georgei23 Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Tot rasfoind diverse site-uri/forumuri de anvelope am inteles ca multi se uita nu doar la dimensiunea anvelopei ci si la 'load range-ul' ei, care are legatura directa cu greutatea anvelopei dar si cu intarirea partii laterale a anvelopei si confortul. Diferentele pot fi destul de importante pentru aceeasi dimensiune (unele marci oferind pe aceeasi dimensiune si load range D si E de exemplu). Ce nu am reusit sa inteleg de pe nicaieri este daca acest load range are vreo influenta asupra presiunii pe care o punem in anvelopa. Adica, pe aceeasi masina (Greutate) se pune aceeasi presiune intr-o anvelopa load range e si intr-una d (pe aceeasidimensiune a anvelopei)? Voi ce load rating folositi pentru anvelopele voastre si pe ce masini? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drdoru Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Load Range-ul anvelopelor noastre Tu ai D pe Cooper-urile tale ? Aro 243 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Load Range-ul anvelopelor noastre am E :grin:. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 (editat) Re: Load Range-ul anvelopelor noastre Salutare Eu folosesc un Load Range C pe 32" BFG AT/Ko (R17). Pot spune ca sunt nemaipomenite. Am deja cu ele 55.000 Km si cred ca mai merg inca pe atata fara nici o problema. Nu tu ovalizare nu tu probleme de rasechilibrare ca cele de load range E. Legat tot de LOAD Range pot spune ca Load Range C permite gumei sa fie mai elastica mai ales la presiune mai mica avand in vedere ca nivelul de ranforsare este mai redus fata de fix aceeasi guma dar cu un load range mai ridicat (D/E). Anterior am avut un "load range E" tot pe niste 32" BFG AT/Ko (R16) si trei gume dupa 45.000 km s-au deformat (bombat) cu toate ca le-am schimbat intre ele si m-am ocupat de echilibrare, urmarit de presiunie on/off road etc etc. Prea mare lucru pe asfalt nu prea ai ce sa mai faci cu o guma deja ovalizata si cu o suprafata de rulare asimetrica. Zilele trecute am avut in mana doua anvelope 33" BFG AT/KO cu LOAD RANGE E si respectiv D si credeti-ma in ceea ce priveste greutatea diferenta era palpabila in plus pe load rang E fata de D. Imi pare rau ca nu am avut la indemina un cantar sa vad exact care este diferente intre ele ca si greutate. Eu din cat am citit in Europa nu orice load range este si acceptat de normativele EU. Legat de acelasi subiect exista in SUA si respectiv in EU producatori care isi incalta masinile cu gume cu load-rangeuri diferite. De exemplu in EU din cate am inteles (desi nu sunt foarte sigur) BFG AT/KO pe 33" (285/70/r17) cu un LOAD RANGE D nu este omologat pe normativele UE desi in USA este totul OK ba chiar si unele masini de teren le au pe dotarea stock (ex Mazda BT50). In Germania din cite mi s-a confirmat cand nemtii isi fac ITP-ul inclusiv la acest aspect - LOAD RANGE-ul - se ia in considerare si nu doar dimensiunile anvelopelor. Ceva detalii aici despre acest subiect http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=55 http://tyrewholesalers.co.nz/index.php?route=information/information&information_id=25 Si ceva legat de presiune vs. Load Range aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_code "Load range The Load Range Letter on light truck tires indicates their ply rating.[7] Load Range/Ply Rating A 2 B 4 C 6 D 8 E 10 F 12 G 14 H 16 J 18 L 20 M 22 N 24 There is a common misconception that there is a specific equivalence between a tire's Load Range (or ply rating) and its inflation pressure at which it achieves its maximum load. In reality, tires of the same Load Index may require dramatically different pressures to achieve their published load ratings. This can be seen by consulting the standards published every year by the industry standards group, the Tire and Rim Association. As an example, their 2010 Year Book shows that Load Range C tires may require 35 psi (240 kPa) or 55 psi (380 kPa), Load Range D tires may require 50 psi (340 kPa) or 65 psi (450 kPa), and Load Range E tires may require 65 psi (450 kPa) or 80 psi (550 kPa) to achieve their Load Index and Maximum Loads. This is also the case in the tables published by major tire makers, who do follow these TRA standards and have multiple inflation pressures for the same Load Range in the tires they sell. It is essential to consult the guides like those just mentioned when making tire substitutions, and to read exactly what is imprinted on the sidewalls of tires. A different size of tire with the same Load Range may require a higher inflation pressure, and may fail in use if under-inflated." Ionut Editat Decembrie 8, 2011 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2011 (editat) Re: Load Range-ul anvelopelor noastre Eu am schimbat Coopers-urile "pe motiv" loand range: erau prea dure pentru suspensia masinii mele. Grandul avea stock (in CIV-ul masinii) anvelope cu indice de de sarcia 107 (facute sa duca approx 950kg pe anvelopa) iar coopers-urile mele "Load Range E" aveau indice de sarcina 119 (parca asta se traduce prin 1350kg pe anvelopa). Probabil ca paramentrii arcurilor si amortizoarelor sunt corelati cu indicele de sarcina al anvelopei si presiunea ei 'stock'. Din toata povestea asta am invatat ca atunci cind cumpar anvelope trebuie sa ma uit bine si la indicele sarcina intrucit impactul lui este important. Nu neaparat paternul anvelopei iti da senzatia de confort/disconfort in a conduce cu o anumita anvelopa cit indicele ei de sarcina. Daca factorul confort primeaza iti iei gume cu indice de sarcina stock, daca vrei ceva mai rezistent la taieturi laterale si esti dispus sa faci rabat la confort iti iei ceva cu indice de sarcina mai mare. Am vazut ca anumite modele au pe piata, pentru aceeasi dimensiune si acelasi patern, anvelope cu 2 indice de sarcina diferiti (Toyo Open Country 245/65/17 sau BFT AT 265/70/17). Editat Decembrie 7, 2011 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Load Range-ul anvelopelor noastre Salutare. Anvelopele lui Georgei23 au ajuns sa incalte Discovery-ul meu.(ii multumesc inca o data pe aceasta cale, super de treaba). Super alegere pentru mine. Se comporta excelent.Indicele de greutate este 119 intr-adevar dar avand in vedere masina ceva mai grea si suspensia indepententa pe perne de aer nu a schimbat deloc comportamentul masinii. Chiar l-a imbunatatit as putea spune. Mentionez ca dimensiunea este 245/70R17. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate