Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfaturi inlocuire filtru benzina SJ 1,3 1998 injectie ... ce si cum?

yuk

Postări Recomandate

nu stiu unde e pozitionat si cum arata originalul, dar dupa poza vazuta cu ocazia comandarii la magazin (nu este din ala banal cu 2 stutzuri) presupun ca va trebui sa fiu atent la amorsarea instalatiei de alimentare cu benzina. Motorul e G13BA 51KW

Nu sunt mecanic, dar nici cu 2 maini stangi nu sunt, totusi daca e complicat(suruburi fragile, scule speciale) ma pot duce la mecanic... daca exista ceva particularitati as fi recunoscator pt ponturile primite.

Multumesc anticipat!

PS- nu mai are eroare la diagnoza (acum arata 1-2), dar tot nu imi place "cum trage" motorul ... asta e motivul pentru care m-am gandit sa inlocuiesc filtrul de combustibil... are 86mii km si cel putin de la 56 mii nu a fost inlocuit, probabil ca nu a fost inlocuit niciodata

Editat de yuk

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfaturi inlocuire filtru benzina SJ 1,3 1998 injectie ... ce si cum?

Sigur e de la filtru daca are atiti km.Daca nici asa nu merge, ar trebui sa dai si rezervorul jos sa il cureti.

Filtrul este pozitionat( ca la toate Samuraiele) la roata dreapta spate(cum stai la volan) pe interiorul bratului de la sasiu.Sfatul meu este sa vezi inti exact de care este.In mod normal este tot un banal filtru cu 2 stutzuri doar ca are carcasa metalica, pentru a rezista la presiune.Mai este un model(destul de rar) care in loc de stutzuri are 2 gauri filetate in care intra ca 2 suruburi perforate, sistem care il regasesti la racordarea furtunelor de fina cu etrierul la samuraiele de Spania.

Daca il ai pe cel cu stutzuri merge de la o groaza de modele.Eu pe al meu am unul de Opel Astra-G si nu are nici o problema.

Atentie ca filtrul are pe el o sageata de sens.Cit despre scule, nu ai nevoie de nimic special.

Link spre comentariu

Mai este un model(destul de rar) care in loc de stutzuri are 2 gauri filetate in care intra ca 2 suruburi perforate, sistem care il regasesti la racordarea furtunelor de fina cu etrierul la samuraiele de Spania.

La samuraiul meu, fabricat in Spania, acelasi motor G13BA, filtrul este cel cu doua gauri filetate M12x1,25.

Are codul 15410-80C00 si poate fi inlocuit cu :

MANN: WK614/8

Ashika: 30-08-887

Jakoparts: J1338016

Eu am luat Ashika de la Unix cu 50 ron.

Sa desfaci usor, ca instalatia este sub presiune si stropeste rau cu benzina. :h5

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Samuraiul meu, tot Spania, tot G13BA.Dar daca stau sa ma gindesc mai bine, la cum vin furtunele de la filtru la conducte, cred ca al meu a fost "modificat" pe varianta astalalta de filtru(cu 2 tevi) de catre fostul proprietar.

Amorsarea este foarte simpla.Dupa ce ai montat noul filtru, pui contactul de 2-3 ori si astepti citeva secund de fiecare data, pina baga pompa bezina in noul filtru.

Link spre comentariu

v-am intrebat pt ca nu am bagat de seama (tencuit cu pamant) cand am inlocuit cablul de la frana de mana si tampoanele reductorului... aveam impresia ca cilindrul ala in care duc mai multe furtune ar fi filtrul... am vazut ca cilindrul ala este pentru vacum, dar la magazin poza filtrului este asemanatoare fiind unul de ala mare cu gauri si fara stuturi ... (daca era cu stutzuri puneam unul de Supernova)... sunt aproape sigur ca e original pt ca toate interventiile "neautorizate" au fost facute de mine pana in prezent.

Daca dau filtrul jos curge benzina numai de pe instalatie (dintre pompa si injector)sau si benzina din rezervor ???? ca sa stiu daca ma pregatesc cu vase sau nu...

Multumesc pt raspunsuri !!! :2dr

Editat de yuk

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Benzina curge doar din filtru, deoarece acesta este situat un pic mai sus decit rezervorul.

Vezi ca mai e o chestie cu mai multe conducte, cum spui tu, dar este repartitorul de la frina.Ala e tot pe aceasi parte cu filtrul de benzina numai ca e mai jos.

Link spre comentariu

gasesc eu ... ideea e sa nu fac vreo boacana si sa blochez masina

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Daca desfaci conductele de la repartitorul de frana, nu o sa ramai deloc blocat, nici macar cand vrei:ha:

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Hai, ca nu e complicat deloc.Trebuie doar sa bagi un ochi dedesupt.Filtrul de benzina se ahla pe interiorul sasiului, undeva aproape de jumatatea rotii si este din tabla(canistra).Repartitorul de frina e si mai jos(sasiul coboara in zona aia), cam prin dreptul stilpului central, cred,si e din metal plin.

Link spre comentariu

s-a rezolvat...

:banana

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Daca desfaci conductele de la repartitorul de frana, nu o sa ramai deloc blocat, nici macar cand vrei:ha:

:g

apreciez gluma:1

Cine minte si fura

Link spre comentariu

s-a rezolvat...

:banana

Eram precisa! :ha:.Si, ia zi! Trage mai bine acum, dupa ce ai schimbat filtrul?Ma refer daca sint semne clare, ca asa si dupa ce speli masina ai impresia ca merge mai bine.Oricum sfatul meu este sa dai jos si rezervorul cind ai timp pentru ca si acolo mai este o sita fiinaa de tot!

Link spre comentariu

nu am mers decat cativa km prin oras, nu am avut rampa cu a5a, dar este ceva diferenta in bine, un 5-10% sa zic...

Legat de spalat masina, la 4x4 de astea mici pamantul care ramane la spalatorie are cateva kg, deci nu cred ca e numai autosugestie, ca legat de coeficientul de frecare (aerodinamica)nu poate fi vorba :ha:

Am fost surprins sa vad ca prin rasturnarea filtrului vechi a curs o benzina mizerabila asemanatoare cu apa tulbure si mai ales ca mizeria a curs din ambele parti:old , cand am vazut m-am gandit daca nu cumva in apropierea injectiei nu mai este vreo sita sau ceva fin... carburatoarele moto au asaceva.

Rezervoru cred ca are si "namol" ...

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare