Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificari omologate RAR

tudordodo

Postări Recomandate

Salut!

Ce modificari pot aduce masinii mele astfel incat sa pot circula fara grija ca imi ridica politia talonul?

Ma refer la modificaricare se pot / sau nu trece in talon sa pot circula eventual si afara?

De exemplu am pe masina bullbar si proiectoare, bullbarul are eticheta de germanica,asa a venit masina,asa am bagat-o in RAR.

Daca aveti masini modificate -gume, bl,sl, bari de fier , proiectoare , halogene , portbagaj pe plafon sau mai stiu eu ce, care sa fie omologate va rog sa le spuneti aici .

Multam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificari omologate RAR

Legea spune ca nu ai voie sa aduci nici o modificare masinii fata de ce a prevazut constructorul pentru autovehicolul adus in discutie

Cei de la RAR nu au zis nimic de echipamentele suplimentare pentru ca nu vor sa puna bete in roate.

Crede-ma, daca iti verificau masina dupa litera legii nu mai primeai nici o carte de identitate pana nu aduceai masina la starea initiala.

Legea este clara, iar modificarile aduse autovehiculelor sunt acceptate daca inainte de a face o modificare ai fost la RAR si ai obtinut un accept scris. (acest accept il primesti numai daca te inscrii in litera legii)

Ca RAR-ul se face ca nu vede modificarile aduse masinilor in discutie este un plus pentru noi si nu trebuie decat sa le multumim celor care fac acest lucru si ne permit ca masinile sa fie interesante.

Un exemplu simplu este : nu ai voie sa ai nici un fel de lumina suplimentara.

Lamurit ?

Florin

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

Salut!

Xenoane ai voie?Troliu?Flanse?Bl.?Sl.?pana la urma ce am voie sa pun sau sa scot-LEGAL-pe /de pe masina?

Daca vreau sa pun punti de Toyota(dau un exemplu,nu ma pricep) pe Vitara?

Rotile mai mari nu se pot trece in talon?

Cu respect,Tudor

Link spre comentariu

Rotile mai mari nu se pot trece in talon?

Cu respect,Tudor

Pe www.rarom.ro, la sectiunea "intrebari frecvente" vezi ce se spune despre roti. Tot acolo poti gasi raspuns si la alte intrebari legate de unele modificari. Ii poti contacta de asemenea pe e-mail, si iti pot da raspunsurile pe care le doresti, legate de celelalte probleme (xenoane, BL, SL, etc). Sau, daca cunosti un nene care face ITP la un atelier autorizat RAR, cu pretul unor beri poti afla cam care sunt cerintele legale vis-a-vis de modificarile pe care le ai in vedere.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Au mami...astea se pot gasi si la povesti despre bull bar si la alte topicuri...din pacate RAR-u nostru nu recunoaste un produs obtinut din alte 2 produse deja omologate (ca la englezi sau americani unde daca trece ITP si piesele provin de pe masini omologate nu au treaba)dar ...poti omologa si la noi dar costa...si costa nu gluma.Pe un site auto (nu zic cai reclama )cineva a pus o caroserie de M pe un pajero 3.0...+ca ia facut 4 usi ...dar cat or fi costat omologarile nu stiu....oricum cam orice se poate omologa daca ai banu...si daca e conform UE (cica)

P.S.pragurile nu cred sa aibe nevoie de omologare....roll cageu poate fi trecut ca roof rack..etc...depinde cat de grav modifici masina si cat de mult iesi din "grafici'...in rest bafta.

Link spre comentariu

Am fost la ITP cu un bus pe care l-am transformat in whonmobile (camper) si eram curios ce or sa zica de hornul trumei, priza de aer pt frigider si pentru truma. Au zis ca daca nu depasesc gabaritul masinii nu este problema, interiorul nu i-a interesat absolut de loc.

Ma gandeam sa traforez niste praguri custom care sa fie amovibile...Apropo am vazut ca esti sibian , sti pe cineva de pe la noi care se ocupa cu confectii metalice de acest gen?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare