asyst72 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Intentionez sa cumpar un Jimny 1.5 DDiS dar vad ca nu e de gasit pe site-urile producatorilor.. unul nou. nu se mai fabrica sa inteleg? doar versiunea pe benzina de 1.3? Momentan am un Renault Clio Hatchback 1.5 dci care si-a facut timp de 2 ani treaba mai mult decat onorabil prin toti coclaurii patriei, pe unde a putut sa ma duca.. (40k km, din care 90% cu siguranta in afara orasului, si o gramada pe drumuri forestiere) Fie-mi scuzata indrazneala, nu ca as avea in intentie neaparat sa trec direct pe off-road, dar pasiunea (in masura posibilitatilor financiare) imi impune pe viitor o masina cu posibilitati mai mari.. mai ales ca aproape toate drumurile Romaniei tind spre off-road.. Cert e ca m-am obisnuit cu diesel, de aceea intreb de Jimny cu motorizare diesel. poate cineva sa-mi dea cateva plusuri si minusuri fata de motorizarea pe benzina? multumesc anticipat -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: SFAT achizitie Jimny ! Asyst72, ai postat deja in mai multe locuri intrebarea ta si respectivele postari ti-au fost sterse, motivul fiind lipsa unei prezentari sumare pe topicul de mai jos : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: SFAT achizitie Jimny ! scuze.. n-am stiut, rectific si revin, sper sa fie OK -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? nu poate nimeni sa-mi lamureasca curiozitatea? plusuri si minusuri la un Jimny Diesel fata de cel pe benzina.. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Posesori de Jimny nu sunt f multi, iar cei care sunt intra destul de rar......ai rabdare...... Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suculetz Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? din proprie experienta, jimny diesel -are un motor de 1.5 renault (acelasi ca la logan megan clio kangoo etc), motoare care zic io si multi altii sunt motoare bune -este un motor mai greu decat benzina cu cateva zeci de kg bune, in total diferenta dintre masini este de aprox 150 kg -cutia de viteze este destul de reusita, rapoartele sunt bune, masina se descurca bine in cam toate situatiile -ai ceva mai mult zgomot/vibratii, dar te obisnuiesti -ca fiabilitate, sunt aceleasi probleme ca si la benzina, adica prea putine - diesel fiind ai normal un cuplu motor mai mare, iar motorul ar trebui sa te tina semnificativ mai multi km - daca vrei sa-i faci modificari, cum ar fi spre exemplu un bullbar, e mai complicat. are in partea din fata in dreapta radiatorul de la turbina (cred) si asta trebuie mutat(adica flex si sudura), daca vrei sa pui un troliu iarasi e cam complicat ptr ca nu prea incape. Consumul este undeva la 7.2 in Bucuresti, deci mult mai mic in raport cu benzinarul Cocluzia mea, este o masina reusita (mai ales daca gasesti una facuta in Japonia) Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Jimny diesel '06, Jimny benzina '10:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Jimny diesel vs. Jimny benzina - plusuri si minusuri ? daca e motor 1.5DCI Renault asta nu poate decat sa ma bucure.. eu pe Clio-ul actual am tot 1.5DCI 1461cmc si sunt foarte multumit. Doar cutia de viteze as prefera-o altfel (de ex. treapta I e foarte lunga.. treapta a II-a imi cere cel putin 25-30kph) banuiesc ca la un off-road treptele sunt mai scurte. Am inteles ca Jimny diesel a aparut de prin 2005, deci au toate reductor cu actionare prin buton si nu maneta?.. Am inteles de asemenea ca distributia la diesel este pe curea iar la benzina pe lant? La ce intervale se schimba distributia? dar consumabilele? ps: pentru moderator, titlul topicului este "Jimny diesel vs. Jimny benzina", merci -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Hallo, Teoretic si practic motorul pe motorina are un cuplu mai mare la turatii mai joase ceea ce reprezinta un avantaj. Cand am luat decizia benzina vs motorina foarte multi oameni se plangeau de motorul pe motorina ca este de ranault si nu este foarte bun.....:uameni ce sa zic i-am ascultat....pentru ca nimeni nu prea lauda motorul diesel....toti oamenii care blamau motorul diesel il stiau de pe alte masini si nu am gasit unul care sa aiba Jymny diesel.... Din ce stiu eu in Romania nu cred ca s-a comercializat motorul disesel.... Oricum motorul pe benzina merge bine, consuma cam 10-12 in teren cu cauciucuri Simex pe 205 nu este galagios. Totusi in teren sunt destul de multe momente cand efectiv.....moare, cuplezi reductorul care ajuta foarte mult dar simti lipsa de putere la turatii joase. Pana acum nu am avut nici o problema cu motorul (are doar 33.000)... Personal mi-ar placea sa testez in teren un Jimny diesel...dar... Nu stiu pe nimeni care sa faca off-road si sa aiba pe Jimny motor diesel ...toti au benzina...... In rest este o masina de exceptie urca de rupe, merge de rupe, fiabila, taxe ok, consum ok..... Sincer nu pot spune ca stiu sigur ca motorul ar avea vreo problema pe diesel.... Ce stiu sigur este ca sunt extrem de putine Jimny-uri pe diesel....sincer nu stiu pe nimeni care sa aiba diesel pe Jimny. alegerea mai este motor diesel Renault sau motor suzuki benzina.... Succes si faci o alegere care sa te avantajeze si sa fie cea mai buna pentru tine! sa crezi tu in ea. Cred ca e cea mai buna metoda de a alege. Mugur Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Ba incape f bine Troliul chiar daca ai si AC. Nu comsuma prea mult ??? La 1.3 benzina cu gumele de strada consuma 7% in oras:wink:. Modelele DDiS sunt facute in Spania. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Cocluzia mea, este o masina reusita (mai ales daca gasesti una facuta in Japonia) Nu exista Jimny diesel japonez! Motorul diesel e de proveneinta reno. Nu motorul in sine e problema, ci injectoarele :wink: Turbina se pare ca e alta decit cea care se pune la reno clio. In teren greutatea suplimentara a motorului diesel isi spune cuvintul: masina este mai dezechilibrata. In rest, vibratii mult mai multe. Motorul pe benzina in schimb, nu pot decit sa ma pling ca e prea mic pentru ce poate masina asta. In rest, poti sa stai linistit, nimeni nu a avut probleme cu motorul, chiar si la rulaje mari, spre 200k. Personal am preferat versiunea pe benzina, facuta integral la mama ei de niste muncitori cu ochi oblici, care nu asteapta ora 5 sa rupa usa fabricii. Pina acum nu regret deloc alegerea facuta. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral 1 Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? deci pe total parerile spun ca e mai reusita versiunea pe benzina.. chestia cu zgomotul si vibratiile nu ma deranjeaza, chiar imi place sa aud motorul diesel. ok, asta ca benzinarele sunt facute in Japonia poate fi un avantaj, dar ce ma intereseaza e un consum cat mai mic pe "on" si un cuplu cat mai bun la turatiile joase in off-road.. mie imi e greu sa cred ca benzinarul Jimny inghite doar 7% prin oras.. asta e mai putin decat un la Matiz.. atunci extraurban la un sofat economic (asfalt si tractiune 2x4) cat scoate un benzinar? sa nu-mi ziceti ca sub 5..:wink: btw, tehnic benzinarul atinge max 140kph, iar dieselul 145, dar cam care e viteza maxima cu care sofati un Jimny pe autostrada uscata? in conditii de siguranta si fara sa fortati motorul. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? mie imi e greu sa cred ca benzinarul Jimny inghite doar 7% prin oras.. asta e mai putin decat un la Matiz.. atunci extraurban la un sofat economic (asfalt si tractiune 2x4) cat scoate un benzinar? sa nu-mi ziceti ca sub 5..:wink: btw, tehnic benzinarul atinge max 140kph, iar dieselul 145, dar cam care e viteza maxima cu care sofati un Jimny pe autostrada uscata? in conditii de siguranta si fara sa fortati motorul. In Bucuresti mie mi-a luat intre un pic sub 8 (cred ca 7.9, noaptea evident) si un pic peste 14 (in ambuteiajele alea mari). In afara intre 6 si 7, viteza de croaziera 80 la ora. La viteza asta ai deja 3000 de ture, deci nu e bine sa sari peste ca o sa te arda la buzunar. La inceputul lunii, ma intorceam de la munte si datorita ninsorii chiar nu puteam sa merg tare (viteza maxima a fost pe autostrada - 70 la ora). Partea buna a fost consumul: un pic peste 6 la suta. La diesel probabil ca consumul nu variaza asa mult in functie de conditii, dar sincer toate Jimny-urile pe care le-am vazut in teren erau pe benzina si asta spune multe. La mine "bea" maxim 12 in conditii de off-road moderat pentru o masina stock. Top speed-ul e absolut irelevant pentru ca masina nu are frine (tamburi pe spate), nu are handling (punti rigide, cursa mare a suspensiei), etc. Deci daca e sa apara ceva brusc, ai mari sanse sa te cam faci praf. Si fii atent ca vorbesc aici de o masina echipata cu cauciucuri de strada. Sa mergi cu Jimny peste 120 e deja sport extrem. Am facut-o si pe asta ca eram pe autotrada si era ultima portiune a drumului si mi-era ca adorm. Drept urmare mi-a fost tare mila de motorasul meu care nu prea a scazut sub 4000 de ture. De consum sa nu ma intrebi, pot doar sa iti spun ca la intrarea pe autostrada aveam medie 6.9, la intrare in Buc aveam medie 9 Asta la un drum de ~ 600 de km, din care doar ~ 100 au fost autostrada (am intrat dinspre Craiova) si nici pe aia nu am putut sa merg tot timpul tare ca aproape de Bucuresti era ceata. Masina asta a fost facuta pentru off-road si e printre ultimele care se mai produce old-school (punti rigide fata/spate, sasiu separat, etc.). E adevarat ca motorul pe benzina nu are cuplu la turatii joase, dar exista reductie si cel putin cu anvelopele de dimensiune stock nu ai probleme. Daca nu stiai, nici motorul diesel nu are cuplu pina nu intra turbo, deci aici dieselul puncteaza doar prin cuplu mai mare si atit. Daca ai benzina cu cutie automata, atunci chiar nu mai conteaza, tot ce te mai intereseaza e consumul :wink: Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? ca Jimny nu e facuta pentru viteza asta stiu, dar ma gandeam ca poti merge cu macar 100kph pe o autostrada uscata si libera fara sa zici ca o fortezi si ca dai consumul peste cap. Eu stiam ca un diesel il poti duce pana la 3000ture fara sa-l chinui, iar un benzinar ajunge lejer la 4-5000 (cel putin asa e la un Clio pana in 1500cmc) doar 80-90kph la Jimny?.. hmm cam putin.. asta inseamna ca trebuie sa cam stai pe banda I in coada unui tir..:2dr E fain sa ajungi cu ea pe drumuri de munte, sunt sigur, dar uneori iti doresti sa faci cat mai repede drumul pana acolo.. chiar daca nu sunt pasionat de viteza si am inteles eu bine?! rotile din spate nu franeaza deloc? hmmm.. asta chiar n-o stiam.. mi se pare cel putin ciudat sa n-aiba frane pe spate. legat de cuplul superior la diesel imi permit sa te contrazic: se simte ca e superior inca de cand iei piciorul de pe ambreiaj, pleaca fara probleme si la relanti, chiar si in rampa.. nu e nevoie de turatii superioare si turbo. pe mine m-a ajutat foarte mult chestia asta peste tot pe drumuri forestiere pe unde am fost cu sarmanul Clio. Nu era nevoie sa turez prea mult ca sa ies din gropi si sa trec hartoape.. altfel probabil as fi facut ambreiajul praf pana acum.. de aceea eram tentat mai mult de un diesel.. ce zici de anuntul pe care ti l-am trimis pe private? zice ca e facut in Japonia.. poti sa-mi raspunzi tot pe forum merci Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Cam toate masinile de teren (nu confunda cu SUV-urile) nu exceleaza la viteza (si in general la dinamica) si nici la consum. Iar in comparatie cu "liga mare" Jimny sta chiar foarte bine. Rotile spate frineaza si tamburii sint chiar foarte mari (pentru ca tractiunea e tot acolo). Insa orice tambur sufera de fenomenul de fading (nu ma intreba ce e, google it). La mine Jimny e prima masina cu tamburi si diferenta la frinare se simte. Daca ai Clio cu tamburi, probabil ca nu iti vei da seama. Legat de anuntul din PM, nu comentez pretul, insa nu exista ESP la nici un Jimny si nici AC automat. Daca e de Japonia, seria de caroserie trebuie sa inceapa cu J. Chiar si asa, motorul sigur nu e japonez. Daca nu se intimpla lucrurile astea poti sa te folosesti de ele ca sa mai dai pretul in jos. Oricum toate modificarile alea legate de off-road, alaturi de remarca "fara off-road" mi se par de absolut prost gust. Nu baga nimeni atitia bani in modificari ca sa nu le foloseasca. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Dap, cred ca intelesesem gresit treaba cu franele.. ..in rest, Jimny acela nu are numai un facelift.. nu ca n-ar arata bine dar probabil s-a mai umblat si pe la altele. De pilda as fi curios daca proiectoarele alea imense de pe bara din fata au omologare RAR.. poate o sa-mi fac timp sa aflu.. Si pare cu garda mai inalta decat normal. Oricum pretul e un pic cam mare pentru ce-mi permit eu acum.. vroiam sa mai intreb: cum se blocheaza mai exact diferentialele in pozitia 4WD si in pozitia 4WD-L? Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Nu se blocheaza nici un diferential; setarile 4WD-H si 4WD-L influenteaza cutia de transfer si nu puntile. De asemenea, nu ai diferential central, deci nu vei putea merge in 4WD pe teren cu aderenta buna (adica asfalt uscat). Simplist vorbind, lantul e asa: punte fata - cutie de transfer - punte spate. Cand mergi in 2WD, e cuplat doar spatele. Cand activezi 4WD-H, se cupleaza si puntea fata in cutia de transfer; neavand insa diferential central, puntile sunt "cuplate" intre ele dpdv al vitezei de rotatie a arborilor de transmisie, de-aia nu poti rula in 4WD pe teren cu aderenta buna (ai nevoie de teren cu aderenta scazuta pentru ca o roata din punte sa poata rupa aderenta si sa compenseze cuplajul puntilor). In 4WD-L, se schimba raportul de transmisie din cutia de transfer si ai cuplu mai mare (si evident viteza mai mica). In rest, se pastreaza criteriul de mai sus cu aderenta. Apropo de viteza: nu e dracu' chiar atat de negru cum zice colegul Unde, daca te grabesti poti sa mergi cu 100-110 fara sa fie chiar asa groaznic. Intr-adevar se simte ca tragi de ea, dar daca trebuie ... trebuie. Maxim m-am dus la 130 pe vitezometru, da' nu e nimic fun in asta; la mers normal, 80-90 e ideal. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? din ce citesc nu mi se pare o idee prea fericita ca in 2WD ai tractiunea pe spate.. ma gandesc de exemplu ca iarna pe un drum partial deszapezit poate ca nu poti tine tractiunea integrala activata (ci doar 2WD), iar pe portiunile unde dai de polei/zapada iti fuge spatele.. cum am vazut la BMW-urile sport de exemplu.. Ceva groznic.. n-as putea sofa asa ceva iarna.. Mai bine era tractiune pe fata in 2WD. Am dreptate? Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Da si nu. Si eu am fost cam sceptic in privinta 2WD-ului pe spate, dar dupa ce-am mers iarna mi-am dat seama ca nu e asa mare problema (mai exact, nu mi-a fugit spatele niciodata). Nu-i o masina atat de puternica incat sa dea batai de cap tractiunea pe spate, si nici n-o sa mergi la viteze fulminante cu ea. Tractiunea 4x4 la Jimny nu e explicata oricum foarte clar nici de Suzuki. Ok, cand mergi pe uscat cu 4WD cuplat e clar ca induci niste eforturi de torsiune in componentele transmisiei, dar tre' sa ai un pic de "rezerva" in material (adica nu te gandi ca daca ai intrat 5 metri pe asfalt uscat cu 4WD cuplat crapa ceva). Singura problema e sa nu faci asta des, caci eforturile astea se vor acumula si vor crapa (pana la urma) ceva p-acolo. "Cand" vor crapa ... depinde si cum ti-e norocul :) In plus, daca am inteles eu corect mecanismul de functionare, problema apare cu adevarat cand virezi pe teren cu aderenta buna avand 4WD cuplat. Daca mergi drept, n-ar trebui sa fie nici o problema (asta ca raspuns la intrebarea "ce fac daca prind o portiune de drum inzapezit"). In practica, au fost destule situatii cand am mers pe zapada doar in 2WD si s-a descurcat fara probleme. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suculetz Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? ca Jimny nu e facuta pentru viteza asta stiu, dar ma gandeam ca poti merge cu macar 100kph pe o autostrada uscata si libera fara sa zici ca o fortezi si ca dai consumul peste cap. Eu stiam ca un diesel il poti duce pana la 3000ture fara sa-l chinui, iar un benzinar ajunge lejer la 4-5000 (cel putin asa e la un Clio pana in 1500cmc) doar 80-90kph la Jimny?.. hmm cam putin.. asta inseamna ca trebuie sa cam stai pe banda I in coada unui tir..:2dr E fain sa ajungi cu ea pe drumuri de munte, sunt sigur, dar uneori iti doresti sa faci cat mai repede drumul pana acolo.. chiar daca nu sunt pasionat de viteza si am inteles eu bine?! rotile din spate nu franeaza deloc? hmmm.. asta chiar n-o stiam.. mi se pare cel putin ciudat sa n-aiba frane pe spate. legat de cuplul superior la diesel imi permit sa te contrazic: se simte ca e superior inca de cand iei piciorul de pe ambreiaj, pleaca fara probleme si la relanti, chiar si in rampa.. nu e nevoie de turatii superioare si turbo. pe mine m-a ajutat foarte mult chestia asta peste tot pe drumuri forestiere pe unde am fost cu sarmanul Clio. Nu era nevoie sa turez prea mult ca sa ies din gropi si sa trec hartoape.. altfel probabil as fi facut ambreiajul praf pana acum.. de aceea eram tentat mai mult de un diesel.. ce zici de anuntul pe care ti l-am trimis pe private? zice ca e facut in Japonia.. poti sa-mi raspunzi tot pe forum merci Dieselul are consum fara modificari (cauciucuri si suspensie) de 7/7,5 in oras. cu bfg 215/75 si OME ajunge la 8/8.5 Benzinarul in cartea tehnica are consum de 9.2 , cum scot unii in oras 7 ....??? Dieselul nu se face in Spania, sau doar in Spania ci si in Japonia Motorul este un pic mai turat decat la un turism , la 110 am 3000 de ture In offroad se comporta excelent In legatura cu troliul care intra usor, intreabai pe baietii de la Dojo!!! Distributia este pe curea si se face la 75-80 k de km. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Jimny diesel '06, Jimny benzina '10:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? din ce citesc nu mi se pare o idee prea fericita ca in 2WD ai tractiunea pe spate.. ma gandesc de exemplu ca iarna pe un drum partial deszapezit poate ca nu poti tine tractiunea integrala activata (ci doar 2WD), iar pe portiunile unde dai de polei/zapada iti fuge spatele.. cum am vazut la BMW-urile sport de exemplu.. Ceva groznic.. n-as putea sofa asa ceva iarna.. Mai bine era tractiune pe fata in 2WD. Am dreptate? Daca e partial dezapezit poti sa mergi linistit si cu 4*4. Important e sa nu mergi 4*4 pe asflat uscat. Merge foarte bine si cu 4*2 pe zapada, important e sa nu exagerezi si mai ales sa ai gume de iarna. Daca mai cuplezi si 4*4 si ai gume de iarna o sa te simti invincibil. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Dieselul are consum fara modificari (cauciucuri si suspensie) de 7/7,5 in oras. cu bfg 215/75 si OME ajunge la 8/8.5 Benzinarul in cartea tehnica are consum de 9.2 , cum scot unii in oras 7 ....??? Dieselul nu se face in Spania, sau doar in Spania ci si in Japonia Motorul este un pic mai turat decat la un turism , la 110 am 3000 de ture In offroad se comporta excelent In legatura cu troliul care intra usor, intreabai pe baietii de la Dojo!!! Distributia este pe curea si se face la 75-80 k de km. da.. ce-i drept eu in 3000ture la Clio 1.5dci am 125kph intr-a V-a (pe GPS imi arata doar 120.. intotdeuna cu 5kph mai putin decat pe bord) La Jimny diesel daca ai 110 probabil sunt si vitezele mai scurte, cutia altfel etajata.. e logic. anyway, oricat as incerca sa gasesc aici motive pro-benzinar nu reusesc sa ma conving ca ar fi mai avantajos un Jimny benzina decat unul diesel, ma refer strict la ce poate motorul. De altfel toate masinile pe benzina pe care le-am incercat mi s-au parut a fi sub cele diesel din aceeasi categorie. Asta la felul in care te ajuta motorul, indiferent daca esti pe sosea sau pe aratura. Ar fi poate avantajul ca distributia e pe lant si nu pe curea (cred ca de aceea se schimba mai rar la benzinar) btw.. chiar as fi curios cum se simte pe un Jimny DDiS acelasi motor pe care se pare ca il am si eu pe Clio..:2dr ps: si raman la parerea ca era mai fericit daca toate motorizarile de pe Jimny aveau in 2WD tractiunea pe fata si nu pe spate.. te scutea de orice grija.. Editat Ianuarie 28, 2011 de Astral -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cezar333 Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Jimny diesel vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Re: Jimny diesel vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Cred ca amundoua au plusuri si minusurile identice din moment ce compari 2 Jimny uri pe motorina...cica diesel vs diesel:))))))))))))) doh:):gJimny diesel vs. Jimny diesel -lol Eu am ales tot benzina ... e f silentios , nu tu trepidatii nu tu motorina ala`romania de proasta calitate care-ti beleste injectorul:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Jimny diesel vs. Jimny benzina - plusuri si minusuri ? scuze, dar titlul topicului nu l-am stabilit eu, ci moderatorul care a mutat discutia aici.. desigur din neatentie, dar am rugat sa corecteze titlul: comparatia este evident intre diesel si benzinar..:h5 legat de ceea ce ai scris, adaug doar ca la masina actuala am aproape 120k si nici o problema: injectoarele cu care s-a nascut slava Domnului par mai tinere decat caroseria.. conteaza si motorina, dar eu cred ca mai important e cum sofezi.. un diesel calcat corect te tine mult si bine, si nu te lasa la greu in rampe (nici chiar la un turism).. iar daca Jimny DDiS are cam acelasi motor de 1461cmc pe care il am eu pe Clio.. ma gandesc ca m-ar face la fel de multumit, in detrimentul unui benzinar:wink: cat despre vibratii si zgomot mie mi se par cu atat mai "cool" la un off-road.. simti ca motorul iti este alaturi:y -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Jimny diesel vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Eu am jimny benzina si sunt foarte incantat:). Cum o sa te simti tu in jimny benzina vs. cum o sa te simti tu in jimny diesel???? O mie de pareri nu vor face cat un drive test cu fiecare din ele. Nu sunt bun la argumente dar pe aici pe forum majoritatea sunt benzina:grin: Oricum... exista si jimny diesel echipat frumos:y, deci se poate. qSjebnTvT2s Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asyst72 Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? ok, .. e important ca ideea topicului a fost inteleasa:) si ma bucur ca a primit un feedback generos.:br dar ma vad nevoit totodata sa cer scuze marii majoritati a posesorilor de Jimny care sunt benzinari.. imi dau seama ca eu am pus o intrebare pentru a fi edificat si tot eu m-am trezit pana la urma ca pledez pentru diesel:al.. cred ca acum ar trebui sa tac si sa las sa vorbeasca mai mult pe cineva care are DDiS.. sau care a sofat ambele motorizari. so.. -------------------------- Best Regards - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate