Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Servo de Opel Omega pe Samurai

omoroka

Postări Recomandate

Re: Servo de Opel Omega pe Samurai

am folosit crucile de la bara de vitara si cred ca e rezolvata problema unghiului de la bara de directie...vedem in sarcina daca am dreptate, asa pe loc pare sa fie ok.

ai idee daca exista deja pe piata (evident la un pret acceptabil) brat pitman compatibil (spun asta cu un oarecare grad de lene in a mai face masuratori).

gasesti fie cu 163Eur la nemti + transport

http://www.calmini4x4.de/CALMINI-SIDEKICK-TRACKER-DROP-PITMAN-ARM_1

fie cu 227USD (transport + vama incluse) la americani

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/sidekick-tracker-power-steering-gear-box-drop-pitman-arm.html

...dar astea sunt variante drop pitman ce au punctul de prindere a barei de directie cu 5-7cm mai jos, pentru masini inaltate.

Dar de ce intrebi? Ti-e teama ca nu tine sudura la solicitarile mecanice?

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in primul rand nu stiu ce material este dar pare sudabil :) si apoi da imi e teama ca sudura sa nu reziste...practic ia direct fortele spre roti.

apropo tu planuiesti sa pastrezi amortizorul de directie? asta era o alta dilema

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

in primul rand nu stiu ce material este dar pare sudabil :) si apoi da imi e teama ca sudura sa nu reziste...practic ia direct fortele spre roti.

apropo tu planuiesti sa pastrezi amortizorul de directie? asta era o alta dilema

eu am amortizor de directie fixat intrepunte si bara de directie. o sa-l pastrez cu toate ca am o mare oftica pe el ca e mare si ma cam enerveaza

Va salut !

Link spre comentariu

am folosit crucile de la bara de vitara si cred ca e rezolvata problema unghiului de la bara de directie...vedem in sarcina daca am dreptate, asa pe loc pare sa fie ok.

ai idee daca exista deja pe piata (evident la un pret acceptabil) brat pitman compatibil (spun asta cu un oarecare grad de lene in a mai face masuratori).

asa, mi-am adus aminte. nu stiu care e diametrul axului casetei de directie vitara dar daca e semnificativ mai mare decat cel de samurai, asa cum se intampla cu cel de Omega de exemplu, poti merge cu bratul pitman de suzuki samurai la strungarie baneasa unde ti-l alezeaza iar mai apoi iti face canelurile astfel incat sa se potriveasca la fix pe axul de vitara. am vorbit eu cu ei si mi-au zis ca pot face astfel de lucrari.

nu stiu daca m-am facut inteles :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am inteles ce ai spus :)) O sa ma ocup de asta imediat cum pot sa misc masina cu servo activ. pana atunci ma ocup de schimbat flansele samuraiului cu cele de vitara si consolidarea restului modificarilor (nu putine la numar)...sper doar sa tina toate...

daca te ajuta cumva ce am facut eu pot sa vin sa studiezi (sau daca ai timp/ chef chiar sa asisti live la garaj)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Am reusit sa definitivez montatul de servo. Pot sa dau detalii pentru cei interesati.

Se pare ca nu am nevoie de modificari la bratul pitman..rotile bracheaza ok.

Ca si concluzie inarmati-va cu multa rabdare pt ca nu e cea mai simpla modificare.

Dragos

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

caseta servo de suzuki jimny merge la samurai fara nici o modificare,la fel si pompa servo.

cunoastem, doar ca nu se gasesc la dezmembrari, nici pompa, nici suportul si nici caseta, iar noi costa cat un samurai SH :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

pun si eu o intrebare ....i a traznit cuiva prin cap sa puna o pompa servo electrica de pe renault clio kangoo sau amarata aia de pe logan ? toate functioneaza cu atf dextron 2 le imbredelesti pe sub capota si functioneaza pe la vreo 80 de bari din cate imi aduc aminte... un alternator un pic mai potent (gen tico matiz cu aer conditonat)ar trebui sa compenseze consumul .....daca sunt protejate de apa pompele alea tin de te plictisesti si unde pui ca le gasesti pe toate drumurile ? intreb pt ca ma mananca blana sa achizitionez un sami dar nu ma incanta ideea sa trag de volan ca la raba daca l dotez cu adidasi mari

Link spre comentariu

Interesanta ideea ta, doar ca pompa servo-electrica amintita de tine, este destul de voluminoasa, dar cred ca merge inghesuita sub capota.Din punct de vedere financiar cred ca iesi mai iefint cu o pompa servo de Opel Omega.

Link spre comentariu

S-a mai discutat la un moment dat ideea montarii unui servo electric dar nu-mi aduc aminte care a fost deznodamantul discutiei.

La mine lucrarile la servo nu au mai inaintat. Am construit suportul casetei servo insa nu am nimerit din prima suportul pompei asa ca l-am dat din nou la taietorii cu laser.

Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme mi-a scazut entuziasmult pentru servodirectie.

Va salut !

Link spre comentariu

Salut,

Omoroka nu stiu daca am mai zis dar cu riscul de ma repeta eu pe al meu samy am pus caseta de vitara....si a fost o scadere destul de semnificativa a puterii motorului....de exemplu panta pe care o urcam cu a doua, dupa servo in varful dealului ramaneam fara putere si se oprea(prima oara a fost fain ca am ramas cu ochii bulbucati :wink:) ....dupa schimbarea rapoartelor in punti a fost mai bine, dar eu cred ca trebuie pus un pic mai mult in balanta avantaje/dezavantaje...intradevar pe noroi trageai cu totul altfel de volan :), dar la pante imi doream mai mult power.

Cred ca cea mai buna combinatie este schimbarea motorului cu vitara de 1,6 8v si atunci ai scapat de grija.

Succes la modificari !!!

Link spre comentariu

Salut,

Omoroka nu stiu daca am mai zis dar cu riscul de ma repeta eu pe al meu samy am pus caseta de vitara....si a fost o scadere destul de semnificativa a puterii motorului....de exemplu panta pe care o urcam cu a doua, dupa servo in varful dealului ramaneam fara putere si se oprea(prima oara a fost fain ca am ramas cu ochii bulbucati :wink:) ....dupa schimbarea rapoartelor in punti a fost mai bine, dar eu cred ca trebuie pus un pic mai mult in balanta avantaje/dezavantaje...intradevar pe noroi trageai cu totul altfel de volan :), dar la pante imi doream mai mult power.

Cred ca cea mai buna combinatie este schimbarea motorului cu vitara de 1,6 8v si atunci ai scapat de grija.

Succes la modificari !!!

sincer, m-am gandit si la acest aspect. asta a fost un alt motiv pentru care am lasat-o mai moale

Va salut !

Link spre comentariu

Salut,

Si eu am montat un servo de Vitara (dupa cum scrie intr-un post anterior) si, desi teoretic este o scadere de putere, eu inca nu am simtit-o in mers, urcat,coborat / drum drept. Ce va pot spune este ca e o mare diferenta in bine la capitolul manevrabilitate de cand am montat-o.

Dragos

Link spre comentariu

eu am in punti 5,38 si am servo si caseta de directie de Opel Omega.Nu pune nici un fel de problema in privinta puterii.

Ma cam speriasem cu servo de opel.... era urmatorul meu pas... dar probabil ca, cu 5.12 in punti si 31" nu o sa simt vreo lipsa de putere.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

de unde ai raportul asta? eu stiam ca maximul este de 5,12/....

USA Gleason Machines le produce.Le-am luat luat de la lowrangeoffroad.com.Au un raport de reductie de 44%. :grin:

Link spre comentariu

Ma cam speriasem cu servo de opel.... era urmatorul meu pas... dar probabil ca, cu 5.12 in punti si 31" nu o sa simt vreo lipsa de putere.

Eu nu simt absolut nimic in mers.doar la capat de cursa, cind volanul e bracat la maxim si pompa e suprasolicitata scare turatia motorului dar cu vre-o 200 rpm.Dar cum in mers nu prea ajungi la capat de cursa ci doar la manevre de parcare, nici nu iau in seama acest mic inconvenient.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Are cineva facuta o schema cu dimensiuni pentru suportul de pompa?.....sau toti l-au facut la fata locului.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Are cineva facuta o schema cu dimensiuni pentru suportul de pompa?.....sau toti l-au facut la fata locului.

pompa daca este de opel/gm se potriveste pe suportul de la lowrange.

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/steering/tc-style-power-steering-brackets.html

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

da este (va fi ca inca nu am cumparat-o) de opel omega A ca sa fie cu fulie in V

....si ma intereseaza varianta homemade

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Pai din pacate cam trebuie facuta la fata locului pentru ca daca prinderea pe motor o mai poti proiecta, alinierea fuliei de la pompa cu cea de la vibrochen e greu de nimerit, motivul fiind varietatea de pompe servo si fulii duble care s-ar putea folosi.

Poate se milostiveste Minitehnicus de noi si inventeaza un suport de pompa servo cu reglaj in doua planuri.

Mie nu prea-mi place aia de la lowrange mai ales ca trebuie modificata un pic. Modelul de la zanfi e mult mai inteligent gandit, deci ala consider eu ca ar trebui copiat.

Va salut !

Link spre comentariu

Pai din pacate cam trebuie facuta la fata locului pentru ca daca prinderea pe motor o mai poti proiecta, alinierea fuliei de la pompa cu cea de la vibrochen e greu de nimerit, motivul fiind varietatea de pompe servo si fulii duble care s-ar putea folosi.

Poate se milostiveste Minitehnicus de noi si inventeaza un suport de pompa servo cu reglaj in doua planuri.

Mie nu prea-mi place aia de la lowrange mai ales ca trebuie modificata un pic. Modelul de la zanfi e mult mai inteligent gandit, deci ala consider eu ca ar trebui copiat.

placa de la lowrange este foarte ok ca model, mai ales ca ridica pompa servo de jos de unde se incurca cu caseta de directie (cum e la vitara).

nu este nevoie de reglaj in doua planuri. am proiectat asa ceva dar este neeconomic de produs.

fuliile se aliniaza cu laserul, se aftuieste placa pompei pe placa de pe motor, se sudeaza ranforsarile si gata. treaba de 5 minute.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare