mea este cum sa procedez? Sa caut diferential la noi in dezmembrari ? Sa aduc unul de afara aftermarket?

Mai am o nelamurire : pe MICROCAT imi cod diferential TVK 100380 . Pe majortatea site-urilor am gasit TVK 100180 . Am inteles ca ar fi aceeasi piesa doar ca TVK 100380 nu era fabila si au schimbat-o cu TVK100180. Vad ca nu se face referire la grupuri spate diferite pt modelele benzina si diesel. Singurul model la care se face referire ca ar fi o piesa diferita este cel V6 benzina.

Ma puteti sfatui cum sa procedez pt. remediare problemei?

Multumesc anticipat,

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am o cunostiinta din Craiova care are diferential de vanzare pretul era in jur de 200-250 de euro sh. Sa il repari pe ala din punctul meu de vedere costa prea mult mai bine te orientezi catre ceva sh ii bagi uleiul care ii trebuie si gata.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri , am rezolvat problema . Am gasit pana la urma un diferential in dezmembrari la 100m de serviceul in care era reparata masina . Ca urmare am luat diferentialul dezmembrat l-am dus la service , acolo mecanicii l-au desfacut, au verificat sa fie identic cu cel de pe masina mea (au numarat dintii de pe coroana si pinionul de atac ). Dieferentialul dezmembrat nu prezenta urme de uzura accentuate , asa ca l-au inchis la loc i-au bagat ulei si gata. Cost 2000ron diferential+planetare la dezmembrat si 250ron manopera (la un service in Tulcea). Tot la reparatie au fost verificate cardanul, rulmentii intermediari de la vascocuplaj , rulmentii de la diferential si cei de la rotile spate, si nu prezentau uzura.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare