Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aro 10.4 -sfaturi

chisone

Postări Recomandate

SALUTARE!!!!! Vreau neaparat un 4x4 ieftin deoarece nu prea sunt fonduri si imi place tare mult Aro 10.Am rasfoit forumul celor de la Aro,plus alte topicuri de pe net si am observat ca multi spun ca e o "belea' de masina.Mie imi trebuie nu neaparat pt offroad,ci pt drumuri mai stricate,pt a urca pante deci nu ceva extrem.Oare ce merita sa cumpar acest tip de masina?(metionez ca ma pricep la mecanica si cunosc extrem de bine motorul de dacia).Ce se poate srtica asa des la aceasta masina daca e folosita normal?Soimule,stiu ca ai avut Aro 10,da-mi si mie te rog un sfat.Multam!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Aro 10.4 -sfaturi

Inafara de motorul de Dacie care il ai cum il ingrijesti, la ARO se mai poate defecta transmisia, dar asta depinde si cum gasesti masina. Daca nimeresti o masina buna, ai toate sansele sa mearga bine transmisia. Un alt punct slab ar mai fi diferentialul din fata care trebuie prins pe sasiu. In rest....e un fel de dacie :grin:

Si daca tot iei un ARO, ia un model mai nou cu caseta in fata rotilor.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

na... sa va zic

se strica tot, numai ca pe rand

:grin:

termini franele pe fata, incepe beleaua cu motorul, termini cu motorul, face figuri grupul fata

trece grupul fata, ai probleme cu ambreajul

apoi mai faci o revizie si apoi incepi sa vezi dezatrul... tre sa o iei de la capat

probleme REALE

1. mecanicii nu vor sa faca NIMIC la aro

2. grupul fata, prost conceput ca si montaj

3. ambreajul subdimensionat

4. directia .. incredibil de proasta si defectuoasa

5. transmisia slaba

6. masina grea submotorizata

7. frane aproximative

8. rugina peste tot

probabil ca cea mai importanta problema este lipsa pieselor, care si originale erau proaste ...acum ce gasesti snt fie second hand fie facute pe vapor...care nu merita sa lucrezi cu ea...ca nu tine deloc

in principiu, ce era tare la aro 10 al meu si la atii care au avut si lucrat la ele... absolut tot ce schimbai si puneai de pe alte masini, moor, transmisie, directie..orice improvizatie faceai de pe alte masini era mult mai bun decat original

absolut tot ce era original pe ea cedeaza cam de 10 ori mai repede decat e normal

aci merita adi nicoara sa ne spuna cum a plecat el cu aro 10 in desert si cate si mai cate a patit ... un om care a mancat aro10 pe paine si la imbunatatit 350% fata de original...

eu am luat aro meu cu 800 euro cu motor de vw golf

am mai bagat cam 2500 euro in el si l-am dat...cu 800 euro

in perioada cand am avut aro 10 nu aveam timp de nimic, imi luam liber cel putin o zi pe luna sa pot sa tin masina pe linia de plutire

niciodata nu aveam bani... permanent bugetul era spart de ce mai cadea la el

nu caram cu el la piata, nu il foloseam la drumuri lungi, dar am pus roti mai mari

atat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Na, sa va zic si eu experienta mea personala.

Am detinut si am utilizat un ARO 10.4 cu motor Dacia de 1,4 intre 2006 si 2010. Masina era fabricata in 1995.

Regimul de utilizare a fost zilnic (cam 20000 km pe an) in oras, prin tara, ocazional cu remorca de 1 tona, ocazional off road usor pana la moderat.

In primele 6 - 8 luni au picat tot felul de chestii, dupa care nu am mai facut aproape nimic in afara de lucrari normale de intretinere.

In intreaga perioada am schimbat:

- bucsaraia fata - 1 data

- bucsele (rulmentii) cu ace de pe fata - 1 data

- furtunele de frana pe fata - 1 data

- o bara de directie

- un set de placute de frana

- o cruce cardanica

In rest: uleiuri, filtre si vaselina.

A! rotile: 195 R15 cu anvelope MT.

Acum masina este la un coleg de club.

Poate ca am fost eu norocos.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

va multumesc mult pentru sfaturi,cam asta era si parerea mea vis-a-vis de aro 10.pacat,ca=mi placea mult,dar chiar nu vreau sa stau tot timpul cu grija ca ar putea pica ceva chiar cand ai mare nevoie.multumesc mult pt informatii!

Link spre comentariu

raman la parerea ca o dacia double cab 4x4 se tine mai bine decat un aro10.nu merge ea pe unde ar intra aro,dar sta pe aproape si nu se strica chiar asa des.

tare subuiectiva concluzia

aceeasi oameni au facut ambele masini... romanii

piesele sunt slabe

dacia are avantaj ce e mai usoara si peise se mai gasesc de calitate

la aro... sasiu, reductor si unghiuri mult mai bune

clar ca balanta inclina pe aro

multi imi spuneau ca sunt paranoic si ca repar ce nu era stricat..de tot

cat timp am avut aro 10 sa stricat

- rupta planetara spate

- rupt grup fata (ambele pe aceeasi panta)

- ambreajul de 3 sau 4 ori

- cutia de viteze praf pinion 1 a

- carcasa de ambreaj crapata

- cazut grupul de la locul lui...cu pierdut cardan fata

restul a fost intretinere si modificari de imbunatatire...dar clar ca era nevoie de ele

desigur, puteam sa las pivotii pana sareau, capetii de bara pana se smulgeau, tabla pana trecea rugina, franele...sa dau bani sa iau ITP ul, dar nu am vrut

plus ca primul grup fata cumparat era alt raport decat spatele...ca l-am luat de la un mare cunoscator de aro 10, care avea si el si avea si magazin de piese auto aro si raba...care sa jurat ca nu e decat un raport pe tot ce e aro10... evident sa inselat, si am vazut-o pe teren (am luat masina cu tractiune spate doar)

conteaza si ce iei si cum ai grija si ce noroc ai de masina

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu am Aro 10 din 2008 si nu am reusit decat sa smulg diferentialul fata din carcasa ambreiaj dupa care am montat diferentialul pe sasiu si nu mai am nici o problema .Masina am luat-o special pentru iesiri dar in primele luni din 2008 o folosea si sotia mea pentru mers cu bebe in parc ; cand se mai intampla sa aiba probleme masinile de la servici folosesc Aro ca si masina de serviciu ( ultima data trei luni de zile ) , in rest iesiri in teren cand se poate. Cauciucuri 195/80/15 a avut de cand am luat-o , acum cu profil Sahara de la Insa Turbo . Motor de dacie , intretinere usoara . Masina are insa limitele ei pe care am grija sa nu le depasesc pentru a o pastra functionala

Sfatul meu este : cauta o masina in stare cat mai buna , nu lua una pe care sa te apuci sa o repari !

Link spre comentariu

Eu ma dau cu ARO 10 din 1998, am avut pana acum 4 ani unul pe benzina, motor de Dacia, apoi am luat un 1,9 diesel. NU e o masina pentru fitosi !

E tehnologie veche, simpla, daca ai un pic de habar de mecanica nu dai milioane la servis. Folosesc masina zilnic, fac naveta, plus mers la munte, etc. Probabil ca prietenul meu Soimu' o fost mare ghinionist, si altii ca el...

Defectiuni la masinile mele (ambele! ) :

-planetara spate rupta, ca am pus roti de 235 !

-planetara fata iesita din tripoda, ca am inaltat masina 15 cm si am schimbat prea mult unghiul planetarei

-un ambreiaj stricat, ca am tras de la Sebes la Sibiu un Saviem (asta cu motorul de Dacia!), ambreiajul a crapat dupa ce am bagat camionul in hala, nu pe drum.

-arc lamelar spate rupt de 2 ori, in concurs 4x4, nu la mers normal

-pinion de priza directa cu dinti rupti, proba de demaraj cu rotile scartaind in treapta a 2-a de pe loc, pe asfalt

-cruci de cardan, culisante, etc, pe care le consider consumabile.

Eu cred ca am facut unele abuzuri cu masinile astea si de aia am mai stricat cate ceva, nu ca ar fi ele asa proaste cum zic unii. Am adus la sufa destule masini cu pretentii.

Sunt foarte multumit de Aro 10 si nu am de gand sa-l schimb pentru o masina a carei intretinere nu mi-o pot permite, chiar daca as vrea acea masina. Daca intelegi masina asta, o s-o iubesti, ca mine.

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

Am aro 10 de cateva luni, l-am cumparat ieftin si cu partea mecanica cam la pamant (caroseria sta bine), in mare il folosesc pt mers la bunici (8 km de drum forestier) si ceva iesiri de weekend. Dupa ce l-am luat i-am schimbat consumabile si i-am facut ceva maruntisuri... apoi am umblat asa cu el (joc la directie, sunete ciudate pe la planetarele fata) pana acuma in iarna cand l-am bagat in reparatie, asa cum a fost dar nu ma lasat in drum niciodata.

Am un amic cu un utilaj strain(cam obosit, ce-i drept) care nu mi-l scotea din "epava" dupa ce l-am luat... apoi cand a vazut in teren ca diferenta nu ii asa mare intre masini, nu prea a mai zis multe (a lui ii fara blocant si aveam amandoi cauciucuri cam la fel)

Pana acuma is multumit si abia astept sa il termin, cu investitie de vreo 500 de euro pun la punct partea mecanica (bucsi, pivoti, rulmenti, ace-mrl, etc +grup fata, cutie si reductor de rezerva (70 de euro am dat pe ele) + itp si rca) In pretul asta nu intra manopera nimic, lucrez eu.

Asa ca daca fac bine calculele cu vreo 1000 de euroi am masina 4x4 sigur pt 2 ani daca am grija de ea... cu eventuale reparatii si costuri de intretinere minime. Inafara de marca autohtona nu gasesti pe piata un vehicul in stare buna sub 2000 si ceva de euro, si in cazul asta tot felu de compromisuri (volan pe dos, numere de alte natii) care implica niste riscuri.

Ca si concluzie, eu zic ca treaba se rezuma la bani, cine sta bine la capitolul asta baga cateva mii bune intro masina decenta, pt restul existand aro .... ca intr-un final toti sa ne dam tot prin acelasi noroi.

Pt. Dl Chisone: O dacie papuc diesel 4x4 o iei pe la vreo 3000 de euro si 60-70.000 de km, is sigur ca o sa ai costuri de intretinere mult mai mari decat la cel mai prapadit aro 10. Motorul de 1.9 ii prea mare si prea greu pt caroseria de dacie. pe la vreo 50000 de km incep sa sara toate de pe masina, nu vorbesc din auzite... am circulat o buna perioada de timp cu o astfel de masina.

Sper ca n-am scris prea mult :).. tre sa imi ocup timpul cu ceva daca n-am somn.

Noapte buna !

"Prea multi prosti pentru o tara atat de mica.." :bc
Link spre comentariu

Salutam! am vazut numele meu pomenit si doresc sa vin si eu cu o parere. Fara a face un elogiu va spun cu mina pe inima ca pentru mine ARO 10 este un capitol foarte frumos si aparte in activitatea mea de offroad-er. Am invat multe lucruri tehnice si mi-am descoperit vocatii mecanice. Masina are o baza buna ,foarte multe lucruri pot fi inbunatatite cu costuri rezonabile in asa fel incit sa ii cresti fiabilitatea. Este foarte important cind cumperi un ARO 10 sa alegi unul nu foarte tras de el in asa fel incit sa nu repari dupa altul si oricum sa nu repari la el din prima zi . Va recomand sa cautati un model intre '95-'99 eventual cu sasiu lat . Daca alegeti motorul de dacia (tip 102 sau 106 ) acesta poate suferi multe abgradari si chiar poate sa mearga performant , costurile nu sunt foarte mari . Transmisia , fie ca vorbim de cea cu CV 4 sau CV5 poate fi modifiata sau daca nu se doreste acest lucru intretinuta in asa fel incit nu pune probleme deosebite pentru o exploatare sa zicem mediu (desigur vorbim despre offroad) . Daca se doreste o exploatare mai intensa sau sa zicem mai impinsa catre extrem (desigur uni circotasi se intreaba ce fel de extrem poti face cu aro 10 , intr-o alta discutie pot sa le exemplific) , atunci trebuie lucrat mai mult pe masina dar va spun ca merita . In concluzie masina se preteaza tipilor cu inclinatii tehnice care cunosc cit de cit mecanica si care vad in aceasta o provocare si totodata o placere . Mai vreau sa adaug ca la ARO functioneaza foarte bine o chestie , poti sa il iubesti sau poti sa il urasti dar nu in acelasi timp , in rest este o masina.

Editat de a DY 1
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Se facea mai sus o comparatie intre dacia si aro,diferenta majora in afara de sasiu versus caroserie portanta,este transmisia.Aro este o masina de teren.Daca ii cunosti limitele si nu fortezi mult peste,aduce satisfactii la un pret rezonabil.Cu aro poti merge pe unde merg alte 4x4 cu pretentii,in limitele garzii la sol pe care ti le ofera rotile mici.Fiabilitatea nu este a unei masini vestice dar nici pretul.Daca ai rabdare si nu mergi ca la concurs sigur nu te va dezamagi.Eu cred ca merita.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare