Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ATENTIE ! Sa stiti de ce sa va feriti !

hilux2009

Postări Recomandate

Re: ATENTIE ! Sa stiti de ce sa va feriti !

Decat sa-i dau lui 300 lei, mai bine imi angajez sofer.

Intr-un trafic aglomerat este destul de greu sa eviti un astfel de nenorocit. In cel mai bun ca ne putem instala camere video pe masini. Eu m-am gandit de multa vreme la asta, dar inca nu am gasit banii negesari.

Mai exista si alte situatii in care iti poti pierde carnetul fara vina. Spre exemplu intr-o zi, un politist dirijeaza traficul. Acesta face semn sa marim viteza. trec peste o trecere de pietoni unde tocmai calca... un pieton. Sunt oprit si luat la rost ca de ce nu am dat prioritatepietonului. Stupid, si ramai fara replica. Fara dovada...

PS

Prieteni chestiunea asta cu vatamarea corporala este discutabila. Eu am fost implicat in asa ceva si cei vinovati de inceperea altercatiei nu au patit nimic, in conditiile in care am avut un martor. Mai uitativa pe la stirile de la ora 5 si veti vedea cat este de stramba justitia in Romania. Mai mult ca sigur lucrurile se pot complica in defavoarea celui cu intentii mai bune. Asa e la noi...

Editat de avolocaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

semacule Uite asa ne protejam - camera video pe bord!!! apropos este foarte utila si in offroad. Eu zic ca daca patesti una ca asta si ai camera in masina - ii arati frumos borfasului ca lai inregistrat si nu ca te estorcheaza el de bani - invers iti da tie ca sa nu-l dai la politie.

Uite au mai fost discutii pe forum cu camera

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53065-Camera-video-on-bord!&highlight=camera+video

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54061-Vand-camera-video-on-board-HD&highlight=camera+video

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37390-Camera-video-si-recorder-pentru-masina&highlight=camera+video

este plin e-bay-ul de asa ceva la preturi de ras - eu mi-am luat cu 70 de dolari 3 bucati sa am in fiecare masina.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Daca iti recunosti vina nu mai trebuie sa mergi la politie faci amiabila si atunci o iau baietii in mana si daca se intampla sa nimereasca de 2 ori la aceeasi companie de asig. pentru despagubiri se sesizeaza si ei si stop joc.

Amiabila e cu dus-intors.Pentru ca trebuie sa fie de acord ambii soferi.Iar cum celalalt nu are interes...

Culmea e ca am patit-o si eu la inceputul lui ianuarie in zona Big Berceni, dar nu am relizat facatura decit cind am citit acest post.Partea frumoasa a fost ca tiganii si-au luat teapa(de aia nu am realizat eu atunci), ca desi veneau pe un drum mai principal, ei aveau cedeaza trecerea, si obligatoriu la dreapta(ei au mers inainte).Stiind intersectia ca e mai deosebita eu am incetinit special sa nu am vre-o surpriza.Au venit pina la doi metri de mine, mi-au facut semn sa trec(desi era dreptul meu) iar cind m-am pus in miscare au accelerat si m-au lovit in fata dreapta.Textul exact ala descris mai sus:masina inchiriata, fransiza 700 EURO, da-ne banii si aia e.Eu prost nu mi-am dat seama ca mergeam direct la Politie.Le-am explicat ca eu aveam prioritate, le-am aratat si semnele si atunci a inceput sa le dea cu virgula.Am zis sa facem amiabila, dar au zis ca masina e a unui prieten si ca nu au actele la ei si ca se duc sa le ia.Eu mi-am dat seama ca ceva e in neregula, dar avind CASCO nu m-am ambalat prea tare.Am facut schimb de numere de telefon si le-am zis ca daca nu ma cauta in doua ore, ma duc la Politie.Nu au mai raspunsla telefon si nici nu mai stiu nimic.M-am dus la Politie, mi-am luat dovada, si am facut masina pe CASCO.

Ideea e in felul urmator.Asa cum au mai spus si alti colegi, acesti asa zis"vinatori" din trafic sint de ani de zile.Inainte o faceau cu junghiuri de masini care de obicei nici nu erau inmatriculate pe Romania.Acum o fac cu masini de inchiriat, ca e mai ieftin.

Cum putem sa ne ferim?Cred ca e greu, aproape imposibil.

Cum sa actionam daca deja accidentul s-a produs?In cazul lui Vitalies, la cit de mare este, cred ca ii convinge usor pe bagabonti:grin: (Scuze Vitalies, dar nu m-am puitut abtine).Lucrurile stau in felul urmator.Tu vinovat, vrei sa nu ajungi la Politie ca sa sa nu ti se ia carnetul.El pagubit nu vrea sa plateasca fransiza firmei de inchiriere, dar vrea sa stoarca bani de la tine.Fransiza aceasta se plateste firmei de inchiriere doar daca accidentul este produs din cauza soferului care a condus, respectiv inchiriat acea masina, asadar nu si daca el se duce cu o amiabila sau un Proces Verbal de la Politie in care scrie ca accidentul nu s-a produs din vina lui.Daca sinteti implicat in situatia descrisa in acest topic, nu negociati nici un ban cu el.Spuneti-i ca nu mergeti la Politie si ca singurul lucru care i-l oferiti este sa completati intelegerea amiabila.Nu ii dati numar de telefon, acte, NIMIC.

Daca va ameninta ca se duce la Politie, sa fie sanatos si sa se duca.Legea spune ca daca nu sint victime omenesti si este vorba doar de avarierea autoturismelor, trebuie sa te prezinti la Politie in maxim 24 de ore, la Sectia de Accidente Usoare a zonei respective.Asadar cei doi conducatori auto nu trebuie sa se prezinte amindoi odata la Politie.Daca el se prezinta si da declaratie(putin probabil) dupa expirarea celor 24 de ore o sa va caute Politia sa va prezentati cu autoturismul la ei.Daca nu aveti nimic la masina(cum a patit colegul care l-au lovit in roata) negati totul.Daca aveti urme de avarie, si nu sint grave, ridicati din umeri si spuneti ca asa ati gasit-o in parcare dimineata, si ca aveati de gind sa o declarati cint terminati ziua de munca, sau ca nu ati vazut-o pentru ca nu mergeti cu ea, etc.Ca de unde nu stiti ca ei v-au lovit si au venit sa declare ca defapt dumneavoastra sinteti de vina?Ideea e ca Politia nu hotaraste de capul ei cine este si cine nu este de vina.In cazuri de genul asta, daca nu au dovezi clare, o sa va invite afara din birou, si cind veti avea o parere unanima, o sa intocmeasca hirtiile si o sa va dea actele inapoi.

Deci cam asa arata tot circul asta dus pina la capat.Multi dintre oameni nu stiu sistemul si in toata povestea nu vad decit inceputul si finalul.Ca au fost atrasi intr-o capcana si ca o sa piarda Permisul.Multi nu stiu sistemul, nu au timp si chef sa stea pe la Politie si atunci cauta cea mai simpla varianta. Sa dea niste bani si gata.Iar exact asta expluateaza borfasul.Daca ar sti ca omul o sa se lupte cu el pina in pinzele albe, si ca il tiraste pe la Politie, dai cu cearta, declaratii contradictorii, stat pe acolo ore intregi in frig, credeti ca ar mai face din astea?

Asadar, ca sa rezumam:

Spuneti-i de amiabila.Nu vrea, spuneti-i ca o sa va duceti la Politie, dar cind aveti timp in urmatoarele 24 de ore.Dat-ii de inteles ca nu ii dati nici un ban si ca aveti de gind sa il plimbati pe la Politie de o sa ii vina acru.El nu are chef de asa ceva, el trebuie sa produca asa ca poate se v-a orienta rapid catre o alta victima.

Link spre comentariu

ideia care se vede din toata treaba.... ca orice inselaciune... se exploateaza slabiciunea

cum sunt oameni tari si oameni slabi...nu o s amoara de foame...dar poate ca incet incet o sa le fie din ce in ce mai greu si mai dureros :ha:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

In cazul lui Vitalies, la cit de mare este, cred ca ii convinge usor pe bagabonti

Stiu care-i culmea - ca metoda pumnului in gura evit la maxim sa o folosesc. Nu-mi este frica de borfasi - imi este frica ca pot sa-mi pierd controlul o secunda si sa-i modific atat de mult anatomia borfasului incat sa raspund penal pentru vatamare corporala.

de aceea prefer sa ma duc cu inregistrarea video la politie....sau in cel mai rau car sa-l las pe borfas sa ma plesneasca primul si sa se inregistreze - dupa aia in legitima aparare il trimit eu la reanimare daca este nevoie.

Dar crede-ma mai bine nu ma complic

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Exact cum zicea si PYZ mai sus, atata timp cat ai RCA valabil nu trebuie sa-ti fie frica de nimic. Mergi pe amiabil.

Cu putin noroc, daca ajungi la Politie si-ti recunosti vina, te trimit baietii tot la amiabila.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Deci cam asa arata tot circul asta dus pina la capat.Multi dintre oameni nu stiu sistemul si in toata povestea nu vad decit inceputul si finalul.Ca au fost atrasi intr-o capcana si ca o sa piarda Permisul.Multi nu stiu sistemul, nu au timp si chef sa stea pe la Politie si atunci cauta cea mai simpla varianta. Sa dea niste bani si gata.Iar exact asta expluateaza borfasul.Daca ar sti ca omul o sa se lupte cu el pina in pinzele albe, si ca il tiraste pe la Politie, dai cu cearta, declaratii contradictorii, stat pe acolo ore intregi in frig, credeti ca ar mai face din astea?

.

Subscriu ! Foarte adevarat !

Asa a gandit si colegul meu, evenimentul s-a produs seara pe la ora 18, afara frig, ninsoare, in masina se afla si sefa lui pe care trebuia s-o duca acasa si in plus avea nevoie neaparat de permisul de conducere pentru as aduce familia de la munte. Asa ca a ales varianta cea mai simpla propusa de borfasi, le-a dat 750 lei ''fransiza'' nu a mai pierdut timpul pe la politie, a ramas cu permisul si si-a reparat masina pe casco.

Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012.

Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006

Link spre comentariu

Foarte tare!

Mie insa mi s-a intamplat invers.

Acum cativa ani aveam o dacia veche mostenita de la taica-miu. Intr-o zi dau sa ies din parcarea de la bloc. Ma asigur eu in retrovizoare, stanga, dreapta...nimic. Bag marsarier si cand ii dau, POOOC!!! Ma uit in spate ma infipsesem in altu cu dacia aparut din senin, in aripa din fata dreapta. Ala gesticula de mama focului la volan. Ma dau jos, masina mea jaf, masina lui jaf. Ma uit la a mea, nimic. Ma uit la el, aripa muci. Ma iau cu mainile de cap si-i zic:

- De unde p.la mea ai aparut ca nu te-am vazut?

- Scuze, zice ala, am vazut ca dai cu spatele dar nu-mi merge claxonul, de-aia iti faceam semne cu mana :ha:

- Aoleu frate, pai si ce facem acuma? Ia uite ce ti-am facut la masina!

La care ala imi zice:

- Stai linistit, aia e de alta data :ha::ha::ha:

Ei ce ziceti de asta? Eu numai de accidente dinastea am avut parte pana acuma si, sa dea Domnu, tot asa sa o tin ca nu ma deranjeaza :banana

Va salut !

Link spre comentariu

Stiu care-i culmea - ca metoda pumnului in gura evit la maxim sa o folosesc. Nu-mi este frica de borfasi - imi este frica ca pot sa-mi pierd controlul o secunda si sa-i modific atat de mult anatomia borfasului incat sa raspund penal pentru vatamare corporala.

de aceea prefer sa ma duc cu inregistrarea video la politie....sau in cel mai rau car sa-l las pe borfas sa ma plesneasca primul si sa se inregistreze - dupa aia in legitima aparare il trimit eu la reanimare daca este nevoie.

Dar crede-ma mai bine nu ma complic

Aveam un amic care zicea asa: cu doua directe hotarate in stomac, l-ai scos din circulatie pe borfas si fizic si psihic. Nu lasa urme si nici nu risti sa-ti fracturezi falangele la mana lovindu-l gresit in mutra.

La noi codul penal zice ca reactia ta la fapta unui borfas trebuie sa fie proportionala cu gravitatea faptei lui. Adica daca-l prinzi ca-ti violeaza nevasta, sa-i dai eventual o palma dar sa nu-i curga sange din nas.

Bine ca la noi exista acum precedentul cu pilotul si cu creatoarea de moda (de si acolo se zice ca ceva nu era in regula...).

Americanii au ei pacatele lor, dar cel putin la ei o chestie e clara: daca intra in casa mea am tot dreptul sa-l omor pentru ca nu se stie cu ce scop a intrat!

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Un sfat ..........nu va lasati intimidati ! Cereti imediat interventia Organelor (politie, jandarmerie,politie comunitara), incercati sa aveti martori carora daca se poate sa le cereti numele si adresa. Apoi este bine sa aveti un amic,cunostinta,sau un telefon al unui avocat pe care sa-l sunati.

Nu cedati in fata insitentelor celuilalt de a "va intelege" decat atunci cand stiti sigur ca nu aveti dreptate (ex. cand ati consumat ceva...nu aveti RCA valabil,etc.), si asta in cazul in care intelegerea este rezonabila.

Mai departe................mergeti cu incredere in instanta unde un civil poate dura si 4-5 ani. Dar va doresc sa nu aveti parte de astfel de evenimente.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

Totusi un lucru bun este ca povestea asta a inceput sa fie mediatizata si de pressa, in felul asta va sti cat mai multa lume de existenta acestor borfasi !

In link-ul 2 apare si declaratia purtatorului de cuvant al politiei, previzibila de alfel...

http://www.cotidianul.ro/136396-O-noua-meserie-in-Bucuresti-vanatorii-de-fraieri-in-trafic

http://www.incont.ro/auto/a-aparut-o-noua-meserie-in-bucuresti-vanatorii-de-fraieri-in-trafic.html

Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012.

Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006

Link spre comentariu

alaltaieri un prieten a luat 220 litrii de motorina de la un tip cu numere de bulgaria cu 3 lei litrul, si omul ia lasat si bidoanele (de spalatorie dinalea albe opace)

apa colorata de jurai ca e motorina si sus 2 degete de motorina pentru miros

pazea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

semacule Uite asa ne protejam - camera video pe bord!!! apropos este foarte utila si in offroad. Eu zic ca daca patesti una ca asta si ai camera in masina - ii arati frumos borfasului ca lai inregistrat si nu ca te estorcheaza el de bani - invers iti da tie ca sa nu-l dai la politie.

Exact!

Si eu am camera on-board. De fapt sint doua; una in fata si una in spate, antena GPS pt memorarea pozitiei si vitezei, etc.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Urata treaba cu motorina! in astfel de "combinatii" e bine sa te bagi cand cunosti bine sursa. Sau vine pe recomandare.

In legatura cu oportunistii nostrii... Daca Doamene fereste, se intampla minunea, eu as cere sa mergem al politie. Caz in care se pot intampla urmatoarele:

1. tzaganu' merge cu voi la organ. Cel mai improbabil, deoarece ar insemna ca pierde bani, timp pretios in care ar putea busi pe altu. Dc totusi se intampla, la politie dau declaratie ca a intrat intentionat, bla, bla, incerc pe tot posibilul sa-i fac probleme. Si sper ca masina ciorii sa fie atinsa in mai multe locuri si organul sa constate multiple accidente nedeclarate. Pentru ca eu nu cred ca omul sta toata ziua pe la sectie sa isi declare victoriile. Cu putin noroc poti sa i-o tragi bine.

2. tzaganu' nu vrea la politie si incearca orice alta varianta compensatorie, sa-i iasa si lui ciupeala. In momentul cand ai negociat pana la sfarsit, i-ai dat un cartus de tigari, o cutie de patiu...ceva, ATENTIE, sa ii dai ceva, nu conteaza suma. Iar el sa zica ok, nu-i problema. Din momentul cand va despartiti, te duci glont la politie si declari cu martor ca masina X te-a lovit. In parcare, in trafic...oriunde numai sa nu iesi tu vinovat. Aici, cioara, soto nu o sa declare accidentul in 24 de ore si din acest punct incepe uramarirea infractorului de catre organ. Chiar daca, cand il dibuie militia, el declara ca tu nu ai acordat prioritate, bla, bla, e prea tarziu si balanta inclina vertiginos spre varianta ta.

Nici una din variante nu e bullet-proof, dar merita sa-l freci pe la politie sa-i transpire curu un pic.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

http://www.ziuaveche.ro/sport-auto/auto/o-noua-“meserie”-vanatorii-de-fraieri-in-trafic-18464.html

Inca o mediatizare a intimplarilor:grin:

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

sau brigada si turtiti in trafic .. de tot si definitiv

si astfel sa se gandeasca de 2 ori ... apar sau nu apar aia cu autobuzele modificate, ca daca reusim sa urcam un mal de pamant cred ca reusesc sa trec si peste Shmaus (asa le spuneau la ciori cand ii deporta SS-ul, si ca sa nu ne acuze cineva suntem rasisti ... le-am redat un nume de mult uitat) si asta este ... am asigurare IN BULGARIA, sa isi repare cazanul cand s-or schimba banii

nu va ganditzi ca ne lovesc pe noi ca noi ... ne descurcam cumva mai cu vorba mai cu o cheie de roti in mana, dar mai avem si fiintze dragi care sunt la volan si care cu siguranta pentru ei sunt potentiale victime.

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Aveam un amic care zicea asa: cu doua directe hotarate in stomac, l-ai scos din circulatie pe borfas si fizic si psihic. Nu lasa urme si nici nu risti sa-ti fracturezi falangele la mana lovindu-l gresit in mutra.

Ce trebuie facut, ca eu nu posed fizicul sa impresionez pe cineva.

Zic asa:

-Atentie la cine iti da prioritate.Mai bine astepti o "gaura"

-Atentie si la masina din fata.Se vede daca aceasta micsoreaza fara motiv distanta intre el si tine sa nu mai ai spatiu de franare.

-Sa aveti un formular de amiabila, desi infractorul nu va fi de acord, chiar daca va recunoasteti vina.

In cazul ca se incheie amiabila,trebuie sa stiti ca la urmatoarea asigurare veti plati cu 30%(malus4) mai mult.Daca acum aveti B3 mai adaugati 30% si o sa va iasa cu cateva sute mai mult,functie de valoarea politei. La asta se adauga si reparatia daunei voastre.

Daca adunam cred ca e mai ieftin sa negociem cu borfasul.Dupa care, sesizare la politie.

Sau cel mai bine, Atentie Mare!

Link spre comentariu

NU aveti ce cauta la politie decat daca sunt victime, sunt mai multe vehicule implicate. Nu va poate obliga nimeni.

NU dati bani, mergeti la societatea de asigurari unde aveti RCA-ul in maxim 24 de ore, pana atunci iese si alcoolul din sange daca a fost cazul si mare atentie sa nu te miroasa victimatorul.

Pana a doua zi o sa apara si martorul "un sofer care venea de la servici impreuna cu alti doi colegi si care a vazut...... ce doriti voi sa vada".

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Hai ca am patit-o si eu aseara! Mergeam linistit spre casa, in Voluntari, si, la un moment dat ajung primul in coloana ca sa intru in intersectie si sa fac stanga pe soseaua Stefanesti. Era trafic si n-am putut iesi din prima, am avansat doar putin, ca sa am vizibilitate. Stand eu cuminte acolo, poc din spate! Ma dau jos, masina din spate, care ma lovise, face dreapta pe langa mine si se opreste pe Stefanesti... Coboara un meltean rom, mare si plin de aur... "Baaa, inteleg ca ai jeep, da' chiar asa, sa dai cu spatele in intersectie???" Io... interzis! "N-am dat cu spatele, da' chiar deloc! Nici n-am cum, ca e automata si nu o scap in spate la plecare"... "Baaaa, te sparg aici, pe drum, iti dau de te omor, trage aici sa vad cine esti!" Trag langa el si cobor... "Bai, mi-ai distrus bara" Masina lui, un Audi de prin '99, cam asa, cu volan pe dreapta, numere de Anglia, avea bara ciuruita si un far spart... "Nu ti-am facut eu toate astea..." " Ba da, am si martor..." Prostul nu vazuse, din cauza foliei, ca si eu aveam un martor... Noroc ca eram cu sotia in masina... Cand a vazut-o, i-a picat fata! "Ok, hai sa ne intelegem, sa-mi platesti bara" Ei, da! "Stai asa putin, sa sun la 112, sa vedem cam care pe cine si cum a lovit!"... Se enerveaza cioara... "Da-te-n..., te sparg aici! Nu-mi vorbi mie urat!"... Asta m-a dat pe spate de ras... "Stai sa sun si vorbim! Stiu smecheria asta si o lamurim imediat!" Cand a vazut concetateanul nostru de etnie roma ca nu merge... "Ba, da-te dracu' de aici, nu-mi trebuie banii tai! Hai, nu suna! Da' sa stii ca ai dat cu spatele, sa fii si tu mai atent pe viitor!" Apoi a plecat ca din pusca!

Concluzia... nu o stiu exact... Oricum, mare noroc ca am fost cu sotia in masina, caci pe martori ii doare-n cot... In spatele "englezului" era un tip care tocmai deschisese geamul sa vada ce se intampla... Credeti ca a zis ceva in apararea mea?? Nicio iota! O a doua ar fi... nu stiu, cred ca cel mai bine e sa suni la politie in momentele alea. Sunt priceputi bine la intimidare si cred ca nu s-ar da inapoi de la cativa pumni, mai ales in zone intunecate... A treia... romul a fost cam prost... A incercat, dar nu i-a iesit... A patra... Cascati bine ochii, atat cat se poate!

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Da, stiu ca nu vine politia pentru o tamponare, dar are obligatia sa vina daca spui la 112 ca esti amenintat si ca e un scandal. In fine, am fost azi si la politia Voluntari. Mi-am facut datoria, desi stiu ca nu se va intampla nimic. Am facut-o doar pentru linistea mea... S-au crucit domnii agenti de acolo... "Cum, dom'le, sa va loveasca intentionat? Aveti dovezi??"... Le-am zis si de mesajele care circula pe net... "Auziti, noi nu stam pe net, avem treaba..." In fine, nici nu s-au uitat macar pe declaratie. M-au pus sa suflu in etilotest si... la revedere! Atentie, deci, la un Audi gri metalizat cu volan pe dreapta...

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare