Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot grup fata pe zapada.

baghy

Postări Recomandate

Am o Feroza si de ceva vreme am observat un zgomot ciudat la rularea 4*4 pe zapada batatorita pusa peste asfalt.

Zgomotul e ca si cum ar freca o roata de un cauciuc dar banuiesc ca vine din grup.

Si acum sa va spun ce am observat.

Face si in 4*4 high si in 4*4 low. Pe asfalt uscat sau ud in 4*4 nu face si nici pe pamant nu a facut acum doua luni cand inca nu era zapada.

Zgomotul apare pe la 2000 de ture si dispare dupa ce le depasesc.

La fel se intampla si daca masina e turata si scad turele, la 2100 se aude zgomotul.

Apare si cand calc ambreajul mai ales in partea initiala si finala a cursei pedalei.

La mijloc nu face.

Cam atat am descoperit pana acum. Are cineva vreo idee?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot grup fata pe zapada.

Doar in mers si nu face tot timpul. Doar cand apas ambreiajul si cand e in viteza si ajunge la 2000 de ture.

Stationar nu face si nici daca se termina zapada si continui sa merg 4*4 pe asfalt ud.

Link spre comentariu

Daca ai LSD pe spate, poate de acolo sa aude.. . oricum, slabe sanse. Sau daca e zgomot mai nou, e ceva gheata formata pe sub masina, care pe plaja aia de turatii, o "agita" si face zgomote interesante.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

S-ar putea sa am Lsd ca multe Feroze au asa ceva din fabrica dar mi se pare ca se aude din fata si daca ar fi lsd pe spate nu ar trebui sa faca si in 4*2?

Pe fata sunt sigur ca nu are nimic.

Inca un indiciu: ieri in timp ce rulam pe zapada a inceput zgomotul fara sa schimb viteza sau sa scada turatia. Am calcat ambreajul dar degeaba. Am pus frana si m-am oprit. Cand am oprit masina de tot nu a mai facut.

Dupa ce am plecat de pe loc nu a mai facut non stop doar cand calcam ambreajul sa schimb vitezele.

Link spre comentariu

Salut,

1. Atunci cand calci ambreiajul zgomotul poate fi din cauza rulmentului de presiune.

2. Ridica capota si roaga un prieten sa se uite la motor cand debraiezi , bagi in viteza si pleci de pe loc...sa vada daca se modifica pozitia motorului.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

rulmentul de presiune defect modifica pozitia motorului ?:grin:

Le: Vezi curelele de transmisie, toarna putina apa pe ele in timp ce motorul este la relanti. Poate ele scartaie cand esti pe zapada, de la la fulgii care ajung prin zona lor... Zic si eu...

Asta e ca in reclama aia veche cu : " Se aude un zgomot ciudat la motor: Par-par-poc, par-par-poc, ce sa fie oare? "

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Salut,

1. Atunci cand calci ambreiajul zgomotul poate fi din cauza rulmentului de presiune.

2. Ridica capota si roaga un prieten sa se uite la motor cand debraiezi , bagi in viteza si pleci de pe loc...sa vada daca se modifica pozitia motorului.

Daca ar fi rulmentul ar face si in 4*2 si pe asflat uscat sau umed.

La mine face doar pe zapada.

Link spre comentariu

Vreo bucatica de gheata pe cilindrul de actionare a furcii? Daca face numai cand debreiezi si in ultima vreme nu a tinut cont miscare/statioanare.

Daca era gheata nu trebuia sa faca si pe asflat umed?

Treburile stau un felul urmator: pe drumurile dintre sate inca e zapada pe drum, la un moment dat mai aproape de oras dispare zapada si drumul e doar ud apoi uscat.

Zgomotul il face doar cand merg pe zapada. Cand ajung pe asflat umed sau uscat nu mai face.

In plus face doar cand am fata cuplata.

Am uitat sa specific ca nu am nici mrl-uri automate si nici manuale.

Am flanse.

Link spre comentariu

Daca era gheata nu trebuia sa faca si pe asflat umed?

Treburile stau un felul urmator: pe drumurile dintre sate inca e zapada pe drum, la un moment dat mai aproape de oras dispare zapada si drumul e doar ud apoi uscat.

Zgomotul il face doar cand merg pe zapada. Cand ajung pe asflat umed sau uscat nu mai face.

In plus face doar cand am fata cuplata.

Am uitat sa specific ca nu am nici mrl-uri automate si nici manuale.

Am flanse.

Ma gandesc ca pe gheata,drumul este denivelat/accident/imperfect si se misca pe acolo.Pe asfalt ramane intr-o pozitie si nu afecteaza cu nimic. Asta e teoria mea,pana nu te bagi sub ea sa vezi concret ce e acolo,e ca pocpoc,vorba lui Klez.

Link spre comentariu

rulmentul de presiune defect modifica pozitia motorului ?:grin:

Le: Vezi curelele de transmisie, toarna putina apa pe ele in timp ce motorul este la relanti. Poate ele scartaie cand esti pe zapada, de la la fulgii care ajung prin zona lor... Zic si eu...

Asta e ca in reclama aia veche cu : " Se aude un zgomot ciudat la motor: Par-par-poc, par-par-poc, ce sa fie oare? "

cand debraiezi si bagi in viteza si pleci de pe loc, mai ales daca faci proba cu frana de mana trasa, se modifca pozitia motorului daca are vreun tampon rupt...de aceea am spus sa faca treaba asta.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Revin cu noutati.

Azi mi-a facut de doua ori in doua situatii diferite.

Pe asfalt 4*2, va amintesc ca nu am Mrl si grupul fata se invarte oricum dar se opreste in cutie.

Cand am luat un damb dinala de plastic care e pus inainte de trecerile de pietoni sau inainte de intrarea in sate, cu roata din dreapta fata a inceput sa faca si pana nu m-am oprit nu a incetat.

Apoi a mai facut cand am trecut tot peste niste damburi dinastea dar erau mici. Tot folosite la reducerea vitezei la intrarea in sate.

Chestia ciudata a fost urmatoarea: Am trecut peste vreo 5 bande dinalea si a inceput sa faca in mers apoi dupa 10 metri am trecut peste alte bande si s-a oprit.

Apoi nu a mai facut.

:tk

Link spre comentariu

Aaaa... plm... E bulit rulmentul cu ace de la planetara/fuzeta. Cand iei un damb, planetara intra in vibratie in interiorul fuzetei, cum iei alt damb sau incetinesti, o asezi inapoi intr-o pozitie "relaxata". Verifica jocul radial la capetele planetarelor (baga mana dupa roata, pe burduful exterior, si misca planetara sus-jos), partea dinspre fuzeta. Daca e mai mare de 2-3 mm, e clar rulmentul de vina, de fapt, nu mai deloc rulmentul acolo :grin:

Daca spuneai de la inceput ca se auzea la hopuri/damburi...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

S-ar putea sa fie si de acolo dar am descoperit ca e rupt suportul la cutie.

Practic cutia se misca in toate directiile doar in jos nu.

Ma gandesc ca la vreun hop se misca mai tare si atunci incepe sa frece in grup sau chiar in cutie.

O sa ma apuc sa-l caut la dezmembrari si poate am noroc sa scap doar cu atat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare