Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare motor discovery....

nae rx 4

Postări Recomandate

salut sunt fericitul posesor al unui disco din 93 cu un motor de 2 litri 16 valve ....asta e m am pricopsit cu ea si a inceput sa mi placa, masina e in stare fff buna dar ma cam lasa motorul ...si avand in vedere consumul care se apropie de un V8 ma gandesc sa l schimb cu un diesel ...are cineva vreo idee?sau vreo recomandare ?:tk Editat de mariusg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schimb motor discovery....

Salut,sa-l stapanesti sanatos si sa te plimbe pe unde vrei!!!,ti-am dat un pm.

Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98''

it's not a jeep it's a f**king land rover !

Link spre comentariu

rugaminte ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste cote ?????? distanta de la capatul sasiului pana la suportii sudati pe el. Ma intereseaza pentru ca e diferenta intre pozitia suportilor la 200 tdi cu 300 tdi si as vrea sa aflu daca pot sa schimb motorul meu fara sa tai si sa sudez.Daca nu se ''pupa''nici unul la fix atunci renunt la ideea cu motorul Land Rover diesel si cred k o var un motor VW de 1.9 .E mai usor si e destul de apropiat ca si performante.cu un pic de ''ajutor'' software cred k il scot chiar mai performant:wink:

Link spre comentariu

Salutam! cred ca faci o mare gresala chiar numai gindindute la 1.9 VW , cel mai simplu este sa pui un 200tdi cu tot cu cutie . Poti sa pui niste poze cu motorul de pe masina , eventual sti cumva de pe ce masina este acest motor eventual tipul si fabricantul?

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

sunt deacord cu tine teoretic ar fi cel mai simplu....cutiile de viteza sunt aceleasi difera doar raportul treptei I deci cutie de viteza nu mi trebuie .....dar pozitia suportilor de pe sasiu nu stiu daca e aceeasi ca la motorul de 2 litri benzina daca ar fi la fel e ok... daca trebuie sa modific suportii prefer varinta WV pt ca: 1 motorul il am complet cu pompa de servo si compresor de ac. 2 performantele dupa o resoftare sunt cam aceleasi cu 200 tdi aprox 120 de cai si vreo 250 de Nm astea la o greutate mult mai mica.3 fiind un motor VW e plin prin dezmembrari de piese iar noi sunt pe toate gardurile la preturi accesibile. norma de poluare pt motorul ALE de VW este euro 2 si performantele asemanatoare nu am probleme majore la omologarea individuala si pentru ca este sub 2 litri taxele sunt decente. Dezavantajele ar fi k am de modificat un disc de ambreiaj si de construit o flansa adaptoare care sa impace motorul cutia si demarorul:grin:

http://http://www.aronline.co.uk/index.htm?sk2buyingf.htm cam asa arata motorul asta e varianta cu turbo si e montat pe rover seriile 6 si 8 :grin:

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu reusesc sa vad pozele . Trebuie sa intrebi inainte la RAR , din cite stiu eu iti trebuie omologare ca sa treci de la benzina la diesel si asta daca pe modelul respectiv s-au montat acele motoare . Muuult mai usor modifici doi suporti pe sasiu decit faci o placa adaptoare , dar e interesant , daca faci aceea placa pastreaza eventualele sabloane , eventual prezinta-ne un pic lucrarea . Din ce stiu eu cred ca esti singurul care vrea sa faca asta .

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Omologare vei primi. Exista pe acel model motorul 200 tdi. Numai ca modificarile trebuie facute intr-un service abilitat RAR pentru mecanica motor LR pt acel tip.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

azinoapte m a lovit ideea pt flansa adaptoate :banana motorul e prins pe cutia de viteza cu un '' carter'' din aluminiu care se prinde blocul motor... pai daca l dau jos si il ''copiez'' am rezolvat flansa gaurile pt fixarea pe bolc la dau dupa blocul motor de WV iar ca reper de centraj folosesc gaura mare pe unde iese arborele cotit:wink: afurisitii aia de englezoi au facut kituri de adaptare pt un vagon de tipuri de motoare mai putin pt WV meu revin cu linkuri pt poze

http://www.marks4wd.com/ http://www.expeditionlandrover.info/200tdiconversion.htm cred k asta e cea mai sugestiva

Editat de Astral
Link spre comentariu

nu cred ca vei primi omologare daca pui un motor diferit de cele ale producatorului.daca pui un 200 sau 300 td nu e problema dar cu cel de wv sigur vei avea probleme.intereseaza-te mai bine.nici ca performante practice in teren nu vor fi deloc identice.ai sa te chinui degeaba.mai bine vinde motorul de wv si cumpara unul de discovery.cu putina imaginatie si pricepere ai sa reusesti sa-l adaptezi pe suporti de pe sasiu fara sa sudezi sau tai. ai sa iesi mai ieftin si mai bine .

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

normele de omolagare individuala le gasiti in RNTR 2 pe saitul Registrului auto roman

si cu scuzele de rigoare nu am deschis topicul asta pt legislatie :off ci pentru o discutie pur tehnica si pentru cateva ideii mau mult sau mai putin bune multumesc de intelegere :tk

si acum sa revin la oile mele ....in urma '' cercetarilor'' facute pe un disco din 96 cu motor diesel suportii de pe sasiu ar fi cu vreo 10 cm mai in spate deci motorul 300 tdi pica din start (motorul 300 tdi s a montat din 94 pana in 98)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: schimbare motor discovery....

http://www.marslands.com/defender-90-mounts.html cam asa ar arata suportii de pe sasiu la pt diferite motoare Land Rover :wink: la cum arata ai mei cred k intra 200tdi la fix:banana mai trebuie sa gasesc unul complet cu compresorul de ac pe al cu cutie automata si sa ma apuc de treaba la primavara ka sa pot da cu mobra

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

dupa lupte seculare ce au durat cateva luni....am gasit un donator de organe in persoana unui disco tot din '93 200 tdi cu carma (la origini )pe partea gresita actual cu o tentativa complet aiurea de montare a volanului pe partea noastra (fara a inlocui caseta de directie-va dati seama ce a iesit din asta) Dupa extragerea motorului si a acareturilor necesare operatiei ce ramane din fierul achizitionat il voi dezmembra asa ca doritorii de ceva piese ma pot contacta ....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

bun toate bune si frumoase ....trebuie sa modific suportii de pe sasiu seamana intre ei dar nu rasar ....deci fara flex nu merge conversia....

:cr3

Link spre comentariu

dilema nunarul doi ....ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva poze ???un 200tdi cu compresorul de aer conditionat montat original? nu reusesc sa mi imaginez pe unde poate sa treaca cureaua ce antreneaza compresorul fara sa se intalneasca cu pompa de apa...:tk

Link spre comentariu

Conversii de acest fel s-au mai facut. Vorbeste cu deadnoise ca si el a pus motor td5 pe sasiu de v8. Si e tot din Brasov.

Iar pentru restul:

http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/200-tdi-timing-belts-62608.html

sau asta

http://www.dividingcreekroverimports.com/200_tdi_timing_belt_replacement

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Marius ai sa razi dar conversia are loc in acelasi atelier :grin:. Iar Nae a contribuit si inca mai contribuie la conversia TD5-ului.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

dilema nunarul doi ....ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva poze ???un 200tdi cu compresorul de aer conditionat montat original? nu reusesc sa mi imaginez pe unde poate sa treaca cureaua ce antreneaza compresorul fara sa se intalneasca cu pompa de apa...:tk

Vezi poate gasesti aici ceva ce te ajuta http://www.muddy-tyres.net/standard.aspx?page_id=8

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

ma bag si eu in seama cerandu-ti un sfat

am de gand sa imi iau un disco 1 pt iesiri, distractii pe coclauri, mers la peste, munte etc... si am gasit asa ceva http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C18025100.html ce parere ai

Mie unu imi place ca e pe benzina dar cat consuma mai exact?

GPL ar fi o solutie? sau il ingenunchez

Stima

Link spre comentariu

ce sa zic dupa date ar trebui sa fie chiar aceeasi motorizare cu ce am dat eu jos .....cred ca asta spune totul ...de consum ce sa zic prea mult carburant ars aiurea in raport cu performantele ...iarna parca merg cu taxiul 1leu/km motor prea mic pt ditaimai hardughia... gpl e chiar pont eu am avut dar l am dat jos ca a fost montat aiurea dupa reglaje ''a la moi'' consuma vreo 20-25 dar performantele erau aceleasi overall masina merge si cu motorasul ala reductorul face toti banii cand e nevoie de putere dar nu te poti grabi si o sa te cam usture buzunarul

Link spre comentariu

Marius ai sa razi dar conversia are loc in acelasi atelier :grin:. Iar Nae a contribuit si inca mai contribuie la conversia TD5-ului.

Asa este Marius, Nae imi este omul care imi monteaza acum A/C dat jos de pe V8.

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

motorul o sa intre e ''simpla'' treaba dar ma mananca tare blana sa montez si ''aerul conditionat'' compresorul stiu unde vine montat suportul cu reglajele il gasesc dar nu reusesc sa ma prind cum il invart si daca trebuie alta pompa de apa ..... tot ca am gasit eu pana acum ori nu are poze ori sunt facute ''pe genunchi sau in fata blocului'' nu pasioneaza ideea sa improvizez :tk

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

intr un final am reusit sa indes dieselul sub capota ......:banana dar acum am o gasca intreaga de matze si furtune pe care trebuie sa le asez decent ..m ar ajuta niste poze de la cineva care are un 200 tdi original...:tk

Link spre comentariu

intr un final am reusit sa indes dieselul sub capota ......:banana dar acum am o gasca intreaga de matze si furtune pe care trebuie sa le asez decent ..m ar ajuta niste poze de la cineva care are un 200 tdi original...:tk

vezi pe aici http://www.google.ro/search?q=200tdi+pictures&hl=ro&sa=G&rlz=1W1ADFA_en&biw=1280&bih=529&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=QmRITtusIMPtsgbGx6m3CQ&ved=0CBwQsAQ

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

de intrebat l am intrebat si eu pe google....dar din pacate poze de detaliu nu prea gasesti...ma intereseaza lucruri de gen pozitia filtru motorina ordinea conectorilor din dreapta etc ( asta pentru ca donatorul a fost o masina cu carma gresita si cum cineva s a gandit sa o mute toate sunt cam alandala)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare