Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope Pajero Sport- de la 235/75 la 265/75 ?

tatarciucr

Postări Recomandate

Re: Anvelope Pajero Sport- de la 235/75 la 265/75 ?

Iti spune bine prietenul - va creste consumul cu un litru-doi, o sa pierzi dinamica la accelerare si evident o sa minta vitezometrul cu vreo 4-5 kmh

Editat de Astral

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca ai modelul dinainte de 2000, ai standard urmatoarele dimensiuni:

- fara fendere : jante tabla de 15 x 6 JJ, anvelope 235/75 R15

- cu fendere : jante aliaj de 16 x 7 JJ, anvelope 245/70 R16

daca ai modelul dupa 2000, ai standard urmatoarele dimensiuni:

- cu fendere : jante aliaj de 16 x 7 JJ, anvelope 245/70 R16 sau 255/70 R16

dupa care poti intra aici si iti calculezi simplu diferentele de la un caz la altul, cu tot tacamul: http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit

in functie de rezultate, alegi ce crezi ca te aranjeaza mai bine. si intotdeauna, dimensiuni diferite de standard inseamna consum si dinamica diferite. poti sa treci de la jante de 15 la 16 cu conditia sa alegi anvelopele astfel incat sa nu-ti modifice diametrul rotii. daca vrei exact aceleasi performante, altfel, apar diferentele despre care vorbeam mai sus.

Link spre comentariu

poate consumul sa creasca dar nesemnificativ , 2 litiri in nici un caz.

235 si 265 sunt latimea cauciucului. nu inaltimea care ramane la fel, deci nu o sa indice diferit viteza. si nici in volan nu o sa simti, eu am pus cramponate de 265, si aveam 235.

pajero duce mai mult de atat. dar care pun 35 uri.

Link spre comentariu

Ce motor ai la masina?Dc ai motor diesel de 2500 o sa fie si mai puturoasa decat este si mai bine o lasi asa.Eu am avut pajero sport cu motor de 3000 benzina si am vandut-o pt ca nu puteam s-a fac off-road mai greu si era pacat de overfendre si de barele din plastic.Nu recomand pt masina asta cauciucuri mai mari,daca era modelul pajero era alceva.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

L amine la galloper ( e acelsi mitsu mk1) cu motor 3.0 consumul s-a dus de la 17 la aproape 20 in oras numai prin schimbarea cauciucurilor. Consumul creste si din latimea cauciucului nu numai din inaltime - creste rzistenta la inaintare cu cat este mai lat. Mai mult de atat cauciucurile de noroi contribuie si ele la cresterea rezistentei la inaintare.

Pajero duce fara probleme pana la 33, poate duce pana la 35 dar transmisia este deja suprasolicitate - iar la motorul de 2,5 se simte pierderea de putere destul de bine cu 35-uri.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

masina este din 2005 cu motor 2.5 tdi eu am cumparato cu jante de 15" cu cauciucuri de 235/75/15 dar am impresia ca jantele au fost schimbate de aia pun intrebari ca nu vreau sa cumpar aiurea investitia fiind destul de mare

Link spre comentariu

salut!eu am avut pe sport-ul meu anvelope 265/75/16 si au mers fara probleme, arata mai bine cu anvelope mai late si se mareste un pic si garda. eu am avut si mud-uri si all terain, afecteaza un pic demarajul, da oricum masina e puturoasa.bafta!

Link spre comentariu

BOOBOO nu stiu ce sunt alea fendere imi cer scuze

E vorba de aparatorile de noroi care vin montate pe aripa, pe circumferinta si sunt iesite in afara.....se mai numesc si overfendere.....

Link spre comentariu

te-a lamurit Astral, deja. am vazut ca au fost si unele exemplare din modelul 2005 care erau mai chele, nu aveau aceste fendere (sau overfender, wide fender, etc), erau echipate cu jante de tabla, fara praguri, fara oglinzi electrice, etc. m-am dat chiar eu cu una asa, cand cautam sa cumpar masina.

intr-adevar, e mai puturoasa masina asta, dar pt o utilitara face treaba buna :wink:

Link spre comentariu

poate consumul sa creasca dar nesemnificativ , 2 litiri in nici un caz.

235 si 265 sunt latimea cauciucului. nu inaltimea care ramane la fel, deci nu o sa indice diferit viteza. si nici in volan nu o sa simti, eu am pus cramponate de 265, si aveam 235.

pajero duce mai mult de atat. dar care pun 35 uri.

Creste si diametrul rotii.

265 = latimea in mm a anvelopei

75 = inaltimea talonului in procente din latime, adica 75% din 265

R15 = diametrul interior in inch

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare