olcitul Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 In ultima vreme ma lovesc de urmatoarea problema: nu functioneaza ventilatorul ce ar trebui sa bage caldura in masina. Motorul se incalzeste, intra si in masima putina caldura dar daca nu functioneaza ventilatorul climatizarea este ineficienta. S-a mai lovit cineva de problema asta sau imi puteti recomanda un service pentru electrica? 1992 JEEP Cherokee 4.0 HO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 (editat) Re: Probleme cu incalzirea Buna ziua ! Pentru ca nu stim precis despre ce masina e vorba, completeaza-ti semnatura cu datele masinii. Adica, model, versiune, motorizare, an de fabricatie. Toate acestea le poti introduce utilizand "Panoul utilizatorului", ca sa eviti pe viitor sa ne faci sa pierdem timp ghicind... Si fa-o urgent... Sa zicem ca ai Cherokee. Referitor la problema ta, ai mai multe posibile cauze: - siguranta de pe circiuitul blower-ului arsa sau contact prost in soclu. - divizor rezistiv defect. - motorul ventilatorului ars. - contacte proaste/fire intrerupte. Pentru remediere, exceptand situatiile in care motorul ventilatorului e ars sau divizorul rezistiv e dus, te poti descurca si singur, fara electrician. Asta, binenteles, daca nu ai doua maini stangi, tu fiind dreptaci, si daca in capul tau e clara diferenta intre plus si minus. Eu le-am avut pe toate cele descrise mai sus, mai putin divizorul defect. Si acum siguranta blower-ului mai face figuri in soclu, dar am in plan sa schimb tot panoul de sigurante cu unul nou, montat altundeva, si atunci se rezolva implicit si aceasta problema. Ah, sa nu uit. Daca ai Cherokee, ventilatorul se afla montat in peretele de foc in partea dreapta, cu acces din compartimentul motor. La divizorul rezistiv ai acces din masina, daca faci ceva gimnastica sub bord, in zona unde pasagerul isi tine picioarele. Vezi de semnatura aia... Stima, Dragos Editat Februarie 2, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga1 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Re: Probleme cu incalzirea in habitaclu mie a inceput sa imi scârţie ventilatorul, e greu sa ajung la el sa il ung? daihatsu rocky 2800cc normal aspirat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Re: Probleme cu incalzirea in habitaclu Buna ziua ! Dupa cum scriam in postul anterior, acces la ventilatorul de habitaclu este prin compartimentul motor, in partea dreapta a peretelui de foc. Acolo este vasul de expansiune care trebuie mutat mai intr-o parte ca sa ajungi la cele trei suruburi ale ventilatorului. Din cele trei suruburi (cheie de 7 sau 8mm parca), unul e mai putin prietenos, dar o sa te descurci. Ideea este ca daca scartaie, nu e numai problema de gresare. Si la mine tot asa a inceput, si dupa ce l-am demontat si desfacut (carcasa nituita), am observat ca are joc in lagare, precum si periile si rotorul uzate (poate nu e cazul la tine, desi anul e apropiat cu al meu). Si a picat in urmatoarea iarna. Fiind binenteles inlocuit cu unul nou. Ca efect secundar al faptului ca ventilatorul scartaie si merge greu, este ca creste consumul de curent in acest circuit, si va arde siguranta aferenta (in panoul de sigurante, vezi "BLOWER"). Solutia nu este alta siguranta sau alta mai "mare", daca nu vrei sa-ti fie foarte, foarte cald, datorita vreunui scurt circuit datorat unor fire topite... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga1 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Re: Probleme cu incalzirea in habitaclu mersi de raspuns dragos daihatsu rocky 2800cc normal aspirat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate