Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LJ 70 versus LJ 73

alex22_xxx

Postări Recomandate

Re: LJ 70 vs LJ 73

Daca sunt cu aceeasi motorizare si aceleasi dotari.......as prefera 73 ca e mai lunga si decapotabila :ypu

Pai de aia intrebam si eu.am gasit un lj73 care arata bine,dar nu stiu daca are aceleasi rapoarte ca 70-ul(4.88)....poate si transmisia e mai firava...

Ma intereseaza daca duce 33-uri,daca se poate upgrada motorul cu un intrcooler,un arb pe spate....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

33-urile sunt duse mai bine cu motorul de 3.0 l.....altfel 2.4 l duce mai bine 31",desi ii incap f bine si 33"

Intercoolerul se pare ca scade viata motorului, iar plusul de putere conferit la un 2.4 l , nu e teribil......

Bari si troliu, merg fara probleme si la una si la alta....bani sa fie de ARB....

Link spre comentariu

33-urile sunt duse mai bine cu motorul de 3.0 l.....altfel 2.4 l duce mai bine 31",desi ii incap f bine si 33"

Intercoolerul se pare ca scade viata motorului, iar plusul de putere conferit la un 2.4 l , nu e teribil......

.

Din contra, n-ar avea nici un motiv. Nu e totuna sa ai 100-120*C in admisie sau 60-70*C.

Fiecare grad in minus pe admisie inseamna un grad in minus pe evacuare, si cu cat temperatura pe evacuare e mai mica, cu atat mai bine pentru motor. In special pentru 2.4 :grin:

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Eu tocmai mi-am luat un KZJ73 (cea cu motorul de 3.0l). Diferenta dintre 73 si 70 este doar de lungime (30 cm in plus la 73) si faptul ca 73 e decapotabila. Faptul ca e decapotabila nu permite montarea unui roof rack deoarece ii lipseste rama intarita de jur-imprejurul partii superioare a masinii.

Link spre comentariu

adjudecat!

multumesc.in ce sens difera suspensia?

Telescoape mai tari si pozitionate diferit unul in fata puntii iar al doilea in spatele puntii. Arcuri mai tari. Totul in concordanta cu greutatea in plus.

Eu zic ca e mai echilibrata si mai proportionala vizual decat 70-ul.

Link spre comentariu

Telescoape mai tari si pozitionate diferit unul in fata puntii iar al doilea in spatele puntii. Arcuri mai tari. Totul in concordanta cu greutatea in plus.

Pozitia telescoapelor la puntea spate este la fel si la 70.....unul in spatele puntii, celalalt in fata puntii........

Capture.thumb.jpg.8b5aa3cde01794c42a73bd7592ffc224.jpg

Link spre comentariu

Pozitia telescoapelor la puntea spate este la fel si la 70.....unul in spatele puntii, celalalt in fata puntii........

[ATTACH=CONFIG]98764[/ATTACH]

Atunci e altceva diferit si am facut eu confuzia. Oare si la cele dinainte de 1990 e asa?

Oricum, in catalog, telescoapele de 73 au alt cod decat cele de 70. Asta e clar.

Link spre comentariu

Si pe 70 merg 33"-urile fara probleme, daca te chinui un pic pui si 35"-uri de mers vor merge, dar vei simti nevoia de mai multa putere.

Eu acum am 31" si vreau sa pun 33"-uri cat de curand.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

exista 73 cu metaltop ca la 70?

Nu, sunt doar cu plafon din fibra. La modelele dinainte de 90 stiu ca se poate rabata si parbrizul.

Exista softop, bikinitop si safari top pentru LJ73

Chiar si la caroseriile dinainte de 90 amortizoarele sunt puse de o parte si de alta a puntii. Am vazut la TOYO L.

Sasiul e mai lung la 73, dar lafel de lat. In interior diferenta majora este aparitia portbagajului, care la 70 nu prea il gasesti.

Motorul de 3.0 e mai des intalnit pe 73, lafel si dotarile ca diferential blocabil spate sau A/C.

73-ul e mai rar intalnit si are o valoare mai mare la revanzare.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Din ce gasesc eu pe net se pare ca suspensia este identice-cel putin la kiturile de suspensie.

http://www.ultracheapauto.com.au/4wdsuspensionliftkittoyotalandcruiser70series-p-3906.html

http://cgi.ebay.fr/KIT-O-M-E-5cm-TOYOTA-LJ-70-73-01-90-05-93-/280526386571?pt=JG_FR_Auto_Pi%C3%A8ces&hash=item4150acf58b#ht_1044wt_899

Link spre comentariu

Eu cand am comandat kit-uri de suspensia OME am fost intrebat foarte clar daca e LJ70 sau LJ 73 pt ca sunt diferite. Nu mai gasesc tabelul cu codurile de piese de la OME ca verificam direct dupa cod.

Link spre comentariu

Eu am tot scotocit sa gasesc o pereche de amortizoare pentru masina mea nu numai la OME, difera amortizoarele pentru ca, asa cum scria si Razvan, greutatea pe puntea spate este mai mare.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Am inteles cum sta treaba insa 73-ul pe care pusesem ochii observ ca s-a vandut.

in schimb am gasit un Kj 73 cu motor de 3.0 care pare ok,masina despre care nu stiu absolut nimic....

ma puteti ajuta cu ceva informatii cu privire la punti,rapoarte,etc.difera doar motorul sau este complet alta masina in comparatie cu LJ-urile?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare