john Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 merita schimbarea directiei cu una hidraulica ? care ar fi avantajele si dezavantajele ..... multumesc Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Pai cred ca e 100% doar hidraulica si daca pica numai ai deloc directie ,zic si eu asa pe cand la astea clasice mai tragi de volan ceva daca a picat servo. Si eu am cochetat cu punerea unui sistem in plus hidraulic la land rover-ul meu serieIII ..si am vrut sa adaptez de aicid e piata loco tot. Ar trebui s aumblu dupa componente, desi sunt facute in romania nu exista un loc unde sa le gasesti pe toate. adica piston dublu sens valvele si senzorul de volan ca si furtunele.ca u in rest pompa adaptezi orice suficient de puternic pentru voluml pistonului respectiv. Afar un sistem de genul asta ee destul de mult in batrana noastra Europa dar in america mai ieftin binisor. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
superalfi Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra John parerea mea: Avantaje - scapi de o serie de fiare de sub masina - bara de directie, caseta de directie si alte legaturi intre ele care nu sunt deloc HD si pot crapa - poti sa misti rotile exact pe unde vrei tu si sa nu iti mai impinga volanul inapoi cand dai de vreun obstacol in drum Dezavantaje - pretul maricel Pt un sistem profi - gen PSC - daca se strica in padure e cam greu sa o poti repara acolo (daca e instalata bine si la ce roti ai tu e greu de crezut ca se poate defecta) RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra foarte de acord cu antevorbitorii mei solutia de compromis este hidro-asist adica sa ramana caseta originala la care se mai dau doua gauri si se mai adauga un piston hidraulic ,asa nu mai ai nevoie de repartitor gen danfos. astfel ai si mai multa forta pt rotile mari ,si in caz de defectiune blindezi conductele si ramai cu sistemul de directie original http://board.marlincrawler.com/index.php?topic=10579.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 (editat) Re: directie hidraulica - pro si contra Si daca ai directie full-hydro poti vira fara presiune. La utilajul pe care lucrez se poate si e sistemul pompa-repartitor-cilindru. Singurul element extra care poate ceda fata de o directie servo e repartitorul. Tot ramane pompa de presiune, caseta / cilindrul, furtune. La fel de bine pot sa cedeze una din alea la un sistem cu servo si tot esti fara directie asistata. Un furtun spart la hydro inseamna ca trebuie sa te opresti, in schimb furtunele se pot tine usor ca rezerve. Ce NU imi place la hydro e cursa ridicola la volan, probabil o responsabilitate a repartitorului. Editat Februarie 18, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra ori nu ai explicat tu bine ori nu vorbim de acelasi lucru la full hidro ai pompa repartitor cilindru -cand nu ai presiune ,ca a murit pompa ca s-a spart un furtun etc...cum mai ai directie ? pt ca legatura dintre volan si cilindru e doar lichidul hidraulic nimic mecanic,tu rotesti volanul si zeama curge jos daca e spart furtunul sau nu circula deloc daca a perit pompa. la o masina cu servo directie moare partea hidraulica ramane totusi partea mecanica -axul de la volan la caseta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra In cazul in care pompa nu mai e actionata, tot mai ai directie. Utilajul pe care lucrez e cu sistem full-hydro si vorbesc pe testate. Intr'adevar, daca se sparge un furtun nu mai ai directie. Dar e vorba de 2 furtune, care se pot masca sau pastra ca rezerve. Pacat ca mi-e mort aparatul foto, as filma cum pot vira cu un sistem full-hydro si motorul oprit. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Buna seara ! @ zep: Intr-un singur caz nu mai ai directie la astfel de aplicatii. Si anume daca s-a spart un furtun si pierzi lichidul din sistem. Daca pompa nu mai merge, ai directie fara servo, adica va merge greu, si atata tot... Nici un lichid nu este compresibil, zice fizica ce tine de fluide. Si eu o cred... Iar dinamica lor face sa se utilizeze sisteme full hidraulice la directie, fara nimic mecanic acolo. Pe asta se bazeaza cei care construiesc utilaje cu astfel de sisteme, CASE, JCB, CATERPILLAR, etc... Stiu ei de ce, chiar daca tu nu-i crezi... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Cu o oarecare experienta in utilizarea unui sistemul de directie hidraulik , pot spune ca nu este recomandata o directie full hidraulika la o masina care ar vrea sa mearga pe asfalt cu viteza , doar , asa cum s-a mai spus doar cu un sistem hidraulik asistat . Directia full hidraulika la masinile pe care le folosim doar in offroad , nu cedeaza atat de usor mai ales daca ai furtunuri noi , poti merge ani de zile fara probleme , si ai avantajul ca poti modifica foarte usor puntea fata in functie de nevoi , iar putere ai suficenta , pot spune ca poti merge cu viteza chear daca a picat pompa , spun din experienta , cureaua de transmisie s-a rupt si am mers fara , mai grav a fost ca se incalzea apa si trebuia sa ud radiatorul foarte des sa nu fearba apa . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra ori nu ai explicat tu bine ori nu vorbim de acelasi lucru la full hidro ai pompa repartitor cilindru -cand nu ai presiune ,ca a murit pompa ca s-a spart un furtun etc...cum mai ai directie ? pt ca legatura dintre volan si cilindru e doar lichidul hidraulic nimic mecanic,tu rotesti volanul si zeama curge jos daca e spart furtunul sau nu circula deloc daca a perit pompa. la o masina cu servo directie moare partea hidraulica ramane totusi partea mecanica -axul de la volan la caseta Pompa repartitor asa cum ai numit-o , corect, de altfel , contine in interior o pompa care creaza presiune atunci cand intorci de volan , si nu ai neaparata nevoie de pompa hidraulika a masini sau utilajului daca nu merge motorul etc. in cazul unui furtun spart... n-ai decat sa il schimbi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Multumesc pentru sprijin, Costi ! Acea pompa antrenata de volan/biceps este exact sistemul de back-up necesar in situatia in care motorul e mort. Sunt de acord ca va merge greu, dar va merge... Doar avem IFRON-uri si TAF-uri destule prin tara... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Va rog sa ma scuzati ca m-am bagat in discutie dar nu am vrut sa deschid un topic nou! Astazi am citit la rubrica vanzari auto prezentarea unui Mitsubishi Pajero care este la vanzare si la descrierea masinii am descoperit: /Amortizor coilover directie Tough Dog / Imi poate spune cineva ce rol are si unde vine montat eventual aduce ceva in plus directiei sau casetei .... Multumesc! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra ori nu ai explicat tu bine ori nu vorbim de acelasi lucru la full hidro ai pompa repartitor cilindru -cand nu ai presiune ,ca a murit pompa ca s-a spart un furtun etc...cum mai ai directie ? pt ca legatura dintre volan si cilindru e doar lichidul hidraulic nimic mecanic,tu rotesti volanul si zeama curge jos daca e spart furtunul sau nu circula deloc daca a perit pompa.( din repartitor) la o masina cu servo directie moare partea hidraulica ramane totusi partea mecanica -axul de la volan la caseta incercam sa iti spun ca daca nimic nu misca uleiul...cilindrul nu misca deci nu ai directie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra incercam sa iti spun ca daca nimic nu misca uleiul...cilindrul nu misca deci nu ai directie foarte corect nu am citit cu atentie dar, pompa din repartitor nu poate ceda este foarte simpla si este facuta dintr-un super otel ,poate fi uzata si atunci ai pierderi de presiune si invarti de volan mult iar rotile se intorc putin dar, nu se intampla dintr-o data ii trebuie timp, si vei simti ca e uzata si e buna de aruncat, singura problema este atunci cand se sparg furtunurile , imi pare rau ca nu am poze cu interiorul unui distribuitor , desi netul este plin . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra foarte corect nu am citit cu atentie dar, pompa din repartitor nu poate ceda este foarte simpla si este facuta dintr-un super otel ,poate fi uzata si atunci ai pierderi de presiune si invarti de volan mult iar rotile se intorc putin dar, nu se intampla dintr-o data ii trebuie timp, si vei simti ca e uzata si e buna de aruncat, singura problema este atunci cand se sparg furtunurile , imi pare rau ca nu am poze cu interiorul unui distribuitor , desi netul este plin . Voi face rost de poze peste weekend. Am desene "in explozie" cu 2 pompe repartitoare si cred ca si manual de service la ele. Pe langa pompa repartitoare raman, ca problema de fiabilitate, pompa de presiune, cilindrul si furtunele. Care toate ar trebui sa fie fara stres daca sunt noi si este ulei suficient in instalatie. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Eu stiam ca nu poti sa pui sistem fullhidraulic pe o masina la care ai viteza mai mare de 30 km.ora. deci este permisa utilizarea lor la utilaje .dar nu la autovehicule de strada.Daca il pui ca si sistem complementar da. merge. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra nu fac referire la fiabilitate desi as putea sa va spun ca am un caterpilar care lucreaza NUMAI la padure de 6 ani,deci conditii grele la care am schimbat un singur furtun si ala pt ca parea copt nu pt ca ar fi ''puscat'' si asta in 8 mii de ore lucrate . in schimb datorita unei bucatele de garnitura care a obturat o gaura de retur -a explodat un cilindru cu diametru de 15 cm. s-a desfacut ca o banana, cum se face in desene teava pustii cand tine bugs buny degetul...deci orice se poate defecta ,fiecare cu norocul lui. insa nu asta e ideea ,cum am scris in primul post consider compromisul bun de a avea hidro assist ,astfel incat moare una ,ramai cu cealalta hevy D ...'''Nici un lichid nu este compresibil, zice fizica ce tine de fluide. Si eu o cred... Iar dinamica lor face sa se utilizeze sisteme full hidraulice la directie, fara nimic mecanic acolo. Pe asta se bazeaza cei care construiesc utilaje cu astfel de sisteme, CASE, JCB, CATERPILLAR, etc... Stiu ei de ce, chiar daca tu nu-i crezi...''' asta a fost gratuita nu are legatura cu topicul cel mult cu conjugarea verbului a crede ..io ii cred tu nu ii crezi ei, ele cred... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Buna seara ! @ zep a.k.a. "io": Nu avem pe forum nici un "hevy D". Cel putin nu deocamdata... Eu as zice ca are foarte mult de-a face cu topicul, care trateaza directia hidraulica, cu plusuri si minusuri. Cat despre conjugat verbe, daca ai ceva de spus, te astept pe PM. Si tot acolo putem discuta de gramatica si de comprimarea fluidelor. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Va povestesc o lucrare de a mea pe masina unui prieten care este si el membru pe acest forum ( identitatea ii dezvalui daca vrea el) Masina complet custom : Punti de G , caroserie mai mult de teava, motor S420 ( Mercedes) trebuie montat directie hidraulica pe ea: Am facut (in colaborare cu o firma specializata) piston+cilindru hidraulic bidirectional + repartitor+ pompa hidraulica actionat de curea 1. Prima incercare la relantin merge directia bine la turatia mare deloc ( din cauza circulatiei mare a lichidului s-a incalzit la 60C si nu mai era bun lichidul) 2. Montat radiator si vas lichid mai mare . Proba dinamica : merge bine un timp (20-30 min)pe urma nu mai merge 3. Schimbat fulii ca sa micsoram turatia pompei ( motorul mergea si cu 7-8000 ture/min) 4. Tot nu mergem mai incercam 2-3 repartitoare si pompe pe stand functioneaza bine montat asa asa 5. Montat regulator de debit ca am constatat ca debitul da peste cap repartitorul 6. Montat regulator de presiune In final merge bine dar am ajuns la concluzia ca nu merita sa incerci adaptarea unor sisteme de pe stivuitor , excavator, utilaje ca te complici aiurea si in final ajung cam la aceeasi bani daca ai lua un sistem gata de la o firma de specialitate din SUA Toata distractia a durat vreo 3-4 luni pana l-am dat de cap . Si mentionez ca la lucrare au lucrat unii dintre cei mai mari hidraulisti din Brasov eu am fost doar nasul lucrarii Experienta de condus: Offroad: Poti sa virezi oricand si cand roata este blocata intr-un bolovan , directia muta toata masina ( senzatie ciudata) Dezavantaj pot sa dejantezi usor daca n-ai grija in rest este super OK On road: La viteza mica este OK la viteze mari trebuie sa fii neam cu Bruce Lee directia este foarte sensibila si virezi la cea mai mica atingere de volan Pe asfalt nu recomand viteze mai mari de 40-50 la ora este pericol public daca nu ai experienta sa-l conduci , volanul nu revine ca la servodirectie in linie dreapta dupa curba doar daca tragi de el , cei care s-au obisnuit sa lase volanul sa curga inapoi dupa curba o rastoarna instantaneu Parerea mea pentru offroad gen plimbare , concurs standard si open este mult mai avantajos directia clasica Recomand 100% masinilor de trial ( cele cu directie fata si spate nici nu se poate altfel) si poate masinilor de extrem ( dar daca etapele sunt mai dure decat campionatul 2010) Raspuns la divergenta : se poate vira si cu directie hidraulica daca nu merge motorul cam la fel de greu ca si la servo daca acesta nu functioneaza) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Corect, Unimog ! Stresul e mare la conversia pe directia full hidraulica, daca e s-o faci artizanal. Avantajul unui kit complet de directie este ca-l primesti dedicat pe masina si motorizarea X. Adica bolt on si gata. Aceste kit-uri pot contine sau nu o pompa cu debit si presiune mai mari. Unele sisteme folosesc pompa originala de servodirectie a masinii, altele o pompa complet separata, antrenata electric sau prin curea. Ce spun doar unii din producatorii de astfel de kit-uri este ca pe circuitul de retur al lichidului in vas se monteaza neparat un radiator de racire, pentru a evita una din problemele de care te-ai lovit si tu. Unele kit-uri includ si acest radiator. La una din aplicatiile intalnite de mine (pe punti Rockwells), kitul folosit pentru directia spate era disponibil si cu optiunea de a readuce automat rotile pe directia "inainte". Aceasta optiune ridica in schimb costul kit-ului cu circa 400 USD, si omul a preferat sa nu-i dea. Revenirea la "inainte" se facea pur si simplu aducand manual pe pozitia centrala mini-stick-ul care comanda hidraulica directie spate. Sarcina repartizata copilotului, de altfel. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Va povestesc o lucrare de a mea pe masina unui prieten care este si el membru pe acest forum ( identitatea ii dezvalui daca vrea el) Masina complet custom : Punti de G , caroserie mai mult de teava, motor S420 ( Mercedes) trebuie montat directie hidraulica pe ea: Am facut (in colaborare cu o firma specializata) piston+cilindru hidraulic bidirectional + repartitor+ pompa hidraulica actionat de curea Nu i nici un secret pentru nimeni cate probleme a avut Lucian cu directia la img, totusi sa avem in vedere ca desi Hidraulica este o firma specializata nu este o firma specializata auto sau pentru acest tip de lucrari. Poate aceasta experienta ii va determina pe cei care au aceasta posibilitate (nu se fac pt toate modelele kit uri dedicate) sa aleaga un kit gata facut si testat si sa obtina satisfactii decat se se chinuie inutil (asa cum s a dovedit in numeroase randuri). Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Salut , eu am pe masina directe hidraulika de la o combina C 14 , si vreau sa spun ca desi pe aproape orice repartitor directie hidraulika , scrie 140 -160 bari , ea functioneaza foarte bine cu o pompa de doar 65 bari , secretul este debitul si nu presiunea pompei , de ex eu nu am nici un radiator de racire , sau vreun alt sistem , si poate functionaa la turati joase (pot invarti cu mana pompa si la fiecare sfert de rasucire cel de la volan poate misca rotile aproape proportional) si la turati ridicate , in cazul meu 6-7000 ture/min . nu sunt probleme . Intradevar la viteza mare cand trebuie tras brusc de volan trebuie mai multa forta , dar la trial , noroi , bolovani este o adevarata placere sa ai o astfel de directie , nu o recomand , decat daca nu ai solutie sa poti fiksa o caseta de directie pe sasiul sa stuctura(tubulara in cazul meu) . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Martie 21, 2011 Autor Partajează Postat Martie 21, 2011 (editat) Re: directie hidraulica - pro si contra multumesc tuturor , m ati convins ..... yota mea o sa capete un kit PSC Editat Martie 21, 2011 de john Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bitapopescu Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra daca o folosesti mai mult in noroi lasa pompa mecanica ,se repara pe loc pe cand cea hidraulica........ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: directie hidraulica - pro si contra Vad ca nu s-a mai discutat de mult pe subiectul asta si tocmai aveam si eu o problema nelamurita la kit-ul asta hidraulic de la PSC, respectiv cand proptesc roata in mal cam la 45 de grade, ea se vireaza automat pe directia malului (sa zicem stanga) atentie...fara sa misc volanul. Daca cineva a intalnit fenomenul descris de mine sau are idee de ce se intampla asa ceva, va rog sa povestiti aici. Si inca o faza ciudata....merg pe drum serpuit(pozitia volanului pe drept sa zicem la zero grade) dupa fiecare viraj si revenire la zero pozitia volanului se modifica cu 10-15grade, astfel ca dupa cativa km cu serpentine volanul face o tura si mai bine cu rotile pe drept. Astept propunerile si sugestiile voastre:h5 Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate