Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Servo de Opel Omega pe Samurai

omoroka

Postări Recomandate

Re: Servo de Opel Omega pe Samurai

Salutare

M-am apucat si eu sa-mi pun servo de Opel pe Samurai.

Ingredientele de baza sunt cele enumerate de Omoroka in primul post cu mici diferente :

-fulia dubla e facuta de mine adica am pus o fulie de la pompa de apa parca peste cea de la vibrochen o flansa intre ele si 4 gauri prin toate si sunt stranse pe pozitie, avantajul fiind dat de fulia de la vibrochen care are un mic guler pe margine care ajuta la centrare.

-pitmanul ...aici am fost norocos am nimerit caseta cu pitmanul lung 10mm diferenta fata de cel de Samurai + cap de bara Cielo parca

- furtunul dintre caseta si pompa a fost taiat si scurtat si aici ma refer doar la partea metalica.

-si cel mai important flansa adaptoare si suport pompa....aici trebuie sa ai rabdare si eu am avut.... am asteptat sa le proiecteze Minitehnicus :ha: . Eu zic ca la cum au iesit din mana lu Mini nu merita sa te apuci acasa sa te chinui mai ales daca nu ai masina desfacuta.

Daca am uitat ceva pentru cei care nu au facut inca mutarea pot sa raspund la intrebari cat e calda situatia.

Las pozele sa vorbeasca. Cand se opreste ploaia fac poze si la lucrarea finala (ploua de 3 zile).

DSCN1984.thumb.JPG.316acd439ee461261bbc59af64e265b5.JPGDSCN1987.thumb.JPG.723e57cdb0326ea4cf70c14b21e47e1d.JPGDSCN1986.thumb.JPG.1d2e277680dc8f5fe8bd22faecc38443.JPGDSCN1988.thumb.JPG.37c16ff9333304182a139da947b31684.JPGDSCN1985.thumb.JPG.308cab517612c70976325e3a1d9908a5.JPGDSCN1996.thumb.JPG.34509cafa270e033d6047683456b931d.JPGDSCN1994.thumb.JPG.36b84cfcce80ab3470f3b0625f8ec149.JPGDSCN1993.thumb.JPG.baba5b0caf9f4e0108ce2225eaa0b478.JPGDSCN1992.thumb.JPG.30a31b71dd619f1d80118b27a0a6de4a.JPGDSCN1991.thumb.JPG.f2252e388e66717d149f342154bbe75d.JPGDSCN1990.thumb.JPG.ef9637c19c270e8c40a7addaf6e9ffb6.JPGDSCN1989.thumb.JPG.0f4ca807db61b9a406bc33e8130f2692.JPGDSCN1997.thumb.JPG.f8dd37353ed7b91abfc4c22e07384994.JPGDSCN2000.thumb.JPG.542224eda7cc9e5b487d4af736541819.JPGDSCN1999.thumb.JPG.300cc8b72d54d6e813c06d978accbe8b.JPGDSCN2002.thumb.JPG.29db38fa6060ee8e71eefd91ab25932f.JPG

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

-si cel mai important flansa adaptoare si suport pompa....aici trebuie sa ai rabdare si eu am avut.... am asteptat sa le proiecteze Minitehnicus :ha: . Eu zic ca la cum au iesit din mana lu Mini nu merita sa te apuci acasa sa te chinui mai ales daca nu ai masina desfacuta.

suportul de caseta l-a proiectat colegul Omoroka.

si a iesit (aproape) perfect dupa 4 rebuturi.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

La mine suportul a venit bine ....surubul comun a intrat cam fortat dar nu am considerat o problema.

coloana de directie de la ce masina provine si cum ai reusit s-o adaptezi?

Va salut !

Link spre comentariu

Coloana respectiva o aveam pe acasa dar nu e o solutie mai ales daca ai caseta de opel cu tot cu crucea ei. La mine au uitat baietii sa o trimita si coloana respectiva o aveam pe acasa si spre fericirea mea s-a potrivit la caneluri. Am mai avut noroc sa se potriveasca si distanta intre suruburi si am unit cu bara de la samurai. Avantajul a fost costul 0 ca o aveam, dezavantajul a fost ca a iesit o coloana de directie cu 2 cruci, lucru care cred ca nu e nasol.

Asa ca daca ai crucea originala de la caseta sunt convins ca si aia se potriveste in suruburi cu cea de samurai, unindu-le cu bucata de cauciuc.

P.S Nu stiu de la ce e bara respectiva de aceea am pus poza cu ea intreaga poate o recunoaste cineva.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Coloana respectiva o aveam pe acasa dar nu e o solutie mai ales daca ai caseta de opel cu tot cu crucea ei. La mine au uitat baietii sa o trimita si coloana respectiva o aveam pe acasa si spre fericirea mea s-a potrivit la caneluri. Am mai avut noroc sa se potriveasca si distanta intre suruburi si am unit cu bara de la samurai. Avantajul a fost costul 0 ca o aveam, dezavantajul a fost ca a iesit o coloana de directie cu 2 cruci, lucru care cred ca nu e nasol.

Asa ca daca ai crucea originala de la caseta sunt convins ca si aia se potriveste in suruburi cu cea de samurai, unindu-le cu bucata de cauciuc.

P.S Nu stiu de la ce e bara respectiva de aceea am pus poza cu ea intreaga poate o recunoaste cineva.

Poate pui o poza cu coloana ta sa vad cum a iesit lucrarea.

Va salut !

Link spre comentariu

salut, ai grija la furtunele de la vas catre pompa, in pozitia in care sunt acum la caldura este posibil sa se gatuie si....brusc sa ramai fara servo....eu am patit asa....

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

Multumesc pentru poze. Poti sa-mi spui de la ce masina provine crucea cardanica montata pe axul casetei de directie? Caseta mea de opel este un pic diferita de a ta si nu are cruce pe ax.

Va salut !

Link spre comentariu

Am scris mai sus ca nu stiu de la ce e, o aveam eu pe acasa. Cat despre caseta nu poate sa fie diferita de a mea daca e de opel omega , eventual are o mufa pentru servotronic in plus. Caseta de omega are in capul ei o cupla ca la samurai (se vede in poza ta din prima pagina). Desfaci o parte si prinzi axul de la Samurai. Aici eu nu avand bucata aia nu stiu daca se nimere pe gauri si cel mai inportant daca se aliniaza cu axul. Daca nu se aliniaza atunci e nevoie de inca o cruce. O sa ma uit maine sa vad daca e vreun cod pe acel ax de aluminiu.

LE . din pacate capatul celalalt care a ramas de la respectivul ax are alta grosime la gaura ca-l trimiteam si iti faceai treaba cu el.

Editat de adi200100

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Am scris mai sus ca nu stiu de la ce e, o aveam eu pe acasa. Cat despre caseta nu poate sa fie diferita de a mea daca e de opel omega , eventual are o mufa pentru servotronic in plus. Caseta de omega are in capul ei o cupla ca la samurai (se vede in poza ta din prima pagina). Desfaci o parte si prinzi axul de la Samurai. Aici eu nu avand bucata aia nu stiu daca se nimere pe gauri si cel mai inportant daca se aliniaza cu axul. Daca nu se aliniaza atunci e nevoie de inca o cruce. O sa ma uit maine sa vad daca e vreun cod pe acel ax de aluminiu.

LE . din pacate capatul celalalt care a ramas de la respectivul ax are alta grosime la gaura ca-l trimiteam si iti faceai treaba cu el.

Poate reusesti sa identifici codul acelei coloane pentru a-mi da seama de la ce masina provine. Imi place cum a iesit lucrarea. Ceva impresii despre cum merge? Ti se pare ca ia un pic din puterea motorului?

Va salut !

Link spre comentariu

Nu am plecat cu ea la drum, am invartit-o prin curte putin. Cat despre putere nu stiu daca o sa observ avand 5.12 in grupuri. Oricum dupa prima iesire o sa revin cu pareri.

Editat de adi200100

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Singurul inscris gasit pe ea este w719 si sigla BMW. Dupa multe cautari google se pare ca sunt de la bmw seria 3 88-92. Totusi daca te duci la dezmembrari sa iei caseta cu tine. Baga si tu in goagle " bmw Steering Coupling 1986"si da pe photo.

Apropo acum inteleg de ce vrei neaparat sa fie cu 2 cruci....caseta de opel e mai lunga si vine de bot mai in jos, automat ne mai aliniinduse cu axul de la Samurai. Probabil ca daca aveam cupla de la opel observam si eu lucru asta, asa am facut cu ce am avut.

Concluzie :"la barza chioara ii face Dumnezeu cuib"

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Singurul inscris gasit pe ea este w719 si sigla BMW. Dupa multe cautari google se pare ca sunt de la bmw seria 3 88-92. Totusi daca te duci la dezmembrari sa iei caseta cu tine. Baga si tu in goagle " bmw Steering Coupling 1986"si da pe photo.

Apropo acum inteleg de ce vrei neaparat sa fie cu 2 cruci....caseta de opel e mai lunga si vine de bot mai in jos, automat ne mai aliniinduse cu axul de la Samurai. Probabil ca daca aveam cupla de la opel observam si eu lucru asta, asa am facut cu ce am avut.

Concluzie :"la barza chioara ii face Dumnezeu cuib"

Multumesc pentru informatii :h5

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare