Forte Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 (editat) Fiscalitatea pe salarii in Romania este mare! Daca stiti va rog sa dati exemple din alte tari: cat plateste firma, cat ia statul si cat ajunge in mana angajatului! Apoi vom face impreuna calculul in procente! Eu plec de la impresia ca la noi este exagerata impozitarea pe munca! Poate ma insel?! Deci sa inteleg ca o ducem mai bine ca bulgarii! LE: Revin cu un link http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs Daca faceti un calcul din 100% cat plateste un angajator, aproximativ 45% ia statul si aproximativ 55% ii raman angajatului! Vreau sa stiu daca si in alte tari procentele sunt la fel de mari? Am deschis acest topic pentru ca sunt multi useri extrem de seriosi care lucreaza sau chiar locuiesc in diferite tari! Editat Ianuarie 26, 2011 de Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Fiscalitate pe salarii! Va rog din start sa va limitati postarile strict la exemple si cifre !!! Orice postare gen "valea plangerii" sau alte comentarii vor fi sterse instant si userul va primi avertisment !!! Eu, unul, sunt satul de astfel de discutii pe acest forum 4x4 , chiar daca se intampla la Diverse si chiar daca subiectul ne priveste pe toti !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Fiscalitate pe salarii! eu unul as inchide asemenea topicuri...sunt destule forumuri economice care dezbat subiecte de acest gen cu ce ma incalzeste ca in Patogonia de sus e fiscalitatea mai mica...? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Fiscalitate pe salarii! Am unchi in Germania. Acolo impozitul se plateste in functie de mai multi factori, printre care, cati dintre membrii familiei tale lucreaza. Unchiul si matusa lucreaza, amandoi. Taxe si impozite pe salariu, undeva la 10% Var-miu lucreaza, are copil si nevasta nu lucreaza, deci din 3 doar 1 lucreaza, impozite si taxa ~ 40%. Ca rezultat, tatal si fiul iau acelas salariu, desi tatal o freaca si fiul isi rupe coatele. Cu cat familia ta este mai neproductiva, cu atat platesti mai mult la stat, este considerat lux sa lustruiesti morcovu. Mi se pare logic sa incurajezi munca si mai ales munca cu acte in regula. Lucrez la o firma austriaca. Nici nu se pune problema de munca la negru. Am avut discutii cu cei de afara, ei nici nu cunosc conceptul. O taxare/impozitare defalcata/disociata ar face mult bine, ar impulsiona marirea personalului activ. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Fiscalitate pe salarii! Fac un exercitiu: Se da o firma care presteaza servicii, presupunem ca are 2 angajati pe care ii plateste decent si care reusesc sa aduca un venit firmei de 10 000RON + TVA! Statul incaseaza 2400TVA, angajatii sunt platit decent pentru RO cu 3000RON brut, din care le raman in mana 2104, iar angajatorul cheltuie pentru fiecare angajat 3864, adica un total de 7728! Presupunand ca suntem intr-o societate perfecta si ca nu sunt alte cheltuieli, diferenta dintre venit si salarii este profit brut, 10 000 - 7728 = 2272! Firma declara acest profit si acesta este impozitat cu 16%, adica 363.52! Obtinem un profit net 1904.48! Pe care la sfarsit de an il repartizam actionarilor, se plateste impozitul de 16% pe dividente, adica 305.35! Si patronul pleaca acasa linistit cu 1599.12! Concluzie: Avem avantaje directe, 2 angajati pleaca acasa cu 2x2104 si un patron cu 1599.12. Total 5807.12, adica, in procente, din 12400 suma initial incasata, avem 46% pentru popor si 54% pentru stat, adica 6592.88! Tot calculul acesta este facut in conditii ideale si mai ales facand abstractie de alte taxe, impozite, utilitati ... Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate