Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema motor Suzuki Vitara 1.6 8V

Dorin_Z

Postări Recomandate

Buna seara!

Am un Suzuki Vitara din 1995 cu motor de 1.6 8V, 180.000km rulati, cumparat recent. Deoarece am sesizat ca motorul nu mergea tocmai rotund si consuma cam mult, adica 15L/100Km in oras, am incercat sa aflu care este problema. Am sudat partea dintre galerie si catalizator, care a fost sparta, am schimbat bujiile, fisele si sonda lambda (distributia a fost schimbata acum 11000 de catre vechiul propietar). Ulterior s-a simtit o schimbare reala in mersul masinii a scazut consumul cu aprox 2l/100km si masina pleca de pe loc la relanti fara a se opri motorul ceea ce inainte nu reuseam.

Cu toate acestea cand mergi cu masina la drum intins cu viteza pana in 80-85 km/h este un vis totul este ok liniste totala, dar dupa aceasta viteza motorul incepe sa urle (parca ar merge intrerupt) si simti caroseria vibrind daca reduc la viteza mentionata totul este ok, de asemenea de multe ori cand opresc scade turatia sub 1000rpm si ramane acolo (la relanti), daca calc acceleratia aceasta revine la normal (din cate stiu eu 1000rpm).

Am verificat echilibrarea rotilor este ok (crezand ca vibratia este de acolo) Este posibil sa fie distributia nealiniata ori sarit un dinte, sau tacheti, adica sa nu inchida sau sa dechida supapele corect! provocand detonari rezultand acel urlet ca un barait (un sunet unfundat)!

Mentionez ca nu am GPL cu toate ca vreau sa imi montez dupa ce rezolv problemele cu functionarea pe benzina.

Daca ma poate ajuta cineva un manual de reparatii sau sa imi explice cum sa verific distributia si reglajul tachetilor.

Orice info este de folos! :hl

A mai patit cineva asa ceva?

Multumesc!

Suzuki Vitara my offroader!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema motor Suzuki Vitara 1.6 8V

in ceea ce priveste vibratia verifica si crucile de cardan.un mic joc poate duce la o vibratie destul de puternica.in ceea ce priveste zgomotul motorului cred ca te inseli din moment ce face treaba asta in functie de viteza si nu de turatie.ar trebui sa faca si la viteze inferioare dar la aceeasi turatie.:x

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

Legat de reglajul tachetiilor uite aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48434-Vitara-quot-Touch-up-quot/page5&highlight=touch+up

Este una din operatiuniile care chiar mi au reusit :-)

Dupa cum a spus mishu, verifica crucile, sunt ieftine ca si achizitie.

Verifica avansul daca nu este aiurea.

Relantiul este intre 750-850 rpm

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Daca e varianta cu carburator cred ca se produce fenomenul de givraj. Simptomele ar fi cam aceleasi: calci acceleratia, motorul nu mai trage si tremura toata.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Daca e varianta cu carburator cred ca se produce fenomenul de givraj. Simptomele ar fi cam aceleasi: calci acceleratia, motorul nu mai trage si tremura toata.

Poti fi mai explicit te rog eventual care este leacul, cum poti impiedica depunerea de gheata - ar fi o solutie sa faci ca filtrul de aer sa traga din compartimentul motor, pt ca se potriveste ceea ce ai scris. Eu am fost pentru prima data cu masina la drum intins in weekend de la Timisoara la Semenic si intradevar temperatura a fost destul de scazuta. Daca desfaci capacul de pe carburator ar trebui sa se vada gheata pe marginea lui?

In legatura cu acele cruci - nu am sesizat joc!

Este posibil sa fie si de la delcou, mentionez ca am curatat capacul de delcou si luleaua (daca zic bine) deoarece contactele erau oxidate destul de tare - la platina nu m-am uitat!

Roly - multumesc pentru link, de asemenea tuturor pentru parerile voastre, am sa verfic tot ceea ce mi-ati zis pana acum.

IMG_1121.jpg.486523480674287cf6a9c7b1d333fe3e.jpg

Editat de Dorin_Z
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am verificat tot ceea ce mi-ati recomandat sa fac si nu sunt probleme. A verificat crucile sunt "beton" tacheti si distributie ok dar asta nu a rezolvat problema. Asa ca m-am hotarat sa mai verific delcoul odata pt ca am sesizat ca masina se comporata la fel in orice treapta de vitaza, iar la relantiu mai intrerupea din cand in cand (motorul parca galopa), dupa cum a spus "e_mishu" era vorba de turatie nu viteza. Am mai curatat o data capacul de delcou si luleaua pt ca prima oara fiind seara nu am facut o treaba ca la carte . Dupa ce le-am montat la loc surpriza motorul mergea perfect rotund fara a mai galopa, iar turatia a coborat la 900 rpm cand este cald, ne mai existand acele fluctuatii de turatie. :h5

Pasul urmator este acela sa schimb capacul de delcou pt ca este destul de mancat impreuna cu luleaua.

Intrebare: Delcourile vechi au o platina care mai cedeaza, acesta am vazut ca are o chestie capsulata prin care trece un brat metalic, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de modul de functionare si cum poate fi verificat daca este ok sau daca trebuie schimbata?

"Roly" daca imi poti spune cum ferifici avansul daca este ok?:hl

O alta problema este aceea ca as vrea sa dau jos baia de ulei pt ca exista 2 locuri pe un de am pierderi. Trebuie sa dau jos diferentiualul fata pentru a o scoate afara sau exista alta metoda. Pt ca din cate am vazut eu parca este blidata si nu am reusit sa imi dau seama cum as putea sa o scot pt a o spala, daca este nevoie, si a pune pasta aceea care etanseaza. :hl

Orice info este de folos! Multumesc!

Link spre comentariu

desfa doar suportii grupului si lasa-l atarnat in planetare.va fi suficient cat sa scoti baia de ulei.grija mare la extragere te va tine sorbul de la pompa de ulei, dar trebuie sa iasa.de asemeni desfa cele patru suruburi de la cardan de pe grup si leaga-l sa stea sus ca sa nu iasa din cutia transfer sa iti curga uleiul si de acolo.( dak cumva se intampla asta poti face un schimb al uleiului.) te salut

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

Multumesc @e_mishu am sa incerc!

Din cate siu eu unde este cureaua de distributia ar trebui sa fie uscat. Pe capacul de la distributie unde este acel surub al capacului, in mijloc, este umed de ulei de jur imprejur iar in partea de jos unde este si baia de ulei este umed bine.

Pe unde poate intra ulei la distributie? Ax came, vibrochen ... ????? exista si alte locuri si care este modul de rezolvare. A mai patit cineva asa ceva?

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

aproape sigur ca iti este obosit semeringul de la axul cu came,si de acolo iti curge uleiul

schimba prima data acel semering dupa care cauta mai departe

in legatura cu baia de ulei,sigur nu poti da jos baia cu grupul fata pe masina,ori cat ai atarna in planetare ,trebuie dat jos complet

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Trepidatul motorului in sarcina si dupa o anumita viteza a fost rezolvat prin reglarea avansului - diferenta acum este f mare + 1-1.5% economie, iar de sprint nu mai are rost sa scriu pe scurt diferenta de la cer la pamant - era prea mic.

Uleiul nu il pierde pe la distributie - am verificat. Am spalat motorul eu acasa cu solutie activa de la spalatorie si am clatit cu furtunul, fara presiune, si nici un semn de pierdere dupa aprox 400km. Probabil ca papa ulei pe la simeringurile de la supape consum aprox 200-250 ml la 1000km. Am sa incerc un aditiv. Sper sa fie simeringurile nu segmentii.

Mai este de rezolvat jocul din cutia de transfer - axul cardanic spate joaca in cutia de transfer mai ales cand dau cu spatele se aude jocul, ca o bataie sau pocnitura . Nu este cu axul cardanic nimic am verificat. Ce poate sa joace in cutia de transfer?

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Am si eu probleme cu uleiul, curge pe undeva prin spatele motorului, dar astept caldura sa vad pe unde curge.

Sper sa fie semeringul de care vorbea Adam

Vitara SWB '94 8v metaltop, cutie automata 3v si AC
Link spre comentariu

Am si eu probleme cu uleiul, curge pe undeva prin spatele motorului, dar astept caldura sa vad pe unde curge.

Sper sa fie semeringul de care vorbea Adam

Tie iti curge pe la Delco!Rezolvarea este ”siliconul”!

OFFROAD CLUB SIBIU
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

La fel ca tine am fost si eu imi venea sa ii dau foc. Am fost la multi mecanici si degeaba nu am rezolvat nimik si pana al urma am schimbat motoru acum sunt foarte multumit de motorul pe care mi l-am luat.

Link spre comentariu

Te-ai dat batut prea usor pt ca trebuia sa mergi la mecanici, nu la schimbatori de piese, pt consum de ulei in nici un caz nu trebuie schimbat motorul. La vitara uleiul curge pe la simeringurile de la axul cu came sau vibrochen, pretul este de 10 lei pe buc noi, sau poate fi ars pt ca pierde pe la simeringurile de la supape. Primele doua pot fi verificate vizual de catre propietar iar chiulasa poate fi verificata masurand presiunea in capul pistonului, iar daca nu este in bareme atunci se da jos chiulasa si se verifica daca pierde presiune si pe unde, sau mai simplu se intoarce chiulasa si se pune benzina la supape si unde scade nivelul acolo este BUBA. :wink: Piesele nu sunt scumpe, dar tr. gasit un mecanic care sa stie ce face si nu este tepar, adica un cunoscut sau printr-un prieten cu o recomandare. La motoarele la mana a doua poti sa ai aceeasi problema pt ca nu sti ce cumperi asa ca mai bine bagi niste banuti si sti ca ai masina OK si te poti baza pe ea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare