Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

A fost cineva in legiunea franceza?

SilenceDJ

Postări Recomandate

Re: A fost cineva in legiunea franceza?

alex , e o comunitate draga mie , de cand m-am inscris nu a existat zi sa nu intru sa citesc si da , cer sfaturi oricarui om findca nu am nimic de pierdut.

Mariu , sunt sigur ca pe lumea asta sunt oameni , copii vai de mama lor , nu contest asta insa daca poate sa imi fie mai bine de ce sa nu fac asta?

Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

SilenceDJ ...

Stii ce insemna armata? Mai ales una profesionista ...Eu am facut stagiul militar aici mai dur ca am fost unul din "baietii rai" .

Ma indoiesc ca stii ...Unul care are de gand sa mearga in Legiune nu intreaba pe forumuri ...Se duce ...

Hai sa-ti spun in doua-trei cuvinte:

-speli pe jos si ca recrut e posibil sa mai ajungi si sa cureti pisatul si cacatul dupa altii

-instructie cand sunt 40 grade afara in costumul chimic si cu masca de gaze pe figura, cand o dai jos scoti cam 5 kg de apa iar pielea ti se face de parca ai fi stat in apa o luna

-instructie la minus -20 de grade in camasa cu transpiratia care devine ingheata pe camasa(la propriu pe spinare), degete si urechi degerate (in cazuri extreme iti cad sau se amputeaza)

-trezit din somn la 2 noaptea si intructie in ploaie sau pe viscol

-cea mai proasta si cea mai putina mancare

-zilnic aceeasi mancare

-ordine de la superior ...care vor incepe/se vor termina cu "ba ma pis pe tine" sau "mars de aici vierme"

-spalat de uniforma iarna seara si dimineata o iei pe tine uda si faci instructie in ea fiind nevoit sa stai toata ziua in ea

-te pisi pe tine uneori caci un superior nu iti da voie sa mergi la baie, si mergi cu pisatul in pantaloni toata ziua ...

-uneori victima unor batai intre recruti

...si multe altele ...Nu sunt povesti, sunt chestii reale...

Nu vreau sa te dezamagesc ... ai doua facultati, ai cazier, viata e grea ...mda ...Ai incercat vreodata sa dai cu matura? Sa speli pe jos? Sa strangi gunoiul? Ca job ... Ptr bani, sa traiesti ... Nu te-ai cobori niciodata asa jos, asa-i? ...Daca nu, atunci poti sa ai si zece facultati ...nu esti pregatit ptr legiunea straina ...STAI ACASA. :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

A ...am uitat ...:old

Cand sunt multi barbati intr-un loc, nema prezenta feminina ...shit hapen's! ... :grin:BONUS ....la ce am scris mai sus!

Am si eu o cunostinta care a inceput in legiunea straina cu ce am scris eu aici ... "training"! A rezistat 1 an (se intampla acum vreo 14-15 ani) si era un dur in Romania ...tipul cu muschi pe el (facea sala) ...s-a intors si a vb. despre asta doar dupa vreo 5 ani ... De cand s-a intors din acel tip vesel pe care il cunosteam in cartier ...a devenit brusc un tip foarte inchis. Dupa cativa ani si-a revenit ... dar a ramas cu sechele ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu pot sa mai adaug decat ca la 24 de ani ...nu mai esti copil,ai fost cumva crescut in puf???......pacat ca acum nu mai este stagiul militar obligatoriu sa vezi macar o parte din disciplina militara,ce inseamna sa fii plecat de acasa...sa faci aplicatii,sa tragi cu o arma adevarata..sa dormi cu 40 de insi din medii diferite in dormitor,sa inghiti o gramada de umilinte si tine minte asta la noi in tara,dar acolo,vorba colegiilor... unde esti un nimeni,un simplu pion......in fine e alegerea ta,dar daca vrei sa pleci pentru un trai mai bun, sa fii pe propiile picioare incearca un job cum au toti oamenii obijnuiti.Ce faci tu..sunt ale tineretii valuri..Ce sa iti zic...ca aproape jumatate din tara noastra e la pamant...tu inca esti bine...nu ai rate,copii..etc si cei 300 mil ii poti platii cu procent din salariu atunci cand o sa lucrezi pe bani mai buni,ca doar erai major atunci.Nu iti face griji,pt ca timpul rezolva totul.Eu iti urez bafta in ceea ce vei face!

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

:g

SilenceDJ ...

Stii ce insemna armata? Mai ales una profesionista ...Eu am facut stagiul militar aici mai dur ca am fost unul din "baietii rai" .

Ma indoiesc ca stii ...Unul care are de gand sa mearga in Legiune nu intreaba pe forumuri ...Se duce ...

Hai sa-ti spun in doua-trei cuvinte:

-speli pe jos si ca recrut e posibil sa mai ajungi si sa cureti pisatul si cacatul dupa altii

-instructie cand sunt 40 grade afara in costumul chimic si cu masca de gaze pe figura, cand o dai jos scoti cam 5 kg de apa iar pielea ti se face de parca ai fi stat in apa o luna

-instructie la minus -20 de grade in camasa cu transpiratia care devine ingheata pe camasa(la propriu pe spinare), degete si urechi degerate (in cazuri extreme iti cad sau se amputeaza)

-trezit din somn la 2 noaptea si intructie in ploaie sau pe viscol

-cea mai proasta si cea mai putina mancare

-zilnic aceeasi mancare

-ordine de la superior ...care vor incepe/se vor termina cu "ba ma pis pe tine" sau "mars de aici vierme"

-spalat de uniforma iarna seara si dimineata o iei pe tine uda si faci instructie in ea fiind nevoit sa stai toata ziua in ea

-te pisi pe tine uneori caci un superior nu iti da voie sa mergi la baie, si mergi cu pisatul in pantaloni toata ziua ...

-uneori victima unor batai intre recruti

...si multe altele ...Nu sunt povesti, sunt chestii reale...

Nu vreau sa te dezamagesc ... ai doua facultati, ai cazier, viata e grea ...mda ...Ai incercat vreodata sa dai cu matura? Sa speli pe jos? Sa strangi gunoiul? Ca job ... Ptr bani, sa traiesti ... Nu te-ai cobori niciodata asa jos, asa-i? ...Daca nu, atunci poti sa ai si zece facultati ...nu esti pregatit ptr legiunea straina ...STAI ACASA. :h5

:g:g si sa ti mai spun ceva ,te vaieti ca n ai bani dar la semnatura ai un land rover ....vindel apucate si cumpara masini vandabile la dezmembrari ....sunt multe de facut daca gandesti putin

ce gandesti tu eu am avut o tentativa la 20 ani impreuna cu o ruda apropiata numai ca sa imi oftic parinti .....eu am renuntat la idee ....firu vietii....iar bunul meu prieten a plecat pe acest drum{medic de profesie}iar acum este acolo dupa 18 ani dar de 15 in carucior profesand si asa pe parte de medicina......renunta armata acolo e dura

:cl
Link spre comentariu

Stai linistit ca nu plec de pe forum , asta vrei?

Stiu sa recunosc atunci cand fac o greseala , deaia am vrut pareri.

hary intradevar e un land rover insa daca ma crezi daca nu , nu l-am condus niciodata , i l-am adus acum 3 ani lui taicami-o si atunci eram cu permisul anulat in urma accidentului si a venit un amic cu mine.

Sunt certat cu el pentru masina si nici nu vreau sa am de-a face cu ea , are niste probleme cu the tree amigos si am incercat sa i-o rezolv datorita forumului , acum nu ma mai intereseaza!

Never stop exploring
Link spre comentariu

Inchidem balul?

Oricum discutia sa ramana ...in caz ca le vin idei si la altii ...:grin:

e bun topicul asta ca ne mai aducem si noi aminte ..de gandurile pe care le aveam la 20 ani..:banana

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Oricum , eu apreciez faptul ca SilenceDj si-a deschis sufletul in public si ne-a cerut sfatul sincer si cumva ne-a reamintit la toti ca si noi, poate, am trecut prin ce trece el acuma.......

A primit raspunsuri de tot felul, de la cele de tip parintesc pana la cele de tip "nu scapa sapunu` pe jos la dus" , trecand prin si prin cele de tip camaradesc si sunt convins ca isi va singur calea de a iesi din impas mai intarit decat e acuma !

:h5

Link spre comentariu

Salut,

Incerc si eu sa explic cum vedeam eu treaba asta acum 9-10 ani si cum o vad acum.

Acum 9-10 ani mi se parea ceva cool, tare, ceva ce ma atragea, urma sa fiu barbat, un pachet de muschi, doxa de stiluri de lupta si de manevrat arme, o chestie misto, care si-o doreste orice pusti ce-l adora pe Vandame( cum naiba s-o scrie)

Apoi, m-am documentat, intrebat si interesat.

Pe langa cele enumerate mai sus sunt altele ce trebuie puse in balanta, familia, rude, viata ta si mai ales ce ai sa devii.

Gandeste-te ca acei oameni sunt antrenati sa ucida, si nu oricum, sa ucida cu sange rece orice fiinta, nu au dreptul sa puna la indoiala ordinul primit si nici sa nu care cumva sa incerce sa gandeasca ...Da'...de ce?

Ei trebuie sa o faca si gata, fie cu mana goala, fie cu un cutit al caru-i lama s-a rupt fie cu arme de foc.

Nu intodeauna o sa ai de a face cu rebeli, nu vei sti niciodata cu cine vei avea de a face, vei sti ca ai de facut si cam atat.

La astea se vor adauga multe, va trebuii sa dai dovada de un psihic imbatabil, va trebuii sa te impaci cu ideea ca tu mananci o felie de paine pe care tocmai a calcat unu. Nu vei avea ocazia sa-ti alegi meniul si nici sa faci mofturi. Nu vei putea comenta cand din cauza unui camarad care a uitat sa salute superiorul si toata echipa trebuie sa mai faca o tura de instructie inca 4 ore dupa alte 10 ore petrecute deja la instructie.

O sa fie greu sa stii ca daca tu gafezi alti 4-6 oameni( cati or fi ) depind de tine, trag si ei pentru gresala ta.

Este extrem de greu dupa parerea mea.

Uite, eu as incerca urmatoarele sa vad daca sunt pregatit sa ma aventurez:

Incearca sa manaci ceva ganganii, ceva urat mirositor si lipicios( in legiune ti se va parea un festin)

Incearca sa ucizi un animal, nu oricum, cu mana ta si sa-l privesti in ochi nu stiu, un pisoi, catel... o baba( aici glumesc)...ceva fara aparare. ai sa rezisti? eu cred ca nu.

Incearca un efort fizic sustinut, ia-ti o butelca cu apa la tine si alearga vre-o 3 ore..daca se poate la deal...ai sa rezisti, nu cred.

Este adevarat ca toate acestea se pot face, dar cu antrenament si mai ales dorinta de a le face. Eu asa vad treaba cu legiunea, incearca astea macar si vezi intai daca esti dispus sa faci toate astea si daca te consideri dispus sa faci astea, gandeste-te ca trebuie sa le faci 5 ani, sau mai mult.

Am avut un vecin de bloc, era mai mare ca mine cu 6 ani, a plecat in legiune cand aveam eu 15 ani, s-a intors dupa 5 ani, era altul, rece, distant si nu mai stia sa guste viata, un om dur si mai exact, un om singur.

Era inconjurat de prieteni vechi din copilarie, era foarte evident ca nu-i mai privea ca inainte. Erau momente cand pur si simplu tresarea la o simpla atingere pe umar.

S-a intors dupa alti 3 ani, deja realitatea cotidiana era pentru el cum ar fi pentru noi jungla amazoniana, n-a povestit niciodata ce a facut sau despre ce avea el de facut. Cert este ca a plecat iar si dus a fost, n-a mai venit si sunt ceva ani.

Nu cred ca vrei asta...parerea mea sincera.

Legat de partea cu jobb-ul, la 19 ani aveam cazier pentru vatamare corporala( de' valurile tineretii ) Am fost la un interviu unde am explicat exact ce s-a intamplat, nu s-a tinut cont de faptul ca am cazier. Am luat postul.

Este de adevarat ca in acest moment in romania este extrem de greu sa gasesti un job, este foarte greu, dar dupa parerea mea, nu imposibil.

Plus ca, dupa parerea mea, ai toate sansele la un jobb normal in afara chiar si cu problema ta.

Aaa, daca vrei tu sa-ti dezvolti aptitudinile in natura, sau vrei sa fi pachet de muschi, astea se pot face fara a te inrola in vre-o legiune.

Si fara legiune poti manca lacuste, poti purta haine de camuflaj, cutite smekere si sa faci un antebrat cat casa. chiar si tehnici de lupta, sunt sute de astfel de cursuri pe piata.

Sper sa te ajute parerea mea si sa nu iei vre-o decizie pripita.

Bafta!

:h5

Later edit: Excelent punctat nene Yonutz.

Editat de mirciulica
Am adaugat ceva
Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri , prefer sa fiu prost 5 minute (cat intreb) decat sa tac si sa fiu toata viata. Intradevar e o lume dura legiunea si vreau sa imi epuizez toate sansele care le am in tara sau afara inainte de a face pasul asta.

:tk:h5

Never stop exploring
Link spre comentariu

totodata, legiunea nu are numai trupe de parasutisti care sunt experti in stiluri de omorat si diversine, au si toata gama de trupe, genisti, informatii, comunicatii, transporturi, etc

cea mai grea arma si cea cu laude multe sunt aeropurtatele care sunt masini de ucis, dar ceilalti sunt soldati angajati care isi fac treaba profesia sau cum o numesti si care nu sunt diferiti de cei de aici...inafara de familei... pentru ca da, la ei, familia e legiunea

stagiul e mai greu pe urma e o rutina ...

dar problemele sunt si acolo, pentru ca daa aveai 20 ani si intrai in legiune, si nu calcai in strachini, iti prelungeau contractul si prindeai pensia...acum, rar care mai prinde pensia de la ei, si te trezestila 40 ani ca esti un biet somer care si-a ratat viata fara alte beneficii

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vin cam tarziu cu perlele mele, dar am 2 chestii pe care sa le iei in considerare:

-Legiunea a facut un titlu de glorie din sloganul "mergi ori crapa";

-In terminologia militarilor in termen, a racanilor, terminarea stagiului militar e marcata cu termenul LIBERARE. Din cate stiu, singurii care "se libereaza" sunt puscariasii. Pentru cineva nenascut sa fie militar armata poate sa arate cam ca o perioada de privare de libertate.

Pe moment cred ca s-a zis tot ce era de zis. Daca mai aveti ceva important legat de legiune, dati-i PM la silence_dj. Daca el va vrea sa ii ramana topicul activ, sa imi dea PM.

Deocamdata topic inchis.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare