Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi Troliu Rapid.

Mihail

Postări Recomandate

Salutare.

Incerc sa ma documentez in privinta achizitionarii unui troliu mai performant decat norma obisnuita.

Ceva viteza in plus...

Cunosc produsele Gigglepin insa preturile lor sunt mari.

Am descoperit Tibus (acuzati ca au copiat ideea Gigglepin) care pare o alternativa buna.

Acum ceva vreme, nu mai stiu unde, am vazut si un adaptor pentru conectarea a 2 motoare Bow in serie..

Cunoaste cineva si alte alternative?

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi Troliu Rapid.

O alta varianta este un troliu mecanic. Am vazut in Anglia ca exista asa ceva ptr LR (in special la Defender) dar trebuie facute niste adaptari la masina.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

da, ideea este "oarecum copiata"de la Gigglepin pt constructia unor trolii Tibor....

mai intai: ce troliu ai pe masina?

daca ai Warn 8274, atunci poti sa mergi pe varianta Gigglepin de adaptare, cu 1 sau 2 motoare, cu 1 motor ai optiunea sa cresti prin modificarea rapoartelor viteza de troliere cu 25%, cu 2 motoare poti sa o cresti pana la 60%, fara sa-ti cumperi un Troliu Gigglepin neaparat.

Costurile sunt urmatoarele:

Daca nu ai, un troliu WARN 8274 costa cca: 1600 Euro + TVA

1. Varianta cu 1 motor:

- modificare raport de viteza +25%: 275 Euro + TVA

- daca vrei si un motor BOW de 6.9 CP: 235 Euro + TVA

2. Varianta cu 2 motoare:

- cutie de reductie adaptoare pt. 2 motoare cu +13%, +25%, +40% + 50%, + 60% viteza: 900 Euro + TVA

- Ax central Heavy Duty: 255 Euro + TVA

.............Subtotal = 1155 Euro + TVA

- 2 motoare BOW: 2 x 235 Euro = 470 Euro + TVA

- 2 Solenoizi Industriali Albreicht: 2 x 65 Euro = 130 Euro + TVA

.... aici poti sa mai economisesti ceva si anume in loc de 2 motoare noi BOW sa folosesti motorul de Warn care este deja pe 8274 si sa-i mai achizitionezi inca un motor de WARN 9.5XP care se gaseste si separat sau SH ( am 1 :) )... la fel la solenoizi, poti sa pui alt model...

RECOMANDARE:

- daca deja ai un Troliu WARN 8274 sau daca gasesti unul SH bun, merita din plin sa-i faci una dintre cele 2 modificari ( a 2-a de preferat );

- daca mu ai, merita sa-ti cumperi un Gigglepin GP84 ... cca 3750-3900 Euro + TVA ( diferenta vine de la cat de ieftin sau scump este trensportul pana in Romania)

cam asta este povestea.

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

sau iti pui un troliu mecanic, la care viteza de tragere este variabila in functie de cat apesi pe acceleratie....... Si vei avea un troliu cu motor de min 100CP.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Acum ceva vreme, nu mai stiu unde, am vazut si un adaptor pentru conectarea a 2 motoare Bow in serie..

aici ai acel adaptor

http://www.flaminfabrications.com.au/Default.asp?MenuId=PRD_WINCH_ADAPTER

dar un 8274 trage bine si cu un singur motor - eu am un bow motor de 6,8 cai si merge bine. In sarcina trage ca un warn sau superwinch de 9500 - iar pe liber recupereaza mai repede decat poate sa fuga copilotul :grin:

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Idealul ar fi un WARN 8274 modificat. Din pacate bugetul pentru troliu a fost absorbit de suspensie si acum trebuie sa gasesc o alternativa mai accesibila la troliu.

Masina (Red Ho) are deja Superwinch Epi9 pentru spate si Superwinch Terra 35 central. Mai trebuie pentru fata. Pentru acest an ma gandeam ca reusesc sa scap cu o alternativa mai ieftina.

Acum ceva vreme am vazut si asta:

http://www.dborc.co.uk/goodwinch/

Un fel de: "Vrei viteza? Da-i 24V in loc de 12V". A incercat cineva?

Ce vreau eu sa fac ...o sa spuneti....e economie falsa. Pana la urma tot la ceva gen Gigglepin o sa ajung. Total de accord. Insa am intors-o pe toate partile si concluzia este: anul acesta alternative, la anul mutam alternativa pe alta pacoste si luam ceva calitativ.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare