Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inca un K260 reinviat

bgd999

Postări Recomandate

Salut tuturor!

Pe scurt, ca sa nu plictisesc poporul cititor:

acum 8 luni, dupa ce am citit pe forum de mi-au crescut dipotriile si dupa ce am facut cateva ture cu un Samurai, am achizitionat un K160 (Samurai e frumos, dar cam mic, Patrolul=TANC!).

Evident, bagat bani, (refacut caroserie, reparat homocinetice, inlocuit ambreiaj, injectoare.......... bagat bani la greu, evident:grin:). Vandut, pentru a achizitiona un K260 din acelasi an, dar intr-o stare mult mai buna.

promit ca pun poze cu amindoua masinile.

Intrebare:

se pot monta punti de GR pe K260 (SD33, fabricat 1987)?

Cu stima,

:dr1

PATROL Y61

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inca un K260 reinviat

@bgd999 - o vizita in sectiunea prezentare membri sa ne spui cateva cuvinte despre tine ne-ar onora si e chiar necesara! :rules

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Trecind peste indemnul la corectitudine pe care cu multa politete ai fost invitat sa-l urmezi , parerea mea este ca se poate . Si banii mei sint bagati in 260 LWB+ punti de Y61 ...cu multe alte zdranganele ....

Primul dezavantaj (?) este ca sasiul de 260 e mai lat , tendoanele fata potrivindu-se intr-o pozitie anormala (?) fata de Y60/61. Asta duce la tendoane custom sau la o inaltare obligatorie din suspensie ....

O fi bine...? O fi rau ?... Eu voi fi al de-o stie ....repejor ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Am incercat imediat sa onorez recomandare, dar din pacate inca nu reusesc sa descopar cum! Daca cineva ma poate ilumina..... Multumesc in avans.

vreu sa schimb puntile deoarece nu gasesc pinioane corecte pentru al meu.

160 pe care l-am avut inaite era mult mai docil si avea un raport mult mai bun pentru teren accidentat. 260 actual, este pretabil mai mult la sosea decat pentru teren accidentat, imediat patineaza si in plus frana de motor este mai ineficienta.

PATROL Y61

Link spre comentariu

Salutare si bun venit pe forum!

Asteptam cu nerabdare poze cu utilajele!

Asa cum scria @cos mai sus, de putut se poate orice, tu fiind cel care decide daca se merita sau nu sa te apuci de modificat.

Oricum, ideea cu puntile de GR nu-i rea. Daca totte apuci de modificat, o conversie la elicoidale ar fi mai mult decat indicata. Oricum, asa cum scriam mai sus, tu decizi!

P.S. : se gasesc rapoarte aftermarket ptr Nissanul tau.

Link spre comentariu

Asa cum am promis pun cateva poze. Asta (acesta - nu m-am hotarit la un nume inca) este ultima achizite 260.

poze cu 160 voi posta cat de curand.

ma bate gandul sa ii conving si pe prietenii mei sa se inscrie aici (am mai avea un Patrol, o Suzuka si o toyota - toti 4 suntem la invatatul masinilor si am inceput sa visam kituri de inaltare, trolii, gume min 33.....) iesim in fiecare weekend, dar nu am avut inca curaj sa ne namolim serios.:uameni

http://img834.imageshack.us/g/dscf0123small.jpg/

PATROL Y61

Link spre comentariu

Am hotarit sa incep constructia.

1. arcurile nu le springuiesc, asa ca o sa pun scarite marite. Pe spate nu am de loc acum(???) si o sa le folosesc cele stoc de pe fata. pe spate pun scarite de 50 mm primite cadou de la RZV cand am cumparat arcurile de K160 (multumesc!)

2. inalt caroseria cu 50 mm.

3. achizitionat gume de 31 Federal Couragia OWL (am avut inainte pe K160 si sunt foarte multumit de ele)

4. am cumparat 4 diferentiale: de K260 35:8 stock fata si LSD pe spate si de Y60 stock fata si blocant spate cu 37:8. pe moment le montez pe cele de 260, urmand sa studiez cum le montez pe celelalte. Erau la pachet asa ca.....

5. inlocuit toata partea de directie, eliminare jocuri, etc

6 inlocuit servo frana, ultima data pe panta ma scurgeam usor cu mine strivind frana, rezultat: oglinda noua.

7. scos rotile in afara prin montare de flanse, flansele le fac eu pe strung.

8 montat overfendere (jumulite de pe o suzuka) ca sa nu ma umplu de noroi cu rotile scoase in afara. nu o sa reziste mult (sunt din fibra) dar sa ma dau mare cateva zile, de ce nu? :grin:

cam atit pentru luna februarie si martie.

mai vedem.

PATROL Y61

Link spre comentariu

Bafta la reconditionat. Imi dau insa cu parerea la capitolul flanse. Daca ai mai facut sau ai un strungar meserias, e ok pentru ca altminteri vor fi foarte greu de echilibrat. In plus trebuie sa gasesti un material si usor si rezistent.

De aceea eu iti recomand sa le cumperi, mai ales ca nu costa foarte mult: sunt usoare, rezistente, au prezoanele incluse, sunt echilibrate....

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

una din primele lucruri pe care o sa le inlocuiesc la masina mea (260) va fi timoneria de directie caseta-punte cu o singura bara , probabil cu doua amortizoare de directie cap-in-cap .Visez si la un highsteer ....care sa-mi ridice bara cu vreo 8-10 cm .

Asa scap de inutilitatea de pe traversa fata care penalizeaza serios capabilitatea masinii .

Puntile de 260 cu raportul mai sus mentionat sint mai putin potrivite pentru off decit cele de Y60 . Mai bine le folosesti pe ultimele , montate chiar si pe foi , desi e un sacrilegiu ...

Iar despre LSD...n-am alte cuvinte bune a spune decit ca vei deveni in timp un pilot mai bun ...Spun asta pentru ca din cele doua LSD de patrol cu care imi impart viata ( unul de 260 si unul de Y60 , ambele pe raport stock de 4,62) nu voi mai alege pe viitor niciodata vreunul .Am gresit , am invatat = blocant sau Matiz ...

P.S. Ambele diff functioneaza bine , dar pina se incalzesc si gata

...si am ramas strimb cind am platit uleiul pentru LSD....alta lectie platita scump.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Stiu lectia despre LSD. Dar.... Din pacate, diferentialul cu blocabil se potriveste cu locul in puntea de Y60 , dar nu se potriveste sistemul de actionare ...... ma gandesc sa decupez carcasa de pe puntea de Y60 si sa o sudez pe puntea de 260. nu stiu inca. mai studiez.

Puntea fata nu se potriveste de loc (sau asa pare) diferentialul de 260 este mult mai mic versus Y60.

si daca pun dif spate Y60 cu punte fata 260 am rapoarte diferite (35:8 vs 37:8) :sc

nu stiu inca dar ii dau eu de cap.

deocamdata LSD si restul. am destul de lucru pentru 2 luni.

Plus ca masina tre sa fie operationala in fiecare duminica! vin ploile!!!

Vine noroiul!!!:banana

@zippo

ai dreptate. dar am noroc de un strungar meserias, materiale se gasesc, iar un set de piulite tocmai l-am primit cu diferentialele. 200euro=1/5 vinch. mai bine vinch.

PATROL Y61

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare