grandvitara Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 (editat) Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Problema a fost un lot de pompe de injectie Delphi, in special pe motoarele de 65 CP fabricate inainte de 2003. Al meu are aproape 200.000 si nu am schimbat nici bujiile. La fel sunt multe altele. In parte este posibil sa fie de vina si motorina de la noi, pt ca in Franta de exemplu nu am auzit sa existe problema asta. Poate stie cineva ce tip de pompa de injectie este pe dieselul de pe Jimny? Desi cred ca sunt putin offtopic:motorul de la renault de 1,5 de pe meganul 2(folosit si la alte marci de automobile) cu diverse puteri a avut la prima generatie(2002-2005) probleme cu pompa de injectie delphi care producea pilitura metalica care se ducea spre injectoare si le bulea.Probleme a fost recunoscuta chiar de Renault care in Europa(nu si in RO) platea 70% din pretul reparatiei(sau schimbarii)injectoarelor dupa iesirea din garantie.Dupa 2005 odata cu aparitia celei de-a doua generatii a motorului de 1,5 au rezolvat problema.Avantajul injectoarelor Delphi de la Renault e ca nu trebuie musai sa le schimbi cu unele noi cel mai des picind supapa de retur care se schimba cu,costuri relativ reduse(max 200 ron).In rest motorul de 1,5 sau 1,9 sunt destul de fiabile dar sensibile la calitatea motorinei pe care o folosesti. Debitez chestiile aste dupa ce Renault-ul Megane cumparat in 2004 a atins venerabila "virsta" de 170.000 km timp in care mi-am dat seama de toate atuurile sau slabiciunile motorului 1,5 diesel. Editat Martie 4, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Interesanta disertatia despre motoarele diesel Renault. Mai ales ca sunt folosite in multe modele de masini.:g Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Interesanta disertatia despre motoarele diesel Renault. Mai ales ca sunt folosite in multe modele de masini.:g Pot debita si mai mult sau mai multe:ha::ha::ha::ha:!Vezi ca putem fi de acord atunci cind nu e vorba de Duster?:x Scuze de off-topic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Desi cred ca sunt putin offtopic:motorul de la renault de 1,5 de pe meganul 2(folosit si la alte marci de automobile) cu diverse puteri a avut la prima generatie(2002-2005) probleme cu pompa de injectie delphi care producea pilitura metalica care se ducea spre injectoare si le bulea.Probleme a fost recunoscuta chiar de Renault care in Europa(nu si in RO) platea 70% din pretul reparatiei(sau schimbarii)injectoarelor dupa iesirea din garantie.Dupa 2005 odata cu aparitia celei de-a doua generatii a motorului de 1,5 au rezolvat problema.Avantajul injectoarelor Delphi de la Renault e ca nu trebuie musai sa le schimbi cu unele noi cel mai des picind supapa de retur care se schimba cu,costuri relativ reduse(max 200 ron).In rest motorul de 1,5 sau 1,9 sunt destul de fiabile dar sensibile la calitatea motorinei pe care o folosesti. Debitez chestiile aste dupa ce Renault-ul Megane cumparat in 2004 a atins venerabila "virsta" de 170.000 km timp in care mi-am dat seama de toate atuurile sau slabiciunile motorului 1,5 diesel. am adus vorba de fiabilitate gandindu-ma la vw 1,9 TDI 90cai (ALH) ... am unu la care-i schimb uleiul la 28-30k (acum a5a data... longlife), are 235km , ultimii 130k sunt facuti de mine... nu consuma ulei nici macar pe la turbina cum sunt altele Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Hmm cred ca m-am hotarat cu toate ca nu sunt fan diesel si dupa cum se vede in semnatura caut un benzinar dar dupa ce am citit pe aici m-am cam sucit.Jimny 1,5 diesel un motor care il gasesti pe toate gardurile un motor bun fiabil daca ai putina grija de el si pe care il poti duce lejer la 110 cai. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Referitor la motorul diesel de 1.5 (dci-ul) subscriu si eu. Lucrez la Arabesque, unde mare parte din Clio-uri sunt diesel. Pana acum am avut 2 masini diesel (si una pe benzina). Cu prima din ele am ajuns la 310000 km, cand au murit 2 injectoare (care deja erau obosite) dupa care mi-a schimbat-o. In afara de injectoarele astea dupa atatia km, masina aia nu a avut alte probleme la motor. Doar revizii regulate, ulei, filtre, si distributie. Masina actuala are mai putini km, dar sigur sar si cu asta de 300 de mii. Motoarele sunt chiar bune, vazut pe pielea mea + remarcile de prin flota. Concluzionand, recomand motorul 1.5 dci, dar nu ma pot pronunta la combinatia Jimny + motor 1.5 dci, deoarece nu am un Jimny (inca) :wink: Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Are cineva pe aici Jimny diesel? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? incep sa ma plictisesc de eterna asta polemica cu motoru' diesel reno.....e simplu si pe reno si pe suze e un motor K9K diesel de provenienta renault cu diferite variante de putere fierul in sine nu are nici macar o problema daca e intretinut corespunzator ....minusul lui e sistemul de injectie facut de ''simpaticii'' de la delphi care au cam dat cu batul in balta prin anii 2000-2003 .in teorie au rezolvat problema dar nu atat de bine cum ar vrea romanii...pe logan ''crapa'' intr adevar injectoarele dar sunt curios daca ''pompele de pe passat'' merg cu motorina de locomotiva sau apa.sunt curios cati posesori de logan cu probleme alimenteaza numai in pompele unor statii cu renume? sincer dupa o groaza de ani in reteaua renault nu am vazut nici un k9k intretinut si exploatat corespunzator alimentat cu motorina ok si cu filtrul de combustibil schimbat la timp stricat inainte de 300k Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 (editat) Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? incep sa ma plictisesc de eterna asta polemica cu motoru' diesel reno.....e simplu si pe reno si pe suze e un motor K9K diesel de provenienta renault cu diferite variante de putere fierul in sine nu are nici macar o problema daca e intretinut corespunzator ....minusul lui e sistemul de injectie facut de ''simpaticii'' de la delphi care au cam dat cu batul in balta prin anii 2000-2003 .in teorie au rezolvat problema dar nu atat de bine cum ar vrea romanii...pe logan ''crapa'' intr adevar injectoarele dar sunt curios daca ''pompele de pe passat'' merg cu motorina de locomotiva sau apa.sunt curios cati posesori de logan cu probleme alimenteaza numai in pompele unor statii cu renume? sincer dupa o groaza de ani in reteaua renault nu am vazut nici un k9k intretinut si exploatat corespunzator alimentat cu motorina ok si cu filtrul de combustibil schimbat la timp stricat inainte de 300k Haide bre ma faci sa rid!Am inteles ca de plictiseala ai facut rezumatul celor scrise la toata discutia intinsa pe 9 pagini, dar macar fii coerent ca nu am inteles mai nimic. Ce legatura au toate cele insiruite mai sus:passat-logan?Ca sincer nu inteleg?? Ce intelegi prin intretinere corespunzatoare?In afara sa schimb cele trebuincioase la timpul potrivit ar trebui sa imi prepar singur motorina ca sa imi cada injectoarele dupa 300.000 km? Sincer reciteste si tu ce ai scris si incearca sa mai stilizezi macar asa de amorul artei! Editat Aprilie 24, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Re: Jimny benzina vs. Jimny diesel - plusuri si minusuri ? Total impotriva motorului diesel. Este greu sa faci o comparatie si alte masini diesel. De ce: este un motor greu si destul de slab ca si performante, omori astfel "spiritul" Suzuki, mai precis acea placere de a urca in ture. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate