SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Vreau sa ma inrolez in legiunea franceza . As fi curios daca dintre colegi a fost cineva sau este sau stie ceva despre ea. Am cateva probleme si inainte sa ma duc pana la marsilia as intreba..... In rahatul asta de tara cu 2 facultati lucrezi pe bani de nimic , asa ca as face miscarea asta. Multumesc anticipat pt raspunsuri Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Vreau sa ma inrolez in legiunea franceza . As fi curios daca dintre colegi a fost cineva sau este sau stie ceva despre ea. Am cateva probleme si inainte sa ma duc pana la marsilia as intreba..... In rahatul asta de tara cu 2 facultati lucrezi pe bani de nimic , asa ca as face miscarea asta. Multumesc anticipat pt raspunsuri Ziua buna, vorbesc si eu din auzite, dar din auzitele unor persoane care au fost sau au avut alti prieteni care au fost. Am avut un prieten care a fost, ce mi-a fost zis cert este ca baremul pentru intrare nu este foarte aspru si greu, dar sa rezisti acolo trebuie sa ai o rezistenta psihica foarte mare si dupa este necesar fizicu. Multi din cei care au fost acolo nu sau mai intors intregi la cap, sau cel putin total schimbati. Dupa parerea mea este unul din cele mai grele pregatiri militare si cele mai aspre. Dupa atatea povesti auzite nu recomand nimanui, sau eventual cuiva care doreste sa se rupa de lume complet si sa plece departe. Pentru unii este doar o provocare pana sa ajunga acolo, odata ajunsi provocarea se schimba in obligatie. O zi buna. Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Mersi Hodea pentru raspunsul prompt. Aptitudinile fizice pentru inrolare sunt chiar usoare mai ales cum am facut si sport. De exemplu : 7 secunde la 40 de metri 40 de abdomene 4 tractiuni Iar o incercare psihica mai grea decat sa ramai in tara si sa n-ai ce manca si unde lucra nu cred ca exista.... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Este mai greu decat sa fi aruncat intr-o padure de pe nu stiu unde cu un cutit si o busola si sa ai 2 saptamani sa ajungi la o distanta de nu stiu cati kilometrii? Cum ziceam, baremele de intrare nu sunt foarte grele ci lucrurile la care esti supus. Antrenamentele extreme care te solicita psihic foarte mult. Stiu pe cineva care a fost plecat prima tura 5 ani de zile, dupa 5 ani de scrisori si bani trimisi acasa parintilor sa intors. Dupa cei 5 ani daca doresti se mai poate prelungi contractul cu inca 2 ani parca. Dar el era total schimbat ca om, si a acceptat contractul pe inca 2 ani dar nu a rezistat si a dezertat, dupa o luna ce a ajuns acasa a fost gasit mort fara absolut nici o boala sau urma. Sunt atatea lucruri care pe mine ma fac sa nu doresc unui om sa devina asa ceva. Intamplarea este adevarata. Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Asta asa e , ori te intorci barbat calit calumea de acolo ori nu..... Ma gandesc ca toate astea ma vor intari , trebuie sa ai sange in tine intradevar dar eu vreau sa-mi asum riscul asta... Trebuie sa stii neaparat franceza? sau e ok si cu engleza.? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Asta asa e , ori te intorci barbat calit calumea de acolo ori nu..... Ma gandesc ca toate astea ma vor intari , trebuie sa ai sange in tine intradevar dar eu vreau sa-mi asum riscul asta... Trebuie sa stii neaparat franceza? sau e ok si cu engleza.? Un articol simplu de pe internet. Legiunea străină (franceză Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată în 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franţei. Legiunea a fost creată pentru voluntarii străini care după Revoluţia Franceză din iulie 1830 nu mai aveau voie să se înscrie în armata Franţei. Corpul de elita este condus de ofiţeri francezi, armata în care astăzi sunt acceptaţi şi cetăţeni ai Republicii Franceze, ce în prezent formează 24% din numărul total de recruţi. Legiunea are la ora actuală (2009) în jur de 7.700 de soldaţi şi îşi are sediul la Aubagne. http://www.legion-etrangere.com/ Mărturisire unui Combatant La prima vedere pare un tip obişnuit. Nici mai mult şi nici mai puţin diferit decât alţii de seama noastră. L-am întâlnit într-un local select din Timişoara, unde se adună în week-end majoritatea tinerilor cu pretenţii, pe care cu ani în urmă îi întâlneam prin cluburile de Jazz sau Blues Crossroads. Are o corpolenţă atletică, e tuns scurt şi e proaspăt bărbierit. E îmbrăcat ca restul lumii, în pulover, blue-jeans şi bocanci. Observ că nu fumează şi nu bea bere sau alte băuturi alcoolice. Consumă doar un pahar de Coca Cola cu gheaţă şi lămâie. Nu e foarte deschis la vorbă dar nici taciturn. Îmi răspunde de fiecare dată la obiect şi aproape că nu zâmbeşte deloc. Preferă să închid reportofonul, nu că ar avea trac sau inhibiţii, ci mai mult pentru a purta o discuţie liberă, ca între prieteni. Prietenii îi spun Mike. Deşi nu este numele său adevarat, aşa îi voi spune şi eu. Nu are încă 30 de ani, iar prin Timişoara nu a mai fost de mult timp. Să tot fie zece ani. Mike este din Arad, iar de aproape şapte ani este înrolat în cea mai mare şcoala militară din Europa – Legiunea Străină din Franţa. Acum se află într-o scurtă permisie, iar peste câteva zile se va întoarce din nou la viaţa disciplinată de cazarmă. Prima întrebare, firească de altfel, pe care i-am adresat-o a fost cum a ajuns în Legiune. “Totul a început mai mult ca o joacă. Se întâmpla prin 1993, când aveam vreo 23 de ani. Aflasem de la nişte prieteni cum se poate ajunge în Legiune şi am început, practic, să mă antrenez zi de zi. Important era de a mă menţine într-o formă fizică perfectă, pentru că ştiam că va trebui să trec peste nişte probe destul de grele. Însă nu şi imposibile. Pentru mine, care practicasem mai multe sporturi – am început cu fotbal la UTA, atletism, o tentativă de baschet şi apoi box – condiţia fizică nu reprezenta o problemă. Ceea ce părea mai complicat era proba de teste psihologice. Ştiam că va fi foarte greu. Şi mai ştiam faptul că din şapte candidaţi doar unul va ajunge legionar”. “Legio Patria Nostra !” Legiunea Străină este una dintre cele mai cunoscute şi bine plătite armate de mercenari din întreaga lume. Este de fapt o ramură a armatei franceze şi există de 165 de ani, timp în care şi-a format aura de “patrie” a celor care vor să uite de trecut, pentru a începe o nouă viaţă. O carieră de militar de carieră, de soldat perfect al secolului 21. Adesea, tinerii se înrolează în Legiunea Franceză din cauza problemelor personale, condiţiilor politice sau sociale precare din ţara de origine. Nu trebuie generalizat, dar nu au fost puţine cazurile când actualii legionarii au fost înainte “băieţii duri ai cartierelor”, cu caziere şi ani petrecuţi la “pârnaie”. Potrivit unui material informativ parafat de “Legion Etrangere”, în momentul în care ai intrat în branşa Legiunii pe nimeni nu mai interesează ce ai fost înainte de a ajunge în Franţa. “Puteai fi orice, preot, călugăr sau borfaş de drumul mare. O dată admis, pentru tine nu mai exista viaţă privată, familie, sau altceva, există un singur lucru – camaraderia. Codul de onoare este biblia pe care fiecare legionar trebuie să o respecte cu stricteţe, cu preţul vieţii. Dictonul “Legio Patria Nostra !”, tradus înseamnă “Legiunea este patria noastră !”. “Fiecare legionar este fratele tău de arme, nu contează naţionalitatea, rasa sau religia. Misiunea este sacră, execut-o cu preţul vieţii. În luptă, acţionează fără pasiune şi ură, respectă-ţi învinsul, nu-ţi abandona niciodată nici morţii şi nici răniţii tăi şi nici armele tale, sunt câteva din prevederile Codului Onoarei al legionarului. Din cele spuse de Mike, candidatii ce doresc să se înroleze în Legiunea Străină sunt trimişi mai întâi la Aubagne, locul unde sunt “purecaţi” în faţa unui crunt interogatoriu. Ceea ce se încearcă de fapt este depistarea potenţialilor spioni, ce ar dori să se infiltreze printre camarazi. În paralel cu aceste interogatorii, candidatul mai este supus unor probe de rezistenţă interminabile, al căror scop este testarea capacităţilor motrice ale fiecăruia. În urma acestora, mai mult de 50% dintre aspiranţi cad testul sau renunţă singuri. Candidaţii trebuie să fie obligatoriu sănătoşi tun şi să aibă vârsta între 17 şi 40 de ani, iar cei care nu au împlinit încă 18 ani au nevoie de consimţământul părinţilor. Întrucât ambasadele Franţei nu sunt abilitate pentru această recrutare, tinerii se vor prezenta în vederea selecţiei doar într-un singur loc, la Comandamentul Legiunii Străine de la Aubagne. În cazul în care sunt admişi, candidaţii vor semna un contract iniţial pe o perioadă de cinci ani. În acest timp, legionarul trebuie să se declare necăsătorit şi să stea la dispoziţia Franţei, pentru a o servi în orice misiune este trimis. După primii trei ani din contractul său iniţial de cinci ani, legionarul poate fi rezident permanent în Franţa, iar abia după trei ani şi jumătate este îndreptăţit să solicite cetăţenia franceză. Inainte sa te decizi, apucate sa cauti bine pe internet,sa citesti fara sa sari randuri,sunt o gramada de lucruri interesante. Am sa incerc sa iau legatura cu un prieten care acum a terminat academia militara, si care la randul lui si el a vrut sa renunte la academie din cauze financiare si a vrut sa plece in legiune. Dar dupa ce a aflat atatea lucruri a renuntat. Poate el reuseste sa ne dea mai multe detalii. Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Mersi mult Hodea , astept cu interes detaliile daca reusesti sa vb cu el. E greu , e foarte greu , sunt sigur de asta. Marea problema ar fi limba , daca e obligatoriu franceza pica din start... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Sper sa reusesc sa iau legatura cu el, adica doresc sa vorbesc cu o persoana care a studiat toate lucrurile astea inainte de plecare si a ajuns la o concluzie, nu cu cineva care a plecat pentru ca se castiga bine sau ca a auzit de la prieteni de legiune si a plecat pentru ca se simtea in stare. O zi buna tuturor. Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Si eu deaia tot insist findca vreau sa stiu calumea niste lucruri inainte sa ma aventurez. O data ce ai semnat contractul e cam nasol sa te razgandesti asa ca orice parere e binevenita :tk Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuplaton Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Am un coleg de muca care a stat 3 ani in legiune, din ce a povesti el este o armata putin mai dura, poti sa-ti dai demisia oricand ,oricum isi dau demisia mai multi decat se inroleaza, el a prin 2 ani de misiune continua prin africa unde a castigat foarte bine, dupa ce sa intors in franta nu ia mai convenit sa stea salarul find undeva la 1200 euro, daca ramai in franta prinzu 4 luni de misiune pe an, restul faci instructi si cheluti banii in permisi. Si el a zis ca daca stai prea mult sar putea sa te dilesti putin la cap, oricum sa dus faima legiuni din ani de la incepul secoluii , bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Dar sa-ti gasesti un job afara , n-ar fi mai simplu ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Dane intotdeauna m-a pasionat armata, natura . Ar fi ok cu job afara dar si alea is cam pe duse....... Am vrut sa ma angajez la armata la noi si nu au vrut sa ma ia findca acum 6 ani am avut accident de circulatie unde am iesit vinovat de vatamare corporala din culpa si am dosar penal . ar trebui sa mai stau 3 ani ca sa mi se stearga pedeapsa si anii de incercare. Deaia am luat in considerare aceasta varianta , daca armata mea nu ma vrea ma duc la altii. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mitzuu Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Si eu am vrut sa plec in legiune pt simplu fapt ca imi place tot ce tine de armata,disciplina si mai multe,dar am abandonat ideea pt ca sigur te intorci cu probleme la cap, de acolo.Cunoasc 2 fratii care sunt plecati acolo de 4 ani, anul trecut au venit in permisie dupa 3 ani de legiune.Sincer m'au speriat, erau schimbati total,distanti,duri, si cu o pivire de"killer" asta face din tine legiunea,dar asta era o nimica toata,pe langa cum povesteau ce faceau cum omorau rebeli, cum ii decapitau, usurinta cu care o povestea fara nici'un resentiment ,povestea cu atat amuzament si lejeritate de parac ar fi povestit un weekend la pescuit prin delta. nu vreau sa generalizez acum ca toti sunt asa, e ok sa te faca mai dur, mai tare, dar frate esti om! sentimentele? constiinta? Succes oricum daca esti hotarat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Automat ma astept sa ma schimbe, nu e totuna cu a sta la mamica acasa cu mancarica de 3 ori pe zi , sa iti fie lene sa te duci si la buda. Te va face om....fara scrupule intradevar , vei avea alta privire , alt corp , mai rezistent , vei face parte din elita armatei lumii si asta nu are cum sa nu te marcheze. Orice meserie are riscurile ei iar daca va fi sa omor rebeli , o voi face altfel ma vor ucide ei. mai bine sa planga ma-sa decat mama. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Vezi ca nu le mai prea plac romanii de cand cu romii si scandalul politic dintre tari. Stiu pe cineva care a fost si i-au mai cerut in plus nu stiu ce fel de pasaport si pe site la ei nu precizau nimic. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mitzuu Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Automat ma astept sa ma schimbe, nu e totuna cu a sta la mamica acasa cu mancarica de 3 ori pe zi , sa iti fie lene sa te duci si la buda. Te va face om....fara scrupule intradevar , vei avea alta privire , alt corp , mai rezistent , vei face parte din elita armatei lumii si asta nu are cum sa nu te marcheze. Orice meserie are riscurile ei iar daca va fi sa omor rebeli , o voi face altfel ma vor ucide ei. mai bine sa planga ma-sa decat mama. e normal sa omori sau vei fi omorat! dar sa povestesti asa lejer cu zambetul pe buze?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Nu vreau sa ma bag prea mult in discutie, ca nu am informatii despre legiune, dar schimbarile descrise de voi sunt prezente la orice militar combatant care petrece timpul numai intre colegii de arme. Comunitatea lor e inchisa, cei de afara devin straini si strainii sunt evident inferiori alor lor. La o scara mai redusa asa se comporta inclusiv o parte din politisti, mai ales cei tineri. Oricum, cand viata ta depinde deseori de cel de langa tine, incepe sa ti se rupa de plebe. Silence DJ, ai mai avut legaturi cu armata? Esti psihologic pregatit ca vei avea obligatia de executa ordinele superiorilor indiferent de cat de tampite ti se par? Nu de altceva dar nici un fel de armata nu e romantica, iar trupele de elita exceleaza in duritate. Cineva psihic pregatit sa se conformeze deobicei nu are probleme, dar daca esti un spirit liber si cu un grad de rebeliune in tine, e cam nasol. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Zoli , nu am avut treaba cu armata pana acum , am zis mai sus de ce. Sunt constient ca trebuie sa execut ordine care de care mai tampite , de exemplu ia bolovanu asta si urca-l pe deal de 10 ori, asta e doar unul din exemple. Pregatit psihic nu am cum sa fiu findca nu stiu ce ma asteapta insa psihicul mi-l voi cali. Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Ce facultati ziceai ca ai facut ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Comunicare si relatii publice la babes - bolyai si cadastru funciar si topografie la colegiul agricol Cluj (nu e chiar o facultate dar diploma echivaleaza 3 ani de faculta) Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? PR......belea.....mama-mama ce bani se fac din asta !!! Pe de o parte te inteleg cu nenorocirea asta de tara, dar pe de alta parte, nu sunt de acord cu tine pt ca mi se pare ca nu ai epuizat toate posibilitatile de a face ceva pt a-ti gasi un job platit bine.....aia cu legiunea franceza e o aiureala care zapaceste de cap toate generatiile......si nu te supara, e cea mai proasta alegere pe care o poti face...... Daca simti ca ai sange in tine de legiunea franceza, ia-ti lumea in cap si pleaca afara din tara asta si demonstreaza-ti TIE ca esti in stare sa devii OM , nu o fiara ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Si dupa 5 ani de Legiune ce vei face? Crezi ca va da bine in CV faptul ca ai fost in Legiune? Sa povestesti in pauza de cafea cum spintecai negrii in Gabon? Bla-bla-urile cu calirea, disciplina, natura, etc. formeaza o imagine idilica a unei meserii de omorat oameni. Pentru bani. Incearca sa vezi dincolo de publicitate. Sunt alte meserii mult mai interesante si mai banoase. Lasa Legiunea pentru disperati si dezaxati, oameni fara alte sperante. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Te intrebam daca ai avut vreo legatura cu mediul cazon pentru ca e o alta viata. Eu am facut armata, ca asa erau vremurile, am simtit o doza medie de asa ceva si m-a facut sa nu-mi doresc aroma hard. Cand am terminat scolile, as fi putut sa caut o solutie de a deveni militar de cariera (se platea bine prin anii 80 comparativ cu slujbele civile comparabile) dar am simtit ca nu am ce trebuie pentru asta. A fi militar nu e nici mai bine, nici mai rau decat sa fii civil, dar e ceva pentru care trebuie sa ai vocatie si sa te dedici pe viata. Altfel risti sa patesti ca unii din ofiterii nostri, care au facut scoala de ofiteri pentru ca nu au avut alternativa sau au crezut in romantismul carierei si care la 21-24 de ani simteau ca au gresit alegerea dar ca nu au cum sa mai renunte. Sistemul militar e in asa fel creat incat nu prea te ajuta sa te integrezi in lumea civila daca renunti. Sa te gandesti bine la ce ti-ai propus, ca sa fii convins ca asta vrei. Daca iti ajunge combustibilul sa intri in sistem, te poti integra, altfel lasa-i pe cei nascuti a fi militari sa faca asta. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Iar o incercare psihica mai grea decat sa ramai in tara si sa n-ai ce manca si unde lucra nu cred ca exista.... se vede treaba ca esti tanar... io zic ca daca te descurci in legiunea aia, te descurci sa-ti faci o afacere si aici in Romania, mai ales ca aici nu te impusca nimeni dintr-o clipa in alta... singura diferenta este ca aici nu-ti ordona nimeni fiecare miscare din business, poti sa te misti cum vrei tu. mai gandeste-te si la faptul ca vei fi nevoit sa omori oameni nevinovati pt cativa lei, euroi, sau ce pitzule or mai fi pe acolo... (asta cu "rebelii" e o vrajeala, toti cei care lupta impotriva sistemelor sunt catalogati "rebeli"). sfatul meu prietenesc e sa uiti de prostia asta cu legiunea. cum spunea cineva mai sus, asta e job pt aia care nu-s in stare sa faca altceva, si ori sunt idioti ori nu au scrupule. din ce zici tu pe aici, dovedesti lipsa de maturitate, esti inca necopt si se vede ca te tin parintii :) fara suparare... prefer sa-ti spun prieteneste in fata... tu habar nu ai ce inseamna jobul ala... chiar daca seamana cu ce ai vazut tu prin filme, mai cosmetizat, te asigur ca in realitate nu e deloc asa. si da, poate reusesti sa te angajezi la ei, dar nici macar nu vei baga de seama cand vei fi transformat intr-un neom. vei fi un banal instrument fara constiinta in mana unor indivizi fara scrupule. mai gandeste-te... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: A fost cineva in legiunea franceza? Eu pur si simplu cred ca treci printr-o perioda de depresie in care crezi ca viata nu ti-a oferit nimic bun si esti la virsta la care i-ti doresti sa ai satisfactii materiale cit mai mari.Sistemul asta ticalos nu are nimic bun in el dar crezi ca Legiunea i-ti va da altceva.Am facut o scoala militara,dupa care am facut o facultate la seral,eram singurul sergent major din jandarmeria romana cu o facultate terminata si care nu a fost promovat-explicatia a fost ca nu am avut aprobarea lor sa merg la o facultate-dar am stat cei 5 ani de contract care ii avem si am plecat.Daca plecam mai devreme plateam scoala militara si nu i-ti spun ce scoruri aveau.In prezent cam 60% din colegii mei de atunci nu mai sunt in sistem-din diverse motive.Ce vreau sa subliniez e faptul ca cei care au plecat dupa 20 de ani din sistem sunt niste inadaptati ai societatii,oameni care nu stiu nimic despre viata civila nu stiu nici o meserie.Unii dintre ei s-au angajat pe la diverse firme de securitate dar cei mai multi incheie polite de asigurare,sunt oameni de peste 40 de ani pe care sistemul nu ii mai doreste.Angajatorii de azi vor toti experienta si virsta maxima de 35 de ani.Chiar daca doresc slujba respectiva sunt respinsi,experienta nu au de unde capata iar timpul nu-l mai pot da inapoi. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate